Eerste deel route Seattle - LV (Seattle - Klamath Falls

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Karinkazi
Amerikafan
Berichten: 178
Lid geworden op: 07 mei 2013, 14:46

Eerste deel route Seattle - LV (Seattle - Klamath Falls

Bericht door Karinkazi » 21 nov 2019, 15:51

De eerste 8 dagen van onze totale route bevinden we ons in Washington/Oregon. Hieronder de route + eventueel bezienswaardigheden. We reizen met 2 kinderen van 8 en 1,5 jaar oud (reistijd juli-augustus). Tips die ik tot nu toe heb ontvangen en van het forum af heb geplukt staan er ook bij ;)
Aanvullingen of aanpassingen zijn altijd welkom.


Dag 1: Seattle – Port Angeles (2,5u)
Dag 2: Port Angeles
- Waarschijnlijk direct door naar Port Angeles (ligt aan aankomsttijd).
- Olympic NP Noord: https://tiogatours.nl/voorpret/beziensw ... n/olympic/
In het noorden van Olympic National Park draait alles om hoge bergen en diepe valleien. Vlak bij de plaats Port Angeles ligt het Olympic National Park Visitor Center. Hiervandaan rijd je gemakkelijk naar de bezienswaardigheden Hurricane Ridge, Elwha Valley, Lake Crescent, en de Sol Duc Valley.
Dag 3: Port Angeles – Forks / La Push (1u) Hummingbird Bed and Breakfast in Clearwater mooi hotel?
- Olympic NP West: Het westen van Olympic National Park is vlakker. Hier vind je gematigd regenwoud en prachtige kusten. Bezienswaardigheden zijn het Hoh Rain Forest, Rialto Beach, Second Beach en Ruby Beach. Cannon beach niet vergeten, volgens velen een hoogtepunt.
- - Mocht je naar een strand willen, Cannon Beach!! Vergaap je aan Haystack Rock. En mocht het laat worden, geniet van de ondergaande zon en maak een kampvuur op het strand.
Dag 4: Forks – Portland (4u15min) (of nog een dag Forks – Mt Rainier??? Schijnt supermooi park te zijn, veel positieve ervaringen)
- Dagje zwemmen?
Dag 5: Portland – Silver Falls SP (5u)
- Via Multnomah Falls
- Columbia River Gorge rijden
- Via Hood River een rondje om Mt. Hood NF maken, evt langs Shaniko Ghosttown
- - Mount Hood National park ook erg leuk om te doen. Zoals ze zelf zeggen, je kunt hier 11 maanden per jaar skiën. Alleen in augustus is het wat papperig.
- Tip: Neem in ieder geval de Historic Columbia River Highway van ongeveer Portland tot Dodson. Langs dit stuk liggen een aantal prachtige watervallen zoals Bridal Veil Falls, Horsetail Falls en natuurlijk de Multnomah Falls. Ook leuk om te bezoeken is de Bonville Dam. Imposant en ook nog eens gratis. Erg interessant om te zien. Ga zeker even op de parkeerplaats bij het water staan. Daar kan je de zeeleeuwen op hun dooie gemak de vis zien eten die door de dam komt.
- Waarom ga je na Mt Hood terug naar Portland. Ik zou vast zorgen dat je in de buurt van Woodburn bent. Als je in Woodburn klaar bent kan je binnendoor naar Silver Falls. Rij dan door Silverton. Leuk stadje met een leuk centrum. Mocht je nog wat willen eten, dan doorsteken naar Stayton en daar bij de A&W gaan eten. Alsof je 60 jaar terug gaat in de tijd.

Vergeet niet je zwemspullen mee te nemen naar Silver Falls. ALs het mooi weer is, en die kans is ongeveer 99,9% in de zomer dan is dit een fantastische plek om te zwemmen!!
Dag 6: Silver Falls SP
- Wandelen en zwemmen
Dag 7: Silver Falls - Smith Rock SP – Bend - Crater Lake (5u15min)
- Crater Lake: Rim Drive East, Clouds rest, Pumice Castle Overlook, Phantom Ship?
Dag 8: Crater Lake – Klamath Falls – Redding (4,5u)
- Mooie route via Mt Shasta / Lake Shasta
- In Redding is een leuk zwembad met grote glijbaan
- Zwemmen Whiskeytown Lake

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer