Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Plaats reactie
dirkvd001
Amerika-ontdekker
Berichten: 41
Lid geworden op: 05 mar 2016, 01:34
Aantal x V.S. bezocht: 6

Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door dirkvd001 » 13 aug 2019, 11:25

Reisverslag Washington, Oregon, Noord California
Voorbereiding : viewtopic.php?t=72869

aantal personen : 2
vervoermiddel : normaal een Ford Focus maar wegens lang wachten een Mustang GT V8
aankomst : 4 juli 2019, vertrek : 30 juli 2019 dus het aantal dagen van de reis : 26

We bezochten :
Port Angeles (Olympic NP)
Forks (Olympic NP)
Cannon Beach
Portland
Coos Bay
Trinidad (Redwood NP)
Crater Lake
Bend (Mt. Bachelor en South Sister)
Government Camp (Mt. Hood)
Timberline Lodge (Mt. Hood)
Ashford (Mt. Rainier)
Seattle (shoppen!)

Intussen zijn we een twee weken terug van weggeweest.
Het was weer fantastisch en graag zou ik een aantal ervaringen willen delen om dingen te vermijden en extraatjes te doen.

Seattle Tacoma (seatac)
- Als je aankomt en naar de autoverhuur wil, neem je de gratis trein tot terminal A en dan de gratis bus nemen (10 tot 15 min rijden). Staat goed aangegeven. Reken deze tijd er zeker bij in het terugkomen.
- Country Inn (by Radisson) is zéér aan te raden als crash hotel. Dichtbij de autoverhuur en luchthaven. Valt wel mee qua lawaai van vliegtuigen. Goed ontbijt!
Wij hebben Seattle pas verkend de laatste dagen van de verlof. Alle geluk want het was in het begin van juli slecht weer. Dé pispot van the USA.
Eind juli was het schitterend weer :-)

Olympic NP :
- Port Angeles is een zeer simpel "stadje" maar wél met plezante bars om tussen de locals te eten. Er is echter verder niets te beleven.
- Hurricane Ridge, daar waren een aantal wandelingen afgesloten voor het vangen van de geiten (die we onderweg wel tegenkwamen !). Die vallen mensen aan om het zout op ons lichaam volgens de ranger. Ook was het zeer mistig (262 dagen van het jaar) zodat we de bergen er niet hebben gezien.
- Elwah gedeelte is dicht voor auto's wegens "wash out" van de weg. We hebben dat stuk gezien en ik ben geen expert maar ze hadden er een noodbrug kunnen installeren. Nu kan je enkel te voet en mis je het bezoek van de canyon. En hebben zij geen inkomsten want bijna geen bezoekers.
- Forks is een plaats om te mijden als de pest. Wat een overroepen achterlijk boerengat is dat. Gewoon omdat er "Twilight" is opgenomen... Slechte restaurants/motels/bars/... en niks te zien.
- De stranden zijn mooi maar worden op de duur eenheidsworst. Wel mooie zonsondergang meegemaakt :-) Zoek zeker de getijden op want dan kan je sommige stukken in zee dichter naderen en meer vogels/otters en tidepools bezoeken.

Cannon Beach - Portland
- Cannon Beach is het zoveelste strand. De Oregon Dunes in de buurt zijn mooi doch ik had het zo groen niet verwacht.
- Portland is geen metropolis. Zoveel is er niet te zien. De boekenwinkel is indrukwekkend groot maar zo speciaal is dat nu ook weer niet en na een half uurtje ben je weer buiten. Ze hebben er wel een eigen coffeeshop.
De Japanse tuin is enorm mooi (maar even duur) en je kan er Mount Hood zien vanop de heuvel. Prachtig. Je kan er makkelijk naar toe met de tram (ticket 5$ voor de hele dag) en daarna met de gratis shuttle. De rozentuin ernaast is ook de moeite echter op z'n Amerikaans rechtlijnig ingedeeld.
- Multnomah Falls hebben we vermeden wegens toeristenval. Ook was een groot deel van de canyon afgesloten wegens de brand van 2017.
- Shoppen in Woodburn op zaterdag was zéér goed te doen. Geen drukte zoals door sommige leden voorspelt. We waren er wel in de voormiddag en hebben onze slag kunnen slaan in de Levis shop :-)

Coos Bay
Dit is nog erger dan Forks... Spijtig dat we hier een overnachting hadden geboekt. Beter hadden we dat in Bandon gekozen. Dat is wel een aangenaam stadje. Er is ook een outlet :-)

Redwood NP
Dit is echt de moeite hoewel je op de duur geen bomen meer kan zien :-)
De wandeling van de Tall Trees Grove is mooi maar kort. De permit er voor was makkelijk te krijgen. Je moet wel 6 mijl over een grindweg. Stoffig !
De James Irvin Trail was zéér rustig, we zijn 4 mensen tegen gekomen. In combinatie met de Fern Canyon (100 toeristen) en de Miners Ridge een goeie lange wandeling van 19km.

Crater Lake NP
Het duurt precies uren eer je er bent. Omdat je er niet snel mag rijden. Eens boven is het wel adembenemend.
En écht diepblauw die kleur van het water. Het plezante was dat we er overnacht hebben in de lodge en je er 's morgens geen kat zag. Tegen de middag is het er wél druk. En het bijkomend voordeel is dat je meer wandelingen kan doen ter plaatse. Gabriel's Peak en Mount Scott zijn onze aanraders. Als je vroeg kan vertrekken, is het niet te warm want op die hoogte steekt de zon toch wel !

Bend
Dit is een mountainbike stad met winkelstraten, brouwerijen (lees: restaurants) en sport organisaties.
Wij logeerden net buiten het drukkere centrum in LOGE (live outside go explore). Een hip motel.
Mt. Bachelor is niet zo speciaal maar de Three Sisters wél. We hebben daar de befaamde South Sister Trail gedaan maar helaas niet tot de summit. Dat is ons wat te steil gebleken. Om te parkeren moet je er trouwens vroeg zijn (<8:00u) en heb je de America the Beautiful pass nodig of betaal je 5$ per voertuig in een envelopje.
Eerst dachten we de Painted Hills nog 's avonds te bezoeken maar dat is toch te ver weg (2u rijden enkele rit) dus hebben we dat toch maar onderweg naar Mt. Hood gedaan. Dit is écht prachtig en raar dat er niets anders dan een ranger station is en een mooie groene, schaduwrijke picnicplaats. Iets drukker op de middag daar (om te eten uiteraard) maar verkoelend tov de droge, stoffige wegen. Heeft wat weg van een woestijn zoals in Arizona.

Mt. Hood, Government Camp - Timberline Lodge
Eerst logeerden we beneden aan de voet van Mt. Hood in Government Camp. Het is één straat met hier en daar een restaurant, één winkeltje en een informatiecentrum. Het was ons toch te doen voor de wandeling dus hebben we de Tom, Dick and Harry wandeling (plus Mirror Lake) gedaan alsook eens gaan kijken naar Trillium Lake waar het vol zwemmende jeugd zit.
De Timberline lodge is echt knap te noemen. Statig en uiteraard veel steen en hout. Een regelrechte doolhof ! Je krijgt zelfs een plannetje van het hotel wat handig was om het zwembad te vinden :-) Eten kan er ook en is culinair genot in de Cascade Dining room !
De wandeling die je daar kan doen is de Paradise Loop en die is geen 24km maar 21km (GPS) en valt mee van hoogtemeters. Dat hebben we dan ook gedaan. Véél bloemen en vlinders.
Het skigebied is ook in de zomer open en je kan er met een lift (of te voet) naar toe. Dit is wel een tourist trap (Magic Mile) maar we hebben het toch gedaan met de lift :-) Eens boven is er NIETS te doen dus zijn we te voet terug gewandeld naar de lodge.

We hebben de scenic bypass route gereden van Mt.Hood naar Mt.Rainier via de 141 maar wat we niet wisten is dat de weg nog niet volledig geasfalteerd is ! 17 mijl over grindweg mét diepe putten. En dat valt tegen...

Mt. Rainier
Eerst het Paradise gedeelte. Toen we 's vrijdags aankwamen was het super. Zon, een briesje en weinig toeristen.
Op de lange weg er naar toe kan je kleine wandelingen doen. We stopten aan de Reflection Lakes en deden de Pinnacle Peak. Gewoonweg fantastische zichten op berg en omgeving maar wel pittig om naar boven te gaan. Ook warm !
In Paradise zelf vertrekt de Skyline Trail en die hebben we de dag erna gedaan maar wél in de wolken dus koud en winderig. Je kon de berg gewoon niet zien. Dat was ook op zaterdag dus liep het vol met Aziaten (chinezen, japanezen en indiërs).
Op zondag was het terug schitterend weer dus reden we op weg naar Seattle nog langs Sunrise.
Dat was op de middag aanschuiven (45min) maar wél de moeite want wéér een mooie wandeling kunnen doen daar met wel veel volk.

Seattle
Museum of Pop, Chilula Glass Garden, Space Needle ... bekijk het van buitenaf want het is het geld niet waard. Ik vond het wel een aangename metropool maar dat was ook gedeeltelijk omdat we dicht bij Pike Place zaten in een 4* luxehotel met Club access :-)
De gumwall was vies en het rook er zoet dus kan je wel eens langslopen. De Pike Place Market is een curiosa want iets kopen deden we niet.
Space Needle is duur dus enkel in het winkeltje binnen gegaan wat de moeite is!

Nu ik alles zo nog eens overlopen heb, kan ik wel besluiten dat het noordwesten een groen, natter gedeelte is van de West Coast met aanzienlijk minder volk. Dus dat is bij mij altijd een winner. Ik heb niet alles geschreven want 4 weken pen je niet zomaar neer...
2014 : IJsland (zomer)
2015 : New York
2016 : California, Nevada, Utah, Arizona
2017 : Alberta, British Columbia
2018 : IJsland (winter)
2018 : Waterton (Canada), Montana, Wyoming
2019 : Washington, Oregon, California
2020 : New York
2020 : Alaska

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 770
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Naaldwijk
Contacteer:

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door Ron Notenboom » 26 sep 2019, 20:25

Je verslag lezend krijg ik de indruk dat veel van de dingen die je hebt gedaan/gezien enigzins zijn tegengevallen.
Reisverslag 2018: https://www.pindat.com/reis/dagboek/not ... s-usa-2018
2010: New York + California
2011: Florida
2014: Florida
2015: Zuid West USA
2018: Utah-Nevada-Wyoming-Colorado
2020: Oregon + Washington

dirkvd001
Amerika-ontdekker
Berichten: 41
Lid geworden op: 05 mar 2016, 01:34
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door dirkvd001 » 26 sep 2019, 21:15

Dan heb je blijkbaar enkel de minpunten gelezen :D
Toegegeven, het is niet geromantiseerd en dus enkel een informatieve weergave van de reis die overigens wel de moeite was.
We hebben er alleszins van genoten. Met wat ik nu weet zou ik wellicht andere plaatsen kiezen om te overnachten. Soms heb je echter geen keuze.
Er is ook een reden waarom... er komen minder toeristen wat echt merkbaar is en dat uit zich in minder overnachtingsmogelijkheden en die er zijn doen weinig moeite omdat ze meestal volboekt zijn.
Zoals er soms op het forum met bloemen gesmeten wordt, mag ook het negatieve eens benadrukt worden. Natuurlijk om jullie te informeren en niet om jullie af te schrikken hé 😁
2014 : IJsland (zomer)
2015 : New York
2016 : California, Nevada, Utah, Arizona
2017 : Alberta, British Columbia
2018 : IJsland (winter)
2018 : Waterton (Canada), Montana, Wyoming
2019 : Washington, Oregon, California
2020 : New York
2020 : Alaska

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 770
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Naaldwijk
Contacteer:

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door Ron Notenboom » 27 sep 2019, 09:45

Bedankt voor je aanvullende info.
Maar veel van de overnachtingsplekken zijn meestal alleen voor een nachtje rust om daarna weer iets te gaan ondernemen. Mijn indruk is wel dat veel overnachtingsplekken in die regio erg duur zijn.
Weet je overigens nog een alternatief voor Forks om Olympic NP te bezoeken ?
Reisverslag 2018: https://www.pindat.com/reis/dagboek/not ... s-usa-2018
2010: New York + California
2011: Florida
2014: Florida
2015: Zuid West USA
2018: Utah-Nevada-Wyoming-Colorado
2020: Oregon + Washington

Gebruikersavatar
Tantelotje
Amerikafan
Berichten: 362
Lid geworden op: 26 mar 2015, 19:10
Aantal x V.S. bezocht: 8

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door Tantelotje » 27 sep 2019, 10:29

Wij verbleven 2 jaar geleden niet in, maar 'ergens in de buurt van' Forks in een Tiny House op het Three Rivers Resort dat we via AirBNB hadden geboekt. Was op een leuke camping en prima verzorgd. Aten een heerlijke hamburger in de cafetaria/het restaurantje bij de camping (sorry... het resort :D)
Wij houden wel van dit soort anders-dan-anders accommodaties. Het moet in de basis goed zijn, maar wij denken vaak: als we een goed bed en een douche hebben, is het wel prima. Je hoeft er alleen maar te overnachten, overdag ben je onderweg.
Charlotte

2012: Rondje LA
2014: NO en Florida
2015: Rondje Denver
2016: Rondje LA
2017: Seattle - LV
2018: Hawaii SF - LV
2019: Seattle - LA
2020: Florida
2020: ZW Canada Iets in Europa

https://jurgenencharlotte.blogspot.com/

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 770
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Naaldwijk
Contacteer:

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door Ron Notenboom » 27 sep 2019, 10:46

Eens :thumbup:
Reisverslag 2018: https://www.pindat.com/reis/dagboek/not ... s-usa-2018
2010: New York + California
2011: Florida
2014: Florida
2015: Zuid West USA
2018: Utah-Nevada-Wyoming-Colorado
2020: Oregon + Washington

dirkvd001
Amerika-ontdekker
Berichten: 41
Lid geworden op: 05 mar 2016, 01:34
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Reisverslag Dirkvd001 : Washington, Oregon, Noord California

Bericht door dirkvd001 » 27 sep 2019, 11:25

Forks is het enige grotere dorpje met ietwat infrastructuur zoals een supermarkt (Thriftway), tankstation en restaurant.

Aan Sol Duc kan je ook overnachten maar heeft enkel een buurtwinkeltje en een eetcafé.
In La Push eigenlijk hetzelfde verhaal...maar wél een mooie setting vermits aan de kust.

We hebben dan toen ook niet verder gezocht omdat we dachten dat Forks wel oké zou zijn.
Misschien heeft het een beetje meegespeeld dat het er regende en het er zo triestig uit zag.
Hoewel we in het Tillicum park hebben gepicnicked in de zon :-)
2014 : IJsland (zomer)
2015 : New York
2016 : California, Nevada, Utah, Arizona
2017 : Alberta, British Columbia
2018 : IJsland (winter)
2018 : Waterton (Canada), Montana, Wyoming
2019 : Washington, Oregon, California
2020 : New York
2020 : Alaska

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer