Ziektekosten

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 25 apr 2012, 15:02

Ik heb de afgelopen periode een drietal operaties aan mijn hand gehad en ben dus tegen wil en dank in het ziektekosten vergoedings wereldje terecht gekomen. Het bellen naar de verzekerings maatschappij heeft me werkelijk al uren gekost. Het vergoedings systeem is zo wazig dat ik werkelijk door de bomen het bos niet meer zie soms.
Daarbij doen de ziekenhuizen naar mijn idee ook maar een dotje met de rekeningen. Gisteren bijvoorbeeld kreeg ik een rekening van de anesthesist. Ik ben dus drie keer onder narcose geweest en heb inmiddels een eigen rekening bij de man. Let wel hij werkt gewoon in het ziekenhuis en ook het ziekenhuis claimt voor anesthesie, want die leveren de apparaten volgens eigen zeggen. Maar de anesthesist rekent zijn loon apart, via een ander incasso buro. Daar was ik bij de eerste operatie al verbaasd over geweest.

Doordat ik dus drie keer daar gebruik van gemaakt heb, is de verzekering in de war geraakt, want die dachten dat de beste kerel dubbel zat te claimen. En heeft alle eerdere betalingen terug laten boeken. (ja dat kan na drie maanden?)
Afijn ik kreeg dus gisteren een rekening van een paar duizend dollar bij mij in de bus en of ik die even voor 30 april wilde betalen want de termijn was al ver verstreken. Echt ongelooflijk!
Dus gisteren ik aan de bel. Eerst naar het incassoburo of ze niet helemaal lekker waren geworden. Letterlijk zei de vrouw aan de telefoon, nee mevrouw maak u maar geen zorgen, zo'n rekening gaat er standaard uit. U hoeft helemaal niet maandag te betalen hoor. Wij rekenen geen "late-fees" en bovendien uw verzekering heeft aangegeven dat ze het aan het "processen" zijn.

Waarom dan zo'n rekening versturen? Volgens mij doen ze aan klanten binding want ik had zowat op de hart afdeling opgenomen kunnen worden na zo'n brief.
Ik dus toch ook maar naar de verzekering gebeld om te vragen hoe het met het processen staat van die rekening. Nou daar wisten ze nergens van. Zoals ik al zei waren zij in de veronderstelling dat de anesthesist dubbel claimde en hebben het geld gewoon terug gehaald.

Heeft u nu de rekening ervoor gehad dan? Ja mevrouw ik heb die rekening binnen gekregen hoor. Oh, dan is er iets niet goed gegaan. Maar u bent dus drie keer geopereerd, vroeg ze. Alsof ze dat zelf niet aan de rekeningen van de operaties kan zien?
Ja ik ben drie keer geopereerd. Hmmmmm, dan ga ik even bellen met dat incassoburo zei ze.
Drukt mij daarop weg en laat me 30 minuten hangen.

Uiteindelijk komt ze terug en nu is de oplossing dat de verzekering mij een check stuurt van de duizenden dollars en ik die zelf dan moet gaan door betalen aan de anesthesist. Dus ik zeg nog is het niet makkelijker als jullie dat gelijk weer aan hen betalen dan? Nee want ze mogen niet het gehele bedrag voldoen aan de anesthesist. De verzekering heeft een korting bedongen met de health care provider, de anesthesist dus, en boven dat bedrag mogen ze niet betalen.

Dus betalen we u het resterende bedrag en kunt u daarmee het nog openstaande bedrag waar u de rekening voor kreeg voldoen. Maar dan betalen jullie in feite toch ook alles? Ja maar dit was anders. Ik had de verantwoording om alles te betalen nu. Het was mijn keuze. Ja zeg.... Alsof ik die keuze heb.

Ik moest me vooral niet druk maken zij sturen de check op, ik kreeg een confirmatie nummer van haar en binnen zeven dagen kreeg ik de check.
Afijn ik bel de anesthesist zijn incasso buro weer daarna weer op en vraag naar het nieuwe openstaande bedrag, kijken of het bedrag overeenkomt met de cheque. En zowaar dat klopte. Zegt de vrouw aan de andere kant van de lijn. Als u nu meteen betaald kan ik u 35% korting geven op het uitstaande bedrag.

Echt ik viel werkelijk van mijn stoel. Omdat ik de rekening nu zelf betaal en niet de verzekering, krijg ik 35% korting. 35%!!! Toch gewoon nepperij niet? Dat is gewoon een paar honderd dollar wat ik minder zou moeten betalen dan wat ik van de verzekering per check krijg. Dit kan toch gewoon niet goed zijn?
Zo wordt er zoveel verzekrings geld misbruikt, daar word je gewoon misselijk van toch? En dat er dan ineens 35% van die rekening af kan. Er wordt vast nog winst gemaakt nu. Kun je nagaan wat er met een dikke pen er geschreven wordt......Onbegrijpelijk.....

Ik bespreek dit hier nu net met een Amerikaanse vriendin omdat ik het ergens niet vertrouw. Zij heeft onlangs heel veel ziektenkosten gehad en weet hoe en wat. En zij attendeerde me op een hele reeks van artikelen die vanaf afgelopen zondag in de krant staan. Over hoe ziekenhuizen claimen. En hoe non-profits ziekenhuizen enorme tegoeden hebben en CEO's met miljoenen salarissen.

Voor degene die geïnteresserd zijn.

http://www.newsobserver.com/prognosisprofits/

Gezien de reacties online die er inmiddels zijn, misschien dat er ooit wat aan gaat gebeuren, want dit is werkelijk onzinnig.

Gebruikersavatar
DixieChick
Amerika-expert
Berichten: 3134
Lid geworden op: 24 jul 2007, 19:26
Locatie: Georgia, US

Re: Ziektekosten

Bericht door DixieChick » 25 apr 2012, 15:28

Dat verhaal van korting krijgen, dat heb ik eerder gehoord hoor. Mijn in-laws hebben geen ziektenkosten verzekering (don't get me started), en vorig jaar moest mijn schoonvader naar de ER met buikklachten(nou ja, eigenlijk moest hij gewoon naar de huisarts, maar ja, die heeft hij dus niet, en dus ga je in zo'n geval naar de ER, wat dan uiteraard veel meer geld kost). Maar goed, toen kregen ze dus ook een rekening van enkele duizenden dollars, maar mijn schoonmoeder heeft toen gebeld, en gewoon gevraagd wat voor een korting ze zou krijgen als ze die rekening nu cash zou betalen, en hup, er ging zo 30% van de rekening af.

Ik kan daar heel slecht tegen, want ik denk dan, of het ziekenhuis rekent te veel, of die 30% wordt gewoon verrekend in de kosten die de andere patienten betalen, en dat kan natuurlijk ook niet.

Maar goed, ik zou in jouw geval helemaal gillend gek worden. Is het echt zo dat jij dit allemaal zelf moet regelen? Ik bedoel, wat als je nou gewoon niet belt, lost het zich vanzelf dan op? Ik heb er namelijk echt nog nooit van gehoord dat iemand -met- verzekering zoveel moeite moest doen. Maar goed, sterkte met alles!
This is Guy Smiley, reporting live! from the inside of his car!
Southern Tales

Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 25 apr 2012, 15:43

Als ik niet gebeld had, was ik verantwoordelijk gehouden voor de openstaande rekening.
Daar de verzekering het geld terug geboekt had en de anesthesist wel geld wil zien.

Ik heb inderdaad al eerder korting gevraagd bij providers. Maar toen ging het over het gedeelte van mijn max out of pocket. Dus moest ik de rest van de rekening ook echt zelf betalen.
Nu krijg ik voor het volle bedrag een check van de verzekering en hoef bij de provider veel minder te betalen en word ik er dus rijker van. Begrijp me goed, ik ben niet vies van geld, maar ergens klopt het natuurlijk niet.

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 25 apr 2012, 16:09

Ik heb ook al heel wat meegemaakt, maar zo zout als jij heb ik het nog niet gegeten,

Ik heb een expatverzekering in Nederland en moet alles zelf voorschieten. Ik denk dat ik in zo ongeveer de helft van de gevallen kortingen krijg, maar ja, dat voordeel gaat dus rechtstreeks naar de verzekering. Wat dan wel weer onlogisch is, is dat ik voor de orthodontiebehandeling van mijn dochter kon kiezen uit drie betalingsplannen, waarvan eentje de hele mep in een keer, met aanzienlijke korting. Maar de verzekering dekt maar een bepaald bedrag per jaar, en alles wat daar boven komt moet ik zelf betalen. Ik ben dus nu verplicht een gespreide betaling te doen, waardoor ik de korting misloop en waardoor mijn eigen bijdrage dus ook hoger word. Maar dus ook de verzekering, die ervoor kan kiezen om in totaal minder geld kwijt te zijn, dokt nu netto flink meer. Dat stoort me wel, die geldverkwisting :evil:

Ik was laatst op de eerste hulp, en toen kreeg ik daar ook 3 rekeningen van: 1 voor de Xrays, 1 voor het ziekenhuis, 1 voor de arts. De verzekering heeft ze gelukkig zonder protest alledrie betaald.

Mijn dochter krijgt eens in de zoveel tijd een EEG. Die rekening, daar val je helemaal van van je stoel. Het bedrag is enorm, maar omdat de neuroloog die de EEG's voorschrijft een of andere rare afspraak heeft met het EEG bedrijfje, hoeven we maar een kwart van de rekening te betalen :shock:

Wel lastig trouwens dat ze hier niet aan rekeningen doen, maar aan statements. Het is altijd weer een hele toer om uit te zoeken wat je nog moet betalen cq declareren. En dan maar hopen dat de verzekering er ook uit komt...

ANY
Amerika-expert
Berichten: 3031
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Ziektekosten

Bericht door ANY » 25 apr 2012, 16:19

Die bij jullie maakt het wel heel bond, dat hebben we nog niet gehad.
We hebben hier nog een paar checks liggen van een ziekenhuis in Californie waar mijn man een nachtje heeft doorgebracht. De verzekering stuurt ze naar ons, maar ik heb nog geen rekening van het ziekenhuis gezien. Bellend met de verzekering kreeg ik geen antwoorden, want mijn man moet bellen vanwege privacy, ze kunnen me geen antwoord geven. Nu hebben we hier de afgelopen weken flinke ziekenhuiskosten gemaakt, maar nog niks gehoord, kijk er ook niet naar uit.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18504
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door kastelke » 25 apr 2012, 16:34

Wat een verhalen!
Hoe zit het als je medicijnen nodig hebt die door je plan gedekt zijn? Gisteren ging ik hier naar de dokter met mijn zoon. Bij de dokter moet ik niks betalen, dokters en specialisten zijn gewoon gratis hier. Dan door naar de apotheek, waar ik over the counter dingen had die ik dus zelf moet betalen, en medicijnen op voorschrift. Dan geef ik gewoon het kaartje van de verzekering en boeken zij rechtstreeks met de verzekering. Hoef ik dus niks voor te schieten of zo. Dat vind ik wel handig.
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

dutchie_in_boston
Amerika-expert
Berichten: 1743
Lid geworden op: 14 aug 2007, 21:57
Locatie: Boston, MA

Re: Ziektekosten

Bericht door dutchie_in_boston » 25 apr 2012, 16:38

ach Staceybeesie, of drie operaties zo vlak achtermekaar niet genoeg is! Ik hoop dat alles soepel is verlopen, en dat je je goed voelt. En deze hele papier rompslomp is inderdaad echt van de zotte, zeg - zo idioot heb ik het ook nog niet gehoord.

Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 25 apr 2012, 16:42

Da's heel handig Elke :mrgreen:

Wij hebben een $25.- copay voor een huis arts en $ 50.- copay voor een specialist.
Medicijnen verschilt per voorschrift. Zo kreeg ik antibiotica onlang en moest ik $ 4.- bij betalen en de rest gaat rechtstreeks naar de verzekering.
Heb ook een keer pillen voorgeschreven gekregen door de huisarts en die werden niet vergoed door de verzekering. Dus moest ik alles zelf betalen. Had 12 pillen en de rekening was $ 1200.-. Die heb ik dus mooi bij de aphotheek laten liggen. Zo nodig waren ze nou ook weer niet..... :mrgreen:

Dank voor de lieve reacties :thumbup:

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 25 apr 2012, 16:45

kastelke schreef:Wat een verhalen!
Hoe zit het als je medicijnen nodig hebt die door je plan gedekt zijn? Gisteren ging ik hier naar de dokter met mijn zoon. Bij de dokter moet ik niks betalen, dokters en specialisten zijn gewoon gratis hier. Dan door naar de apotheek, waar ik over the counter dingen had die ik dus zelf moet betalen, en medicijnen op voorschrift. Dan geef ik gewoon het kaartje van de verzekering en boeken zij rechtstreeks met de verzekering. Hoef ik dus niks voor te schieten of zo. Dat vind ik wel handig.
Nou, dat is dus ook zoiets. Mijn dochter heeft dure medicijnen, daar dok ik iedere 3 maanden 700 dollar voor. Wordt allemaal keurig terugbetaald door mijn Nederlandse verzekering, niks aan de hand. Maar de eerste keer dat ik die medicijnen kwam afhalen, hebben ze gewoon ongevraagd de generieke variant meegegeven. De medicatie die ze nodig heeft, heeft echter als eigenschap "extended release", wat betekent dat er in het lichaam een gedoseerde afgifte plaats vindt. In haar geval is dat zeer belangrijk, maar het generieke medicijn had die extended release eigenschap niet. En dan die dame achter de balie ook nog in discussie: "Ja maar, dit is veel goedkoper, weet u zeker dat u dát wilt?" Jeetje zeg, ik betaal nota bene ZELF, dan gaat het haar toch geen ene moet aan waar ik de winkel mee uit loop. Het staat nota bene duidelijk op het recept dat ze ER moet hebben. Ik vermoed dus dat er ook in de wereld van de pharmacies weer allerlei duistere krachten heersen die leiden tot financieel voordeel voor de pharmacy :shock:

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3044
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Ziektekosten

Bericht door goldenhills » 25 apr 2012, 16:48

Wat een verhaal zeg, Staceybeesie. Hopen maar dat het nu inderdaad allemaal is goedgekomen. Gelukkig heeft mijn bedrijf een tussenpersoon die dit soort ellende met de verzekering probeert glad te strijken, en is daar natuurlijk meer bedreven in. So far so good.

De kortingen in de zorg zijn inderdaad verbijsterend, en geven wat mij betreft aardig aan wat voor cowboysysteem het is. Het nominale tarief bij huisartsten kan zomaar het dubbele zijn van wat ze via de verzekering krijgen.

Alleen al de rekeningen van de tandarts zijn buitengewoon verwarrend. Ik neem aan dat ze je juridisch aansprakelijk willen stellen voor het hele bedrag (mocht de verzekering niet betalen), maar er is nauwelijks verschil te ontdekken tussen de notificatierekening (inclusief bedragen die de verzekering zal vergoeden) en de eindrekening met je eigen bijdrage. Ik kan me niet voorstellen dat dat altijd goed gaat, er zullen veel mensen zijn die de verkeerde bedragen betalen of juist niet betalen.

ANY
Amerika-expert
Berichten: 3031
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Ziektekosten

Bericht door ANY » 25 apr 2012, 16:53

Ik vermoed dus dat er ook in de wereld van de pharmacies weer allerlei duistere krachten heersen die leiden tot financieel voordeel voor de pharmacy :shock:
In dat geval lijkt het mij dat ze wilden helpen door de goedkopere te geven.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/

dimona
Amerika-expert
Berichten: 4912
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Ziektekosten

Bericht door dimona » 25 apr 2012, 16:56

ANY schreef: In dat geval lijkt het mij dat ze wilden helpen door de goedkopere te geven.
Dat zou ik normaal ook denken, maar ze was erg vasthoudend en was ook echt niet blij toen ik voet bij stuk hield...

Gebruikersavatar
DixieChick
Amerika-expert
Berichten: 3134
Lid geworden op: 24 jul 2007, 19:26
Locatie: Georgia, US

Re: Ziektekosten

Bericht door DixieChick » 25 apr 2012, 16:59

Nu weet ik dat hier aan het "preachen" ben tegen "the choir", maar dit soort rare praktijken hebben wij, met Tricare, dus nooit (even afkloppen). En Tricare is dus wel een government-run system. Datzelfde systeem waar heel veel Amerikanen zo ontzettend tegen zijn (en wat ik dus echt niet snap).
De enige tegenwerping die we dan wel eens horen is, ja maar veel artsen houden niet van Tricare, en dus kan soms niet meteen een specialist vinden (helemaal niet als je niet bij een basis in de buurt woont). En dan denk ik, sorry hoor, maar als ik dan nog zie wat Tricare uitkeert, is dat niet genoeg? Als alle verzkeringen dat zouden doen, dan zou alles veel minder kosten.
This is Guy Smiley, reporting live! from the inside of his car!
Southern Tales

Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 25 apr 2012, 17:09

Ik snap dus ook niet.
Het systeem nu is echt onoverzichtelijk. Om over in en out network nog maar te zwijgen. Want voor laboratorium onderzoeken moet ik standaard ook bellen. Het ziekenhuis is in network, maar het lab uit network? Hoe kan ik dat nou weten?
Als ze me bloed afnemen net voor de operatie moet ik dan gaan vragen welk lab ze gaan gebruiken?
Onzin gewoon. Uiteindelijk heb ik die kosten wel vergoed gekregen, maar het had wat voeten in aarde (lees tig telefoontjes)

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18504
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door kastelke » 25 apr 2012, 17:19

