Ziektekosten

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
marcuscj
Amerikakenner
Berichten: 1015
Lid geworden op: 15 feb 2004, 21:55
Locatie: oregon,usa

Re: Ziektekosten

Bericht door marcuscj » 26 apr 2012, 18:34

Ik ben blij met mijn medicare coverage.
Ik heb een aanvullend verzekering voor $ 35 per maand.
Ook neem ik geen medicijnen en heb medicare D niet nodig.
Ik weet dat het me meer gaat kosten als ik het in de toekomst nodig heb.
Maar het leven is a gamble.
Ik heb verleden jaar een nieuwe knie gekregen, het hospitaal was $ 100 per dag.
Maar de hele operatie was ongeveer $900.
Thank God for medicare.

Gebruikersavatar
Loek
Amerika-expert
Berichten: 3858
Lid geworden op: 04 mei 2004, 17:23
Locatie: Colorado, USA
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door Loek » 26 apr 2012, 21:25

Staceybeesie schreef:Ik snap dus ook niet.
Het systeem nu is echt onoverzichtelijk. Om over in en out network nog maar te zwijgen. Want voor laboratorium onderzoeken moet ik standaard ook bellen. Het ziekenhuis is in network, maar het lab uit network? Hoe kan ik dat nou weten?
Als ze me bloed afnemen net voor de operatie moet ik dan gaan vragen welk lab ze gaan gebruiken?
Onzin gewoon. Uiteindelijk heb ik die kosten wel vergoed gekregen, maar het had wat voeten in aarde (lees tig telefoontjes)
Toen ik vorig jaar een appendectomy kreeg, had ik ook met zoiets te maken. In eerste instantie ging men middels laperoscopy te werk, maar de appendix bleek gebarsten en men moest mij helemaal openmaken. Dus kwam er een rekening voor twee operaties; ook al was de eerste methode eigenlijk afgebroken. Als klap op de vuurpijl werden de twee operaties door twee verschillende chirurgen uitgevoerd: eentje in dienst van het ziekenhuis, en een "consultant" die was gespecialiseerd in laperoscopic ingrepen. De verzekering vergoede de operatie door de chirurg van het ziekenhuis wel volledig, maar niet die van de consultant want die was "out-of-plan". In eerste instantie kreeg ik dus een rekening van 5 cijfers en heb gevochten met ziekenhuis, verzekering en consultant tot ik het onderste uit de kan had en het vechten zat was en $3300 heb opgehoest. Die was eigenlijk voor mij het enige wat ik voor de ingreep uit eigen zak heb betaald, maar het ging dus allemaal naar een "out-of-network" consultant waar ik niet de keuze van had, terwijl ik wel een "in-network" ziekenhuis had gekozen. Dus betaald voor niet geleverde dienst aan een persoon waar ik niet voor had gekozen; eigenlijk van de zotte...

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18477
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door kastelke » 26 apr 2012, 21:36

't Is dat ik jullie geloof. Maar dergelijke verhalen zijn eigenlijk toch gewoon waanzinnig belachelijk ongelooflijk (en ik kan nog wel even doorgaan)?! :shock: Haast niet te geloven dat miljoenen mensen dit zomaar accepteren...
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 8007
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Hartsdale, NY

Re: Ziektekosten

Bericht door Bennogr » 26 apr 2012, 21:52

Ach, als je maar vaak genoeg roept dat we in de VS het beste systeem in de wereld hebben en dat andere systemen 'communistisch' zijn, dan gaan mensen dit geloven.

Diezelfde mensen roepen ook steeds maar weer opnieuw, dat het Canadese systeem slechte gezondheidszorg levert, met lange wachttijden en de nodige lijken als gevolg daarvan. Dat je in de VS soms moet kiezen tussen eten en medicijnen is een bijzaak, vinden zij.
Terug in de straten en huizen in de voorsteden (gelukkig niet al te ver van Brooklyn, Manhattan, de Bronx, Queens en Staten Island).

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3158
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Ziva » 26 apr 2012, 22:14

Ik vind wel dat het systeem in de VS veel beter kan maar zoals in Nederland hoeft het van mij ook niet.

Ja, in Nederland is het goed geregeld en makkelijk absoluut waar. Maar de keerzijde is niet alleen betalen voor anderen ook accepteren wat je voorgeschoteld krijgt. Daarmee bedoel ik dat je beperkt wordt in je keuzevrijheden als het gaat om medicijnen, doktoren, operaties. Vanwege het systeem in de VS ben je veel bewuster van je opties. Je kunt kiezen wat voor type medicijnen je wilt, je kunt kiezen of je bepaalde onderzoeken wel of niet wilt krijgen en hetzelfde geldt voor doktoren. Ga je vaak naar de dokter zul je waarschijnlijk kiezen voor geen copay en gaat je premie omhoor maar ga je niet vaak, zoals ik, kies je wel voor copay en moet je dus voor een doktersbezoek betalen. Dat klinkt misschien gek maar dat is wel een verschil met Nederland waar je mensen hebt die elke week wel 6 x bij de dokter zitten en waar iedereen dus aan meebetaald. Ik heb me dat vroeger ook weleens afgevraagd, waarom wordt ik over 1 kam geschoren met iedereen terwijl ik amper naar de dokter ga? Het sociale systeem dus.

Buiten dat, ik vind de behandeling door zowel huisartsen als ziekenhuizen als tandartsen ook beter. In Nederland stond ik bij een tandarts altijd na 5 minuten weer buiten maar ik ben afgelopen week hier geweest en ze waren maar liefst 1 uur en 15 minuten met me bezig ook al was er niets aan de hand. En ik liep weg zonder te betalen :)

Gebruikersavatar
sachasenne
Amerika-expert
Berichten: 6911
Lid geworden op: 03 mei 2007, 15:29
Partner van: syce
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Qatar
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door sachasenne » 26 apr 2012, 22:29

Ik betaal graag mee voor mensen die zes keer per week bij de dokter zitten omdat ik weet dat als ik 6 keer per week naar de dokter moet, zij ook voor mij betalen.
Zolang je gezond bent en kan gaan werken is alles OK en kan ik me voorstellen dat je dat geld liever zelf houdt. Maar die vlieger gaat enkel op zolang je kan werken.
Als ik in dit topic lees dat je 10.000 dollar moet betalen (dacht dat het voor een bevalling was?) dan denk ik: voor die 10.000 dollar kunnen veel mensen tig keer naar de dokter gaan.
Waarschijnlijk denk ik te Europees en ben ik te bang, maar ik zou me financieel nooit gerust voelen in Amerika met mijn gezondheid.
Groetjes,
Carine

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 26 apr 2012, 22:35

Ziva schreef:
Buiten dat, ik vind de behandeling door zowel huisartsen als ziekenhuizen als tandartsen ook beter. In Nederland stond ik bij een tandarts altijd na 5 minuten weer buiten maar ik ben afgelopen week hier geweest en ze waren maar liefst 1 uur en 15 minuten met me bezig ook al was er niets aan de hand. En ik liep weg zonder te betalen :)
Wat betreft tandartsen ben ik het met je eens, maar huisartsen en ziekenhuizen vind ik tot nu toe echt een ramp. Ik heb ff niet de puf om daar breed over uit te wijden, maar het enige dat ik hier wezenlijk beter vind is de wachttijd.

Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 27 apr 2012, 03:51

Ziva schreef:
In Nederland stond ik bij een tandarts altijd na 5 minuten weer buiten maar ik ben afgelopen week hier geweest en ze waren maar liefst 1 uur en 15 minuten met me bezig ook al was er niets aan de hand. En ik liep weg zonder te betalen :)
Ja het schoonmaken doen ze hier grondig. Maar heb je wel eens naar de prijs van een kroon of een vulling gevraagd. Durf te wedden dat ze je dan niet zo naar buiten laten gaan :mrgreen:
Ziva schreef:Ga je vaak naar de dokter zul je waarschijnlijk kiezen voor geen copay en gaat je premie omhoor maar ga je niet vaak, zoals ik, kies je wel voor copay en moet je dus voor een doktersbezoek betalen. Dat klinkt misschien gek maar dat is wel een verschil met Nederland waar je mensen hebt die elke week wel 6 x bij de dokter zitten en waar iedereen dus aan meebetaald. Ik heb me dat vroeger ook weleens afgevraagd, waarom wordt ik over 1 kam geschoren met iedereen terwijl ik amper naar de dokter ga? Het sociale systeem dus.
Als iedereen die keuze krijgt zou het geweldig zijn. Maar dat is dus het probleem. Wij en ik denk heel veel Amerikanen kunnen niet kiezen voor geen copay of een lager max out of pocket.
Wat als je ziek wordt en je wordt ontslagen? Raak je ook je verzekering kwijt. Het tijdelijke Cobra is voor veel mensen zonder een vaste baan niet echt meer op te brengen. Maar ondertussen heb je wel kosten.
Lees de artikelen uit de krant die ik in het openings topic noemde maar eens. Zat voorbeelden van mensen die ineens zonder verzekering komen.
Zie het artikel over de mensen zonder verzekering die de ER over bevolken voor griepjes en kuchjes. En hoeveel dat de mensen die wel verzekerd zijn kost. $500.- tegenover $ 100.- een family doctor bezoek. Want ik geloof echt niet dat Amerikanen minder naar de dokter gaan dan in Nederland. Zeker niet wat specialisten bezoeken betreft.
Lees hoe non profit ziekenhuizen zwemmen in het geld omdat er geen taxes betaald hoeven te worden op inkomen en onroerend goed. Maar wel incassoburo's op mensen af sturen om de laatste verschuldigde cent te innen.

Er stond een quote in 1 van die artikelen.
In Europa bezoek je een fraaie kerk als toerist, bezoek in Amerika gerust een ziekenhuis, want daar zit de pracht en praal.

Denk dat er zoveel macht is van een industrie waar veel geld in verdiend wordt en waar veel banen bij betrokken zijn. En dat daar alleen al door hervorming heel moeilijk is. Ongeacht het sociale verhaal er achter.

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 27 apr 2012, 04:23

Staceybeesie schreef: In Europa bezoek je een fraaie kerk als toerist, bezoek in Amerika gerust een ziekenhuis, want daar zit de pracht en praal
Zoiets bedoel je? http://www.architectmagazine.com/health ... ealth.aspx
:mrgreen:

ANY
Amerika-expert
Berichten: 3017
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Ziektekosten

Bericht door ANY » 27 apr 2012, 13:09

Thank God for medicare.
Nee, bedank de belastingbetalers maar.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/

DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Ziektekosten

Bericht door DejaVu » 27 apr 2012, 13:16

Moet ineens denken aan het fragment van "De reisleider" op rtl5...dat iemand pijn zijn teen had en de vraag "kunt u een dokter bellen" met als antwoord "Nee we moeten dan 911 bellen" hoppa gillende sirenes ambulance brancard het hotel in...

Was volgens mij behoorlijk in scene gezet maar krijg ineens dat beeld hierbij :lol:

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18477
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door kastelke » 27 apr 2012, 15:00

Toen we in de US waren, en hier ook, grapten we er wel eens mee als we de brandweerwagen met loeiende sirenes zagen voorbij komen: "Iemand heeft zijn teen gestoten" of "Iemand is met z'n hoofd tegen de deur gelopen". Het is best wel spectaculair, zoals ze hier aankomen bij een klein ongevalletje. Ook bij een auto ongeluk. Beide bestuurders zijn al zelf uitgestapt, niks speciaals aan de hand. Maar hopla, daar komen 2 brandweerwagens met loeiende sirenes aan. (ik zou me er zelf haast ongemakkelijk bij gaan voelen als het mij moest overkomen :oops: :wink: )
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3158
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Ziva » 27 apr 2012, 16:26

Ik heb laatst meegemaakt op mijn werk dat een ouder iemand uit zijn rolstoel viel. De beste man kwam ongelukkig terecht en lag op zijn ene arm wat nogal pijn deed.

Omringd door CNA's en LPN'S (verplegend personeel) lieten ze de beste man in eerste instantie liggen nadat ze de ambulance hadden gebeld voor hem. Mijn eerste reactie was, draai die man zo dat hij niet meer op zijn arm ligt maar ik ben geen verpleegster natuurlijk dus ik deed niets. Pas toen zijn arm echt blauw begon te worden zagen ze ook wel in dat ze hem moesten draaien en gelukkig deden ze dat ook.

Hij is meegenomen door de ambulance en was dezelfde middag alweer terug maar toch stond ik echt even heel verbaasd te kijken van dit voorval. Ik weet nog steeds niet of het nou vanwege liability was of een soort protocol maar ik vond het wel heel apart :)

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9484
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Ziektekosten

Bericht door Hockey » 27 apr 2012, 16:30

Waarschijnlijk liability. De wetten zijn inmiddels wat aangescherpt omtrent liability, maar toch zijn artsen en verpleegkundigen nog steeds erg voorzichtig vanwege de liability. De eerste keer dat ik in de VS was, 1991, dus al wel erg lang geleden, logeerden we bij een arts. En die man zei dat hij als iemand op straat neerstortte gewoon liet liggen, vanwege de liability. Beter iemand dood laten gaan dan aangeklaagd worden omdat je probeert te helpen en er gaat misschien iets mis.

ANY
Amerika-expert
Berichten: 3017
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Ziektekosten

Bericht door ANY » 27 apr 2012, 17:26

Daar zijn de Good Samarathan laws voor. Iemand op straat laten liggen, vreselijke arts hoor, maar hopelijk als het ooit gebeurde zou hij toch reageren.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9484
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Ziektekosten

Bericht door Hockey » 27 apr 2012, 17:30

Zoals ik al zei, de wetgeving is inmiddels veranderd. Maar nee, geen vreselijke arts. Eerder iemand die door schade en schande wijs is geworden. De schuld ligt bij de mensen die de artsen die op zo'n moment helpen aanklagen. Restaurants gooiden indertijd ook gewoon eten weg, omdat als ze het aan voedselbanken e.d. gaven aangeklaagd konden worden.

We raken ietwat off topic, maar een reden voor die hoge medische kosten zijn de verzekeringspremies die artsen moeten betalen.

Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7083
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Springfield, Missouri
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door ned in MO » 27 apr 2012, 18:21

Was vorige week bij de orthodontist en wat ik daar allemaal voor pracht en praal heb gezien ? HEt kan ook met hoge liability premies toch heel wat goedkoper.

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 27 apr 2012, 19:51

Ziva schreef:Ik heb laatst meegemaakt op mijn werk dat een ouder iemand uit zijn rolstoel viel. De beste man kwam ongelukkig terecht en lag op zijn ene arm wat nogal pijn deed.

Omringd door CNA's en LPN'S (verplegend personeel) lieten ze de beste man in eerste instantie liggen nadat ze de ambulance hadden gebeld voor hem. Mijn eerste reactie was, draai die man zo dat hij niet meer op zijn arm ligt maar ik ben geen verpleegster natuurlijk dus ik deed niets. Pas toen zijn arm echt blauw begon te worden zagen ze ook wel in dat ze hem moesten draaien en gelukkig deden ze dat ook.

Hij is meegenomen door de ambulance en was dezelfde middag alweer terug maar toch stond ik echt even heel verbaasd te kijken van dit voorval. Ik weet nog steeds niet of het nou vanwege liability was of een soort protocol maar ik vond het wel heel apart :)
Ik kan het je nog zouter vertellen, nu ongeveer een jaar geleden in een Nederlands academisch ziekenhuis:

Midden in de hal zakt een man in elkaar. Er lopen witte jassen genoeg, maar slechts eentje stopt en buigt zich over het slachtoffer, om vervolgens iemand te bellen. Dan loopt hij verder. De eerste die vervolgens iets doet, is het mannetje die de schermen neer komt zetten, om de patiënt af te schermen. Dan komt er eindelijk een arts... En vervolgens een defibrillator :shock:

I am telling you: het ziekenhuis is niet persé de meest gunstige plek om een hartstilstand te krijgen...

Gebruikersavatar
Harry
Amerika-expert
Berichten: 5370
Lid geworden op: 06 feb 2005, 13:43
Partner van: jaha
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Tolkamer
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door Harry » 04 mei 2012, 11:55

Ziva schreef: Daarmee bedoel ik dat je beperkt wordt in je keuzevrijheden als het gaat om medicijnen, doktoren, operaties.
Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt?, wij kunnen gaan en staan waar we willen wat betreft medicijnen, doktoren of naar welk ziekenhuis voor een operatie. Misschien doel je op het feit dat sommige verzekeraars contracten afsluiten met zorgaanbieders en dan ben je op die aanbieders aangewezen en heb je geen vrije keuze, maar bij onze verzekering (FBTO) ben je volledig vrij in je keuze, voor ons was dit bij de keuze voor een verzekeraar een heel belangrijk punt.

OscarG
Amerikakenner
Berichten: 1432
Lid geworden op: 25 feb 2009, 06:34
Locatie: Franklin,NH

Re: Ziektekosten

Bericht door OscarG » 04 mei 2012, 14:36

Maar dat heb je hier ook bij veel verzekeraars. In en out of network aanbieders bepalen hoeveel je zelf moet betalen.
Twenty years from now, you will be more disappointed by the things you did not do than by the things you did. So, throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. ~Mark Twain

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer