Pagina 1 van 2

slagers....

Geplaatst: 08 nov 2007, 10:10
door Sarahken
Misschien een bizarre vraag maar... we hebben nu toch al een paar keer enkele plaatsen in de US bezocht, wel telkens afhankelijk van een hotel (voor consumpties).
Omdat wij volgend jaar een huis gaan huren, vraag ik me op dit moment af : waar vind je eigenlijk slagers ? Waar koop je dus vlees aan ? Zelfs downtown kon ik dat niet direct vinden... :oops:
Groetjes,

Hilde

Geplaatst: 08 nov 2007, 10:41
door markro
In iedere supermarkt zijn grote vitrines met vlees te vinden.
Zo hebben diverse supermarkten ook een afdeling, waar men kant en klaar bereid vlees kan kopen, dat je thuis dan even kan opwarmen. Zo kan je ook complete maaltijden samenstellen in de winkel en die thuis opwarmen.

Geplaatst: 08 nov 2007, 12:16
door Marceljesse
De meeste grote supermarkten hebben een slagerij. Zelf ben ik jaren slager geweest (studie-tijd) en ik kan je vertellen dat in de grote winkels gewoon complete slagerijen zitten. Ze zullen geen worstmakerij hebben maar dat mag de pret qua vlees absoluut niet drukken. Ze noemen het vlees wel anders maar als je gewoon kijkt naar het vlees dan zie je wat ze bedoelen.

Geplaatst: 08 nov 2007, 12:21
door ndekker
Ja maar echt een ambachtelijke slagerij zo hier als bij ons, dan moet je toch echt flink zoeken....

Geplaatst: 08 nov 2007, 17:07
door dutchie_in_boston
Hier in Massachusetts zitten slagers - vaak bij een lokaal supermarktje in, zoals bij ons 'op 't dorp'. En die maken ook zelf worst. De grote supermarkten hebben hier vaak voorverpakt vlees, geen vitrine, en ik kan daar alleen van die enorme familiepakken kopen.

Geplaatst: 08 nov 2007, 17:14
door doreennicole
Hangt heel erg af van war je terechtkomt. Alle supermarkten hier in Seattle hebben een slagerij waar je zowel voorverpakt als "los" vlees kan kopen. Dit verschilt niet van een slager zoals je ze in NL zou vinden, behalve misschien dat ze niet zo'n grote keuze hebben, afhankelijk van de grootte van de winkel. Maar wij hebben ook "echte" slagers in onze bekende Farmer's Market, Pike Place.

Geplaatst: 08 nov 2007, 17:53
door Imke
Ik ben er hier nog geen tegen gekomen.
Vind het erg moeilijk om hier lekker vlees te kopen.

Shop meestal bij Walmart maar al het vlees komt uit de diepvries.

Geplaatst: 08 nov 2007, 17:55
door Petra/VS
Hier in DC zijn ook slagers bij Eastern Market(onze "Pike's Place", maar veel minder bekend). En in de kleinere plaatsjes vind je ook ambachtelijke slagers. Ook hebben wij bijvoorbeeld Omaha Steakshier dichtbij.
Maar verreweg de meeste slagers zitten in de supermarkten.

Geplaatst: 08 nov 2007, 18:02
door nieuwenoord
Wij kopen tijdens onze vakanties regelmatig vers vlees uit de koeling in de supermarkten. De grotere supermarkten als Safeways en Albertsons hebben meestal een prima versafdeling waar je ook vlees van het mes kan kopen.

Geplaatst: 08 nov 2007, 18:05
door Petra/VS
Imke schreef:Ik ben er hier nog geen tegen gekomen.
Vind het erg moeilijk om hier lekker vlees te kopen.

Shop meestal bij Walmart maar al het vlees komt uit de diepvries.
Misschien is dat wel je probleem dan :). Ik zou er niet over peinzen vlees bij Walmart te kopen. De slagers bij de supermarkten zijn heel goed en vers, het meeste vlees wordt in de winkel klaargemaakt. In een land als Amerika moet het toch echt niet moeilijk zijn om lekker vlees te vinden!

Geplaatst: 08 nov 2007, 19:16
door BuckeyeRed
ndekker schreef:Ja maar echt een ambachtelijke slagerij zo hier als bij ons, dan moet je toch echt flink zoeken....


Hmmm hier in de buurt zitten er diversen... misschien wordt het toch tijd dat eens wat meer AA-vakantiegangers richting east Ohio-west PA gaan! :lol: ;)

Geplaatst: 08 nov 2007, 20:15
door ned in MO
mijn vader wil altijd biefstuk hier want die kwaliteit kan je in ned niet krijgen. (gaat veelal naar de restaurants).
Ook het vlees van wal mart kan heel lekker zijn. Zelfs de biefstuk

Geplaatst: 09 nov 2007, 08:50
door Sarahken
Bedankt voor de reacties !

Wij zelf zijn geen voorstander van vlees uit de koeling. 't Hangt precies van streek tot streek af om iets goeds te vinden :? Ik kan wel zonder vlees leven, maar manlief zeker niet :roll:

Geplaatst: 09 nov 2007, 08:57
door nieuwenoord
Bedoel je nu vlees uit de diepvriezer of uit de koeling. Wij bedoelen hier met koeling dat het vlees op ongeveer 4 tot 7 graden boven nul bewaard wordt, dus niet bevroren. Dat lijkt me zelfs noodzakelijk, als slagersdochter weet ik niet beter dan dat vlees in de koelcel hoort. Invriezen doe je pas als je het langere tijd wilt bewaren.

Geplaatst: 09 nov 2007, 10:12
door yarrah
Als ik aan slagers denk,... dan denk ik altijd aan de Soprano's (amerikaanse maffiaserie). Die gebruikten de slagerij om mensen te laten verdwijnen...... In de op een volgende scene zag je altijd een paar mooie worstjes in de vitrine liggen........ :D ......

Beetje offtopic,

Geplaatst: 09 nov 2007, 14:10
door BuckeyeRed
Sarahken schreef:Bedankt voor de reacties !

Wij zelf zijn geen voorstander van vlees uit de koeling. 't Hangt precies van streek tot streek af om iets goeds te vinden :? Ik kan wel zonder vlees leven, maar manlief zeker niet :roll:
Je kan natuurlijk altijd een jachtvergunning voor bezoekers kopen, dan schiet je je eigen vlees (afhankelijk van het seizoen en welk schiet-middel, kruisboog of geweer). ;)
Even de vraag voor zijn: waar je het moet inchecken kunnen ze je vertellen wie het vlees voor je verwerken kan, of je doet dat zelf, dat mag ook gewoon.
Wij komen niet heel vaak bij de slager omdat onze diepvriskist stampvol met hert zit. In Nederland misschien een luxe vlees, maar voor ons, wij zijn echt blij als we een keertje ander vlees eten... :lol: ;)

Geplaatst: 09 nov 2007, 14:19
door Petra/VS
BuckeyeRed schreef:
Je kan natuurlijk altijd een jachtvergunning voor bezoekers kopen, dan schiet je je eigen vlees (afhankelijk van het seizoen en welk schiet-middel, kruisboog of geweer). ;)
:hilarious: Of van Roadkill leven, daar ligt ook genoeg van langs de weg, er zijn zelfs kookboeken voor :lol:.

Geplaatst: 09 nov 2007, 14:23
door PeeJay
Petra/VS schreef::hilarious: Of van Roadkill leven, daar ligt ook genoeg van langs de weg, er zijn zelfs kookboeken voor :lol:.
Vanmorgen op weg naar werk zag ik een man het gewei van een buck afhalen, die aan de kant van de weg lag, misschien ook wel wat lekker vlees voor vanavond :? . Het was wel een 6-punter.


/PeeJay

Geplaatst: 09 nov 2007, 14:33
door BuckeyeRed
PeeJay schreef:Vanmorgen op weg naar werk zag ik een man het gewei van een buck afhalen, die aan de kant van de weg lag, misschien ook wel wat lekker vlees voor vanavond :? . Het was wel een 6-punter.


/PeeJay
Een 6-punt is nou niet echt spectaculair als ik eerlijk ben (sorry :oops: ). ;)
Die man was waarschijnlijk gewoon op een gewei uit als hij die er af haalde. Je weet ook niet hoe lang zo'n hert daar gelegen heeft en het bloed moet er toch snel uit.
Vorig jaar zag een van de kameraden van onze buurman dat een hert werd aangereden, en die mensen namen hem niet mee. Toen hij er een uur later weer langs kwam hebben ze het hert dan maar zelf meegenomen en diepvriesklaar gemaakt. Ze wisten namelijk dat hij nog niet zo 'oud' was en het was bovendien een koude dag. Voor mij blijft het roadkill hoor, bah. :lol:

*kijkt boos naar Petra* ;)
Roadkill is niet echt te vergelijken met herten en kalkoenen die door een jager worden geschoten hoor... ja je hebt roadkill in soorten en maten maar ik zie van die half verreden wasberen voor me... ewwww! :lol: Hoe hetzen ze ook alweer? Clampett? :lol:

Geplaatst: 09 nov 2007, 14:46
door PeeJay
BuckeyeRed schreef:Een 6-punt is nou niet echt spectaculair als ik eerlijk ben (sorry :oops: ). ;)
oooh Sorry dat ik je verveeld heb met die opmerking :wink: , meestal liggen er geen bucks maar does aan de kant van de weg, dus in dat opzicht was het wel bijzonder...


/PeeJay