Camper en Campgrounds

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Plaats reactie
AntonE
Amerika-ontdekker
Berichten: 32
Lid geworden op: 23 aug 2018, 19:14
Aantal x V.S. bezocht: 3

Camper en Campgrounds

Bericht door AntonE » 24 aug 2018, 17:03

Goedemiddag,

wij zijn van plan zomer 2019 naar het noordwesten van USA/Canada te reizen. We twijfelen nog over auto of camper. Nu zijn er mensen die beweren dat het reizen met een camper geïdealiseerd wordt: "je staat heel regelmatig in een rijtje op een rv park. De parken waar je in de natuur staat met veel ruimte en een barbecue zijn zeldzaam". Wie heeft hiermee ervaring?
Dank voor je reactie

covri
Amerikakenner
Berichten: 606
Lid geworden op: 06 dec 2007, 15:45
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: eindhoven

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door covri » 24 aug 2018, 17:25

Wij zijn hele blije camperreizigers. Maar eerlijk, nog nooit met een auto in USA op stap geweest.
Wíj vinden het fijn onderweg alles bij de hand te hebben. Stoppen, koffie zetten, eitje bakken en weer verder. Wij houden niet van hotel kamers.
Als je op commerciële campgrounds gaat staan, zul je inderdaad vaak op een rijtje naast elkaar staan. Daarom kiezen wij voor camperen in de Nationale Parken en vooral de State Parken. Deze zijn in de natuur en nooit op een rijtje naast elkaar. Bovendien veel goedkoper. Maar wel minder voorzieningen. Wij vinden dat geen probleem. Zorgen dat je watertank vol is is een must. Zonder elektra vinden wij geen probleem.
Ons laatste verslag van het zuidwesten geeft denk ik een goede indruk van de campgrounds in state parken.
https://zuidwestusa2018.wordpress.com

En ze zijn niet zeldzaam hoor. Je kunt de meeste van te voren boeken.

Gebruikersavatar
Nordschleife
Amerikafan
Berichten: 285
Lid geworden op: 08 nov 2010, 15:02
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Nordschleife » 24 aug 2018, 17:43

Zoals gezegd hier boven, ze zijn niet zeldzaam maar wel snel volgeboekt.
Groeten Michael
Reisverslag ZW-USA 2014

Puckiet
Amerika-ontdekker
Berichten: 57
Lid geworden op: 06 jun 2011, 20:34

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Puckiet » 25 aug 2018, 00:04

Wij hebben ook de mooiste plaatsen gehad in de state parks. Er is vrijwel altijd electrisieteit. Water meestal dichtbij en toiletgebouw zeker zo goed als op een gemiddelde KOA. Soms geen douches.

Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3729
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Marenko » 25 aug 2018, 08:43

Buiten de state parken en nationale parken zijn er nog heel veel andere natuurcampings. De zogenaamde forrest campings de blm campings en verschillende boondockimg plekken. Vaak kleine campings zonder voorzieningen midden in de natuur. Ruime plekken en veel rustiger dan de campings in de parken. Kijk eens op Allstays.com of campendium. De meest prachtige plekken voor weinig of niets. Als je niet wilt hoef je de hele reis niet op een commerciële camping te staan. Wij pakken de commerciële camping alleen maar als we eens een keer een was willen draaien (alhoewel we daarvoor ook wel eens naar een laundry rijden) en alles willen opladen en WiFi willen.

Nick39
Amerika-ontdekker
Berichten: 53
Lid geworden op: 14 mar 2016, 15:41
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Nick39 » 25 aug 2018, 15:54

Vorig jaar voor het eerst met de camper door Amerika. Wat een fantastische ervaring was dat! En dat terwijl 'gewoon' kamperen niks voor ons is. We hebben de NP's en de SP's afgewisseld met af en toe een overnachting op een KOA of ander RV park. Met beide goede ervaringen en voor zover ik me kan herinneren overal een fire pit met rooster en/of bbq. De ene keer midden in de natuur, in de mooiste parken, de andere keer wat meer voorzieningen zoals een zwembad (handig i.v.m. kind). Het is ons zelfs zo goed bevallen dat we dit jaar weer gaan. We zijn al aan het aftellen. Nog een dikke week... :clap:

Kikker6
Amerika-ontdekker
Berichten: 17
Lid geworden op: 23 jul 2018, 15:57
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Kikker6 » 25 aug 2018, 19:12

Wij vinden het reizen met een auto fantastisch en slapen het liefst in Airbnb's. Je kunt dan heel eenvoudig een stad of NP in. Je kunt ook beter manouvreren in de bergen. In Canada hebben we heel wat campers zien stunten met scherpe bochten.

Ik moet wel toegeven dat in het noorwesten van de VS de Airbnb's een stuk duurder zijn dan in Canada. Vooral door de eenmalige kosten(schoonmaak, tax, etc) Die komen bovenop de overnachtingsprijs.

We vinden het ook prettig om in een kamer te slapen en de kinderen in een eigen kamer. Met een camper heb je volgens mij wat minder privacy.

SuperFieke
Amerikafan
Berichten: 170
Lid geworden op: 07 jan 2016, 15:23
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door SuperFieke » 26 aug 2018, 17:16

Ik vind ook dat het reizen met een camper hier soms een beetje geïdealiseerd wordt. Wij hebben beide gedaan. Eerst met een camper gereisd en dat vonden we leuk. Dit jaar met de huurwagen gereisd, en dat vonden we nog véél leuker. Je hebt veel meer vrijheid met een auto en alles verloopt vlotter. Het outdoor-gevoel hadden we evengoed, doordat we bijna dagelijks picknickten in de mooie natuur. En in de natuurparken sliepen we in cabins met een buitenterras en dikwijls ook met BBQ pit. We hebben verschillende keer BBQ in de natuur kunnen doen.

Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3729
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Marenko » 26 aug 2018, 17:46

Hoezo nou geïdealiseerd? Dat is toch puur persoonlijk! Gelukkig wel, persoonlijk moet ik er namelijk niet aan denken om
vier weken met de auto en hotels ed te reizen. We doen het af en toe een week en dan ben ik het gesleep met koffers en het rijden met de auto al weer zat. Dat is gewoon voor iedereen anders

covri
Amerikakenner
Berichten: 606
Lid geworden op: 06 dec 2007, 15:45
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: eindhoven

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door covri » 26 aug 2018, 22:43

Juist Marja!
Ik idealiseer niks maar ik vind het heerlijk om alles bij de hand te hebben in een camper en niet "uit de koffer te leven".
Maar gelukkig mag iedereen het zelf weten :thumbup:

anjagr
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 apr 2017, 08:12
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door anjagr » 27 aug 2018, 01:22

Wij rijden er nu een rondje sinds 9 augustus (met de camper) en vinden de campings prima! We hebben heel veel state parks bezocht en die waren geweldig! Ook bij crater lake was de camping helemaal top!! zeker niet campers op een rijtje. Voornamelijk in de stad (Seattle en Portland) wel, maar heb daar geen problemen mee.

Wij blijven de camper top vinden! altijd alles bij je :)

Marlies
Amerikafan
Berichten: 143
Lid geworden op: 22 aug 2006, 15:35
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door Marlies » 27 aug 2018, 13:00

De voorkeur voor auto of camper is volgens mij heel persoonlijk. Wij hebben twee rondreizen gemaakt met de auto (nog zonder kinderen) en zijn vorig jaar voor het eerst met een camper geweest. We zijn nu aan het kijken voor volgend jaar en willen dan wederom met de camper gaan. Belangrijke argumenten om nu te kiezen voor de camper zijn voor ons dat het prettig is voor de kinderen (ze zijn nu 3 en 5) om een 'eigen' plekje te hebben voor al hun spullen dat met ze mee 'verhuist', dat wij niet steeds met alle spullen hoeven te slepen, dat de kinderen fijn buiten kunnen spelen (hotels / motels voor de gehele reis vallen om die reden echt af) en dat we het zelf ook fijn vinden om midden in de natuur te overnachten. Het huren van een cabin zou een tussenoplossing kunnen zijn, die we misschien wel overwegen als de kinderen een paar jaar ouder zijn.
In de stad sta je soms idd wat meer op een rijtje, maar over het algemeen mijden we de steden, behalve aan het begin of einde van de reis en dan kiezen we vaak wel voor een hotel meer in het centrum. In de meeste state parks en national parks kun je prachtig staan. De campgrounds op sommige nationale parken moet je op tijd boeken (bijvoorbeeld Yellowstone), of kun je maar op één moment boeken (Yosemite, Zion), maar dat geldt echt niet voor alle parken en al zeker niet voor veel van de state parks.

Gebruikersavatar
BonnyR
Amerikakenner
Berichten: 977
Lid geworden op: 31 jan 2015, 15:34
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door BonnyR » 27 aug 2018, 19:43

Tja, wij zijn vanaf dag 1 camper fans geweest. Alles bij de hand en heerlijk midden in de natuur kamperen. Soms begroet door herten, elanden eekhoorns en konijntjes en andere dieren. Voor ons nooit meer iets anders, maar zoals gezegd dat is persoonlijk. Vaak zijn er ook midden in de natuur campings met BBQ, maar die zijn zo groot dat daar amper in te BBQ en is. Wij namen altijd een kleine Hibatchie (?) BBQ mee. perfect. In het begin gingen we naar de KOA's en andere grote parken. De andere jaren alleen om een keer te zwemmen of te wassen, maar verder niet. Je moet inderdaad even vooruitdenken met water voorraad e.d. ivm douchen, maar ach een keertje overslaan kan best. :wink: Voor mijn man met een handicap is deze manier van reizen echt helemaal perfect.
90 - Fl naar CA
91 - CA rondje W-kust ( Seattle)
92 - FL tot Atlanta
94 - Canada
96 - Alaska + MS Rdam
99 - FL + Keys
2004 - W-kust
2016 - O-kust
2018 - NY
2019 - W-kust

jojostravelusa
Amerikakenner
Berichten: 1016
Lid geworden op: 12 mar 2014, 12:46
Aantal x V.S. bezocht: 9
Contacteer:

Re: Camper en Campgrounds

Bericht door jojostravelusa » 28 aug 2018, 15:45

Wij, als verstokte kampeerders, zweren bij een camper. De plekken in National Parks en State Parks zijn over het algemeen ruim en rustig. Vaak is er een firepit met of zonder rooster bij de plek aanwezig, zodat je kunt bbq-en, maar wij kopen altijd aan het begin van de reis een kleine bbq van ten hoogste $ 20,-. Dan ben je overal voorzien.
Let er wel op dat de campings in de parken snel vol zijn en vaak al 6 maanden van tevoren geboekt moeten worden, echt moeten, omdat je er anders gewoon niet op komt.
Wij laten de commerciële campings meer en meer links liggen, omdat het in de natuur een stuk mooier is. Ook het sanitair is vaak goed en in de camper kun je tenslotte ook douchen als het moet. Een dumpstation op de camping biedt uitkomst. Soms heeft een camping geen eigen dumpstation, maar kun je ergens anders, dan wel tegen betaling, dumpen en water innemen. Alles is op internet te vinden.
De enkele keer dat er gewassen moet worden, maar dat beperken we ook zo veel mogelijk, het is tenslotte vakantie :wink: , gaan we wel naar een commerciële camping. Maar ook daar sta je lang niet altijd in een rijtje hoor. Dit jaar nog prima verbleven (en gewassen :) ) op Rancheros de Santa Fe, om maar eens een voorbeeld te noemen. Het verslag met foto's zijn te vinden in ons blog op 15 april: https://usa-chicago-lasvegas-losangeles ... april.html

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer