Pagina 1 van 1

Welk eiland en volgorde?

Geplaatst: 18 sep 2020, 10:43
door Souraia
Beste mensen,

Stiekem al aan het dromen voor een nieuwe reis zomer 2021. Hawaii zit al heel lang in mijn planning en volgend jaar willen we die kant op.
We willen graag naar 2 eilanden, ik zelf dacht aan Oahu en Maui. Maar hoeveel dagen zou genoeg zijn? We willen ook 10 dagen op het vasteland blijven. Doen we Hawaii als eerst of als afsluiting? ik kom er zelf niet uit.
Hebben jullie tips?
We hebben ongeveer 3 weken de tijd.

Re: Welke eiland en volgorde

Geplaatst: 18 sep 2020, 13:45
door boonens
Ook wij hebben ons beperkt tot deze twee eilanden. Dit in de wetenschap dat we ooit nog eens terug zouden gaan naar Hawaii om de andere highlights te bezoeken, maar zonder dit voornemen hadden we het ook zo gedaan. Persoonlijk vond ik het een fijne mix tussen het paradijselijke Maui en het veel, veel, veel drukkere Oahu. Wij hadden in totaal 11 dagen, ongeveer 50-50 verdeeld over de twee en hebben alles kunnen zien wat wij wilden. Door verplichtingen begonnen wij op Maui en zijn daarna naar Oahu gevlogen. Had ik dit kunnen omdraaien, dan had ik dit zeker gedaan.

De meeste mensen vinden het 'herstellen' van vliegen naar het oosten zwaarder dan andersom, dus ik zou ineens doorvliegen naar Hawaii en dan op de terugweg de vakantie in CONUS.

Re: Welke eiland en volgorde

Geplaatst: 18 sep 2020, 15:13
door lauravanderklugt
Op zich is elke combi van 2 eilanden mogelijk. Oahu en Maui zijn het meest toeristisch en druk. Wat brengt je met name naar Hawaii? Wil je meer natuur dan is Kauai ook aantrekkelijk. Big Island is relaxter, groter en heeft veel diversiteit en de vulkaan (alhoewel die nu niet actief zichtbaar is, maar dat kan zo veranderen) Voor een eerste trip is 4/5 dagen per eiland prima. Vluchten waren er altijd genoeg ook interisland (weet niet wat gevolgen van Covid zijn?) Ik zou wel op ene eiland arriveren en vanaf tweede terugvliegen. Dat scheelt weer reistijd en inderdaad de mainland op de terugweg doen is wel het fijnst qua tijdsverschil/jetlag want 11/12 uur is echt veel. Veel plezier met de voorbereidingen. gr Laura

Re: Welke eiland en volgorde

Geplaatst: 18 sep 2020, 15:22
door Souraia
Ik had ook het idee om eerst Hawaii te doen en dan rustig aan op het mainland.
Ik zat te denken aan eerst 6 dagen Oahu en vervolgens 5 dagen Maui en dan de resterende tijd aan de westkust.

Hawaii lijkt mij een droombestemming, de prachtige natuur, de stranden en het exotische klimaat. Dat trekt mij met name.
Ik kom nu tickets tegen van rond de 1200 euro. Ik wacht sowieso nog met boeken totdat de prijzen iets zakken.

Re: Welke eiland en volgorde

Geplaatst: 18 sep 2020, 16:17
door JVDP78
Ik ben ook aan het plannen voor juli/augustus 2021 en ook een combi vaste land en Hawaii. Ik heb een route van Las Vegas naar San Francisco gemaakt, dan vliegen naar Oahu voor 5 dagen, dan naar Maui voor 6 dagen en dan terug naar vaste land, San Diego en L.A.
Ik wil Hawaii juist een beetje in het midden van de reis plannen om de lange reisduur van/naar Hawaii te breken.