Pagina 1 van 1

Welke plantage?

Geplaatst: 17 feb 2018, 08:37
door laanvdj
We zijn in juni 2 dagen in Charleston.
We willen graag een plantage bezoeken.
We hebben maar tijd voor eentje. Nu twijfelen we tussen Boone Hall of Magnolia. Iemand suggesties ?

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 17 feb 2018, 12:25
door sanook
Er is een zoekfunctie waarmee je postings hierover kunt zoeken:

search.php?keywords=plantage+charleston

oa zie je dan dit topic:
viewtopic.php?f=15&t=67456

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 20 feb 2018, 20:52
door USAreiziger
Beste,

Ik ben alleen helaas op Boone Hall plantation geweest en behalve natuurlijk de afschuwelijke geschiedenis vond ik het heel erg mooi en indrukwekkend. Ik heb wat informatie op mijn website staan en kan je Boone Hall aanraden maar ik kan je niet vertellen welke mooier is.
Misschien heb je wat aan mijn informatie op mijn website.

http://www.traveltousa.nl/boonehallplantation/

Groetjes

Monique

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 20 feb 2018, 23:36
door Ing
Ik vond Boone Hall helemaal niet inhoudelijk indrukwekkend, zeker niet in vergelijking met de Laura plantation in de beurt van NOLA.

Het was een grote poppenkast, met een rondleiding door het huis in klederdracht. Vrijwel alleen maar aandacht voor het gezin dat daar woonde en de films die er zijn gemaakt, heel beperkt over de slavernij.

Wel een man bij een kampvuur die wat vertelde over de slavernij, maar hij vertelde het als een eng sprookje ipv de bittere en gruwelijke waarheid.

Ja; de bomenrij is indrukwekkend en de hele plantage is een plaatje, maar voor de inhoud hoef je er niet naartoe naar mijn mening.

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 21 feb 2018, 08:08
door Hard Rock Cafe.
Midlleton Plantation.
Erg mooi en overzichtelijke wandelroute. Je loopt letterlijk tussen de alligators het verleden in. Als je de kans hebt boek een nachtje in een van de appartementen. Wandel s`avonds naar het restaurant en neem vooral de aanwezige zaklamp mee zodat je niet over een of andere croc struikelt. :lol:

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 21 feb 2018, 08:31
door Henriƫtte
Ing schreef:Ik vond Boone Hall helemaal niet inhoudelijk indrukwekkend, zeker niet in vergelijking met de Laura plantation in de beurt van NOLA.
Wij hebben eerst enkele plantages in de buurt van New Orleans bezocht, twee weken later hebben we Boone Hall Plantation gezien. Ook wij vonden Boone Hall (in vergelijking met Laura Plantation en vooral ook Whitney Plantation) tegenvallen. De bomenrij was wel schitterend! Op onze website hebben we een stukje over Boone Hall en over de plantations bij New Orleans geschreven:
http://ontdek-amerika.nl/amerika/bezien ... ation.html
http://ontdek-amerika.nl/amerika/bezien ... alley.html

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 26 feb 2018, 21:17
door laanvdj
We hebben besloten om naar de Whitney Plantation bij Nola te gaan. Na de bevindingen van Henriette te hebben gelezen , lijkt ons dit de beste keus. En mochten we tijd overhouden, gaan we misschien in Charleston nog eentje bezoeken.

Re: Welke plantage?

Geplaatst: 27 feb 2018, 08:26
door sanook
Goede keuze denk ik, wij hebben deze ook bezocht en waren zeer onder de indruk.