Foto's van reizigers naar Verenigde Staten gestolen bij cyberaanval

Is er vermeldenswaardig nieuws over de Verenigde Staten? Meld het dan in dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wanderlust
Amerikafan
Berichten: 285
Lid geworden op: 06 feb 2015, 15:26
Aantal x V.S. bezocht: 5

Foto's van reizigers naar Verenigde Staten gestolen bij cyberaanval

Bericht door Wanderlust » 11 jun 2019, 10:09

Gevoelige informatie van reizigers naar de Verenigde Staten ligt op straat. Het gaat om foto's die aan de Amerikaanse grens worden gemaakt van iedereen die het land in wil. Ze zouden zijn gestolen bij een cyberaanval.

Wie naar de VS reist, wordt bij de grens op de foto gezet en er worden vingerafdrukken afgenomen. De foto's en vingerafdrukken worden gebruikt voor de grensbewaking en om terrorisme tegen te gaan. Een deel van die afbeeldingen is buitgemaakt bij een cyberaanval, waarschuwt de overheidsdienst U.S. Customs and Border Protection (CPB). Die aanval vond plaats op het netwerk van een bedrijf dat werd ingehuurd, niet CPB zelf.

Het is onduidelijk om hoeveel foto's het gaat. Naast foto's van reizigers zijn ook foto's van nummerborden gestolen. Volgens CPB zijn de foto's nog niet gelekt via internet of het dark web, het afgesloten deel van het internet. De inbraak vond plaats op 31 mei. De overheidsdienst zegt niet bij welk bedrijf de inbraak plaatsvond. Het kopiëren van de gegevens naar het bedrijfsnetwerk was wel 'tegen de regels'. CPB heeft het Amerikaanse congres ingelicht over het datalek.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... and-border
Travel: July 2012 / August 2014 / June 2016 / February 2018 / November 2018
*DV-2018, DV-2019, DV-2020 entrant*

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer