Vliegen vanuit Hawaii

Als je vraag over Hawaii gaat, kun je hem hier plaatsen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
RNA
Amerika-expert
Berichten: 2194
Lid geworden op: 19 aug 2007, 19:41
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Zon, strand Zeeland
Contacteer:

Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door RNA » 24 okt 2017, 10:07

Hoi!
Wij zijn voor de zomer van 2018 aan het kijken naar een combinatievakantie Canada + Hawaii. Eerst 10 dagen Canada, vervolgens met een 10 daagse cruise naar Hawaii (Lahaina, Hilo, Kailua Kona, Kauai en Honolulu) om vervolgens nog een 3 tal dagen te relaxen in Honolulu.

De prijzen voor vliegtickets (heen AMS - Calgary en terug Honolulu - AMS) komen langzaam beschikbaar en het is natuurlijk een verschrikkelend r*t end vliegen met enorm veel tijdsverschil!
Om het meest uit ons verblijf in Hawaii te halen (en omdat we allemaal maximaal 4 weken vakantie krijgen) willen we de terugvlucht eigenlijk in 1x doen, gevolg is dat je 2 legs hebt van ongeveer 9 uur vliegen met een flinke tussenstop. Slopend ja...

Alternatief is dat we een tussenstop van een dag doen op het vasteland van de VS, maar dat kost je wederom een extra dag.

Kortom: zijn er hier mensen die advies kunnen geven met het vliegen? Welke route heb je gevlogen en hoe is dat bevallen?
Afbeelding WA, NY, NJ, PA, MD, VA, FL, TX, MN, HI + Puerto Rico - nog 40 te gaan

Afbeelding

Gebruikersavatar
Bravy
Amerikafan
Berichten: 250
Lid geworden op: 16 jan 2009, 09:27
Aantal x V.S. bezocht: 2
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door Bravy » 24 okt 2017, 17:06

Wij hebben 2 jaar geleden gekozen voor de combi KLM / Delta Airlines. Vanaf Hawaï met Delta Airlines naar Los Angeles, en na een tussenstop van 8 uur met KLM rechtstreeks in 11 uur naar Amsterdam. Wij kwamen echter van Big Island; vanaf Honolulu is de aansluiting wellicht beter. Sowieso kunnen de vluchttijden afwijken van 3 jaar geleden. Wij hebben de vlucht geboekt via vliegtickets.nl.

Hoe is dat bevallen? :shock: Het is lang... maar altijd nog sneller dan zwemmen... :lol:

Een dag "overblijven" op het vaste land zorgt er denk ik alleen maar voor dat je je nog een dag langer moe voelt. Dan kun je die extra dag beter op Oahu doorbrengen. Maar dat is mijn mening... :wink:
Groet,
René
--------------------------------------
Verslagen: www.bravy.nl
2009: ZW Amerika + Oahu
2015: Hawaï
2016: Zuid-Afrika
2017: IJsland
2018: Queensland, Australië
2019: China
2020: ---
2021: Alaska
(2022: South Pacific)

jaap1
Amerikafan
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 mei 2007, 10:59
Aantal x V.S. bezocht: 35

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door jaap1 » 24 okt 2017, 17:31

In oktober 2016 zijn wij naar Honolulu gevlogen via Houston. In Houston hadden we een overnachting en de volgende dag zijn we naar Honolulu zijn gevlogen. Op de heenweg hadden we s`morgens vroeg in Houston een niet zo leuke verrassing. 's ochtends vroeg kwamen we er achter dat onze vlucht naar Honolulu was gecanceled. Gelukkig waren we vroeg wakker vanwege de jetlag. We zijn toen als een haas na het vliegveld gegaan en zijn we overgeboekt via Los Angeles. In Los Angeles stond het vliegtuig dat ons naar Honolulu moest brengen met pech. Dikke vertraging, maar toch nog op Honolulu gekomen die zelfde dag.

Wij zijn terug gevlogen van Honolulu via Houston naar Amsterdam. Om 7:15 's ochtends waren we in Houston. Pas om 16:05 vertrok onze vlucht naar Amsterdam. Wij hebben in Houston een auto gehuurd voor 1 dag en zijn heerlijk gaan ontbijten bij de Cracker Barrel. Daarna zijn we nog wat gaan winkelen.

De vlucht vanuit Honolulu zat maar half vol, dus we hadden 4 stoelen p.p.. Zelf heb ik niet geslapen, maar de anderen wel. Languit!!!
Op de vlucht naar Amsterdam hadden we elk 2 of 3 stoelen bij het raam, dus dat veel weer mee. Het is ons heel goed bevallen en dat voor de ticketprijs 420 euro p.p. Gevlogen met united.

Voor deze prijs ging ik dus toch maar weer een keer met United mee. De laatste keer hadden we een vertraging van 24 uur in Las Vegas en werden we van het kastje naar de muur gestuurd en hele dag op het vliegveld gewacht. Had er toen meer dan genoeg van. Maar bij K.L.M ging het een andere keer niet veel beter. Als er nog een keer zo`n aanbieding is gaan we zeker weer.

lauravanderklugt
Amerikafan
Berichten: 200
Lid geworden op: 07 sep 2003, 16:39
Aantal x V.S. bezocht: 30

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door lauravanderklugt » 24 okt 2017, 21:12

Ik heb 2 manieren teruggevlogen. Het vaakst 's avonds vanuit Hawaii vertrokken naar LA, daar volgende ochtend aankomen en hopen dat je nog wat slaapt in het toestel. Dan ochtendvlucht vanuit LA naar Oostkant en daar dan eind vd middag of begin avond op vlucht naar Amsterdam. Het is lang en zwaar, maar te doen als je erop instelt. De laatste dag in Hawaii rustig aan doen en een late check-out of extra nacht is wel aan te bevelen.

Vanwege onze dochter hebben we ook twee keer overnacht in LA op de terugvlucht. Dan dus dagvlucht naar LA en 's avonds aankomen. Daar eten en overnachten en volgende dag door naar oostkant en naar huis. Was iets minder zwaar, maar qua jetlag thuis maakt het niet echt verschil. Vond wel jammer dat we een dag korter op Hawaii hadden.

In 2 vluchten niet gedaan, maar vindt zelf dan de vluchten erg lang en vaak hele lange overstap, vandaar dat wij hem in 3 vluchten ophakken.

PS. Laatste trip hadden we geluk. We kregen upgrade naar business class van HNL naar LAX en van Houston naar AMS, maar we waren ook allebei jarig en zijn silver member bij United. Dat was wel super, want dan kan je echt slapen op de nachtvluchten.

lauravanderklugt
Amerikafan
Berichten: 200
Lid geworden op: 07 sep 2003, 16:39
Aantal x V.S. bezocht: 30

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door lauravanderklugt » 24 okt 2017, 21:19

Hebben jullie trouwens ervaring met cruisen? Wij wel op andere bestemmingen, niet op Hawaii, maar realiseer je wel dat je maar heel beperkt de eilanden kunt zien en ook best wel wat tijd op de oceaan doorbrengt. Aan excursies hangt meestal een aardig prijskaartje en de prijzen schieten omhoog als er cruiseschepen in de haven liggen. Je kunt het best zelf een auto huren en op pad gaan.
Cruisen is een prachtige manier voor een eerste kennismaking met de eilanden, maar om echte Hawaii te ervaren en de 'hang loose' cultuur zou ik naar Hawaii vliegen en 2 eilanden bezoeken in de dagen die jullie hebben. Het is maar een suggestie ;-)

Lennartc
Amerikafan
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 jun 2015, 08:36
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door Lennartc » 25 okt 2017, 08:51

Afgelopen mei vanuit Amsterdam via Frankfurt (Lufthansa) naar LA, vanuit LA naar Lihue(Kauai). Vluchtschema was 23,5 uur. Waarvan de overstap op LAX eigenlijk het vervelendste is. Via Frankfurt kost nauwelijks extra tijd, daarna met de A380 naar LA gevolgen.

Ja; het is ver. JA; vanaf LAX had ik echt geen zin meer in nog eens 6 uur vliegen. Maargoed; wie wat van de wereld wilt zien zal wel moeten.

Terug vanuit Kona via Honolulu naar EWR daar toen nog 4 dagen geweest en toen rechtstreeks naar AMS.
09 - NYC
10 - NYC, Washington, Miami
11 - Miami
12 - Roadtrip Californië, Utah, Nevada, Arizona
15 - Denver - Seattle
17 - Kauai - Big Island - NYC
18 - Florida
20 - Roadtrip New England

Gebruikersavatar
RNA
Amerika-expert
Berichten: 2194
Lid geworden op: 19 aug 2007, 19:41
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Zon, strand Zeeland
Contacteer:

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door RNA » 27 okt 2017, 17:50

Bedankt allemaal voor de reacties! Zoals ik het lees heeft in 1x vliegen dus de voorkeur, geen nacht overblijven. Dit heeft ook wel onze voorkeur, dan zijn we namelijk een dag extra op Hawaii.
lauravanderklugt schreef:Hebben jullie trouwens ervaring met cruisen?
Jazeker, wij cruisen regelmatig! Ik ken dus de voor en nadelen. Besef me heel goed dat je daarmee niet alles kunt doen, aan de andere kant: we zien wel veel plekken. Als we al die plekken aan willen doen én we willen daar een aantal dagen blijven, is het ook erg kostbaar.
Die paar dagen op zee vinden we heerlijk, relaxen!
Afbeelding WA, NY, NJ, PA, MD, VA, FL, TX, MN, HI + Puerto Rico - nog 40 te gaan

Afbeelding

Gebruikersavatar
Stan.Gobien
Techmod
Berichten: 6542
Lid geworden op: 02 jan 2009, 10:29
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Roeselare (BE)
Contacteer:

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door Stan.Gobien » 27 okt 2017, 22:21

In het doorgaan hebben we dat in 1 lange dag met 2 overstappen gedaan, maar we waren redelijk kapot.
Terugkeren hebben wij opgebroken met 2 dagen Las Vegas.
Op de terugweg is JetLag lastiger voor de meesten dus daarom die tussenstop.

Gebruikersavatar
RNA
Amerika-expert
Berichten: 2194
Lid geworden op: 19 aug 2007, 19:41
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Zon, strand Zeeland
Contacteer:

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door RNA » 28 okt 2017, 10:08

Dat is ook onze overweging geweest voor de terugweg, echter ik vrees dat het weinig meerwaarde heeft. Met 1 nacht los je de jetlag niet op, bovendien is het verschil tussen Hawaii en de westkust 'slechts' 3 uurtjes. Dan heb je nog 9 uur tijdsverschil met Nederland.

Zoals ik de verhalen hier lees is het misschien beter om in 1x door te gaan, heb je ook nog een extra dagje Hawaii :D

Nu nog wachten op goede tickets!
Afbeelding WA, NY, NJ, PA, MD, VA, FL, TX, MN, HI + Puerto Rico - nog 40 te gaan

Afbeelding

Neil mcauly
Amerikafan
Berichten: 386
Lid geworden op: 15 aug 2012, 10:37
Aantal x V.S. bezocht: 18

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door Neil mcauly » 28 okt 2017, 13:49

Waarom de reis niet anders indelen en eerst naar Hawaii en op de terugreis de10 dagen Canada?


Wij gaan ook naar Hawaii en hebben bewust gekozen voor bij de terugreis 9dagen op het vasteland te verblijven.
Heeft in onze ogen meerdere voordelen.
1) op de grootste verplaatsing (heenreis) win je een aantal uren door het uurverschil
2) op de terugreis kan je door een verblijf op het vasteland (of Canada) het grote uurverschil halveren, of toch een groot stuk inkorten en zo toch mss minder last van jet lag
A challenge in which a positive outcome is assured isn't a challenge at all.

Gebruikersavatar
RNA
Amerika-expert
Berichten: 2194
Lid geworden op: 19 aug 2007, 19:41
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Zon, strand Zeeland
Contacteer:

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door RNA » 30 okt 2017, 13:56

Omdat de Cruise alleen vertrekt vanuit Vancouver naar Hawaii, niet andersom :D
Afbeelding WA, NY, NJ, PA, MD, VA, FL, TX, MN, HI + Puerto Rico - nog 40 te gaan

Afbeelding

baltar
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 08 okt 2017, 14:16
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Vliegen vanuit Hawaii

Bericht door baltar » 30 okt 2017, 17:53

Wij hebben een vlucht geboekt met Lufhansa voor 630euro pp voor eind april 2018. In 1x via Frankfurt - Vancouver - Maui. Terug dezelfde route maar dan vanaf Honolulu. Overstaptijden van 2 op Fr. en 3 uur op Va.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer