Pagina 1 van 1

Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 15 okt 2019, 12:49
door bigoak
Net terug uit Denver en binnenkort nog naar Washington DC, maar nu al aan het voorbereiden voor 2020. Er zijn nog maar ongeveer 18 staten die ik nog niet bezocht heb en we hebben voor volgend jaar 2 regio's als optie: het noord- westen (Washington, Canada, Dakota's, Montana, Idaho, Oregon) en het zuid-oosten (Tennessee, Mississippi, Carolina's, Texas, Georgia en Florida). Nu gaan wij altijd in september. Dit omdat dit het beste uit komt op het werk, met de kosten en de drukte in de VS zelf. Alleen zien we de laatste jaren, als we elders in de USA op reis zijn, heel veel meldingen over orkanen en floods in de zuid-oostelijke regio (we hadden overigens nu sneeuw in Yellowstone).

Is het verstandig om in deze periode die kant op te gaan? Het zou dan een rondje Atlanta-GSM-Nashville-Memphis-Houston-New Orleans-Orlando-Atlanta (met tussenstops) worden. Om de definitieve route te bepalen is het wel handig te weten of dit kan in deze periode en welke volgorde het minste kans oplevert dat we in plaats van een auto een boot moeten huren :wink: Of ben ik nu te pessimistisch?

Alle tips zijn welkom. :thumbup:
Duur van de reis is 22 dagen (bv 1 september weg van Schiphol, de 22e terug op Schiphol).

Re: Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 15 okt 2019, 12:54
door mtl
De kans is inderdaad groot dat je een orkaan treft in die tijd van het jaar. Zeker aan de zuidoost kust.

Re: Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 15 okt 2019, 13:18
door Terpies
Het orkaan seizoen duurt van maart tot november dus flexibel plannen en annuleerbare hotels is sowieso (altijd!) aan te raden.
Je kunt dan altijd je route aanpassen ivm weersomstandigheden (niet alleen orkanen, maar bv ook bij langdurige regen, tornado’s etc).

Re: Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 15 okt 2019, 15:27
door hemmie
September is het hoogtepunt van het orkaanseizoen, maar nog steeds is de kans dat je er mee te maken krijgt erg klein. Inderdaad annuleerbare hotels boekeb, dan kun je zonodig de route ongooien, maar hoogstwaarschijnlijk zal het niet nodig zijn.
September is nog wel erg warm in dit gebied, afgelopen september was het hier in Houston nog elke dag 33-35 graden, dus on die reden kan een maandje later wel lekker zijn.

Re: Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 16 okt 2019, 08:53
door bigoak
Dank voor de eerste reacties. We zijn echte honkbalfans en hierdoor liggen de data in de steden Houston, Atlanta en Tampa redelijk vast. Oktober is play off seizoen, dus dan is het afwachten of de Astros, Braves en Rays daar in zitten. Maar als dat al zo is, dan worden kaarten lastig aan te schaffen. Hotels boeken we altijd inderdaad met de mogelijkheid tot opzeggen kort voor aankomst. Ik ga in ieder geval even aan de slag met voorbeeldroutes in deze sectie en gooi het in de groep samen met alternatieven (ook die in het noord-westen). Mocht ik nog hulp nodig hebben met de route, dan kom ik wel terug.

Re: Rondreis zuidoosten en het weer

Geplaatst: 30 okt 2019, 03:32
door Big Al
Ik zou me inderdaad niet zoveel zorgen maken over orkanen. Je kunt het net treffen, maar de kans is heel klein. Goede verzekering afsluiten en een alternatieve route in je achterhoofd houden.