Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Over de staten Virginia, North en South Carolina, Kentucky, Tennessee, Georgia, Alabama, Mississippi, Arkansas, Oklahoma en Louisiana.
Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 27 nov 2017, 21:21

In mei volgend jaar gaan wij onze 2e roadtrip maken. Dit jaar hebben we het 'beroemde' rondje Zuidwest USA met de camper gemaakt. We hebben de smaak te pakken en de camper en tickets voor 2018 geboekt. We gaan starten in New York, daarna rijden we naar Niagara Falls, Pittsburgh en via de Great Smoky Mountains en Shenandoah naar Washington, de kust van New Jersey en sluiten af met een paar dagen NY. Uiteraard her en der wat overnachtingen om de afstanden te overbruggen.

Nu willen we graag advies hoe we de route het beste kunnen plannen vanaf New River Gorge Park naar de Great Smoky Mountains (bij voorkeur een camping aan de westkant zodat we al rijdend door het park naar de volgende bestemming kunnen gaan) en daarna Shenandoah. Is Tuckaleechee Caverns interessant om te bezoeken? Wat is een goede plek om te verblijven in de Great Smoky Mountains en hoeveel dagen hebben we nodig om er rustig doorheen te rijden en stops in te lassen om bijvoorbeeld uitzichtpunten te bezoeken? Is daarna Asheville de moeite waard om te overnachten of is het leuker gelijk door te rijden naar de Blue Ridge Parkway en dan overnachten tussen Blowing Rock en Fancy Gap? En is het interessant om te verblijven op één van de KOA campings ten zuiden van Shenandoah (Natural Bridge Lexington of Lynchburg) of is Luray (ten noorden van Shenandoah) dan een betere optie? We willen hier in elk geval de Blue Ridge Parkway rijden.

De route is zo'n 800 mijl, dus we hebben veel keuzes te maken waar we gaan overnachten. We hebben een week om deze route af te leggen en kunnen op 1 camping 2 nachten blijven. We willen niet meer dan 3 à 4 uur per dag rijden. Onze ervaring is met stops, lunchen ed dat je de hele dag onderweg bent en einde middag op de volgende bestemming aankomt.

Alle tips zijn welkom, alvast bedankt!

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 134
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 05 dec 2017, 22:18

Beste Chantal,

Hoe lang willen jullie over de totale reis doen? Want het zijn me wel enorme afstanden met de camper. Afhankelijk van hoe lang jullie gaan zou ik een andere route nemen. En waar houden jullie precies van voornamelijk natuur?

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 07 dec 2017, 20:49

Dag Monique,

dank voor je reactie. De totale reis is zo'n 2100 mijl en we hebben de camper 18 dagen gehuurd. Dit jaar hebben we in Zuidwest USA 3200 mijl afgelegd in 26 dagen.

De reisplanning ziet er voor volgend jaar nu zo uit:

dag 1 camper ophalen, Delaware Gap 91 mijl
dag 2 Delaware Gap - Watkins Glen 168 mijl
dag 3 Watkins Glen - Niagara Falls 163 mijl
dag 4 Niagara Falls
dag 5 Niagara Falls - Pittsburgh 280 mijl
dag 6 Pittsburgh - New River Gorge Park 236 mijl
dag 7 New River Gorge Park - Gatlinburg 222 mijl
dag 8 Gatlinburg
dag 9 Gatlinburg - Little Switzerland 132 mijl
dag 10 Little Switzerland - Fancy Gap 140 mijl
dag 11 Fancy Gap - Shenandoah 205 mijl
dag 12 Shenandoah - Washington 200 mijl
dag 13 Washington
dag 14 Washington
dag 15 Washington
dag 16 Washington - Long beach 165 mijl
dag 17 Long beach
dag 18 Camper inleveren New Jersey 100 mijl

We hebben dit jaar 3200 mijl afgelegd in 26 dagen en toen hadden we meer tussenstops vanwege de nationale parken in het westen. De afstand van Niagara Falls naar de Great Smoky Mountains is een flinke, vandaar 2 tussenstops. We denken 3 dagen nodig te hebben om in Washington de highlights te zien. In deze reis willen we natuur (watervallen, rivieren, vergezichten) afwisselen met de steden, Washington en NY en 2 dagen strand aan het einde van de reis. NY bezoeken we de 2 dagen voorafgaand aan het ophalen van de camper en ook de dagen na het inleveren.

Welke route zou jij adviseren Monique?

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 134
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 11 dec 2017, 13:59

Hi Chantal,

Sorry voor mijn late reactie was nogal druk met verjaardagen. Ik denk nog even met jullie mee maar heb nog een paar vragen? Je geeft aan dat je de camper gaat ophalen in Delaware Cap. Was is jullie planning voor die dag? Zijn jullie van plan om daar te overnachten of meteen door te rijden?

Ik wil ook even meegeven aan jullie dat je beslist niet in het weekend in Gatlinburg Smokey Mountains moet zijn. Je rijdt dan echt in de file en het verstoord het wildlife proces. De Smokey Mountains zijn namelijk het drukst bezochte park van de VS en dit heeft ook mede te maken dat het park gratis is. Dus ik weet niet precies in welke periode jullie in mei gaan maar hou hier rekening mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen ervaring heb met little switzerland en Fancy Gap dus over deze 2 kan ik geen advies geven. Maar laat me even weten over de eerste dag dat is voor mij dan een aanknooppunt om beter advies te geven.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 11 dec 2017, 15:35

Hoi Monique,

geen probleem, alle hulp is welkom en we hebben nog even om te plannen :-)

We halen de camper op in New Jersey en rijden dan naar Delaware Gap. Daar overnachten we. Onze ervaring van dit jaar is dat het ophalen, de eerste boodschappen doen etc veel tijd in beslag neemt en dan is een lange rit op de eerste dag niet prettig.
Onze planning is om op maandag naar Gatlinburg te rijden. Althans, richting Gatlinburg. Ik denk dat we in Townsend uitkomen of een ander plaatsje, maar niet Gatlinburg zelf. De planning is dan op woensdag het park door te rijden, de Blue Ridge Parkway volgen en onder Asheville te overnachten. Wij zijn geen hikers, hebben ook een zoontje van 4 jaar. Wij twijfelen of we het laatste deel (eerste 100-200 milepaaltjes zeg maar) willen rijden van de Blue Ridge Parkway of in plaats daarvan de Skyline Drive te rijden als we op weg gaan naar Washington.

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 134
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 12 dec 2017, 16:05

Hi Chantal,

Dat is me nu duidelijk. Ik begrijp ook dat jullie per se naar de Niagara watervallen willen? Want tussen de Niagara watervallen naar Pittsburgh is namelijk niet heel veel te zien en het is best een lange rit. Hou er ook rekening mee dat je met een camper rijdt en er zijn werkzaamheden onderweg die voor oponthoud kunnen zorgen. Toevallig ben ik net 2 maanden geleden teruggekomen vanuit Niagara. Nu gaan jullie pas in mei maar ze zijn de wegen flink aan het opknappen en dit is geen project van een aantal maanden.

De reis die jullie gepland hebben is een mooie reis maar als ik mijn persoonlijke mening mag geven zou ik vanaf NY meteen richting het zuiden gaan maar jullie zullen hier vast goed over nagedacht hebben en bepaalde steden zullen ook op jullie verlanglijstje staan? Er is gewoon ontzettend veel te zien in de USA dus je moet keuzes maken.

Tot betrekking tot de Skyline Drive en de Blue Ridge Parkway dit is een eenbaansweg waar je maar 35 mile per uur mag rijden. Als ik naar jullie schema kijk en aangezien jullie geen hikers zijn zou ik hier dan niet al te lang zijn. Waarom? De Skyline drive en de Blue Ridge Parkway zijn prachtig hoor maar als jullie niet van plan zijn om trails te gaan lopen en alles vanaf de lookout spots wil bekijken zal je uiteindelijk merken dat deze lookouts spots erg op elkaar lijken.Je kunt het niet vergelijken met de Westkust van de USA waar jullie dit jaar zijn geweest. Het is prachtig maar niet zo divers als je begrijpt wat ik bedoel. Juist de diversiteit van de natuur en omgeving zie je veel als je de trails gaat lopen.

Zoals ik al zei zou ik meteen naar het zuiden afreizen ipv naar het noorden maar dat is natuurlijk jullie keuze en smaak. Dan zou je dezelfde reis kunnen aanhouden (behalve het noordelijke gedeelte) en zou je bijvoorbeeld Philadelphia, Williamsburg, Jamestown en Yorktown kunnen aandoen. Dan houden jullie meer tijd over en zitten jullie niet al te lang in de camper. Bovendien is Williamsburg en omgeving leuker voor een 4 jarige. Ook heb je niet alleen prachtige natuur maar ook een stuk geschiedenis van de USA. Erg leuk om gezien te hebben.

De omgeving van Washington DC is ook prachtig en hier is ook ontzettend veel te doen. Je kunt dagtrips maken vanaf Washington DC (met de boot of watertaxi maar ook met de camper) naar Alexandria en Mount Vernon en ook de natuur is er prachtig.

Als jullie toch deze reis willen aanhouden denk eens aan Letchworth State park https://parks.ny.gov/parks/79/details.aspx dit noemen ze de grand canyon van het oosten en ligt slechts 1,5 uur vanaf Watkins Glenn. Als jullie vanuit het zuiden naar Washington DC rijden is de Natural Bridge een leuke tussenstop. http://www.dcr.virginia.gov/state-parks ... nformation

Ik probeer met jullie mee te denken maar uiteindelijk zijn jullie degene welke route jullie nemen.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 13 dec 2017, 14:30

Hallo Monique,

je zet ons wel aan het denken :-) Dank voor je tips, we zijn gelijk gaan puzzelen. Fijn dat je meedenkt en je ervaringen deelt.
De route van Niagara Falls naar GSM lijkt ons inderdaad ook vrij saai, het is een lange afstand waar we 2 overnachtingen nodig hebben. Het is dus nog verder dan Pittsburgh, dat is puur een tussenstop. Niagara Falls lijkt ons erg mooi, maar dat is een cruciale keuze in de route. We moeten dan vanuit NY direct naar het noordwesten reizen. Een tussenstop in Watkins Glen en dan de route vervolgen via Letchworth State Park. Uiteindelijk aankomen bij de Great Smoky Mountains kost ons dan een week vanaf het moment van ophalen van de camper. De vraag is inderdaad of het de moeite waard is tov de plekken die jij benoemt. Als we ervoor kiezen om naar het zuiden te rijden, trekken we hem dan nog wellicht door zodat we Myrthle Beach en Charleston kunnen bezoeken. Charleston lijkt ons prachtig, lees daar veel goede verhalen over. Dan kunnen we ervoor kiezen om tijdens de reis maar deels de Blueridge Parkway te rijden (idee is het deel tussen Fancy Gap en Cherokee). De grotten van Luray staan overigens wel op ons lijstje, de Skyline Drive is geen must, wellicht pakken we een stukje mee.

Welke activiteiten raadt je aan rondom Williamsburg, Jamestown en Yorktown? Ik heb hier nog weinig over gelezen.

We hebben overigens nog niet bepaald of we linksom of rechtsom rijden, ik denk dat linksom het handigst is, dus vanuit NY naar Lancaster, Shendandoah, GSM, Charleston, Myrthle Beach en dan via Washington en Cape May terug naar NY.

Het dilemma is nu voornamelijk, waar gaan we voor; Niagara Falls/Letchworth State Park/Watkins Glen of South Carolina/meer tijd aan de kust (houden we van) en meer tijd rondom Washington.

Groet,
Chantal


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht