Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Waar bak je je vlees in?
Waar bak je je vlees in?
Vraagje:
ik ben gewend aan de Hollandse croma, maar kan hier in Californie niet echt een goede plaatsvervanger vinden.
Vind bakken in olie niet zo lekker, dus op zoek naar een geode bakboter.
Iemand suggesties?
txxxxx
ik ben gewend aan de Hollandse croma, maar kan hier in Californie niet echt een goede plaatsvervanger vinden.
Vind bakken in olie niet zo lekker, dus op zoek naar een geode bakboter.
Iemand suggesties?
txxxxx
Re: Waar bak je je vlees in?
Hoi, als je zegt dat je olie niet zo lekker vindt, koop je wel de goede ?
Zelf gebruik ik of druivenpit-olie of avocado-olie of een andere olie-soort die aangeeft geschikt te zijn voor high-heat.
Meestal staat dat achterop de fles aangegeven.
Gebruik je olijfolie neem dan ook een goede soort, vaak staat de smaak op de fles aangegeven.Voor salades kan een echte olijfsmaak plezierig zijn, voor bakken is meestal neutraal het beste.
Het is natuurlijk van belang de olie niet heter te maken dan aangegeven want dan kan inderdaad de smaak slechter worden.
Moet ik wel zeggen dat ik geen varkens of koeienvlees eet, alleen zo nu en dan wat free range kip. En ik bak wel es aardappeltjes.
Ik doe dat dan in een olie en tegen het einde doe ik er wat roomboter bij voor de smaak.
US vlees smaakt sowieso anders omdat de koeien tegenwoordig graan gevoerd wordt ipv. gras.
Ik weet niet wat croma precies is ? Gehard vet ? dat verkoopt men hier als "shortening".
Mocht je voor roomboter gaan dan is de zg. Europese boter het beste, die is vetter.
In Indische winkels (en in sommige supermarts) kun je "ghee" kopen, dat is een product dat vooral Indiers/Pakistani gebruiken, het is geklaarde boter, speciaal om in te bakken.
Ik heb ook wel eens een margarine "ghee" produkt gezien.
Hopelijk heb je hier iets aan.
Zelf gebruik ik of druivenpit-olie of avocado-olie of een andere olie-soort die aangeeft geschikt te zijn voor high-heat.
Meestal staat dat achterop de fles aangegeven.
Gebruik je olijfolie neem dan ook een goede soort, vaak staat de smaak op de fles aangegeven.Voor salades kan een echte olijfsmaak plezierig zijn, voor bakken is meestal neutraal het beste.
Het is natuurlijk van belang de olie niet heter te maken dan aangegeven want dan kan inderdaad de smaak slechter worden.
Moet ik wel zeggen dat ik geen varkens of koeienvlees eet, alleen zo nu en dan wat free range kip. En ik bak wel es aardappeltjes.
Ik doe dat dan in een olie en tegen het einde doe ik er wat roomboter bij voor de smaak.
US vlees smaakt sowieso anders omdat de koeien tegenwoordig graan gevoerd wordt ipv. gras.
Ik weet niet wat croma precies is ? Gehard vet ? dat verkoopt men hier als "shortening".
Mocht je voor roomboter gaan dan is de zg. Europese boter het beste, die is vetter.
In Indische winkels (en in sommige supermarts) kun je "ghee" kopen, dat is een product dat vooral Indiers/Pakistani gebruiken, het is geklaarde boter, speciaal om in te bakken.
Ik heb ook wel eens een margarine "ghee" produkt gezien.
Hopelijk heb je hier iets aan.
Re: Waar bak je je vlees in?
Gewoon echte boter gebruiken. Smaak altijd zeer goed !
- TedjevanEs
- Amerikakenner
- Berichten: 722
- Lid geworden op: 11 apr 2007, 18:46
- Locatie: Troy, NC
Re: Waar bak je je vlees in?
Ik gebruik alleen boter als ik gehaktballen braad. Land 'o lakes heeft van die pakken met 4 apart verpakte sticks. Koop ze bij elke supermarket of super target.
- ned in MO
- Amerika-expert
- Berichten: 6813
- Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
- Locatie: Bradenton, FL
- Contacteer:
Re: Waar bak je je vlees in?
Ik vaak op de BBQ. toch het gezondste. Aleen geen jus.
- USA2004
- Amerikakenner
- Berichten: 895
- Lid geworden op: 16 dec 2004, 17:36
- Locatie: Arlington, VA
- Contacteer:
Re: Waar bak je je vlees in?
Yep, die gebruik ik ook, voor gehaktballen en Julia Childs receptenTedjevanEs schreef:Ik gebruik alleen boter als ik gehaktballen braad. Land 'o lakes heeft van die pakken met 4 apart verpakte sticks. Koop ze bij elke supermarket of super target.
- Petra/VS
- Medebeheerder
- Berichten: 18900
- Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
- Locatie: Washington DC metro
- Contacteer:
Re: Waar bak je je vlees in?
Als wij vlees bereiden is het of op de grill of in de crockpot. Kan je dus niet verder helpen, maar denk, dat de suggesties van Oortjes goed zijn. Als ik me goed herinner is Croma inderdaad zoiets als shortening (Crisco), .
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
- Bandido
- Amerika-expert
- Berichten: 4856
- Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
- Locatie: Atlanta, Georgia, USA
Re: Waar bak je je vlees in?
Inderdaad is er niet zoiets als Croma, dus die specifieke smaak zul je hier toch niet vinden ben ik bang. Mijn moeder gebruikte vroeger altijd Croma omdat ze er jus mee maakte. Maar ik eet nooit gekookte aardappelen en al helemaal geen jus, dus dat is op mij niet van toepassing. Ikzelf bakte in NL ook altijd al in olijfolie, dus dat doe ik hier ook. Maar meestal grill ik mijn vlees ook, in BBQ buiten, in de grillpan of in de oven (broiler). Boter of andere geharde vetten gebruik ik eigenlijk zelden of nooit, maar ik denk dat boter of margarine nog het dichtstbij komt bij wat je zoekt.
"Keep Georgia On Your Mind"
Re: Waar bak je je vlees in?
klopt het gaat me dus om de jus
ik heb gehaktballen gemaakt vandaag lol
Maar echte boter is een optie ja. Maar wilde dus weten wat jullie gebruiken of weten.
Olie gebruik ik wel voor verschillende vleessoorten. Maar wilde dus een lekker sjutje maken a la Holland lol
ik schrijf jullie suggesties op en zal eens rondneuzen.
ty ty all
ik heb gehaktballen gemaakt vandaag lol
Maar echte boter is een optie ja. Maar wilde dus weten wat jullie gebruiken of weten.
Olie gebruik ik wel voor verschillende vleessoorten. Maar wilde dus een lekker sjutje maken a la Holland lol
ik schrijf jullie suggesties op en zal eens rondneuzen.
ty ty all
- goldenhills
- Amerika-expert
- Berichten: 2899
- Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
- Locatie: San Francisco Bay Area
Re: Waar bak je je vlees in?
Tja, Croma hebben ze niet hier. Wij gebruiken meestal canola-olie (verbrand minder snel dan olijfolie) aangezien we veel roerbakken ed. Voor het betere vleesbraden doe ik half canola half boter (European style saltless, van de Lucky; eigen merk geloof ik). Voor biefstuk e.d. niet onaardig, en je hebt er een redelijke jus van.
-
- Vergelijkbare Onderwerpen
- Reacties
- Weergaves
- Laatste bericht
-
- 9 Reacties
- 11454 Weergaves
-
Laatste bericht door Yareth
-
- 2 Reacties
- 3307 Weergaves
-
Laatste bericht door jojostravelusa
-
- 15 Reacties
- 9653 Weergaves
-
Laatste bericht door butterfly