Pagina 1 van 2
Koken in Amerika
Geplaatst: 16 jul 2011, 21:42
door Ziva
Ik realiseer me dat er nogal wat onderwerpen zijn die over eten gaan alleen heb ik dit onderwerp nieuw gemaakt omdat ik weleens van jullie wil weten wat je zoal kookt als je in Amerika bent (op vakantie of geƫmigreegd). Wat is simpel, goed te maken en niet belachelijk duur.
Mijn hoofdreden is dat ik na 3 maanden in Amerika het standaard eten een beetje zat ben (de hamburgers komen mijn neus uit haha) en weleens wil weten wat je nog meer goed kunt maken zonder dat je uren in de keuken staat of enorm veel geld moet uitgeven aan allerlei exotische producten die moeilijk verkrijgbaar zijn
Dus, wie heeft er tips voor gerechten (liefst engelse recepten) die lekker zijn en goed te doen?
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 16 jul 2011, 22:04
door goldenhills
Is het moeilijk om verse produkten te kopen waar jij zit? Hier in de Bay Area kun je meer krijgen dan in NL, dus dat probleem van alleen maar hamburgers eten zou hier vooral aan jezelf liggen.

Tomaten zijn goed verkrijgbaar en vaak erg lekker (niet van die waterige kastomaten), en dan ligt de halve Italiaanse keuken al voor je open! Een blik bonen en wat pepers erbij en je kunt Mexicaanse gerechten klaarmaken. Daarnaast vind ik BBQ'en erg handig, voor bijv. zalm of kip, en geroosterde groenten. Een verse salsa (tomaat, ui, verse koriander, spaanse peper, citroensap, olijfolie en wat zout) is zo in elkaar geflanst, dus veel werk hoeft een lekkere maaltijd niet te zijn. Met zalm is een mango salsa erg lekker. Het is hier vrij normaal om op de BBQ te koken, ook als je binnen aan tafel eet.
Ik Google nog wel eens op de namen van de ingredienten die we in de koelkast hebben liggen plus 'recipe', en je hebt vaak een rijpe oogst aan recepten.

Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 16 jul 2011, 22:06
door Gast
Als je niet lang in de keuken wilt staan, moet je absoluut een Crockpot aanschaffen. Ik vind hem helemaal geweldig! Laatst enorm lekkere drumsticks gemaakt, hier het recept:
http://www.tasteofhome.com/Recipes/Swee ... gy-Chicken. Beetje rijst en groenten erbij en klaar!
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 16 jul 2011, 23:39
door elninjoo
Kun je niet gewoon n stuk vlees of vis bakken zoals in NL, met een bakje sla erbij en eventueel wat gebakken aardappeltjes?
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 00:17
door Petra/VS
Hier nog een crockpot liefhebster, daar zijn enorm veel recepten voor te vinden, ook online, en de meesten heel goedkoop. Verder inderdaad Mexicaanse gerechten, taco's, fajita's etc. Of kipspiesjes op de grill met pindasaus, rijst en salade. Een leuke website voor recepten ideeen is allrecipes.com.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 00:19
door kastelke
Ik ben wel fan van de recepten van The Barefoot Contessa
http://www.barefootcontessa.com/
Dit is nu eens een van die sites waar de recepten van kloppen. Want je komt vaak dingen tegen die je maakt zoals op het recept staan, maar waarbij je onmiddellijk door hebt dat het nooit in orde kan komen op die manier. En dat heb je hier niet.
Je kan gewoon browsen door de recepten op haar site, of hier
http://www.foodnetwork.com/barefoot-con ... index.html
Of je kan google gebruiken en zoeken op de naam van wat je wilt maken + barefoot contessa.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 04:31
door dutchie_in_boston
what goldenhills said. Wanneer ik 's avonds laat uit m'n werk thuiskom, dan moet er binnen 20 minuten iets gezonds en smakelijks voor me staan en daar gebruik ik vers en mijn bbq voor. Dan heb je geen lange kooktijden nodig, en met wat planning kan je iedere dag iets gevarieerds op tafel zetten. Bijv. de ene dag geroosterde maiskolven van de bbq, en de dag erop een mexicaans-achtige salade met de extra mais, blikje black beans, verse tomaten, cilantro, rood uitje, enz.
Ik ben geen crockpot fan want ik heb de tijd er niet voor.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 04:51
door Gast
Ehm, maar dat is toch juist de bedoeling van de crockpot? Dat het weinig tijd kost, bedoel ik. Ik gooi morgenochtend alle ingredienten erin en zet hem aan, dat is alles. We gaan naar de film (Harry Potter!) en daarna naar het zwembad. Als we dan thuiskomen is het eten klaar. De duurdere crockpots kun je zelfs programmeren, zodat als je thuiskomt van een lange werkdag je gelijk kunt opscheppen.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 06:03
door Ziva
Bedankt voor alle tips mensen, echt super.
Ik had vandaag gewoon even een dip en verlangde onwijs naar Nederlands eten. Heb gelukkig goede tips gevonden zoals Filet American om zelf te maken (dank je Petra).
Qua koken moet ik mijn weg nog vinden. Soms wil ik iets maken en denk dan oh nee, dat ingredient kennen ze niet of dat product is belachelijk duur. Ik vind Amerikaans eten echt wel lekker alleen voor mij is het soms gewoon nogal eentonig op dit moment. Ik bestel zowat overal kindermenu's omdat die niet zo zwaar zijn als normale menu's. Het helpt niet dat mijn lief en de kids absoluut geen groenteeters zijn en dan lust de een geen ui, de ander geen paprika en noem maar op haha.
Voor morgen wilde ik dit recept maken:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=407717 omdat ik dat in Nederland erg lekker vind maar helaas kon ik hier geen pappardelle vinden. Dus proberen met een andere pastasoort en dan kijken of het in de buurt komt. Stom he? Het lijkt wel alsof ik vandaag alles wil eten wat hier slecht of moeilijk verkrijgbaar is haha.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 06:28
door Bandido
Volgens mij is pappardelle hele brede fettucine. Maar ik snap het wel hoor, het heeft echt even tijd nodig om geschikte vervangingen te vinden, maar je zult zien dat er ook andere, nieuwe dingen voor in de plaats komen die je ineens zult gaan gebruiken. Qua vlees eet ik veel kip, je kunt van die handige zakken met bevroren kipfilets kopen. Ik eet ook veel vis en dan ook weer vooral ingevroren soorten. Vlees koop ik verder ook veel op de farmer's market, daar is het heel goedkoop, maar je moet er natuurlijk maar net eentje in de buurt hebben. Ik moet erbij zeggen dat ik NL ook nooit "Hollandse pot" at, dus wat dat betreft is het niet echt een aanpassing. Maar wel veel Aziatisch (je kunt hier te kust en te keur aan bevroren roerbakgroenten), Mexicaans en Cajun. Wij eten regelmatig de mixen van "Zatarain" als het even snel moet. Wat je ook zou moeten doen is een abonnement nemen op "Food Network Magazine", dat komt eens per maand uit en het is eigenlijk een soort Allerhande, maar dan dus Amerikaanse stijl. Als je een blad los koopt, zitten er meestal van die bonnen in om voordelig een abonnement aan te schaffen. Maar wat ik er vooral leuk aan vind, is dat er veel ideeen voor makkelijk en snel te bereiden gerechten in staan.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 16:01
door Gast
Toen wij hier aankwamen en voor het eerst boodschappen gingen halen, stond ik compleet verloren in de supermarkt. Alles ziet er anders uit dan je gewend bent. En dan ook nog die pounds en cups, om af en toe wanhopig van te worden. Ik heb een stapel kooktijdschriften gekocht en een Amerikaans basiskookboek. Hier maak ik gerechten uit en zo krijg je vanzelf nieuwe favorieten. Ik begin er steeds meer lol in te krijgen.
Ja, die Zatarain had ik laatst ook meegenomen. We hadden de rice Pilaf variant. Erg lekker!
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 16:11
door Gast
Nog wat vergeten. Als je de Hollandse pot mist: hier ligt nu verse boerenkool in de supermarkt. Het is hier wel hoogzomer, maar ik ga het volgende week eens proberen. We zetten de airco wel lager

Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 19:11
door Loek
Bandido schreef:Wij eten regelmatig de mixen van "Zatarain" als het even snel moet.
Hier nog een fan van Zatarian, vooral de Jambalaya. Wij proberen het echter wat aan te vullen met verse ingredienten, zoals gesneden paprikas en/of prei. Soms als ik er klaar mee ben is het niet meer herkenbaar als Zatarains.
Overigens als je in een restaurant bent is er niemand die zegt dat je patat bijvoorbeeld als je side miet bestellen. Bijvoorbeeld bij Outback neem ik als side vaak de green beans, of die lekkere knoflook gekruide broccoli. Als tweede side neem ik een salade voor het eten. Op die manier blijven de carbs een beetje binnen het redelijke.
Thuis als het snel moet maak ik vaak een-pans gerechten, of stir fry zoals ze het hier noemen. De ingredienten daarvoor verzin ik ter plekke als ik bij de groente afdeling van de supermarkt ben. In het begin vaak ingredienten die ik uit nederland gewend was zoals prei (leeks), maar later steeds meer experimenteren met lokale groenten en wat er op dat moment in seizoen is: anaheims, jalapeno, corn, kale, green onions, okra, squash, zuccini, etc. Als we iets niet lusten gaat het er de volgende keer niet meer in, maar er is maar weinig wat we niet lusten. Dan rijst erbij, hetgeen we niet uit zo'n pakje Uncle Ben's halen, maar bij de koreaanse supermarkt halen. Daar heb je keuze uit zoveel verschillende soorten rijst: wit, bruin, jasmin, basmati en ga zo maar door. Je maakt het dan het makkkelijkst even in een rice cooker. Wij begonnen met een hele simpele rice cooker, maar nu hebben we een Zojirushi uit Japan.
Nederlanders zijn verwend wat koken betreft, want er is in de NLse supermarkt zoveel te vinden die het koken vereenvoudigt zoals voorgesneden groenten en ik-weet-niet-hoeveel kant en klare mixes. Hier moet je veel meer zelf doen en ook je eigen kruidenmelanges verzinnen, hetgeen ik wel een leuke uitdaging vind.
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 19:14
door kastelke
Dan is dit misschien wel het moment om het te vragen: vaak als je bij een oosters restaurant gaat eten, smaakt die rijst zo heerlijk lekker! Maar als ik dan Uncl Bens of weet ik veel welk merk koop, dan smaakt dat nooit zo. Ook niet als ik er bv. een bouillonblokje of zo bij doe tijdens het koken. Welke rijst moet ik kopen als je zo'n fris en fruitig smaakje er aan wilt? Of andere suggesties voor echt lekker rijst zodat het niet gewoon kleffe-witte-korrel dingen zijn?
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 19:21
door Loek
Asiatische restaurants gebruiken vaak Jasmin rice. Bij een indiaas restaurant is Basmati meer gebruikelijk. Wat jij persoonlijk lekker vind is een kwestie van experimenteren.

Kleffe korrel is het gevolg van teveel water of te lang opstaan. Er zijn hele boeken geschreven over het klaarmaken van rijst. Omdat ik ook niet zo'n held ben in het klaarmaken, gebruik ik een rice cooker die helemaal geprogrammeerd kan worden. Dat snap ik tenminste ...
Edit:
Lijst met riijst varieteiten. Teveel om op te noemen...
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 19:32
door ned in MO
Ik gebruik basmati rijst. Goedkoop te koop bij sams club
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 20:21
door wiepster
kastelke schreef:Dan is dit misschien wel het moment om het te vragen: vaak als je bij een oosters restaurant gaat eten, smaakt die rijst zo heerlijk lekker! Maar als ik dan Uncl Bens of weet ik veel welk merk koop, dan smaakt dat nooit zo. Ook niet als ik er bv. een bouillonblokje of zo bij doe tijdens het koken. Welke rijst moet ik kopen als je zo'n fris en fruitig smaakje er aan wilt? Of andere suggesties voor echt lekker rijst zodat het niet gewoon kleffe-witte-korrel dingen zijn?
Wat Loek al aangaf, Jasmin rijst. Te verkrijgen bij de grotere supermarkt of de azaiatische/thaise/vietnamese winkeltjes.
Ik begin altijd als eerste met de rijst te koken in een rijstkoker, gekocht bij Walmart. Rijst goed afspoelen, dan water opvullen tot het ongeveer 2 vingerkootjes boven de rijst uit komt. De pan gaat dan eerst koken, na het koken is het water weg en heeft de rijst een soort "gaatjes", dan roer ik het goed door en laat het verder gaar stomen zonder dat de stroom aan is, wel het deksel op de pan houden. In de tussentijd maak ik de andere gerechten, vlees/kip en groente , als alles inmiddels klaar is, is de rijst helemaal gaar gestoomt.
Hoop dat het een beetje duidelijk is....

Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 17 jul 2011, 20:37
door kastelke
Op naar de Walmart dus!
Bedankt voor de tips!
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 18 jul 2011, 03:07
door LittlePhoenix
Toevallig heb ik de laatste tijd ook moeite met koken. Helemaal omdat het hier in Utah zo moeilijk is om lekkere ingredienten te vinden. Maar goed, met diepvriesgroenten kom ik ook een eind en over het algemeen lukt het me meestal wel om iets smakelijks op tafel te zetten. De website sparkrecipes.com heeft veel lekkere en gezonde recepten al staan er ook vaak dingen op die ik niet kan krijgen in ons kleine stadje.
Nederlandse recepten loslaten en overstappen op Amerikaanse maakt het leven wel wat makkelijker. Recepten 'vertalen' naar plaatselijk verkrijgbare ingredienten is te frustrerend, het smaakt nooit echt zoals ik hoop en het is zo ontzettend veel werk om bij alles te moeten gaan denken over wat je i.p.v. kunt gebruiken. Tegenwoordig probeer ik dus met Amerikaanse recepten te koken maar dan meestal wel aangepast aan mijn eigen smaak. Minder vet, veel minder zout, pittiger enz. Maar goed, ik hield me in Nederland ook nooit keurig aan recepten.
Maar ik kookte in Duitsland ook al bijna alleen met producten die we op de basis kochten omdat de wisselkoers dollar/euro zo waardeloos was en het peperduur was om in Duitse winkels te shoppen. Maar de commisary had een prachtig aanbod in verse producten en heerlijk vlees...zucht, dat mis ik hier!
Re: Koken in Amerika
Geplaatst: 18 jul 2011, 05:31
door Big Al
Hutspot? Da's toch wel gemakkelijk. Een kielbasa sausage erop en je bent zo klaar!
We koken ook veel Indisch en Indonesisch. De snelle schotels zijn in zo'n 30 minuten klaar en de andere ook wel binnen een uur.
Het probleem dat wij hier hebben is de hoogte. Het kan wel drie kwartier duren voordat de aardappelen gaar zijn... We gebruiken dan ook de snelkookpan vrij veel.