Pagina 1 van 1

Norovirus in Yosemite

Geplaatst: 21 jan 2020, 14:21
door Martin & Marianne
Er is momenteel sprake van een norovirus uitbraak in Yosemite. Zo'n 170 bezoekers en werknemers zijn deze maand ziek geworden na een bezoek aan het park. Onderzocht wordt of de besmetting plaats heeft gevonden in één van de foodcourts. Zie:

https://www.latimes.com/california/stor ... ional-park
https://www.foodsafetynews.com/2020/01/ ... ore-191611

Voor degenen die zich afvragen moet ik deze zomer nog wel naar Yosemite, het norovirus is heel wat anders dan het veel ernstiger hantavirus dat een aantal jaren geleden in Yosemite werd aangetroffen. Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat 'buikgriep' veroorzaakt (een ontsteking van het maagdarmkanaal). Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep, waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus. Zie https://www.rivm.nl/norovirus

Martin

Re: Norovirus in Yosemite

Geplaatst: 22 jan 2021, 23:01
door Big Al
Besmettingen met het norovirus komen het meest voor van november t/m april.

Re: Norovirus in Yosemite

Geplaatst: 23 jan 2021, 00:04
door BonnyR
Mijn schoonmoeder had het te pakken vlak voor de Corona uitbraak in het verzorgingstehuis. Ze hadden toen ook een soort quarantaine. Hier ie ze met haar 88 goed doorgekomen en in december kreeg ze Corona met 4 anderen in het tehuis. 3 overleden maar zij hoorde weer bij de gelukkigen.
Ze is trouwens veel zieker geweest van het Norovirus. Dit wens je ook niemand toe.