Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Over de staten Virginia, North en South Carolina, Kentucky, Tennessee, Georgia, Alabama, Mississippi, Arkansas, Oklahoma en Louisiana.
OttoUSA
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 nov 2017, 10:34

Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor OttoUSA » 05 nov 2017, 16:59

Beste allemaal,

Allereerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Otto, 29 jaar en ben al sinds mijn jeugd fan van Amerika (VS). Dit komt mede door het feit dat ik van mijn 3e tot en met mijn 7e in Sudbury, MA (ten westen van Boston) heb gewoond. Inmiddels ben ik al jaren niet meer in Amerika geweest, dus het is volgend jaar tijd om weer eens te gaan. Heel even hebben wij nog gedacht om 2 weken Florida te boeken (vlucht + appartement + huurauto), maar Florida spreekt ons qua staat het minste van allemaal aan. Dat vinden wij zonde van het geld en onze vakantiedagen. Aangezien ik graag met mijn vriendin een deel van zuidelijke staten wil bezoeken, hebben wij hier uiteindelijk voor gekozen. Echter, wij zijn hier nog nooit geweest en hebben dus wel wat vragen. Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

Wat informatie over wat leuk vinden: wij willen graag een Amerikaanse auto huren (het liefste een Mustang/Camaro cabrio) om van plek naar plek te rijden. Het leukste is dan om via mooie wegen door kleine dorpjes te rijden. Hier genieten wij heel erg van. Als wij dan op de plaats van bestemming aan zijn gekomen, vinden wij het leuk om door de natuur en dorpen/steden te lopen, lekker (lokale gerechten) eten en biertje en een wijntje te drinken. De volgende dag weer vroeg opstaan om de buurt te verkennen of naar de volgende plaats te gaan. Wij gaan liever naar onbekende niet-toeristische plaatsjes met lokaal eten dan naar de toeristische hoogtepunten. Qua slaapplaatsen hebben wij niet heel veel eisen. Uiteraard geniet een mooi hotel in een mooie omgeving de voorkeur boven een F1-achtig hotel aan de snelweg.

Een andere optie zou zijn om deze reis met camper te doen. Wij hebben hier allebei geen ervaring mee. Is dit (in dit geval) aan te raden?

Reistijd: 3 weken. Het idee is om in maart te gaan. Hier hebben wel een vraag over, zie hieronder.
Budget: ruim. We willen onszelf geen beperkingen opleggen, maar als we "slim" kunnen besparen door een goede voorbereiding of andere tips, dan doen wij dat graag. Voor een dubbeltje op de eerste rij (op een positieve manier).

Hieronder een afbeelding hoe de reis er globaal uit zal zien. Plan is als volgt:

Dag 1: Vliegen op Boston. Deels omdat dit een populaire bestemming is en dus honderden euro's scheelt met vliegen op bijvoorbeeld Birmingham, AL.
Dag 2: Ik wil graag het huis waar ik heb gewoond bezoeken en daar in de buurt rondrijden (circa 30 min rijden vanaf Boston). Overnachten kan daar in de buurt of in Boston.
Dag 3: Rijden richting Chesapeake, VA. Dat is ongeveer 9 uur rijden (snelste route). Het liefste willen wij ergens overnachten. Philadelphia is mooi halverwege, dus lijkt dat een logische keuze. Overigens staan wij open voor suggesties, aangezien Philadelphia niet per se op ons verlanglijstje staat (afgezien van een Philly cheesesteak ;) ). New York hebben wij nog nooit gezien, maar voor 1 of 2 dagen is dat denken wij te kort en dus zonde. Eens?
Dag 4: Indien wij in Philadelphia zijn, hier nog een dagje besteden.
Dag 5: Rijden naar Chesapeake. Eenmaal daar aangekomen de buurt verkennen.
Dag 6: Nog een dag in Chesapeake. Schijnt prachtig daar aan zee te zijn met mooie grote huizen.
Dag 7: Rijden naar George Washington and Jefferson National Forest. Ergens daar in of om het park een hotel. Tips?
Dag 8: Weer het park in en in de buurt rondrijden.
Dag 9: Omdat wij de Blue Ridge Parkway willen rijden had ik het plan om naar Afton, VA te rijden aangezien de Blue Ridge Parkway daar start. Afton is dus geen must. De Blue Ridge Parkway wel.
Dag 10: Via de Blue Ridge Parkway willen wij naar de Great Smoky Mountains rijden. Aangezien dat best een stuk is, zullen wij ergens moeten overnachten. Voor nu heb ik gekozen voor Roanoke, VA. Maar als iemand een tip heeft voor een mooier/leuker plaatsje wat meer in het midden van dit stuk hoor ik dat graag.
Dag 11: Door het park heen rijden van de Great Smoky Mountains naar Chattahoochee National Forest. Ergens daar in de buurt overnachten
Dag 12: Nog een dag daar de buurt (geen must).
Dag 13: Rijden naar Atlanta. Deze stad is geen must, maar het plan is om naar Savannah te gaan, dus dit ligt op de route. Andere ideeen horen wij graag.
Dag 14: Dag in de buurt waar we dan zijn (bijv. Atlanta)
Dag 15: Rijden naar Savannah.
Dag 16: Daar in de buurt
Dag 17-21: nog geen planning. Wel moeten we rekening houden met de terugvlucht. Dit moet nog uitgezocht worden. Vliegen vanaf een grote stad is wel goedkoper.

Vragen:

- Allereerst ben ik erg benieuwd naar jullie eerste indruk als jullie dit lezen. Is dit too much (rijden)?
- Het idee is dus om deze reis in maart te maken. Aangezien een groot deel van onze reis draait om natuur willen wij wel graag dat de bomen al groen zijn. Zal dat in deze staten lukken?
- Graag zou ik wat tips willen omtrent het huren van een auto. Ik las bijvoorbeeld dat het goedkoper is om ter plekke up te graden i.p.v. om op voorhand een duurdere (Mustang bijv.) te huren. Zijn er nog tips met "one ways"?
- Graag ook tips voor mooie overnachtingen. Idylische hotels/B&Bs in of rondom de parken lijkt ons prachtig.
- Aangezien Philadelphia geen must is, kunnen we dit stuk ook overslaan en een binnenlandse vlucht nemen (dit "bespaart" weer 2 dagen die we ergens anders kunnen inzetten).
- Aangezien de laatste dagen nog een blank zijn, weten wij ook niet vanaf welke stad wij terugvliegen. Hebben jullie voor deze laatste dagen nog tips? Wellicht Miami/Orlando?

Er zullen vast nog wel meer vragen komen :).

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Otto

Afbeelding

Carolien123
Amerikafan
Berichten: 132
Lid geworden op: 05 sep 2016, 13:17
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor Carolien123 » 07 nov 2017, 08:51

Volgens mij heb je een leuke route.

De enige opmerking die ik heb, als je Atlanta niet echt wilt bezoeken, zou je ook kunnen overwegen om behalve Savannah ook naar Charleston te gaan. Dat schijn ook een charmant stadje te zijn.
2016 Florida
2017 South West
2017 Deep South
2018 Seattle

Ing
Amerikakenner
Berichten: 545
Lid geworden op: 28 jun 2010, 20:33
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: de Randstad

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor Ing » 07 nov 2017, 15:38

Nog een paar leuke plaatsen:

Wellicht kun je nog nadenken over een stad als Nashville? Ik vond dit een erg leuke stad en zeer de moeite waard.
Na de GSM zou ik Asheville willen aanraden, is een heel schattig stadje aan de Blue Ridge Parkway. Overigens werd ik de BRP na een mile of 100 wel echt zat. Het is echt prachtig, maar op een gegeven moment werd ik erg misselijk van alle bochten en heuvels en had ik ook wel weer behoefte aan eventjes doorrijden. Wij reden het stuk vanaf GSM tot voorbij Asheville.

Charleston zeker niet overslaan als je naar Savannah gaat! Prachtige stad en ook echt de moeite waard. Een wat grotere stad dan Savannah, maar ik vond de sfeer ook heel prettig. Je zou ook nog een plantage in de omgeving kunnen bezoeken.

Je zou kunnen kiezen voor terugvliegen vanaf Atlanta. Grote stad en de hub van Delta. Stad zelf is leuk voor een dag, wij hebben het Coca Cola hoofdkwartier, het aquarium en het Martin Luther King museum bezocht.
2003, 2014, 2016: ZW, Florida & Seattle
2008: The Rockies
2009: Florida
2010: Minneapolis --> New York
2012: Colorado e.o.
2015: Toronto, Detroit, Chicago & Boston
2016: California
2017: Deep South
2018: Chicago, ZW en NO

ADE01
Amerikafan
Berichten: 343
Lid geworden op: 15 mei 2016, 13:03
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Orlando

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor ADE01 » 09 nov 2017, 17:31

Route is prima, veel rijden maar daar hou je van. Daarom zou ik ook een auto huren en niet een camper. Met een auto heb je veel meer vrijheid, vind maar eens een parkeerplek voor een camper in een dorp of stad. Je bent voornamelijk gebonden aan grotere parkeerterreinen waar ze camper parking toelaten en kunt niet altijd even stoppen wanneer je een leuke restaurant ziet.

Ik zou wel pas in Mei gaan, tenzij je van kou houdt. Bomen zijn nog amper in bloei zo vroeg in het jaar. Het weer in Boston is bijv. 4-5 graden in Maart met veel regen. Chesapeake/Virginia Beach is voor Maart gemiddeld 10 graden, niet bepaald strand weer. GSM is eind maart wel mooi, maar ook dan kan het nog koud zijn en als je ongeluk hebt zelfs sneeuwen. Pas halverwege April wordt het weer wat milder en is de kans op sneeuw miniem.

Overigens met auto huur moet je op de kosten letten voor het terug brengen in een andere staat. Tips heb ik niet, maar zijn op het forum wel te vinden. Dit is echt voor iedere aanbieder anders en kan veel geld schelen. Qua upgrade, ik boek altijd economy en regel zelf de upgrade. Ik geef bijv. de persoon die me naar de auto brengt een fooi voor een upgrade. Of ik kies een auto uit in de verkeerde auto rij en probeer het gewoon. Het is wel lastig om op die manier een cabrio te regelen, maar zoals ik eerder aangaf is er bijna geen lekker weer te verwachten in Maart todat je in de buurt van Atlanta komt.
Laatst gewijzigd door ADE01 op 09 nov 2017, 17:58, 1 keer totaal gewijzigd.

eoms
Amerika-expert
Berichten: 2350
Lid geworden op: 12 dec 2006, 04:33
Locatie: 43.64 N

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor eoms » 09 nov 2017, 17:51

Ik zou Chesapeake overslaan, en ten noorden rond NYC en Philly rijden tot je in Va bent.

Asheville is een aanrader!

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 305
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor USAreiziger » 05 dec 2017, 22:43

Hi Otto,

Persoonlijk zou ik een andere route doen en ik zou in ieder geval niet in de maand maart gaan zoals iemand al voorstelde is het vanaf de maand mei een betere periode. Zeker in Boston (maar dat weet je waarschijnlijk al) kan het in maart verschrikkelijk koud zijn. Juni is een betere maand qua weer maar dan beginnen langzamerhand de kindervakanties en is het iets drukker.

Tot betrekking tot autohuur ik boek altijd via een reisbureau via de tussen persoon Sunny Cars. Het is goedkoop betrouwbaar en je bent voor alles verzekerd. Dus geen zorgen. Als er problemen zijn zal Sunny Cars dit altijd voor je oplossen.

Ik weet niet of je in Washington DC bent geweest zo niet zou ik deze zeker op de lijst zetten. Philadelphia is ook een hele mooie stad misschien te combineren met Washington D.C.? Als je voor mei en Washington D.C. zou kiezen is een bezoek op memorial day een ware belevenis als je van optochten enz houdt.

Ongeveer 2 uur vanaf Washington D.C. ligt het plaatsje Front Royal. Hier begint de Skyline Drive die door het Shenadohah National Park gaat. Deze gaat dan uiteindelijk over op in de Blueridge Parkway bij het plaatsje Waynesboro.

De plaatsen Charleston en Savannah zijn zo ontzettend mooi en bijzonder en als ik een keuze zou maken zou ik voor deze 2 steden gaan ipv Atlanta. Persoonlijk was ik niet zo weg van Atlanta en er zijn een aantal minder leuke wijken waar je niet moet komen. Waaronder het graf van Martin Luther King ligt niet in zo'n goeie wijk. Als je toch naar Atlanta zou gaan is het misschien leuk om een hotel te boeken in het Stone Mountain State Park, hier vind je de Mount Rushmore van het zuiden en de natuur is er prachtig.

Als Florida je het minst aanspreekt waarom zou je die kant op gaan? Ik zou bijvoorbeeld terug vliegen vanuit Atlanta of Washington D.C. ipv van de hele lange rit naar Florida te nemen wat trouwens in vele steden bij hoorlijk toeristish is. De staat Tennessee is ook een hele mooie staat met heel veel bezienswaardigheden dus je zou dit ook kunnen combineren.

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

hke
Amerikakenner
Berichten: 460
Lid geworden op: 23 aug 2009, 13:21
Aantal x V.S. bezocht: 8

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor hke » 07 dec 2017, 19:24

hallo

ik zou proberen zeker asheville in te passen.
evt als volgt:
Blue ridge parkway
Great Smokey Mountains
Asheville
Savannah

autohuur
Wij zijn dit jaar geweest en wilden eerst van NY naar miami rijden maar hebben uiteindelijk de reis omgedraaid omdat het huren van een auto in florida vele malen goedkoper was.

succes met uitzoeken allemaal.

OttoUSA
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 nov 2017, 10:34

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor OttoUSA » 19 dec 2017, 13:17

Hi allemaal,

Dank voor jullie reacties! Na een financiële calculatie gemaakt te hebben, hebben wij deze trip nog even uitgesteld. In de plaats daarvan gaan we (toch) naar Florida in januari voor 2 weken. Via TUI een goede aanbieding gevonden met appartement. Dit scheelt een hoop met losse hotels en het feit dat we anders 3x per dag ergens moeten eten.

Eerlijk gezegd spreekt Florida mij het minste aan van alle staten. Maar wie weet word ik aangenaam verrast. Het weer zal in ieder geval goed zijn ;). Aangezien het appartement in Kissimmee staat, zijn we wel van plan om 1 of 2 nachtjes naar Savannah te gaan.

Eventuele vragen zal ik op het Florida-board plaatsen. We hebben er zin in!

Groet,

Otto

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 305
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor USAreiziger » 19 dec 2017, 18:07

Hi Otto,

Florida is ook een hele mooie staat hoor. Ik weet niet of jullie op 1 plek blijven want dat zou zonde zijn want dan krijg je misschien een verkeerde indruk van Florida. Kissimmee bij Orlando is de entertainment stad van Florida. Erg leuk als je van entertainment en drukte houdt maar de prachtige stranden aan de westkust, bezoekje aan St Augustine en Key West is zeker een aanrader en jammer als je dit zou overslaan. Je kunt ook een rondje Florida doen ipv Kissimmee en Savannah maar ik kan niet zien of dit ook je bedoeling is.

Succes.

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

winterpark
Amerikakenner
Berichten: 760
Lid geworden op: 29 jan 2017, 23:16
Aantal x V.S. bezocht: 50

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor winterpark » 19 dec 2017, 21:01

Zo te horen blijven ze op 1 plek. Is natuurlijk prima want je kunt vanuit daar ook dagtrips maken naar bijv St Augustine, of idd een nachtje in Savannah blijven. Voor een dagje strand is New Smyrna Beach trouwens ook leuk.

OttoUSA
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 nov 2017, 10:34

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor OttoUSA » 19 dec 2017, 21:33

:) Dank voor de reacties. Uiteraard hebben wij er (alsnog) heel veel zin in :D. We verblijven in het Legacy Vacation Resort, maar uiteraard willen we veel dagtrips maken en huren daarom via rentalcars.com een mustang convertible :).

Voor de dagtrips zijn we al veel aan het lezen. Uiteraard mooie stranden bezoeken, lekker eten en steden. Hoe gaat het in Florida er trouwens aan toe tijdens "het borrel-uur"? Er zijn natuurlijk bars, maar zijn er ook strandtenten?

Hoor graag :)!

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 305
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis OttoUSA: roadtrip Boston - Savannah, GA.

Berichtdoor USAreiziger » 22 dec 2017, 13:22

Hi Otto,

Ik denk dat we deze conversatie via Florida moet vervolgen. Dat zijn de regels van het forum. Maar er zijn voldoende terrassen overal en meestal happy hours rond 5 uur.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht