Pagina 1 van 1

Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 01:19
door PML
Vraagje:

ik ben gewend aan de Hollandse croma, maar kan hier in Californie niet echt een goede plaatsvervanger vinden.
Vind bakken in olie niet zo lekker, dus op zoek naar een geode bakboter.
Iemand suggesties?

txxxxx

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 01:42
door USInsider
Hoi, als je zegt dat je olie niet zo lekker vindt, koop je wel de goede ?
Zelf gebruik ik of druivenpit-olie of avocado-olie of een andere olie-soort die aangeeft geschikt te zijn voor high-heat.
Meestal staat dat achterop de fles aangegeven.
Gebruik je olijfolie neem dan ook een goede soort, vaak staat de smaak op de fles aangegeven.Voor salades kan een echte olijfsmaak plezierig zijn, voor bakken is meestal neutraal het beste.
Het is natuurlijk van belang de olie niet heter te maken dan aangegeven want dan kan inderdaad de smaak slechter worden.
Moet ik wel zeggen dat ik geen varkens of koeienvlees eet, alleen zo nu en dan wat free range kip. En ik bak wel es aardappeltjes.
Ik doe dat dan in een olie en tegen het einde doe ik er wat roomboter bij voor de smaak.
US vlees smaakt sowieso anders omdat de koeien tegenwoordig graan gevoerd wordt ipv. gras.

Ik weet niet wat croma precies is ? Gehard vet ? dat verkoopt men hier als "shortening".
Mocht je voor roomboter gaan dan is de zg. Europese boter het beste, die is vetter.
In Indische winkels (en in sommige supermarts) kun je "ghee" kopen, dat is een product dat vooral Indiers/Pakistani gebruiken, het is geklaarde boter, speciaal om in te bakken.
Ik heb ook wel eens een margarine "ghee" produkt gezien.
Hopelijk heb je hier iets aan.

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 01:58
door Bramster
Gewoon echte boter gebruiken. Smaak altijd zeer goed !

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 02:23
door TedjevanEs
Ik gebruik alleen boter als ik gehaktballen braad. Land 'o lakes heeft van die pakken met 4 apart verpakte sticks. Koop ze bij elke supermarket of super target.

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 02:31
door ned in MO
Ik vaak op de BBQ. toch het gezondste. Aleen geen jus.

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 02:38
door USA2004
TedjevanEs schreef:Ik gebruik alleen boter als ik gehaktballen braad. Land 'o lakes heeft van die pakken met 4 apart verpakte sticks. Koop ze bij elke supermarket of super target.
Yep, die gebruik ik ook, voor gehaktballen en Julia Childs recepten ;)

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 02:44
door Petra/VS
Als wij vlees bereiden is het of op de grill of in de crockpot. Kan je dus niet verder helpen, maar denk, dat de suggesties van Oortjes goed zijn. Als ik me goed herinner is Croma inderdaad zoiets als shortening (Crisco), .

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 02:58
door Bandido
Inderdaad is er niet zoiets als Croma, dus die specifieke smaak zul je hier toch niet vinden ben ik bang. Mijn moeder gebruikte vroeger altijd Croma omdat ze er jus mee maakte. Maar ik eet nooit gekookte aardappelen en al helemaal geen jus, dus dat is op mij niet van toepassing. Ikzelf bakte in NL ook altijd al in olijfolie, dus dat doe ik hier ook. Maar meestal grill ik mijn vlees ook, in BBQ buiten, in de grillpan of in de oven (broiler). Boter of andere geharde vetten gebruik ik eigenlijk zelden of nooit, maar ik denk dat boter of margarine nog het dichtstbij komt bij wat je zoekt.

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 05:29
door PML
klopt het gaat me dus om de jus
ik heb gehaktballen gemaakt vandaag lol

Maar echte boter is een optie ja. Maar wilde dus weten wat jullie gebruiken of weten.
Olie gebruik ik wel voor verschillende vleessoorten. Maar wilde dus een lekker sjutje maken a la Holland lol
ik schrijf jullie suggesties op en zal eens rondneuzen.:)
ty ty all

Re: Waar bak je je vlees in?

Geplaatst: 21 sep 2010, 07:13
door goldenhills
Tja, Croma hebben ze niet hier. Wij gebruiken meestal canola-olie (verbrand minder snel dan olijfolie) aangezien we veel roerbakken ed. Voor het betere vleesbraden doe ik half canola half boter (European style saltless, van de Lucky; eigen merk geloof ik). Voor biefstuk e.d. niet onaardig, en je hebt er een redelijke jus van.