Pagina 1 van 1

alternatief voor creme fraîche?

Geplaatst: 04 mar 2006, 17:07
door houstonwehaveaproblem
Sinds ik hier ben (en eigenlijk al daarvoor) ben ik steeds op zoek naar creme fraîche. Ik kan het helaas niet vinden. Weet iemand of ze hier in de US creme fraîche hebben en onder welke naam het te vinden is?
Ik heb het nodig voor mijn italiaanse recepten met roomsaus. Ik heb hier al in verschillende italiaanse kookboeken gekeken en daar hebben ze het dan over heavy whipped cream. Dit heb ik dus al eens geprobeerd, maar dat is slagroom en in mijn ogen veel te vet.
Iemand enig idee of eventueel andere opties dan whipped cream?

Geplaatst: 04 mar 2006, 20:45
door Jasmino
Een goed alternatief voor creme fraiche (voor gebruik in warme gerechten) is koffieroom of anders toch slagroom. Enne, creme fraiche is ook behoorlijk vet, hoor! Wanneer je room nodig hebt in koude gerechten, is sour creme een goed alternatief. DIe moet je niet gebruiken in warme gerechten omdat die anders gaat schiften.

Geplaatst: 04 mar 2006, 21:07
door freekb2
Jasmino schreef: sour creme
Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staan

Geplaatst: 04 mar 2006, 21:39
door Dennis
Dus is sour creme nu wel of niet hetzelfde als creme fraiche?

Geplaatst: 04 mar 2006, 21:57
door houstonwehaveaproblem
freekb2 schreef:
Jasmino schreef: sour creme
Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staan
Ehm...heb je het nu over Nederland? Daar weet ik de creme fraîche namelijk prima te staan ;-). Het is hier in de US waar ik problemen heb. Sour creme is ècht niet hetzelfde qua smaak als creme fraîche en het gaat inderdaad schiften als je het warm maakt. Voorlopig toch maar bij de whipped cream blijven dan? Jammer genoeg is die zo vloeibaar. Voor een dikke roomsaus moet ik er weer cornstarch doorheen mikken. Misschien moet ik me maar op het Mexicaanse eten gaan storten hier ipv het Italiaanse :roll: .

Geplaatst: 04 mar 2006, 22:02
door Jasmino
Dennis schreef:Dus is sour creme nu wel of niet hetzelfde als creme fraiche?
Sour creme is niet hetzelfde als creme fraiche!
Creme fraiche wordt vooral gebruikt voor warme sauzen, en sour creme voor koude sauzen. Het verschil zit hem vooral in het vetgehalte. Sour creme bevat minder vet dan creme fraiche. Wanneer je sour creme gebruikt in een warme saus, is de kans groot dat de saus gaat schiften. Een beter alternatief voor creme fraiche is dan koffieroom.

Op deze site wordt het een en ander uitgelegd over de verschillende soorten room: http://members.chello.nl/~g.dubois/z2-w.html

Geplaatst: 04 mar 2006, 22:30
door Petra/VS
Heb je het weleens met Half and Half geprobeerd? Die is ook wel niet dik, maar wel minder vet dan whipping cream. Wij kunnen hier trouwens creme fraiche krijgen bij Whole Foods, hebben jullie die niet in Houston?

Geplaatst: 25 apr 2007, 19:02
door ned in MO
Ik gebruik cream cheese en dat werkt perfect

Geplaatst: 25 apr 2007, 21:13
door houstonwehaveaproblem
Toevallig gisteren kip tandoori gemaakt van een pak wat ik had meegenomen uit Nederland. Daar moest dus crème fraîche in en ik heb het vervangen door crema mexicana. Dit werkte goed uit voor de smaak en het ging ook niet schiften (grootste probleem als je sour cream gebruikt). De saus bleef alleen iets dunner dan ik gewend ben, maar dat is vast wel op te lossen met corn starch.

Petra, ik geloof wel dat er in Houston Whole Foods zaken zitten, maar niet in de buurt. En om nou voor die crème fraîche zoveel om te gaan rijden...
Ik wil er wel eens heen, gewoon om te zien wat ze daar hebben. Net als dat we eens in de zoveel tijd naar Ikea en Chinatown rijden om daar etenswaar te halen.

Geplaatst: 25 apr 2007, 22:22
door kastelke
Niet voor je roomsaus, maar ik heb hier nog een receptje liggen voor Kaastaart, en deze mevrouw was ook gewoon om Vlaamse ingrediënten te gebruiken. Dit zijn de tips:

Zij gebruikt dus sour cream i.p.v. platte kaas.
Aanvankelijk had ze het ook met Philadelphia kaas gebrobeerd, maar dat was énorm zwaar om te eten!
Dus: volle platte kaas van Danone werd Lucerne light sour cream

Geplaatst: 25 apr 2007, 22:55
door Joke
Creme fraiche is a thick cream used in sauces and soups and as a condiment for fresh fruits. Learn how to make homemade creme fraiche. Plan ahead as this will take some time.

Difficulty: Easy

Time Required: 8-14 hours

Here's How:

1 cup whipping cream mixed with 2 tablespoons buttermilk.
Combine well in glass jar and cover.
Let stand at room temperature (about 70 degrees F.) for 8 to 24 hours, or until thickened.
Stir well and refrigerate.

Use within 10 days.

Tips:

Use as a thickener for soups or sauces.
Spoon over fresh fruits, puddings or warm cobblers.
Can be used in boiled recipes as it will not curdle.

What You Need:

buttermilk
whipping cream
glass jar