It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Hier kun je je voorstellen als je je zojuist bij de forums hebt aangemeld. Welkom!
Plaats reactie
Pixxelated
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2019, 19:32
Aantal x V.S. bezocht: 3

It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Pixxelated » 11 apr 2019, 19:50

Hi, ik ben - zoals je best wel kan zien - nieuw hier. Dus bij deze een korte samenvatting van de persoon achter de naam;

Ik ben dus Pixxelated (oftewel Pixx voor de PC/gaming friends). Ik ben 28 jaar en woon nu al toch zeker een jaar of vijf - zes in Manchester, UK samen met mijn (Engelse) partner, twee katten en mijn paard. (Mijn Nederlands is erg achteruit gegaan in die tijd, en ik merk dat ik vaak terugval op Engels. Mijn excuses hiervoor!)

Na een paar vakanties en familie/friends bezoeken in de US, hebben wij onlangs besloten om dan toch de stap te maken en voorgoed te verkassen naar het Amerikaanse continent. (indien je, je afvraagt: ja, Brexit was hiervoor het perfecte excuus en de ultieme katalysator in één.)

We zijn op dit moment nog in een vroeg stadium -dus bij deze dan ook de registratie - en hebben dan ook een hoop vragen die jullie hopelijk kunnen helpen beantwoorden!

Gebruikersavatar
Njit
Amerika-expert
Berichten: 13378
Lid geworden op: 09 nov 2004, 22:04
Partner van: SpaceAce
Aantal x V.S. bezocht: 11
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Njit » 12 apr 2019, 09:03

Welkom! Spannende plannen, verkassen naar de USA. Er is een heel subforum waar je met je vragen terecht kan: viewforum.php?f=12.

Ik ben benieuwd op welk visum jullie de overstap willen maken?

Pixxelated
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2019, 19:32
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Pixxelated » 12 apr 2019, 14:44

Bedankt! Dat forum gaat denk ik best wel handig zijn, we hebben namelijk zoveel vragen - niet alleen over de immigratie procedure, maar ook praktische dingen zoals vervoer van dieren, betrouwbare verhuizers, ...

Ik heb het zelf wel al een keertje gedaan, maar dat was naar een Europees land en dat is dan toch nog even wat anders dan gelijk naar de andere kant van de wereld. Ook al denk ik wel dat er waarschijnlijk wel ook overeenkomsten zullen zijn - bureaucratie is immers een universeel frustrerend iets denk ik dan.

Qua visum zijn we er nog niet over uit, ikzelf (mijn partner niet) kom in aanmerking om deel te nemen aan de DV-2021 lottery maar dat is geen garantie. Daarnaas heeftt Trump ook een aantal (onsuccesvolle) pogingen heeft ondernomen om het diversity programme te schrappen, wat natuurlijk ook wel wat onrust zaait. Je leeft een beetje met het gevoel van "wat als DV-2021 de laaste keer is en ik niet geloot wordt?". Dat bemoeilijkt het geheel volledig, want de lottery is voor ons de makkelijkste optie welliswaar - desondanks dat het niet gegarandeerd is. Mede omdat door dit programma, en omdat wij getrouwd zijn, mijn partner ook in aanmerking komt voor een green card. Want indien je een UK national bent, vanaf de geboorte, kan je normaliter niet deelnemen. Of zo had ik toch al ergens gelezen, maar er is zoveel foute of misleidende informatie die online wordt gegooid dat ik hierover wel niet echt zeker ben...

De andere optie is via m'n werk. Ik heb al een keertje gesproken met de bevoegde personen en zij zouden mij eventueel een overplaatsing kunnen bieden naar een aantal VS locaties of naar Canada. Ook zouden zij mij dan ook sponseren. Maar dit zouden zij enkel doen indien mijn partner (een verpleegkundige) zou verhuizen naar de VS omwille van bv. een job. Maar het grote probleem hiermee is de qualification, aangezien ze in de VS vragen om een 4-jarige bachelor en alle nursing bachelor programma's hier maar 3 jaar lang zijn. Daar bovenop accepteren ze ook alleen maar "registered nurses" ("RN"), oftwel "general nurses" en geen specialisaties. Omdat de manier waarop er gespecialiseerd wordt in de VS ook weer compleet anders is dan hier.

Kort samengevat: er is dus geen zekerheid dat mijn partner's credentials als RNLD (learning disability nurse) zouden worden aanvaard in de VS. En dat geeft dan ook weer problemen indien we zouden willen verhuizen met een job. Dus er is nog veel opzoekwerk en advies nodig vooraleer we een definitief besluit kunnen nemen over hoe dat we dit gaan aanpakken qua visum.

Ik heb ook al nagedacht over Canada, aangezien dit onderdeel van de Commonwealth is - is het misschien makkelijker om zo de overstap te maken.

Het feit dat we werken met twee verschillende nationaliteit (Belgische en Britse) is dan ook nog eens dubbel zo lastig...

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18428
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door kastelke » 13 apr 2019, 00:56

Commonwealth of niet maakt geen verschil uit voor emigratie naar Canada.

Laat je partner zijn credentials evalueren via WES, dan weet je in ieder geval hoe men zijn diploma inschat.

Welk soort werk doe jij? Welke opleiding (degree) heb je?
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9292
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Hockey » 13 apr 2019, 13:24

@ Pixxelated, wees welkom hier. Voor Trump waren er al plannen om de DV Lottery af te schaffen.
Verder, de DV Lottery is voor iedereen de beste kans of beter gezegd, de makkelijkste mogelijkheid als deze gewonnen wordt, want dan hoeft er niemand garant voor je te staan zoals bij een huwelijksvisum (de een na beste mogelijkheid). Daarna volgen werkvisa, maar die zijn aan voorwaarden gebonden; en op basis van de informatie die je nu geeft kunnen we feitelijk te weinig advies geven. Beantwoord daarom eerst de vragen van kastelke, dan kunnen we een beter advies geven.

Tenslotte, vragen over praktische zaken zoals dieren verhuizen en welke verhuizers hebben weinig zin als er niet eerst een mogelijkheid is om te verhuizen. Het probleem is over het algemeen mogen emigreren, niet zozeer praktische zaken als hoe een paard mee te nemen. Focus dus eerst je energie en informatie inwinning op het mogen emigreren.

Pixxelated
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2019, 19:32
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Pixxelated » 16 apr 2019, 08:16

kastelke schreef:
13 apr 2019, 00:56
Commonwealth of niet maakt geen verschil uit voor emigratie naar Canada.

Laat je partner zijn credentials evalueren via WES, dan weet je in ieder geval hoe men zijn diploma inschat.

Welk soort werk doe jij? Welke opleiding (degree) heb je?
Bedankt! Ik heb dat stukje informatie over de diploma’s inmiddels doorgegeven. Over die procedure wordt er op het moment druk gegoogled.

Ikzelf, heb enkel een BA in geschiedenis. Niet exact geweldig. Ik zeg er wel bijndat ik nog enkele andere certificates heb, maar ik vermoed dat dezeniet veel waard zullen zijn buiten de UK. Deze zijn voornamelijk in risk and compliance managment, engels en GDPR/privacy wetgeving. Goed genoeg om hier als complaince analyst op te treden zeg maar.

Het bedrijf waar ik voor werk, doet niet echt moeilijk over een mogelijke overplaatsing. Dit heb ik met hun al besproken. Het zou misschien dan wel in een andere functie zijn, welliswaar. De naam van het bedrijf zeg ik liever niet, aangezien het gaat om een bekende multinational.

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9292
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: It is I, Pixxelated (of zoiets...)

Bericht door Hockey » 16 apr 2019, 18:35

Pixxelated schreef:
16 apr 2019, 08:16
Het bedrijf waar ik voor werk, doet niet echt moeilijk over een mogelijke overplaatsing. Dit heb ik met hun al besproken. Het zou misschien dan wel in een andere functie zijn, welliswaar.
En voor welk visum zou je dan in aanmerking komen? De vraag is eigenlijk of het bedrijf ervaring heeft met mensen overplaatsen naar de VS en dus of ze weten hoe zo'n procedure eruit ziet en tevens de vraag of jij je al een beetje hebt ingelezen in werkgerelateerde visa.

PS: Het is niet toegestaan een volledig voorgaand bericht te quoten. De regels niet lezen en een fout maken bij je visumaanvraag kan je je visumaanvraag kosten, vandaar dat ik iets dergelijks altijd opmerk als mensen willen emigreren.

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer