Pagina 1 van 1

Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 05:58
door zudie
Ik wilde onlangs een echte Nederlandse kwarktaart maken en kwam er niet echt uit wat te gebruiken.
Is er uberhaupt iets als kwark hier te vinden? En als niet, wat kan ik als alternatief gebruiken? Cream cheese alleen is veel te vet en ook te zoetig.

Re: Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 14:57
door Mark & Martine
Hoi Zudie,

Ik weet natuurlijk niet wat je door je kwark zou doen om het goed "op te laten stijven", maar met een beetje vollere yoghurtsoort lukt dat ook prima. De smaak is behoorlijk vergelijkbaar met een kwarktaart. Eerlijk gezegd vind ik de yoghurt variant zelfs nog ietsje lekkerder. Maar er moet wel een geleermiddel doorheen natuurlijk, anders heb je weinig te snijden :lol:

Succes! martine

Re: Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 15:05
door jerbia
Je zou ook yoghurt een nacht kunnen laten uitlekken in een vochtige theedoek hangend aan de kraan of boven een kom. De structuur van de yoghurt wordt dan als die van kwark. Je kunt het daarna zelf naar behoefte zoeten (mijn moeder maakte dat vroeger wel eens).

Re: Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 15:08
door Mark & Martine
Lekker, dan krijg je "hang op" :D

Re: Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 17:38
door ned in MO
Ik heb het wel eens gemaakt met sour cream. Gaat ook best hoor.

Re: Kwark?

Geplaatst: 06 mar 2009, 17:43
door Georgie
hebben ze in grote supermarkten niet iets als fromage frais ofzoiets met een dergelijke naam. Dat is namelijk kwark.

Re: Kwark?

Geplaatst: 21 mar 2009, 03:17
door zudie
Fromage frais nog nooit hier gezien. Maar New Orleans is daarin ook geen wereldstad. :)

Hangop is nog steeds te zoetig eigenlijk. Misschien moet ik het gaan zoeken in een mengsel van hangop, sour cream en cream cheese.
Of uitzoeken hoe je zelf kwark maakt. :)
Heb een informatieve pagina op Wikipedia gevonden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quark_(food)
Kan dus wel vergeten dat ik het hier kan krijgen. :(

Dank voor het meedenken.

(Oh, en je stijft op met gelatine)