3 dagen Yellowstone

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4546
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

3 dagen Yellowstone

Bericht door michelly » 28 sep 2006, 09:21

Ik heb nu al zoveel gelezen over Yellowstone. Er is zoveel moois te zien. We hebben 3 volle dagen.
Zijn het allemaal korte stukjes die je loopt of zijn er ook langere wandelingen? Wat moet je gezien hebben? Ben je veel tijd kwijt met het wachten op de geisers? Waar heb je het meeste kans beren tegen te komen? Kortom hoe kunnen we die 3 dagen het beste besteden.

Groetjes Elly

Gebruikersavatar
Yeehaw
Amerika-expert
Berichten: 9644
Lid geworden op: 15 aug 2006, 10:36

Bericht door Yeehaw » 28 sep 2006, 10:58

Hi Elly
Kijk maar eens op: http://www.yellowstoneparknet.com/hiking/hiking.php
Ook advies wat je moet doen als je een beer ontmoet. Beste tijd for spotting wildlife. 's Morgens vroeg. Bij sommige geysers moet je jaren wachten, sommigen blijven bezig en de beroemdste Old Faithful houdt meestal een strak schema aan van 80 minuten en slow handclapping heeft geen zin-lol-
Yeehaw{:o)-

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12831
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 28 sep 2006, 15:50

Hoi Michelle,

Wat heerlijk dat je drie volle dagen in Yellowstone bent.
Je kunt het beste in het visitorcenter vragen waar de beren op dat moment zitten. Toen wij er waren zaten ze ongeveer bij Tower Falls.
Je moet een beetje geluk hebben, wij hebben een beer gezien maar als we tien minuten later op die plek waren geweest hadden we hem gemist.

Wij vonden de noordelijke ronde veel mooier dan de zuidelijke. Natuurlijk hebben wij ook een dag geisers bekeken en die zijn erg mooi, maar na een tijdje hadden we die wel gezien.
Bij het Visitorcenter van Old Faithfull staat aangegeven hoe laat de uitbarstingen verwacht worden. Dat klopt wel aardig. De andere geisers gaan heel onregelmatig, sommige om de paar uur, anderen weer om de paar dagen of maanden.

Waar wij het meest van genoten hebben was om 's morgens heel vroeg op pad te gaan. Dan was het nog heel stil en er hing nog allemaal nevel over de velden, heel mooi . Ook kwam je allerlei herten tegen.
Bij de Old Faithfull was het nog heel rustig, later op de dag was het daar vreselijk druk en dat vond ik niet prettig.


Wij hebben geen lange wandelingen gedaan, alleen met de auto ben je al een tijd onderweg en wij hadden maar twee volle dagen. We hebben voornamelijk de wandelingen naar de geisers gedaan en een korte hike naar de upperfalls en de lower falls.

Marjon
Reisverslagen USA, Canada, Thailand en Italië https://marenger.wordpress.com/

enthusiast
Amerikafan
Berichten: 289
Lid geworden op: 05 apr 2006, 16:34
Locatie: Haarlem

Bericht door enthusiast » 28 sep 2006, 17:24

Hoi Michelle,

Het park is vooral ingericht op korte wandelingen. Met name in de geyserbasins zijn overal loopplanken met keurige loops. De meeste bezoekers komen niet veel verder dan dat. Er zijn wel een paar prachtige wandelingen te maken. Reken er echter niet op dat je daarbij heel veel wild tegenkomt. Het amerikaanse wild komt namelijk net als de amerikaanse mensen niet veel verder dan 200 m van de weg, haha.

Een mooie wandeling om te doen is die naar de vuurwachttoren op mount Washburn. Wij hebben hier overigens wel herten en een beer gespot. Ga vroeg als je dat ook wilt. Een andere prachtige wandeling is om te beginnen bij Old faithfull en dan via het geyser basin door het bos naar het basin met sapphire pool, waarvandaan je de wandeling naar Mystic falls kunt doen. Het eerste stuk loop je dan over de loopplanken langs de geysers, naar de mystic falls moet je een flink stuk klimmen (en dalen) door het bos en over een heuvel. Na de falls kun je dan via het back basin weer naar old faithfull. Hier ben je wel een dagje zoet mee, maar dan heb je wel veel gezien. Als je vroeg weg gaat, ben je ook voor de massa uit.

Groetjes, Skanda

p.s. Als je van wandelen houdt, ga je dan ook naar de Grand Tetons? De wandeling door Cascade canyon kan ik je echt aanraden.

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12831
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 28 sep 2006, 21:57

enthusiast schreef: p.s. Als je van wandelen houdt, ga je dan ook naar de Grand Tetons? De wandeling door Cascade canyon kan ik je echt aanraden.
Oh ja, Grand Teton moet je zeker niet overslaan Michelle. De wandeling naar Inspiration Point bij Jenny Lake was voor ons één van de hoogtepunten!

Marjon
Reisverslagen USA, Canada, Thailand en Italië https://marenger.wordpress.com/

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37014
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Bericht door Martin & Marianne » 28 sep 2006, 22:00

Elly,
Er zijn ontzettend veel korte maar ook lange wandelingen. Via de link die Yeehaw noemde heb je al een geweldig overzicht van day hikes per gebied, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Bestudeer in elk geval de Yosemite Today (zie hier voor een voorbeeld van afgelopen zomer: http://mms.nps.gov/yell/pdfs/yelltoday/ ... mmer06.pdf).
Hierin staan suggesties voor een bezoek van 1 of 2 dagen, dingen die leuk zijn voor kinderen etc.

Voor geisers zul je inderdaad soms de tijd moeten nemen. Een must in het Old Faithful gebied is de boardwalk langs de geisers, tot aan de Morning Glory Pool. Bij het Visitor Cente kun je een kaartje krijgen met alle beschrijvingen erbij. Wacht in elk geval even bij de Anemone geyser, die duurt hooguit 10 minuten. Klein, maar heel leuk.
Als je eerst bij het Visitor Center langs gaat om te zien wanneer er uitbarstingen verwacht worden kun je je wandeling daarop aanpassen.
De mooiste uitbarsting die wij hebben gezien was die van de Great Fountain Geyser (gaat ongeveer om de 11 uur). Daar hebben we wel een uurtje op moeten wachten, maar als je je daarop instelt is dat helemaal niet erg (lunchpakketje mee).

Wat je ook niet moet missen zijn de mudpots, zullen de kinderen ook leuk vinden.

Ook een leuke, korte, wandeling is die bij West Thumb. Wij hebben dat met een ranger gedaan, dan zie je toch veel meer dan wanneer je er alleen langs loopt.

Norris is ook de moeite waard om te bezoeken, ook hier een boardwalk langs de geisers.

Marianne

Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4546
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Bericht door michelly » 29 sep 2006, 11:49

Bedankt voor de antwoorden!!
enthusiast schreef: Een andere prachtige wandeling is om te beginnen bij Old faithfull en dan via het geyser basin door het bos naar het basin met sapphire pool, waarvandaan je de wandeling naar Mystic falls kunt doen. Het eerste stuk loop je dan over de loopplanken langs de geysers, naar de mystic falls moet je een flink stuk klimmen (en dalen) door het bos en over een heuvel. Na de falls kun je dan via het back basin weer naar old faithfull. Hier ben je wel een dagje zoet mee, maar dan heb je wel veel gezien. Als je vroeg weg gaat, ben je ook voor de massa uit.
Deze wandeling lijkt me wel wat. Ik zag 'm ook staan bij de link van Yeehaw.
Heb je hier misschien een link naar een wandelkaart van?
Ik zag ook staan dat je moet zingen om beren te laten weten dat je er bent. :shock: Kun je wel gewoon je lunchpakketje meenemen voor onderweg?
Is het druk op deze wandeling? Heb je van deze omgeving dan al genoeg gezien?
Martin & Marianne schreef:Ook een leuke, korte, wandeling is die bij West Thumb. Wij hebben dat met een ranger gedaan, dan zie je toch veel meer dan wanneer je er alleen langs loopt.
Kun je deze wandelingen regelen bij het Visitor Center? Zijn hier kosten aan verbonden?

vana schreef:Oh ja, Grand Teton moet je zeker niet overslaan Michelle. De wandeling naar Inspiration Point bij Jenny Lake was voor ons één van de hoogtepunten!
Deze stond al genoteerd!!

Blijft nog het punt van waar te overnachten. We hebben een tent bij en de eerste gedachte was om in West-Yellowstone te camperen. Misschien is het toch leuker om in het park te overnachten. Maar hoe zit het dan met beren ed. Zit je wel gewoon veilig in je tentje als je je aan de voorgeschreven regels houdt?
Ja, ik weet 't ik ben een beetje een angsthaas vandaar al deze vragen. Het lijkt me leuk om een beer te zien maar toch ook wel weer eng.:oops:

Groetjes Elly

Bart40
Amerikakenner
Berichten: 1111
Lid geworden op: 31 mar 2004, 19:48
Locatie: Bussum

Bericht door Bart40 » 29 sep 2006, 12:42

Wanneer ga je? In het voorjaar zo vanaf half mei heb je de meeste kans op wild en vooral beren. Winterslaap over en eten maar. Velen hebben ook jonkies en die zijn dan ook buiten.
Wandelingen is een ander verhaal dan, veel paden zijn gesloten vanwege bearmanagment. De meeste paden zijn ook vrij zompig door de gesmolten sneeuw.
Een van de beste wandelingen is de seven mile hole trail, niet de makkelijkste want je loopt naar de Yellowstone rivier in de (gele) canyon maar de wandeling raakt wel de essentie van het park, je loopt door bos langs geysers naar het water.
De meeste zwarte beren zitten rond Tower/Roosevelt, Grizzly's bij Fishing Bridge, en vanaf Roaring Mountain tot aan Bunsen Peak sterft het van de grizzly's.

Hier de griz family bij Swan Lake Flat, daar stonden dag en nacht mensen.
Afbeelding

Hier de bij Yellowstone fans bekende Rosie die bij Tower rondhangt, vaak zeer zichtbaar bezorgt de rangers handenvol werk. Zo'n beetje de meest gefotografeerde beer van het park, grote zwarte beer.
Afbeelding

En hier aan kindertjes, de linker is net uit de boom gedonderd terwijl de rechtse op het punt daarvan staat. We zijn wel eens een hele dag bij Rosie geweest, verveelde nooit.
Afbeelding

Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4546
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Bericht door michelly » 29 sep 2006, 13:29

Wat een geweldige foto's! Ze zien er zo onschuldig uit. Ik wil ze ook echt wel zien, maar dan op een afstandje. :lol:
Wij gaan in juli. Zijn er dan minder beren in het park?
Op zich zijn wij best wel in voor een langere wandeling. Maar de kans dat je dan beren tegen komt is klein neem ik aan?
Heeft er iemand misschien een link naar een wandelkaart? Kun je die evt. bij het visitor center kopen/krijgen?

Elly

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12831
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 29 sep 2006, 14:11

Misschien heb je hier iets aan Michelle.

http://www.yellowstone-natl-park.com/hiking.htm

Groetjes Marjon
Reisverslagen USA, Canada, Thailand en Italië https://marenger.wordpress.com/

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37014
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Bericht door Martin & Marianne » 29 sep 2006, 14:12

Je kunt inderdaad bij de Visitor Centers allerlei wandelkaarten krijgen. In Yellowstone hebben wij echter nog nooit een kaart nodig gehad. Wel is het altijd handig om van te voren bij een VC langs te gaan, dan hoor je ook of er sprake is van bear activity in dat gebied.
Over dat zingen: het lijkt mij dat als je met kinderen op stap bent, de beren voldoende en tijdig afgeschrikt worden door het lawaai!

Er zijn in elk deel van het park rangeractiviteten. Staat allemaal vermeld in het krantje dat je bij de ingang krijgt. Ook leuk voor de kinderen om aan de junior ranger activiteiten mee te doen. Meestal moet je dan ook een rangerpraatje/wandeling bijwonen. Dit is allemaal gratis.
Toen wij er met z'n tweeën waren hebben we heel veel activiteiten bijgewoond, zoals een wildlife wandeling ('s morgens heel vroeg met een ranger naar een plek waar je veel kans hebt op het zien van beren, helaas niets gezien toen), een wandeling langs borrelende mudpots en andere vulkansiche activiteiten waar je zonder ranger niet komt, en een wandeling in het noorden van he park waarbij je al wandelend van alles hoorde over het gebied, hoe beren af te schrikken, hoe je weg te vinden etc. Met de kinderen doen we minder van dit soort activiteiten maar we proberen wel altijd iets te volgen.

Wat kamperen betreft: dat is echt niet gevaarlijk, er wordt goed in de gaten gehouden waar de beren zich ophouden en daar word je dan ook zo nodig voor gewaarschuwd. Wij kwamen eens terug op de camping (Bridge Bay) en toen stond er een bordje dat iedereen van dat deel van de camping moest verhuizen naar een ander deel aangezien de beren net dat stukje camping als doortrekroute hadden uitgekozen.
Geen beer gezien toen die keer, wel bizons naast de picknicktafel maar die zie je overal.

Twee jaar geleden heb ik bij Mammoth Hot Spings paard gereden (verplicht nummer omdat er een volwassene met de kinderen mee moest) en toen hebben we een beer gezien. Is ook leuk om te doen. Wat mij ook leuk lijkt is een "wagon ride", zie http://www.nps.gov/yell/planyourvisit/concessn.htm

Marianne

enthusiast
Amerikafan
Berichten: 289
Lid geworden op: 05 apr 2006, 16:34
Locatie: Haarlem

Bericht door enthusiast » 29 sep 2006, 15:56

michelly schreef:Deze wandeling lijkt me wel wat. Ik zag 'm ook staan bij de link van Yeehaw.
Heb je hier misschien een link naar een wandelkaart van?
Ik zag ook staan dat je moet zingen om beren te laten weten dat je er bent. :shock: Kun je wel gewoon je lunchpakketje meenemen voor onderweg?
Is het druk op deze wandeling? Heb je van deze omgeving dan al genoeg gezien?
Wij hebben bij het visitorcenter een kaartje gehaald en een aantal wandelingen aan elkaar gekoppeld. Het spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich. Als je door het geyser basin loopt staan overal kaartjes met de route. Je kunt dus altijd nog inkorten of uitbreiden. Het begin van deze wandeling is wel druk. De meeste bezoekers aan Yellowstone gaan naar Old Faithfull. Een groot deel daarvan loopt ook nog een (klein) rondje door het basin. Hoe verder je van de doorgaande weg afgaat, hoe minder druk het wordt. Je kruist tijdens deze wandeling wel een aantal keer de weg, dus het blijft druk. Daarom kun je beter vroeg vertrekken. Hele indrukwekkende geysers vonden wij Giant geyser en Grand Geyser. Wij hadden daar mazzel mee. Na deze wandeling heb je zoveel geysers gezien, dat je er waarschijnlijk wel genoeg hebt gezien! Daarom is mystic falls ook zo'n mooie onderbreking.

In grand Teton kun je na Inspiration point nog doorlopen door de Cascade Canyon. Vertrek dan vroeg. Je loopt dan nog niet in de massa naar Hidden Falls en Inspiration point, wat echt vreselijk is op dat smalle pad. Je kunt wel uren doorlopen, ook meerdere dagen bijvoorbeeld als je een tent meeneemt. Bedenk bij het lopen wel dat je alles ook weer terug moet lopen. Wij zijn zelf doorgelopen tot aan de Cascade Canyon Fork. In totaal loop je dan zo'n 11 mijl, waarbij je een flink hoogteverschil overbrugt. Dit was onze eerste wandeling in de vakantie, maar wel een van de mooiste. De allermooiste was in Devils Garden in Arches, Utah. Ga je daar ook heen?

Je hoeft niet bang te zijn dat je beren tegen komt onderweg. Die horen jou eerder e zorgen wel dat ze weg zijn, hoor!
Groetjes, Skanda

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12831
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 29 sep 2006, 17:08

In grand Teton kun je na Inspiration point nog doorlopen door de Cascade Canyon
Kun je nog verder daar :shock: Ik was al helemaal kapot toen ik boven was, ik vond het een aardige klim :oops:
Je moet inderdaad vroeg op pad gaan anders moet je steeds stoppen op die smalle paadjes.

Afbeelding
Je hoeft niet bang te zijn dat je beren tegen komt onderweg. Die horen jou eerder e zorgen wel dat ze weg zijn, hoor!


Zeg dat maar niet zo hard. Wij kwamen op de terugweg van Inspiration Point een Black Bear met jong tegen.
En die gingen er niet vandoor maar begonnen heerlijk met elkaar te stoeien terwijl wij toekeken.

Afbeelding
Reisverslagen USA, Canada, Thailand en Italië https://marenger.wordpress.com/

enthusiast
Amerikafan
Berichten: 289
Lid geworden op: 05 apr 2006, 16:34
Locatie: Haarlem

Bericht door enthusiast » 29 sep 2006, 17:55

Ja Vana, je kunt nog veel verder lopen! Na Inspiration point gaat het pad nog mijlenver door. Je ziet hier ook veel mensen met overnachtingsspullen op hun rug. Je loopt dan in de V-vorm die je vanaf de boot ziet. Een heel erg mooi dal met steile wanden, beekjes, meertjes en bomen. Prachtig!

Overigens moet je hierbij nog meer stijgen, maar ik vond het zeker de moeite waard. Ik ben helemaal niet zo sportief en deze wandeling was voor mij goed te doen. Ik heb wel gemerkt dat in de meeste wandelingen het hoogteverschil zsm overbrugt dient te worden. Het eerste stuk tot aan het begin van de Canyon (vlak na inspiration point) heb je al 1 km hoogteverschil overbrugt :shock: ! Dat was dus de klim waar jij het over hebt.

Skanda

Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4546
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Bericht door michelly » 30 sep 2006, 10:11

Martin & Marianne schreef: Twee jaar geleden heb ik bij Mammoth Hot Spings paard gereden (verplicht nummer omdat er een volwassene met de kinderen mee moest) en toen hebben we een beer gezien. Is ook leuk om te doen. Wat mij ook leuk lijkt is een "wagon ride", zie http://www.nps.gov/yell/planyourvisit/concessn.htm

Marianne
Bedankt weer voor de tips. Paardrijden zal helaas niet gaan vanwege een allergie van de jongste :(
In grand Teton kun je na Inspiration point nog doorlopen door de Cascade Canyon. Vertrek dan vroeg. Je loopt dan nog niet in de massa naar Hidden Falls en Inspiration point, wat echt vreselijk is op dat smalle pad. Je kunt wel uren doorlopen, ook meerdere dagen bijvoorbeeld als je een tent meeneemt. Bedenk bij het lopen wel dat je alles ook weer terug moet lopen. Wij zijn zelf doorgelopen tot aan de Cascade Canyon Fork. In totaal loop je dan zo'n 11 mijl, waarbij je een flink hoogteverschil overbrugt. Dit was onze eerste wandeling in de vakantie, maar wel een van de mooiste. De allermooiste was in Devils Garden in Arches, Utah. Ga je daar ook heen?
De wandeling naar Hidden Falls en Inspiration Point gaan we zeker doen. We zien wel of we evt. verder gaan. En wat de wandeling bij Devils Garden betreft, die hebben we vorig jaar gedaan en vonden wij ook helemaal fantastisch! We hadden alleen te weinig drinken bij en dat was een goede les voor ons geweest :evil: We hadden de primitive trail terug genomen en ons echt op de afstand en de tijd verkeken. Nog nooit zo blij geweest met een fonteintje op de parkeerplaats!

En Marjon ook bedankt voor de foto's. Ik had ze al in jullie reisverslag gezien vandaar dat we deze wandeling al op het programma hadden staan :wink:

Groetjes Elly

Gebruikersavatar
Coyote
Amerika-expert
Berichten: 12612
Lid geworden op: 11 okt 2003, 13:50
Aantal x V.S. bezocht: 25
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Coyote » 30 sep 2006, 10:50

michelly schreef:Heeft er iemand misschien een link naar een wandelkaart? Kun je die evt. bij het visitor center kopen/krijgen?
Elly,

ik heb hier voor me een 7-tal Trail Guides van Yellowstone liggen. Ik zal ze meenemen naar de meeting (herinner mij er tegen die tijd nog even aan) dan kun je ze even inkijken. Ik wil ze nl. wel graag houden. Je kunt deze in het Visitor Center kopen voor $ 0,50 per stuk.

Ik heb deze Trail Guides vorig jaar ook gebruikt bij de korte wandelingen die ik maakte in Yellowstone. Heel handig en ze staan bovendien vol met allerhande informatie over het gebied in het park dat je bezoekt.

Roland
Since 1982: 25 visits to the United States!

Lees mijn reisverhalen op www.rschotanus.com en FB.

Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4546
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Bericht door michelly » 30 sep 2006, 14:08

Ja leuk Roland.
Dan hebben we vast enig idee.

Elly

Bart40
Amerikakenner
Berichten: 1111
Lid geworden op: 31 mar 2004, 19:48
Locatie: Bussum

Bericht door Bart40 » 30 sep 2006, 14:47

Als ik het niet vergeet zal ik een Falcon Guide meenemen. Ook te koop bij Amazon.com ed. Van zo'n beetje alle np's is wel een falcon hiking guide te krijgen.
Beren kom je niet tegen op je wandelingen tenminste de kans is heel erg klein.
In july zal het wat moeilijker worden vanwege de warmte en drukte maar bij Tower heb je een goeie kans op Rosie te spotten, haar kindertjes zullen dan wel wat groter zijn (als ze ze nog heeft)

Gebruikersavatar
Coyote
Amerika-expert
Berichten: 12612
Lid geworden op: 11 okt 2003, 13:50
Aantal x V.S. bezocht: 25
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Coyote » 01 okt 2006, 00:06

Bart40 schreef:Beren kom je niet tegen op je wandelingen tenminste de kans is heel erg klein.
In july zal het wat moeilijker worden vanwege de warmte en drukte maar bij Tower heb je een goeie kans op Rosie te spotten, haar kindertjes zullen dan wel wat groter zijn (als ze ze nog heeft)
Vergeet het stukje bij de Petrified Tree ook niet. Daar heb ik beide keren dat ik in Yellowstone was, beren gespot. Vorig jaar heel vroeg, ik was er toen net na 07.00 uur. Later toen ik bij Roosevelt Lodge (dichtbij Petrified Tree) mijn ontbijt had gehad en nog even op het deck in de zon zat te genieten, liep er plotseling zomaar een beer voorbij. Toen de beer uit het zicht verdwenen was, ben ik richting weg en het rangerstation bij Roosevelt Lodge gelopen en toen liepen daar twee beren.

Hieronder één van de beren:

Afbeelding

Roland
Since 1982: 25 visits to the United States!

Lees mijn reisverhalen op www.rschotanus.com en FB.

CaroLine
Amerika-expert
Berichten: 1946
Lid geworden op: 13 apr 2004, 20:10
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Limburg

Bericht door CaroLine » 01 okt 2006, 21:02

Hoi Elly,
Ik ben van plan om de Imax film van Yellowstone mee te nemen naar de meeting. Misschien heb je daar ook wel wat aan.
Carola

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer