Pagina 1 van 1

Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 13 nov 2019, 14:32
door tetouani
In april ga ik voor een lange periode op het Caribisch gebied werken en dat geeft mij een voordeel dat ik tijdens mijn verlof dichter bij de VS ben.

Dit betekent dat ik een kans heb om staten op te zoeken die ik normaal gesproken niet zou hebben gekozen als ik het vanuit NL zou doen.
Wat de reden is waarom ik deze staten niet zou opzoeken? Simpel gezegd omdat ik er eigenlijk weinig voor voel en ik meer gevoel heb voor andere staten. (westkust en Florida).

Nu was er iemand hier op het forum die mij een voortreffelijke weg heeft aangeraden, namelijk The Tail of the Dragon, op de grens van North Carolina / Tennessee.

Gezien er een directe vlucht is op Atlanta, vanuit het Caribisch gebied, denk ik eraan om hier te starten. Anders start ik wel vanuit Miami, ook geen straf.

Wat ik in dit gebied allemaal wil zien? Geen flauw idee. Ben totaal niet op de hoogte van dit gebied. Meer dan Smokey Mountaints National Park kom ik niet.

Waar hou ik van? Natuur! Mooie wegen en natuur! Ohja, en nog meer natuur!

Ik heb in ieder geval nog een laaaaange weg te gaan om een lijstje te maken maar wat ik wel wil is zoveel mogelijk staten aantikken zodat mijn statenlijstje nog langer wordt. Ik ben nu in 15 staten geweest en wil dat getal zeker omhoog krikken.

De staten die ik tijdens deze reis wil gaan doen is:
Georgia
Tennessee
South Carolina
North Carolina
Alabama
Kentucky

Wat ik tot nu toe ga zien / rijden
- The Tail of the Dragon
- Cherohala Skyway
- Blue Ridge Parkway

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 13 nov 2019, 14:39
door Tipsy_1
Tail of the dragon is leuk om te rijden maar slechts een kleine "bij-activiteit" he, zo lang is die weg nu ook weer niet.
De route ligt "onder" de Great Smokey Mountains. Zie ons 2018 reisverslag voor een impressie (op het einde van onze reis gedaan en eigenlijk zelfs op weg naar de luchthaven)

De GSM en Blue Ridge Parkway zijn zeker aanrader om te combineren maar er is in deze regio zo veel te zien.
Verder denk ik ook meteen aan Savannah en Charleston als ik je bericht lees.

Ik kan je van harte de lonely planet florida & the south's best trips aanraden voor meer ideetjes in de hele streek die je beschrijft, want je vraag is wel heel algemeen en mij niet zo heel duidelijk eigenlijk.

In Kentucky is Mammoth Cave NP een aanrader. Niet zo zeer de grotten maar vooral ook de trails naar mysterieuze bronnetjes en riviertjes.

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 13 nov 2019, 18:49
door tetouani
@Tipsy_1
Klopt, wat ik wil doen is zeker niet duidelijk.

Het is namelijk mijn eerste beslissing, die nog nergens op is gebaseerd.
Ik weet dat ik naar die regio heen wil maar wat ik daar allemaal wil of kan zien moet ik nog gaan uitzoeken.
Gelukkig heb ik nog maaaaaaaanden de tijd om alles uit te pluizen en om inspiratie op te doen.
Mijn vakantie begin namelijk al bij het moment dat ik in mijn hoofd heb waar ik naartoe wil gaan en ik al vast ga zoeken naar wat ik wil doen.
Nu dus :D

Ik heb Blue Ridge Parkway toegevoegd aan mijn lijstje. Ik heb even gekeken wat dat ookalweer was want het klonk mij al bekend in de oren en ja hoor. Top Gear heeft daar een leuke uitzending over gemaakt met hun dikke wagens.

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 13 nov 2019, 20:59
door Tipsy_1
Je topic was misschien eerder als mededeling dan als vraag bedoelt ;-)

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 13 nov 2019, 21:07
door PSVwally
Ik denk alleen dat de speed limit op de blue ridge parkway wel eens veeel te traag voor je kan zijn :wink: :lol: Dus ik zou het nooit helemaal rijden. En je mag er officieel ook niet met een drone vliegen zou je deze meenemen.

Top Gear heeft een keer een hele uitzending aan oa deze
Omgeving gemaakt. Al reden zij vanaf de BRP noordelijk richting NY. Misschien haal je nog wat uit de aflevering

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 15 nov 2019, 06:45
door tetouani
@PSVwally

Haha check mijn reactie boven de jouwe. Dat zei ik ookal

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 15 nov 2019, 08:23
door sanook
Misschien is (een stukje van) de Natchez Trace Parkway ook nog een optie voor je ?

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 16 nov 2019, 21:32
door USAreiziger
Hi,

Er zijn genoeg mooie plekken in deze omgeving om te bekijken. Je hebt de Skyline Drive in Shenandoah NP, Blue ridge Parkway was al benoemd zag ik. De omgeving van Blowing Rock NC en Chimney Rock omgeving van Asheville is ook zeer de moeite waard. Maar misschien handig hoe lang ben je van plan rond te reizen?

Gr,

Monique

Re: Ik ga voor het eerst naar deze regio!

Geplaatst: 18 nov 2019, 13:31
door rijocaer
Tail of the Dragon, stop boven bij het motel, daar vind je de Tree of Shame. Robbinsville, waar je toch de Skyway op gaat, stop bij Joyce Kilmer forrest, mooie wandeling, net 1 mijl, met een aantal van de grootste bomen in het gebied. Weet dat er op de skyway geen eettenten zijn, maar zonsondergang is er heel mooi. Je komt bij Madisonville weeer een beetje in de bewoonde wereld. Door naar de Lost Seada in Sweetwater. In Vonore is Fort Loudoun en iets verder Sequayah museum. Verder zou ik wel richting GSMNP, Townsend- Hermitage Museum en Railroad museum - veel over het ontstaan van het park.