Pagina 1 van 3

Amerikaanse recepten

Geplaatst: 23 jul 2009, 11:22
door trapson
Nou we in amerika enkele restaurants (vooral de ketens) hebben aangedaan hebben we weer andere gerechten leren eten. Veel ervan zijn in nederland niet eens bekend (of mij iig niet) maar zijn erg lekker.
Nou zou ik graag de recepten hiervan willen want ik zou ze hier in nederland toch ook wel eens willen eten.

Oa gerechten die ik erg lekker vond.

Hardrock cafe: Spareribs en de Pulled Pork (vooral de saus hierover deed het hem)
Panda Express: Orange chicken en Beijing beef Sweet Sour Pork.

Nou heb ik van de Orange chicken het recept gevonden en ga het binnenkort eens uitproberen (eerst maar eens alle ingredienten gaan zoeken)
BRON:Tastyweb
Recept uit China voor 8 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
900 gr kipfilet
1 ei
1 1/2 tl zout
witte peper
olie
1 kopje bloem
1 el geraspte gember
1 tl gehakte knoflook
3 lenteuitjes gesneden
wat gedroogde chillies naar smaak
1 el rijstwijn
0,6 dl water
1/2 tl sesamolie

Orange Chicken sauce
2 tl raspsel van een sinasappelhuid, alleen het oranjedeel!
0,5 dl (vers) sinasappelsap
1/2 tl suiker
2 el kippebouillon
1 el lichte sojasaus
Bereiding
Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. Plaats de stukjes kip in een schaal. Roer het ei , zout, water, peper en olie en mix goed. Roer dan wat bloem erin. Doe dit mengsel bij de kip, zodat de stukjes allemaal bedekt zijn. Het moet een dun laagje zijn dat rondom de kip blijft plakken, je hoeft dus niet alle bloem te gebruiken.

Voor de saus meng je alle ingredienten goed.

Frituur de stukjes kip in hete olie. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Doe wat olie in een hete wok, voeg de gember en knoflook toe en roerbak enkele seconden. Voeg dan de chillies en lenteui toe. Daarna de rijstwijn enkele seconden, voeg dan de Saus teo en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe tot het geheel goed heet is, meteen serveren.
Toevallig hebben ze op dezelfde site ook die van mandarin chicken voor de liefhebbers.
BRON:Tastyweb
Recept uit China voor 2 personen

Ingredienten
2/3 kopje suiker
0,5 dl sojasaus
1 el citroensap
1 tl olie
1 tl knoflook, gehakt
1/2 tl vers geraspte gember
0,5 dl water
4 tl bloem
6 kippedijen, ontveld
Bereiding
Meng suiker, soja, citroensap, olie, knoflook en gember in een steelpannetje. Maak de bloem aan met water. Verhit het pannetje en voeg het bloemmengsel toe. Aan de kook brengen en op laag vuur laten sudderen tot de saus dikker wordt.

Grill de kip, liefst op een bbq, anders in de oven onder de grill of in de grillpan. Zorg dat ie niet te droog wordt. Dan in stukjes snijden en de kip in een koekepan doen en op medium vuur eventjes bakken in wat olie. De kip in een schaaltje doen en daar wat van de saus over gieten, zorg dat alle kipstukjes bedekt zijn met de saus.

Dit is voor 2 flinke porties.
Serveren met rijst.
zijn er nog mensen die van bovengenoemde gerechten de recepten hebben of andere heerlijke recepten van gerechten die in Nederland minder bekend zijn ?

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 23 jul 2009, 11:30
door renellen2
Zomaar een tip:
Er is een kookboek met recepten uit verschillende restaurant in amerika " top secret restaurant recipes " van Todd Wilbur
Er zijn verschillende edities.

Echt grappig...maar op internet kan je ook heel recepten vinden...

Groetjes
Ellen

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 23 jul 2009, 14:14
door José
Ik heb de meest goddelijke browney's gehad in Amerika...
Bij iemand thuis..

Als je dan een hap nam; liep de gesmolten chocolade in je mond..
Jammie!!

Iemand hier een recept voor?

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 23 jul 2009, 15:46
door Bandido
De beste bron voor lekkere Amerikaanse recepten is de site van het "Food Network": http://www.foodnetwork.com/

Wat de saus over ribs en pulled pork betreft, dat is eigenlijk heel simpel te maken. Wat je vooral nodig hebt is tijd, het beste is namelijk om het behoorlijk lang zachtjes te laten pruttelen (langer dan de meeste recepten aangeven). Een slow cooker is hiervoor ideaal, maar op het fornuis kan natuurlijk ook. Verder is het maken van een goede BBQ-saus iets dat veel mensen als hun eigen "signature dish" beschouwen en er dus hun eigen draai aan geven. Maar aan de basis van zo'n BBQ saus staat dat er iets zoets in moet (honing, molasses, bruine suiker) en iets zuurs (azijn, citroensap). En met de verhoudingen moet je een beetje spelen totdat het "jouw" saus is.

Een goed recept om mee te beginnen is deze:

Ingredients:
1 8-ounce can tomato sauce
1 6-ounce can tomato paste
2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons vinegar
2 tablespoons olive oil
3 cloves garlic crushed
4 tablespoons minced onion
1 tablespoon Worcestershire sauce
1 teaspoon dry mustard
1 teaspoon cayenne
fresh ground pepper to taste

Preparation:
Cook minced onion and garlic in olive oil until onions turns opaque. Add remaining ingredients, mix thoroughly and allow to simmer for about 20 minutes. Makes about 1 1/2 cups of barbecue sauce.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 00:54
door Joke
Hier nog een goed site: http://allrecipes.com/

Deze gebruik ik zelf vaak: http://www.cookinglight.com/

En hier is een site waar je zelf restaurant eten kan maken: http://www.copykat.com/

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 06:32
door Clint
renellen2 schreef: Er is een kookboek met recepten uit verschillende restaurant in amerika " top secret restaurant recipes " van Todd Wilbur
Er zijn verschillende edities.
Ik heb een ouder exemplaar daarvan, ik weet alleen niet of ik het zomaar hier mag posten :roll:

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 09:05
door trapson
als PDF ofzo ? Posten zal dal wel niet mogen (maar een PM of mail mag altijd ;)

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 09:06
door trapson
Joke schreef:Hier nog een goed site: http://allrecipes.com/

Deze gebruik ik zelf vaak: http://www.cookinglight.com/

En hier is een site waar je zelf restaurant eten kan maken: http://www.copykat.com/
die laatste geeft de melding : This Domain (copykat.com) Has Been Disabled

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 10:19
door Aïda
Wat raar, ik ben, (n.a.v. de berichten hier) een uur geleden daar nog geweest.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 jul 2009, 10:23
door Mrs.Bean
en nu kun je er ook op!

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 25 jul 2009, 10:05
door jaha
Voor BBQ sauce gebruik ik meestal het volgende recept:

1/3 cup olie
1 grote gele ui
1/2 cup rode wijn
1/2 cup cider vinegar
1/4 cup bruine basterd suiker
3 tb worchestershire saus
1 tb parika
1 teaspoon chilie poeder
2 cups ketchup (heinz)
1 paprika
4 tomaten

Olie in een koekenpan, ui, paprika aanzetten. Tomaat in stukken erbij even flink bakken allemaal. Dan afblussen met de wijn en over doen in de slowcoocker. Rest van de ingredienten erbij doen en dan een uurtje of 6 op low laten staan. Daarna met de blender purreren en eventueel nog even laten pruttelen om het in te dikken.

Wanneer ik dan bijvoorbeeld de ribs ga maken gaat de saus erover met nog een lading honing en we hebben een super maaltje :D

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 31 aug 2009, 16:30
door Grandu
Ik heb gisteren weer eens het boek ''Heerlijk Amerikaans koken'' uit de kast gehaald. Net terug van de Em-Té. Het wordt vanaf Waldorfsalada, kip in cola (ja ik keek er ook raar van op maar het schijnt te eten te zijn dus ik waag het er maar op) en Lemon Meringue Pie :) Ben benieuwd!

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 31 aug 2009, 20:08
door jaha
Cola is niet gek hoor. Ik doe in mijn BBQ saus vaak cola. Het breekt het vlees en voegt een zoetje toe en is heerlijk :D

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 31 aug 2009, 20:46
door Bandido
Hier in Georgia wordt zelfs veel met CocaCola gekookt en gebakken; okay, Coke komt hier vandaan, dus zo verwonderlijk is het ook niet. Maar ik heb zelfs een kookboek waarin allerlei recepten met CocaCola staan, maar ook met Sprite, Fanta, MinuteMaid en andere producten van hetzelfde bedrijf.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 02 nov 2009, 11:41
door Jikke
In een ander topic heb ik al wat geroepen over de Sloppy Joe, hierbij het recept:

(bron: Samen Koken met Rudolph)
Saus:
1 ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 groene of rode chilipepers, fijngesnipperd
1 eetlepel olie
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels gedroogde oregano
Snufje zout

Burgers:
500 gram half om half gehakt (geen rundergehakt, is te droog)
2 rode uien fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijngesnipperd
1 ei
5 eetlepels paneermeel
Halve eetlepel bruine basterd suiker
1 eetlepel barbecue kruiden o.i.d (mag ook hamburgerkruiden zijn)
Enkele druppels worcestersaus
4langwerpige broodjes of grote kadetjes (of 8 kleinere broodjes, met 8 hamburgers)

1.Fruit voor de saus de ui, knoflook met de pepers in de olie.
Voeg de tomaten en oregano toe
Laat het inkoken tot een saus, breng de saus op smaak met zout

2.Meng alle ingrediënten voor de burgers en kneed goed door.
Vorm 4 grote (of 8 kleine) burgers

3.Bak of grill de burgers aan beide kanten bruin.
Giet de saus over de burgers en laat ze ca. 20 minuten op een laag vuur sudderen.

4.Serveer de burgers met de saus op de broodjes.

Eet smakelijk!!!!

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 sep 2010, 08:20
door trapson
Toch nog een kickje,
Heb sinds gisteren nl een slowcooker :) Dus slowcook recepten zijn welkom !

ok het weer van de afgelopen week lijkt het er niet op maar de winter staat voor de deur en de stoofpotten mogen weer op tafel.

Houd wel van lekker gaar vlees en er mag best wel wat bij alleen zie ik vaak dingen op de lijstjes staan die ik bij de AH niet gevonden krijg (of op de verkeerde plek zoek)
Heb iig wel weer ingeslagen net oa Tabasco, Worcestersaus, kruidnagel, Laurier, Cayennepeper
Ik vraag me trouwens af of bepaalde (runder) vleessoorten niet beter en/of goedkoper bij een turkse slager te verkrijgen zijn ? Iemand hier ervaringen mee ?

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 sep 2010, 10:02
door Aïda
Ik kijk vaak op allrecipes.com. Voor de slow cooker hebben ze een speciale afdeling: http://allrecipes.com/Recipes/Everyday- ... /Main.aspx

Geen idee of het vlees bij de Turkse slager daar beter of goedkoper zal zijn. Ik koop daar nooit, vind halal geslacht niet echt vriendelijk. Ja, 'onze' methode is ook niet vriendelijk maar halal vind ik nog erger.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 24 sep 2010, 10:34
door yarrah
www.joyofbaking.com
Hier haal ik al mijn cake en taart recepten vanaf.
The red velvet cake is echt waanzinnig lekker.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 26 sep 2010, 20:20
door Mrjn
Mijn succesrecept: Chili

Ik heb alleen wel de indruk dat het Nederlandse chilipoeder wel eens heter zou kunnen zijn dan de Amerikaanse, want de 2 tablespoons chili powder maakt het behoorlijk heet.

Re: Amerikaanse recepten

Geplaatst: 17 okt 2010, 18:31
door Bramster
Zojuist effe snel gemaakt:

Impossibly Easy Cheeseburger Pie

Afbeelding
--------------------------------------------------
1 lb lean (at least 80%) ground beef
1 large onion, chopped (1 cup)
1/2 teaspoon salt
1 cup shredded Cheddar cheese (4 oz)
1/2 cup Original Bisquick® mix
1 cup milk
2 eggs
--------------------------------------------------
* Heat oven to 400°F. Spray 9-inch glass pie plate with cooking spray.
* In 10-inch skillet, cook beef and onion over medium heat 8 to 10 minutes, stirring occasionally, until beef is brown; drain. Stir in salt. Spread in pie plate. Sprinkle with cheese.
* In small bowl, stir remaining ingredients with fork or wire whisk until blended. Pour into pie plate.
* Bake about 25 minutes or until knife inserted in center comes out clean.
--------------------------------------------------
http://www.bettycrocker.com/recipes/

Heerlijk voor een snelle hap !