En jij bent nu iemand die intelligent genoeg is om al die info te ontrafelen, en die weet wie te bellen met welke vragen e.d. Maar er zijn ook in Amerika toch heel wat mensen die niet voldoende assertief of intelligent zijn of verbaal sterk genoeg. Hoe moet het daar dan gaan?
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7083
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Springfield, Missouri
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door ned in MO » 25 apr 2012, 17:41

Kan je nog een leuke vertellen. Ik heb een health care savings plan met een deductible van bijna $6000.
Ik betaal dus in principe alles zelf.
Een keer per 6 maanden moet ik bloedprikken voor suiker en cholesterol. Dat kostte via het lab bij de dokter het belachelijke sommetje van $500 x2 is $1000 per jaar!!!!!
Ben eens rond gaan neuzen en kwam bij any labtest now terecht, een onafhankelijk lab. Daar kostte dezelfde testen (incl standaard lever test) maar $130. Heel wat beter te overzien.
Nou was ik niet tevreden over de dokter (zit eeuwig te wachten in dat hokje) en ben net van Dokter geswitched.
Wat een verschil!!!. Stukken beter deze dokter. Hij vroeg hoe ik verzekerd was en hij zei dat ik mijn labtests via hem kon doen tegen cost (omdat ik zelf betaal) en dat was maar $40!!!!!!!!

Ik blijf bij deze dokter denk ik :thumbup:

Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 5154
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Staceybeesie » 25 apr 2012, 18:22

Precies houden die dokter :-)

Ik had het gelukkig aan mijn hand en niet aan mijn hoofd :roll: maar het is wel triest natuurlijk

@Goldenhills.
Handig zo'n tussenpersoon. Scheelt een hoop ergernis.
Al vraag ik me af doet hij/zij dan ook de betalingen? Ik bedoel is hij gemachtigd om de checks van de verzekering te innen en die aan de provider door te betalen?
Zoals ik het zie is dat dus een lucratieve business. Als hij net als ik 35% korting krijgt, maar wel de volle mep van de verzekering, is dat goed geld verdienen. Hoopte eigenlijk dat ik een uitzondering was. Anders is het misschien tijd voor een carreer change voor mij. :mrgreen:

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3287
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Ziektekosten

Bericht door Ziva » 25 apr 2012, 18:22

Wow wat een verhaal zeg! Daar word je toch gek van? Hoop dat de operaties wel goed zijn gegaan :)

En ja, ik snap er ook niets van. Ik moest laatst 1 keer naar de eerste hulp met 1 van de kids en vervolgens krijg je van 10 instanties rekeningen. En sommige rekeningen zijn dan geen rekening (THIS IS NOT A BILL) maar dan sturen ze even later toch weer een rekening. Mijn lief heeft alles maar gewoon betaald maar ik zei "bellen met die verzekering want dit klopt niet" maar hij vond het teveel gedoe :(

En aan jouw verhaal te lezen snap ik waarom. Ik ga echter ook bellen hoor als ik zoiets meemaak (hoop van niet) want het klopt niet.

LittlePhoenix
Amerika-expert
Berichten: 2515
Lid geworden op: 11 apr 2008, 07:27
Locatie: Texas

Re: Ziektekosten

Bericht door LittlePhoenix » 25 apr 2012, 21:28

Wij hebben Tricare Prime en hebben nu al maaaaanden ellende! Om de een of andere reden hebben we een rekening nooit ontvangen en de aanmaning ook niet dus Tricare heeft ons uit het Prime programma gegooit. Heeft 3 maanden geduurd voor we weer ingeschreven waren en natuurlijk kon er niets met terugwerkende kracht geregeld worden. Extra probleem was dat we er pas na 2 maanden achter kwamen dat we geen Prime meer hadden dus we hadden een stapel rekeningen van de kinderarts en de OB waar we ineens een veel groter deel zelf van moesten betalen want dokters rekenen meer voor een consult als je Prime hebt dan als je alleen gewone Tricare hebt. En Tricare betaalt dat extra bedrag dus niet.

Nu zijn we wel weer ingeschreven voor Prime maar een of andere Jan Doedel heeft besloten dat de Primary Care Manager die hier 15 minuten vandaan zit geen goede keuze is voor ons en dat een dokter die ruim 60 minuten verder zit een betere oplossing is. Maar dat hadden ze ons dus ook niet gemeld dus wij gingen gewoon naar onze eigen dokters....en dat werd dus ook niet vergoed. Hoppekee, weer een rekening voor $190!

En het ergste is dat onze zoon een operatie nodig heeft maar we krijgen daar maar geen toestemming voor. Eerst moesten we een verzoek indienen om die dokter die een gruwelijk eind reizen is af te zeggen en terug te gaan naar onze eigen PCM hier in de buurt. Toen moesten we naar de PCM om verwijsbrieven voor alle 4 de kids voor de kinderarts. Duurde nogal want helaas heeft onze PCM een office staff die nog kunnen verdwalen in hun eigen woonkamer. Toen met de verwijsbrieven naar de kinderarts en daar weer een verwijsbrief vragen voor de specialist. Was ook een gedoe want die verwijsbrief hadden we een paar weken geleden al gekregen. Ja klopt maar ja, Tricare will alles opnieuw want anders vergoeden ze niets.

Maandag dus de verwijsbrief voor de specialist opgehaald en persoonlijk langs gebracht.....maar ze kunnen ons nog steeds niet helpen omdat Tricare nu ineens de opdracht voor de operatie van de kinderarts wilde hebben. Okay, weer langs de kinderarts en uitgelegd hoe of wat.
Belde m'n man vanmorgen: nope, nog steeds geen toestemming want nu wil Tricare dat onze PCM de verwijsbrief indient! Dus straks langs de PCM om daar de zaak uit te leggen en dan maar hopen dat ze een verwijsbrief willen schrijven zonder consult want dat is weer extra wachttijd omdat het altijd minstens 4 dagen duurt voor we een afspraak kunnen krijgen. Dan wachten op de goedkeuring van Tricare en daarmee naar de specialist en dan hopelijk een verwijzing naar het ziekenhuis.
En ondertussen heeft m'n zoon dus wel pijn! Het is niet echt ernstig, niet levensbedreigend maar het is toch van de gekke dat een kind van 5 zo lang met pijn moet rondlopen omdat de verzekering zoveel fouten maakt! :evil:

Maar het kan nog veel erger, de zoon van een vriendin had kanker, echt heel ernstig: een grote tumor in z'n oog en hij moest de volgende dag geopereerd want de tumor groeide razendsnel. Dus z'n moeder belde met Tricare en die weigerden de behandeling te betalen tenzij alle formulieren van te voren werden ingestuurd. De dokter heeft toen aangeboden om op zijn eigen kosten te opereren en dan later een betalingsregeling te bedenken want als de jongen zo lang moest wachten had hij geen overlevingskans. Is uiteindelijk goed gekomen en de verzekering heeft toch betaalt maar jeminee, krijg je op 1 dag te horen dat je kind kanker heeft en dat het echt supervreselijk ernstig is en dan van de verzekering te horen krijgen dat ze niets betalen tenzij je de behandeling uitstelt...valt je mond toch van open.

Gebruikersavatar
Dento
Amerika-expert
Berichten: 10199
Lid geworden op: 08 sep 2003, 07:36
Locatie: Thornton, Colorado, USA
Contacteer:

Re: Ziektekosten

Bericht door Dento » 25 apr 2012, 22:37

Ik ben sinds dit jaar overgestapt op een nieuw plan, aangezien dit het laatste jaar zou zijn dat ons vorige plan nog aangeboden zou worden. Het nieuwe plan (met een HSA) is per maand iets goedkoper dan het oude plan, maar er zijn nu geen co-pays meer, en betaal je dus de prijzen die de verzekeraar met de health care provider heeft afgesproken. Helaas betekent dit ook dat de dekking voor medicijnen stukken minder zijn. Daar waar ik eerst $57 per maand kwijt was aan medicijnen, is dat nu - $190. Nu kan ik om de andere maand de medicijnen betalen middels de HSA, maar ja, van de S in de HSA (Savings) komt dus weinig terecht, want aan het eind van de rit is die rekening gewoon leeg.

Anna is nu pas ook naar de huisarts geweest omdat ze de laatste tijd behoorlijk wat 'flare ups' heeft met haar fibromyalgie, en de arts heeft nu Lyrica voorgeschreven. Nu blijkt dat niet vergoed te worden, en zou dus betekenen dat er voor haar Lyrica nog eens $200 per maand moet worden betaald.

En dat is dan allemaal nog bovenop de maandelijkse premie, en bovenop eventuele artsenbezoeken e.d.

Het is echt te triest voor woorden allemaal. Heb je verzekering, moet je je nog blauw betalen...
~ “Experience is something you don't get until just after you need it.” - Steven Wright ~

Onze website | Mijn blog

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer