Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Hier kun je je voorstellen als je je zojuist bij de forums hebt aangemeld. Welkom!
Plaats reactie
Heleen57
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 nov 2020, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door Heleen57 » 12 nov 2020, 11:28

Hoi, mijn naam is Heleen en ik ga in April 2021 naar Utah, Salt Lake City, als het doorgaat.
Ik zou afgelopen april al gaan maar die is afgelast. Daarna zou ik in September gaan maar ook dat ging helaas ook niet door.
Ik ga naar een kliniek voor mensen met hersenletsel. Ik krijg daar een scan van mijn hoofd en daarna een week training.
Omdat ik daarvoor al 2 weken in Amerika moet zijn ivm de quarantaine periode, wil ik die tijd benutten om met een camper rond te reizen langs de NP’s. Ik wil in ieder geval naar bryce en naar Zion.
Ik reis alleen.
Ik denk erover om via USTravel een camper te huren bij CA. Helaas kon ik alleen slechte recensies vinden van CA maar die waren van een aantal jaren terug. Ik hoop dat het nu beter is.

Ik kan wel wat tips gebruiken. Dus laat maar houden!

mtl
Amerika-expert
Berichten: 6351
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door mtl » 12 nov 2020, 11:58

Als ik het goed begrijp wil je de twee weken quarantaine al reizend in een camper doorbrengen? Volgens mij houdt quarantaine in dat je al die tijd binnen blijft op een vast adres. Of mis ik iets?

Heleen57
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 nov 2020, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door Heleen57 » 12 nov 2020, 12:23

Ik ben dit nog aan het navragen. Van de mensen die nu in Utah zitten, zeggen dat het idd mogelijk is om rond te trekken. Je kan je boodschappen bestellen en deze woorden bij je deur vd camper afgeleverd.

BlueRidgeParkway
Amerika-ontdekker
Berichten: 31
Lid geworden op: 12 nov 2020, 07:00
Aantal x V.S. bezocht: 3
Locatie: Wilkes County, NC

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door BlueRidgeParkway » 12 nov 2020, 13:27

Heleen het is het wijste om bij aankomst van bestemming in UT na te vragen wat dan de bestemmingen zijn. Dit in verbrand met de voortduurde wijzigingen in de diverse governors directives. Het is goed mogelijk dat de directives voor diverse Staten langst gewijzigd zijn bij aankomst met wat ze vandaag zijn. Verder moet je niet vergeten dat de quarantine maatregelen van staat tot staat heel verschillend kunnen zijn. Zo zou het kunnen zijn dat je bijna geen quarantine maatregelen ondervind in staat A. Maar er strenge quarantine maatregelen bestaan in in de buur staat B. Zo kan staat B bijvoorbeeld orderen dat personen die zich buiten de staat hebben opgehouden twee weken in quarantine moeten gaan. Als je dit zo zou zijn in UT zou je dus na aankomst in UT twee weken in quarantine moeten, onafhankelijk hoe lang je al in de U.S. bent.

Vergeet verder niet dat al hoe wel de directives uitgegeven door de meeste governors vertrouwen van het uitvoeren door burger berusten, er echter zeer zeker wettelijk maatregelen tegen overtreders getroffen worden wanneer nodig. Verder geef je aan dat je in een ziekenhuis werkzaam zal zijn na deze twee weken. En het kan dus goed zijn dat zij dan willen weten waar en hoe je de (indien nodige) quarantine hebt gedaan. En dat je dan ivm met de tijd deze quarantine wel mogelijk niet kan uitvoeren. Ziekenhuizen vallen onder het National Incident Management System (NIMS), en moeten werknemers screening doorvoeren, en bevindingen (die tot besmettingsrisico kunnen leiden/bij vaststelling van COVID-19 doorgeven aan het plaatselijke Emergency Management, die daarop deze verder leid aan de State Department for Health and Human Services (DHSS), de Center for Disease Control and Prevention (CDC), etc. En je dus bij een verstoot wel mogelijk niet kan werken.
”I’m doin’ finer than frog hair split four ways.”

biebyip
Amerikafan
Berichten: 240
Lid geworden op: 24 jul 2013, 09:33
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: tilburg

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door biebyip » 12 nov 2020, 13:52

Volgens mij gaat To niet werken, maar gaat ze naar het in hersenletsel gespecialiseerde centrum in Utah, waar ze specialist zijn in het opsporen en behandelen van letsel dat na een hersenschudding/whiplash of andersoortig NAH letsel. Iets waar die kliniek expert in schijnt te zijn.

Dat gezegd hebbende, denk ik dat je inderdaad met zowel de regering als de ziekenhuis regels te maken hebt en in zou me dus niet al te zeer verheugen op met een camper door de nationale parken rondtrekken maar instellen op twee weken in een hotel naast het ziekenhuis. Met bezorging van eten en drinken aan de deur. Zou me kunnen voorstellen dat je in de week voor je aankomt pas je definitieve plan maakt obv wat dan kan, en dat als je daar bent nogmaals telefonisch driemaal controleren.

Want, even bot gezegd, je wil niet dat een ziekenhuis official jou de toegang ontzegt omdat je je niet aan de regels hebt gehouden. Je komt tenslotte niet vanwege je zweetvoeten - dus doe behandeling lijkt me van groter belang dan die twee weken quarantaine doormaken.

(En ja, ik ken mensen die de behandeling ook hebben gehad)

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 2161
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door Dutchess » 12 nov 2020, 22:47

Ik kan me ook echt niet indenken dat 2 weken rondreizen in een camper voldoet aan het doel van quarantaine. Je blijft tenslotte niet die hele tijd in je camper zitten, maar komt onder de mensen (en er zijn een heleboel mensen in die nationale parken!). Maar goed, daarover zal de kliniek uitsluitsel moeten verlenen. Er kan nog zoveel gebeuren tussen nu en april 2021. Ik hoop in ieder geval dat je dan het land weer in mag om je behandeling te ondergaan, je hebt er al lang op gewacht. Sterkte!
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37341
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door Martin & Marianne » 15 nov 2020, 12:13

Hallo Heleen, welkom op het forum!
Heleen57 schreef:
12 nov 2020, 11:28
Ik kan wel wat tips gebruiken.
Dit is een voorsteltopic. Voor specifieke vragen over de route kun je het beste in het zuidwesten-subforum een topic starten.
Of je plan mogelijk is weet ik niet, maar nadenken over een route is altijd leuk om te doen. :thumbup:
Bedenk dat sommige campings al 6 maanden van te voren geboekt kunnen worden en dan ook al meteen vol zijn (zoals in Arches en Zion).

Marianne

Heleen57
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 nov 2020, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door Heleen57 » 16 nov 2020, 08:14

Dank, dank, dank voor al jullie reacties. In heb inmiddels besloten dat ik niet met een camper ga rondtrekken. Ik heb met een aantal mensen die bij CFX (het behandelcentrum) zijn geweest contact gehad. Het schijnt in april al heel druk te zijn i n de parken. Daar zit ik niet op te wachten.
Ik heb ook contact gehad met CFX zelf. Zij willen dat je 2 weken voor de behandeling in Utah bent en je niet in drukke omgevingen beweegt. Ik ga lekker in het hotel zitten. Af en toe in de omgeving wandelen is toegestaan.
Het hotel heeft een bezorg service en ik kan mijn eigen eten klaarmaken in mijn studio. Dus dat gaat goed komen.
Dank voor het meedenken. 👍

mtl
Amerika-expert
Berichten: 6351
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Hallo, ik ben Heleen en ga naar Utah

Bericht door mtl » 16 nov 2020, 09:33

Bedankt voor de update. Sterkte alvast!

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer