The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status

Is er vermeldenswaardig nieuws over de Verenigde Staten? Meld het dan in dit forum.
Plaats reactie
Fellow2012

The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status

Bericht door Fellow2012 » 15 feb 2018, 17:14

The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status, explained
The most recent flare-up involves Melania’s parents, Viktor and Amalija Knavs, who appear to currently live in the United States, where they are very engaged with the care and rearing of their grandson Barron Trump.

This would not ordinarily be a particularly noteworthy situation. (Michelle Obama’s mother lived in the White House throughout the duration of the Obama administration, primarily to help with the kids.) But the Trump administration has specifically made an effort to bar US citizens from sponsoring visas for their parents a centerpiece of its immigration policy efforts.
https://www.vox.com/2018/2/14/17012134/ ... rents-visa

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status

Bericht door USInsider » 16 feb 2018, 01:45

En wat heeft het een - dat Melania voor haar ouders gebruik maakte van een bestaande regeling - te maken met het ander - dat na jaren van heen-en-weer de US immigratie regelgeving bijgesteld gaat worden ?

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 7926
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Hartsdale, NY

Re: The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status

Bericht door Bennogr » 16 feb 2018, 15:43

Toont weer eens de hypocrisie van "president" Trump en de zijnen aan. En dat kan niet vaak genoeg aangetoond worden (niet dat ik denk dat dat tot Ts aanhangers doordringt, maar het is een begin).
Terug in de straten en huizen in de voorsteden (gelukkig niet al te ver van Brooklyn, Manhattan, de Bronx, Queens en Staten Island).

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: The questions about Melania Trump’s parents’ immigration status

Bericht door USInsider » 16 feb 2018, 17:24

Voorstellen om de meest vergaande categorien af te schaffen en het US immigratie systeeem beter aan te passen aan de (economische) behoeften van het land, zijn al vaker gedaan in de afgelopen jaren. Dat is niet een bedenksel van Trump.

Waarom worden immigranten toegelaten, met hun echtgenoot/echtgenote en ongetrouwde kids onder de 21, louter omdat ze de volwassen zoon/dochter zijn van een - vaak kersverse - US citizen ? (Fam. Cat. 3).
Idem: waarom worden mensen toegelaten met als enige reden dat ze de broer of zus zijn van een US citizen - eveneens met echtgenoot/echtgenot en ongetrouwde kids onder de 21. (Fam. Cat. 4).

Overigens, voor gegadigden uit een aantal landen bestaan deze mogelijkheden in de praktijk al lang niet meer, aangezien de wachttijd 20 jaar en langer is, dankzij de per-land quota.
Cat. 4 kids "aged out" tijdens de lange wachttijd, zijn over hun verlies van immigratie recht naar de US Supreme Court gegaan. Ze kregen geen hulp daar.

Voor vaders en moeders van US citizens zijn ieder jaar onbeperkt visums beschikbaar, ze gelden als Immediate Relative.
Tot voor kort was health insurance een beperkende factor: voor ouderen, vaak met al gezondheidsproblemen, niet te krijgen op de markt van individuele polissen, of duur, heel duur. Met daarbij de kans dat de polis eenzijdig kon worden opgezegd door de verzekeraar op elk moment.
Danzkij ACA kunnen deze nieuwkomers nu wel betaalbaar worden verzekerd (soms met tax-credits.)

Mensen die economische waarde hebben - nodig zijn voor bepaalde werkzaamheden - gaan vaak door een jarenlange immigratie-hel.
Ruim 50.000 vrouwen worden per jaar "bestraft", het merendeel afkomstig uit India, omdat hun man "een baan heeft gestolen van een USer".

Al die Dems die zeggen zo voor de immigranten zijn zodra de camera's actual gaan op MSNBC/CNN - dat zijn de echte hypocrieten !

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer