Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Over de staten Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, South Dakota, Ohio en Wisconsin.
Martine1979
Amerikafan
Berichten: 126
Lid geworden op: 07 dec 2010, 11:40
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door Martine1979 » 10 sep 2018, 11:23

Hallo Jess,

wij hebben een deels vergelijkbare reis gedaan. Voor onze ervaringen zie hier:

viewtopic.php?f=16&t=72336

groet, Martine
Groet, Martine

jess85
Amerikafan
Berichten: 290
Lid geworden op: 14 jan 2012, 22:10

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door jess85 » 10 sep 2018, 14:46

Thx martine.
Boeiend om te lezen. Mooie samenvatting. Zullen zeker van enkele tips gebruik maken (zoals de hells kitchen trail in colorado monument). Custer SP kijken we ook enorm naar uit. Als ik zie hoeveel wildlife er te zien is.

Vandaag gaan we naar garden of the gods. Subiet vertrekken om ochtendzon te hebben
Lees en volg onze reisverhalen via
http://www.tj2travel.com
Bekijk onze videoverslagen via
https://www.youtube.com/user/b69051jr/

jess85
Amerikafan
Berichten: 290
Lid geworden op: 14 jan 2012, 22:10

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door jess85 » 18 okt 2018, 21:52

Onze 10de reis naar de Verenigde Staten. De 6de roadtrip. De 1ste naar Denver. In 2017 vroegen we ons af wat we nog wilden zien. Dit na onze reizen naar Florida, Zuidwesten, Noordwesten, Alaska, West Canada, Pacific coast en dit voorjaar nog New York en Washington gezien te hebben. Gezien we zowat verslaafd zijn aan verzamelen van Nationale Parken, besloten we dat RMNP echt wel op onze lijst moest staan. Daarnaast was Mt Rushmore een icoon dat we ook gezien moesten hebben. Een roadtrip Denver-Denver bleek de logische keuze. We hadden echter nooit verwacht dat de reis zo veelzijdig en zo prachtig zou zijn. De volledige blog van deze en onze andere reizen kan je vinden op www.tj2travel.com.

Onze eerste week situeerde zich rond de Rockies. Na een kort bezoek aan Denver, waar het Capitol mooi schitterde in de zon, begon onze trip. Met Garden of the Gods namen we direct een goede start. We vonden er rust en prachtige kleuren. Kleuren vonden we ook in de Airforce Academy Chapel. Moet je zeker bezoeken als je in de buurt bent. De stroom aan kadetten die net uit hun lokalen kwamen, was een leuke extra. De dag erna was het tijd om de eerste keer onze wandelschoenen boven te halen. De hike naar St Mary Glacier gaf ons een heel mooie beloning voor een nochtans korte (maar steile) hike. De oudere persoon die ging skiën op de glacier bezorgde ons een nog mooiere herinnering aan dat plaatsje. De echte natuurpracht moest dan nog komen. RMNP: breathtaking. We waren er nog maar net en zagen al een beer. De kleuren waren er magnifiek. Geel, Oranje, Rood, Groen overal aanwezig. Een familie elanden en een prachtige zonsopgang aan Sprague Lake waren een ander hoogtepunt. En dan waren er nog de Elks die overal te bewonderen waren. De hike die we deden rond Bear Lake (Four lakes loop) was super. De rit langs Trail Ridge Road zal ons bijblijven als een van de mooiste scenic drives ooit (en ook die met meeste wind). Als er al een minpuntje was aan het park, was het de drukte die er heerste aan de Oostkant van het park.

We bleven in de buurt van de Rockies en onderweg naar Aspen, deden we de hike naar Hanging Lake. Een hike waar het helemaal draait om de beloning aan het einde. Het meer is betoverend. Tip: doe de hike ofwel vroeg ofwel in de late namiddag. Het is er namelijk (heel) erg druk. Vanaf volgend jaar zal je moeten reserveren en een shuttle nemen. Het rijke Aspen bekoorde ons met de prachtige Maroon Bells. We stonden hier om 4u op om de zonsopgang mee te kunnen maken en de oranje gloed te zien. (Het vroeg opstaan bleek een constante te zijn in deze reis, maar deden we met de glimlach wegens al het moois). Ook hier waren de kleuren prachtig (hoogtepunt bleek echter pas week erna te vallen).

Na de Rockies ging het richting Utah. Onderweg deden we nog Colorado National Monument aan. Verwachting waren niet hoog. Maar ook dit bleek super mooi te zijn. De korte wandeling aan de rim was super. De rode rotsformaties konden ons bekoren en zorgden reeds voor een mooie afwisseling met de Rockies. Speciale rotsen kwamen ook aan bod in Dinosaur National Monument. Dit park was een hoogtepunt van onze reis. Een vroege start zorgde voor een sterrenhemel en een gevoel dat we hier helemaal alleen waren. De rit nar Echo Park was gewoon subliem. We nuttigden onze lunch bij steamboat rock en wilden hier gewoonweg niet meer vertrekken. Afsluiten deden we met het bezichtigen van de vele dino fossielen die in dit park gevonden werden.

Na Dinosaur zochten we meer bekende oorden op. In 2013 waren we immers reeds in Grand Teton en Yellowstone geweest. Toen namen we uitgebreid de tijd om deze parken te ontdekken. Deze lieten een diepe indruk op ons na en ook dit jaar stelden ze niet teleur. In Grand Teton werden we de vorige keer nog overvallen door een moederbeer en haar cub na onze prachtige hike naar Inspiration Point, en ook nu hadden we het geluk om enkele beren te aanschouwen. Een jonge coyote liep vlak voor onze auto te spelen en een marter zien jagen op een eekhoorn was een belevenis. De Hike naar Molly lake was niet onze mooiste hike, hoewel een van vele hoogtemeters, maar de rust en views maakten het wel degelijk de moeite. Yellowstone was even bijzonder als we ons herinnerden. Na 2 weken werd het weer hier wel wat minder. De Grand Prismatic maakte dit evenzeer ruimschoots goed. We vertrokken er echter met een gemengd gevoel nadat we ons doorheen hordes Chinezen worstelden die geen notie hadden van personal space.

Na Yellowstone ging het richting het laatste deel van onze reis. De Black Hills waar Mount Rushmore en Badlands op ons wachtten. Hiervoor reden we eerst de Beartooth Highway op. We hadden al veel gelezen over de hoogste highway van de USA die door velen als mooiste scenic byway wordt gezien. De weg stelde niet teleur. De wind was brutaal, maar de views op het hoogste punt fenomenaal. Vervolgens deden we nog Devil's Tower aan. Bekend uit "Close encounter of the third kind" liet de Tower een "buitenaardse" indruk op ons na. Onze cabin nabij "Rapid City" was als een droom. In de ochtend hertjes bewonderen, 's avonds hotdogs bakken op de buitengrill. Vroeg opstaan deden we alweer zodat we de ochtendzon konden zien in de Badlands. Opnieuw een ander landschap dat zich voor ons ontplooide. Daarna bezochten we Delta09. Een controlecentrum waar tijdens de koude oorlog met een draai van een sleutel, de wereld in een kernoorlog kon gestort worden. De Minuteman Missile Center tour bleek een hoogtepunt te worden van onze reis. Niet te geloven dat er bijna 1000 kernraketten klaarstonden in de VS om te lanceren richting Rusland. Even verderop genoten we opnieuw van het barre doch mooie landschap van Badlands.

Terug in de Black Hills bezochten we Mt Rushmore. Dit zowel overdag als 's avonds. Als het donker is, wordt hier immers een ceremonie gehouden waarbij de 4 great presidents in de schijnwerpers worden geplaatst. Zeker de moeite waard om te volgen. De Black Hills zelf stelden ons een beetje teleur. Was het omdat we reeds zo veel moois gezien hadden of het weer dat kouder ws geworden. De needles highway, iron mountain road en wildlife loop in Custer State Park zijn vast en zeker mooi, maar na alle natuurschoon bleef het bij gewoon mooi.

De afwisseling bleef zich doorzetten toen we ook Wind Cave NP bezochten. De tour van de grot was leuk en liet ons kennis maken met boxwork, een unieke feature van deze grot. Hierna reden we Nebraska binnen om een snelle stop te doen bij Scott's Bluff NM. We hadden gehoopt dat er bij onze terugkeer sneeuw zou liggen op de Rockies. Jammer genoeg was dit niet het geval, maar we genoten toch nogmaals van ons tweede bezoek aan RMNP. Afsluiten deden we met een bezoek aan een van de grootste Haunted houses van de Verenigde Staten. De 13th Floor House was enorm leuk en deed ons al verlangen naar het Halloween seizoen.

Onze 10de reis naar de USA was dus een voltreffer. Uitkijken nu wat de 11de wordt, tenzij we de volgende keer kiezen voor een ander land...
Lees en volg onze reisverhalen via
http://www.tj2travel.com
Bekijk onze videoverslagen via
https://www.youtube.com/user/b69051jr/

Gebruikersavatar
ingrid14
Amerika-expert
Berichten: 4208
Lid geworden op: 04 jun 2013, 23:01
Aantal x V.S. bezocht: 15
Locatie: België, Genk

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door ingrid14 » 21 okt 2018, 01:13

Ik had het al gelezen dat jullie het naar je zin hadden!

Het is inderdaad een regio die veel verschillende dingen te bieden heeft.

Groetjes,

Ingrid
Ingrid's Travels&Trails :
NO+Nova Scotia 21, Europe 20, AK 19, NW+V.I. 18, Chicago-Seattle 17, Seattle-SF 16, AK 15+14, CA 13, AZ+UT 12,
NW Denver+Yellowstone 11, CA 10
Tips - reizen met tieners - West USA : AK AZ CA CO ID NE NV SD UT WY

moon29
Amerikakenner
Berichten: 1444
Lid geworden op: 29 sep 2013, 18:04
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door moon29 » 21 okt 2018, 07:18

Schitterende reis en blog hebben jullie gemaakt :thumbup: . Deel herkenbaar voor ons en deels ook tips voor onze volgende reis uit kunnen halen. Ik hoop dat we genoeg tijd hebben om wat van het mooie Dinosaur mee te pikken. Wij zijn daar maar 1 nacht.
De enorme hordes Aziaten in Yellowstone baren me wel zorgen. En ik ben blij dat ik GPS nu voor heel vroeg op de ochtend heb gepland en MHS voor vroeg op de avond. Hopelijk valt het dan nog mee :blink:

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door Toon de Valck » 05 dec 2018, 19:12

Bedankt voor het delen van jullie reiservaringen en tips. Heel leuk om te lezen.
Volgend jaar gaan we in juni ook een deel van jullie route doen. We kijken er naar uit.

greetzz Toon

Gebruikersavatar
sunshine state
Amerikakenner
Berichten: 420
Lid geworden op: 10 feb 2010, 19:48
Aantal x V.S. bezocht: 25

Re: Reis jess85: Denver-Denver met vooral Rockies en Black Hills.

Bericht door sunshine state » 06 dec 2018, 08:55

Bedankt voor het delen...!!
Met name de Rockies en Black Hills hebben onze aandacht, we zullen veel tips van jullie gaan gebruiken!!

:thumbup: :thumbup:
Florida Vaction Mei 2020 http://www.oldersom.nl

Afbeelding

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer