Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Plaats reactie
niels
Amerika-ontdekker
Berichten: 77
Lid geworden op: 28 mei 2006, 14:17

Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Bericht door niels » 04 feb 2020, 19:09

Goedenavond,

Heb even een vraag over hoe we het beste ons bezoek aan Mount Rainier kunnen indelen.

We hebben er 3 nachten en 2 volle dagen te besteden.
Nu was mijn initiële idee 2 nachten op Cougar Rock Campground en dan 1 op Ohanapecosh Campground. Zodat we eerst 1 volle dag Paradise hebben en dan groot gedeelte 2e dag rond Ohanapecosh Campground.
Met onze camper kunnen we niet via Stevens Canyon Road van de ene naar de andere camping en moeten onderlangs omrijden.
Daarnaast kunnen we ook niet naar het Sunrise deel.

De vraag is nu, kunnen we de dagen niet beter geheel besteden in Paradise?
Voor route idee: We komen vanuit Seattle en zullen einde van dag op Cougar Rock aankomen, dan 2 volle dagen Mount Rainier en gaan dan de volgende dag naar Canada en willen dan overnachten op Peace Arch RV Park in Surrey net voor Vancouver.
Had in eerste instantie voor Ohanapecosh Campground gekozen om niet 2x precies hetzelfde stuk te rijden van en naar Seattle. Maar is dit omdat we niet naar Sunrise kunnen ook de moeite waard (mooie wandeling in buurt Ohanapecosh Campground?), of zoals gezegd beter 2 dagen Paradise?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Met vriendelijke groet, Niels.

werffje
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 sep 2016, 21:01
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Bericht door werffje » 15 feb 2020, 22:59

Wij zijn in 2018 met een 28-30 ft camper van Roadbear in Mount rainer NP geweest. Met deze camper hebben we de de Stevens Canyon road gereden van Ohanapecosh campground naar Paradise en weer terug en zijn we van Ohanapecosh naar Sunrise point gereden. We zijn helemaal naar de top, Sunrise visitor centre gereden,dit word niet aanbevolen voor campers vanaf 25 ft maar was geen probleem voor ons. We waren wel in het voorseizoen,dus het was niet zo druk op de weg. We hebben toen overnacht op White river campground. Er staat dat de maximum lengte voor deze campground 27ft is, maar het was geen probleem om de camper hier kwijt te kunnen en we zijn er niet op gecontroleerd. De hoogte voor de tunnels was dus voor ons geen probleem, volgens de site van roadbear is de hoogte van de camper 12 ft en de tunnels zijn 12.6 ft en 13 ft. De echte grote bus campers kunnen hier niet rijden, die zijn nog wat hoger.

niels
Amerika-ontdekker
Berichten: 77
Lid geworden op: 28 mei 2006, 14:17

Re: Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Bericht door niels » 16 feb 2020, 09:15

Hoi Werffje,

Bedankt voor je reactie.
Ik zat ook te denken Eventueel nacht white River campground te doen dus 1 nacht langer in het park en deze ergens anders op route weg te halen (ergens lange reisdag in te plannen).

Zag dat je vanaf deze camping ook mooie wandelingen kon maken (Glacier basin trail) en ook naar sunrise kan lopen. Of zelfs een rondje dus dan hoeven we niet omhoog met camper als het druk is. De weg naar de camping is zeker geen probleem toch?

Zijn er voldoende plekken waar een 30 feet camper zou passen of maar enkele? En zitten deze plekken op een bepaalde loop?

Dank Niels

werffje
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 sep 2016, 21:01
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Bericht door werffje » 16 feb 2020, 22:19

De route naar de White River Campground inderdaad geen probleem, de afslag naar de camping ligt een beetje vervelend gelijk na de brug en in een bocht (kijk maar eens op google maps). Inderdaad gaan er vanaf de camping diverse wandelroutes en daar wordt ook heel veel gebruik van gemaakt. Wij hebben vanaf het Sunrise Visitor centre een wandeling gemaakt. De omgeving is echt prachtig, wij vonden het mooier dan de omgeving bij Paradise.Wij waren er begin juli en konden bij Paradise nog niet wandelen vanwege de sneeuw. De weg naar Sunsrise was nog maar net open, maar daar kon volop gewandeld worden.
Op de diverse loops waren wel grote plekken, de mooiste liggen aan de rivier in loop D.

Gebruikersavatar
Isis
Amerika-expert
Berichten: 4139
Lid geworden op: 05 sep 2009, 18:09
Aantal x V.S. bezocht: 11
Locatie: Tussen het dorp en het bos in Midden-Brabant
Contacteer:

Re: Indeling Mount Rainier NP met 30-feet camper.

Bericht door Isis » 24 feb 2020, 17:50

Hoi hoi, Ik ben ook aan t puzzelen op Mnt Rainier en ik zag wel dat bij Sunrise enorme campers op de camproudn staan.. het is meer een asfalt parkeerplaats dus niet zo erg een NP campground. Die zitten meer bij Paradise in de buurt.

De info over campings die ik heb verzameld staat hieronder. De 3 bovenste zijn van NPS de onderste privaat. Je kunt natuurlijk even via Recreation.goc kijken hoeveel plekken er 30ft + zijn.
Mount Rainier geen water of elektra
Cougar Rock 173 plekken max 35ft SW section FCFS tot 25 juni wel dump
Cougar Rock Campground, on the southwest side of Mt. Rainier National Park, is convenient to the Paradise area. Paradise is the most popular destination in the park, with a lodge and visitor center, many miles of hiking trails and a commanding view of the mountain-the highest in the state and Cascade range.
Ohanapecosh SE section 188 plekken max 32 ft FCFS tot 25 juni en geen dump (nearest dump station is located at the Maple Grove Resort 28 miles west on Hwy 12.)
The most popular campground in the park, Ohanapecosh is convenient to both the Paradise and Sunrise areas Ohanapecosh Campground, on the southeast side of Mount Rainier National Park, is surrounded by old growth forest and crossed by an exceptionally beautiful snow-fed river. Close to Ohanapecosh are popular hikes to Silver Falls and the Grove of the Patriarchs.
Silver Trail is mooi
Nabij Sunrise.. in Noorden van Mnt. Rainier NP
BEST VIEWS White River Campground
Many of the sites at White River Campground, the lesser known (and highest in elevation) of the three drive-in campgrounds within Mount Rainier National Park, boast not only river frontage but boss views of snow peaks through the towering evergreens as well. A quick drive (or long hike) up to Sunrise yields access to an alpine wildflower wonderland in July and August.
Need To Know: The 112 sites in this National Park Service campground are all first come, first served. No showers. $20/night.Deze plekken liggen in de knik aan de 410 ten noorden van Pardise

Crystal Mountain Resort 33914 Crystal Mountain Blvd. Crystal Mountain, WA https://www.crystalmountainresort.com/p ... rv-parking soort parkeerplaats +1(360) 663-2265 rond $40
Emumclaw RV Campground 45224 284th Ave. East Enumclaw, WA +1(360) 615-5631
tel:13602263493 $30-40

Overzicht reizen met camper 2020 staat de 10e camperreis op programma.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer