Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Over de staten Virginia, North en South Carolina, Kentucky, Tennessee, Georgia, Alabama, Mississippi, Arkansas, Oklahoma en Louisiana.
Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Berichtdoor Chantal1980 » 27 nov 2017, 21:21

In mei volgend jaar gaan wij onze 2e roadtrip maken. Dit jaar hebben we het 'beroemde' rondje Zuidwest USA met de camper gemaakt. We hebben de smaak te pakken en de camper en tickets voor 2018 geboekt. We gaan starten in New York, daarna rijden we naar Niagara Falls, Pittsburgh en via de Great Smoky Mountains en Shenandoah naar Washington, de kust van New Jersey en sluiten af met een paar dagen NY. Uiteraard her en der wat overnachtingen om de afstanden te overbruggen.

Nu willen we graag advies hoe we de route het beste kunnen plannen vanaf New River Gorge Park naar de Great Smoky Mountains (bij voorkeur een camping aan de westkant zodat we al rijdend door het park naar de volgende bestemming kunnen gaan) en daarna Shenandoah. Is Tuckaleechee Caverns interessant om te bezoeken? Wat is een goede plek om te verblijven in de Great Smoky Mountains en hoeveel dagen hebben we nodig om er rustig doorheen te rijden en stops in te lassen om bijvoorbeeld uitzichtpunten te bezoeken? Is daarna Asheville de moeite waard om te overnachten of is het leuker gelijk door te rijden naar de Blue Ridge Parkway en dan overnachten tussen Blowing Rock en Fancy Gap? En is het interessant om te verblijven op één van de KOA campings ten zuiden van Shenandoah (Natural Bridge Lexington of Lynchburg) of is Luray (ten noorden van Shenandoah) dan een betere optie? We willen hier in elk geval de Blue Ridge Parkway rijden.

De route is zo'n 800 mijl, dus we hebben veel keuzes te maken waar we gaan overnachten. We hebben een week om deze route af te leggen en kunnen op 1 camping 2 nachten blijven. We willen niet meer dan 3 à 4 uur per dag rijden. Onze ervaring is met stops, lunchen ed dat je de hele dag onderweg bent en einde middag op de volgende bestemming aankomt.

Alle tips zijn welkom, alvast bedankt!

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 05 dec 2017, 22:18

Beste Chantal,

Hoe lang willen jullie over de totale reis doen? Want het zijn me wel enorme afstanden met de camper. Afhankelijk van hoe lang jullie gaan zou ik een andere route nemen. En waar houden jullie precies van voornamelijk natuur?

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 07 dec 2017, 20:49

Dag Monique,

dank voor je reactie. De totale reis is zo'n 2100 mijl en we hebben de camper 18 dagen gehuurd. Dit jaar hebben we in Zuidwest USA 3200 mijl afgelegd in 26 dagen.

De reisplanning ziet er voor volgend jaar nu zo uit:

dag 1 camper ophalen, Delaware Gap 91 mijl
dag 2 Delaware Gap - Watkins Glen 168 mijl
dag 3 Watkins Glen - Niagara Falls 163 mijl
dag 4 Niagara Falls
dag 5 Niagara Falls - Pittsburgh 280 mijl
dag 6 Pittsburgh - New River Gorge Park 236 mijl
dag 7 New River Gorge Park - Gatlinburg 222 mijl
dag 8 Gatlinburg
dag 9 Gatlinburg - Little Switzerland 132 mijl
dag 10 Little Switzerland - Fancy Gap 140 mijl
dag 11 Fancy Gap - Shenandoah 205 mijl
dag 12 Shenandoah - Washington 200 mijl
dag 13 Washington
dag 14 Washington
dag 15 Washington
dag 16 Washington - Long beach 165 mijl
dag 17 Long beach
dag 18 Camper inleveren New Jersey 100 mijl

We hebben dit jaar 3200 mijl afgelegd in 26 dagen en toen hadden we meer tussenstops vanwege de nationale parken in het westen. De afstand van Niagara Falls naar de Great Smoky Mountains is een flinke, vandaar 2 tussenstops. We denken 3 dagen nodig te hebben om in Washington de highlights te zien. In deze reis willen we natuur (watervallen, rivieren, vergezichten) afwisselen met de steden, Washington en NY en 2 dagen strand aan het einde van de reis. NY bezoeken we de 2 dagen voorafgaand aan het ophalen van de camper en ook de dagen na het inleveren.

Welke route zou jij adviseren Monique?

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 11 dec 2017, 13:59

Hi Chantal,

Sorry voor mijn late reactie was nogal druk met verjaardagen. Ik denk nog even met jullie mee maar heb nog een paar vragen? Je geeft aan dat je de camper gaat ophalen in Delaware Cap. Was is jullie planning voor die dag? Zijn jullie van plan om daar te overnachten of meteen door te rijden?

Ik wil ook even meegeven aan jullie dat je beslist niet in het weekend in Gatlinburg Smokey Mountains moet zijn. Je rijdt dan echt in de file en het verstoord het wildlife proces. De Smokey Mountains zijn namelijk het drukst bezochte park van de VS en dit heeft ook mede te maken dat het park gratis is. Dus ik weet niet precies in welke periode jullie in mei gaan maar hou hier rekening mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen ervaring heb met little switzerland en Fancy Gap dus over deze 2 kan ik geen advies geven. Maar laat me even weten over de eerste dag dat is voor mij dan een aanknooppunt om beter advies te geven.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 11 dec 2017, 15:35

Hoi Monique,

geen probleem, alle hulp is welkom en we hebben nog even om te plannen :-)

We halen de camper op in New Jersey en rijden dan naar Delaware Gap. Daar overnachten we. Onze ervaring van dit jaar is dat het ophalen, de eerste boodschappen doen etc veel tijd in beslag neemt en dan is een lange rit op de eerste dag niet prettig.
Onze planning is om op maandag naar Gatlinburg te rijden. Althans, richting Gatlinburg. Ik denk dat we in Townsend uitkomen of een ander plaatsje, maar niet Gatlinburg zelf. De planning is dan op woensdag het park door te rijden, de Blue Ridge Parkway volgen en onder Asheville te overnachten. Wij zijn geen hikers, hebben ook een zoontje van 4 jaar. Wij twijfelen of we het laatste deel (eerste 100-200 milepaaltjes zeg maar) willen rijden van de Blue Ridge Parkway of in plaats daarvan de Skyline Drive te rijden als we op weg gaan naar Washington.

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 12 dec 2017, 16:05

Hi Chantal,

Dat is me nu duidelijk. Ik begrijp ook dat jullie per se naar de Niagara watervallen willen? Want tussen de Niagara watervallen naar Pittsburgh is namelijk niet heel veel te zien en het is best een lange rit. Hou er ook rekening mee dat je met een camper rijdt en er zijn werkzaamheden onderweg die voor oponthoud kunnen zorgen. Toevallig ben ik net 2 maanden geleden teruggekomen vanuit Niagara. Nu gaan jullie pas in mei maar ze zijn de wegen flink aan het opknappen en dit is geen project van een aantal maanden.

De reis die jullie gepland hebben is een mooie reis maar als ik mijn persoonlijke mening mag geven zou ik vanaf NY meteen richting het zuiden gaan maar jullie zullen hier vast goed over nagedacht hebben en bepaalde steden zullen ook op jullie verlanglijstje staan? Er is gewoon ontzettend veel te zien in de USA dus je moet keuzes maken.

Tot betrekking tot de Skyline Drive en de Blue Ridge Parkway dit is een eenbaansweg waar je maar 35 mile per uur mag rijden. Als ik naar jullie schema kijk en aangezien jullie geen hikers zijn zou ik hier dan niet al te lang zijn. Waarom? De Skyline drive en de Blue Ridge Parkway zijn prachtig hoor maar als jullie niet van plan zijn om trails te gaan lopen en alles vanaf de lookout spots wil bekijken zal je uiteindelijk merken dat deze lookouts spots erg op elkaar lijken.Je kunt het niet vergelijken met de Westkust van de USA waar jullie dit jaar zijn geweest. Het is prachtig maar niet zo divers als je begrijpt wat ik bedoel. Juist de diversiteit van de natuur en omgeving zie je veel als je de trails gaat lopen.

Zoals ik al zei zou ik meteen naar het zuiden afreizen ipv naar het noorden maar dat is natuurlijk jullie keuze en smaak. Dan zou je dezelfde reis kunnen aanhouden (behalve het noordelijke gedeelte) en zou je bijvoorbeeld Philadelphia, Williamsburg, Jamestown en Yorktown kunnen aandoen. Dan houden jullie meer tijd over en zitten jullie niet al te lang in de camper. Bovendien is Williamsburg en omgeving leuker voor een 4 jarige. Ook heb je niet alleen prachtige natuur maar ook een stuk geschiedenis van de USA. Erg leuk om gezien te hebben.

De omgeving van Washington DC is ook prachtig en hier is ook ontzettend veel te doen. Je kunt dagtrips maken vanaf Washington DC (met de boot of watertaxi maar ook met de camper) naar Alexandria en Mount Vernon en ook de natuur is er prachtig.

Als jullie toch deze reis willen aanhouden denk eens aan Letchworth State park https://parks.ny.gov/parks/79/details.aspx dit noemen ze de grand canyon van het oosten en ligt slechts 1,5 uur vanaf Watkins Glenn. Als jullie vanuit het zuiden naar Washington DC rijden is de Natural Bridge een leuke tussenstop. http://www.dcr.virginia.gov/state-parks ... nformation

Ik probeer met jullie mee te denken maar uiteindelijk zijn jullie degene welke route jullie nemen.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 13 dec 2017, 14:30

Hallo Monique,

je zet ons wel aan het denken :-) Dank voor je tips, we zijn gelijk gaan puzzelen. Fijn dat je meedenkt en je ervaringen deelt.
De route van Niagara Falls naar GSM lijkt ons inderdaad ook vrij saai, het is een lange afstand waar we 2 overnachtingen nodig hebben. Het is dus nog verder dan Pittsburgh, dat is puur een tussenstop. Niagara Falls lijkt ons erg mooi, maar dat is een cruciale keuze in de route. We moeten dan vanuit NY direct naar het noordwesten reizen. Een tussenstop in Watkins Glen en dan de route vervolgen via Letchworth State Park. Uiteindelijk aankomen bij de Great Smoky Mountains kost ons dan een week vanaf het moment van ophalen van de camper. De vraag is inderdaad of het de moeite waard is tov de plekken die jij benoemt. Als we ervoor kiezen om naar het zuiden te rijden, trekken we hem dan nog wellicht door zodat we Myrthle Beach en Charleston kunnen bezoeken. Charleston lijkt ons prachtig, lees daar veel goede verhalen over. Dan kunnen we ervoor kiezen om tijdens de reis maar deels de Blueridge Parkway te rijden (idee is het deel tussen Fancy Gap en Cherokee). De grotten van Luray staan overigens wel op ons lijstje, de Skyline Drive is geen must, wellicht pakken we een stukje mee.

Welke activiteiten raadt je aan rondom Williamsburg, Jamestown en Yorktown? Ik heb hier nog weinig over gelezen.

We hebben overigens nog niet bepaald of we linksom of rechtsom rijden, ik denk dat linksom het handigst is, dus vanuit NY naar Lancaster, Shendandoah, GSM, Charleston, Myrthle Beach en dan via Washington en Cape May terug naar NY.

Het dilemma is nu voornamelijk, waar gaan we voor; Niagara Falls/Letchworth State Park/Watkins Glen of South Carolina/meer tijd aan de kust (houden we van) en meer tijd rondom Washington.

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 15 dec 2017, 16:12

Hi Chantal,

Uiteraard is alles mooi maar als ik mijn persoonlijke mening zou mogen geven zou ik voor het zuidelijke rondje kiezen. Williamsburg is het coloniale Williamsburg dat gerestaureerd is en geeft je een idee hoe men er in 1700 heeft geleefd. Heel veel geschiedenis dus. Je kunt het gratis bezoeken maar je kunt ook een kaartje kopen als je geïnteresseerd bent in uitleg over de geschiedenis of als je bepaalde huizen van de binnenkant wilt bekijken. In het hoofd seizoen aan het einde van de dag vuren ze de kanonen af en spelen ze een mars in de buitenlucht.

Yorktown en Jamestown liggen ook bij Williamsburg slechts een kwartier van elkaar en in Yorktown vind je ook heel veel mooie oude gerestaureerde huizen waar nog steeds mensen in wonen en in Jamestown kun je de opgravingen bezoeken of Jamestown settlement waar je het oude Jamestown dat is nagebouwd kunt bezoeken en je kunt 3 zeilschepen van binnen en buiten bekijken waar ze mee van Europa naar de USA hebben gevaren. In deze omgeving is namelijk ontzettend veel te zien maar ook te doen. En Yorktown heeft ook een strandje waar je heerlijk kunt relaxen. Het is gewoon een mooie omgeving om te verblijven.

Ik weet niet of jullie ervan houden maar je hebt hier ook het bekende pretpark Buschgardens erg leuk voor de kleine en je kunt hier volop winkelen. Echt de omgeving is prachtig en geeft je een idee van het oude Amerika in 1700. Ik was onder de indruk want in het zuiden liggen de bezienswaardigheden best wel dicht bij elkaar.

Tot betrekking tot Myrtle Beach ook heel erg leuk. Volop strand, winkel gelegenheid en heel veel vertier. Mijn familie woont een uur vanaf de Niagara watervallen en telkens als ik die richting op ga verken ik de omgeving. Wat ik bedoel is als je Niagara Watervallen en Watkins Falls enz wilt bekijken zou ik dit weer in een andere reis verwerken. Want ook de Finger Lakes omgeving heeft heel veel te bieden en dan kies je alleen voor Watkins Falls. Dan zou ik de volgende keer een stuk upstate NY met New England staten bezoeken maar ik weet natuurlijk niet of jullie nog een x terug willen. Je kunt natuurlijk de reis volgen die jullie willen volgen maar het is gewoon een lang dood stuk vanaf Niagara richting het zuiden. Dan is de vraag hebben jullie het er voor over om om te rijden?

Stel je kiest voor het zuiden en je wilt Savannah en Charleston aandoen vanaf bijvoorbeeld de Smokey Mountains is een bezoek aan Stone Mountains ook heel erg indrukwekkend. Atlanta zou ik overslaan. Maar misschien wordt dit dan weer te zuidelijk.

Ik heb wat foto's en filmpjes op mijn website staan maar moet het nog fatsoeneren maar dan heb je een idee hoe de omgeving eruit ziet.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor Chantal1980 » 16 dec 2017, 08:38

Hoi Monique,

we zijn onder de indruk van je site! Wat heb je veel bezocht, ontzettend gaaf! De foto's geven ons een goed beeld. Ik denk dat we je advies gaan opvolgen om het zuidelijke rondje te rijden en niet naar de Niagara Falls te gaan. Het kost ons inderdaad veel tijd en we hebben in beginsel ook getwijfeld of we bijvoorbeeld naar de Green en White Mountains wilde rijden en de kust van Maine wilden bezoeken (Acadia lijkt ons prachtig!). Ook de temperatuur speelt mee en ik las over de black flies in New England in de periode dat wij gaan (mei). We hadden daar dus eigenlijk voor nu een streep doorgezet.

Ik heb de route nu zover mogelijk aangepast, het enige is dat we op vrijdag door de Great Smoky Mountains rijden (van Asheville naar omgeving Gatlinburg). Als we de route omdraaien, hebben we gelijk 4 dagen Washington na 2 dagen NY en we willen de steden niet zo snel achter elkaar bezoeken, maar juist meer spreiden in de reis.

We zijn nog op zoek naar een paar tips, wellicht kun jij hiermee helpen. Wat is een leuke omgeving om te overnachten tussen:

- Gatlinburg - Charleston, dit is een rit van ongeveer 6 uur en omdat we op zondag uit Gatlinburg vertrekken zijn we benieuwd wat dan de meest handige route is om de niet te lang te doen over de route door de GSM. Wij zaten zelf te denken aan een overnachting in de buurt van Spartanburg.
- Charleston - Williamsburg. We komen op de kaart nu zo'n beetje uit bij Wilmington. En dan aanrijden via Myrthle Beach. Is de omgeving van Wilmington leuk voor een tussenstop?
- Heb je tips voor Cape May of Long Beach? We willen hier 2 nachten blijven voordat we de camper weer inleveren. We hebben gezien dat daar genoeg campings zijn. Maar wel op zoek naar rust, mooie stranden en leuke eettentjes. Onze voorkeur gaat nu uit naar Cape May.

Alvast bedankt weer!

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 17 dec 2017, 22:21

Hi Chantal,

Leuk van je om dit te zeggen. Ik heb veel meer gezien maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om alles op de site te zetten. Ben ook heel veel in de Westkust geweest maar dat is iets langer geleden en heb daar helaas niet zulke mooie foto's van want ik had toen geen digitale camera. Maar ben van plan in 2018 een lange tijd richting de westkust te gaan. Maar goed, je geeft het zelf al aan de black flies zijn verschrikkelijk. Wij hebben het zelf ondervonden. Sommige lokals lopen zelfs in deze periode met imkers (netten) voor hun gezicht om zich te weren tegen de black flies. Het heeft onze vakantie gedeeltelijk verpest want wij houden van de natuur en we konden de trails niet vervolgen door deze kleine rot vliegjes. Maar terug te komen op je vragen.

Spartanburg is op zich een goede uitvalsbasis maar een half uur vanaf Spartanburg op dezefde hoogte ligt Greenville. In Greenville is iets meer te doen dan in Spartanburg. Bij Greenville ligt ook het Paris Mountain State Park waar je ook kunt camperen. https://southcarolinaparks.com/paris-mountain
In Greenville zelf heb je het mooie Falls Park en de river walk wat een enorme aantrekkingskracht heeft op deze stad. http://www.fallspark.com/
Ik zou persoonlijk dan rond Greenville verblijven maar dat is uiteraard jullie keuze.

Wilmington is ook een uitstekende keuze. Je kunt hier een rit met de trolley maken door historic dowtown en in deze stad zijn heel veel bekende films opgenomen. https://wilmingtonnc.com/wilmington-trolley-company/ Maar het leukste gedeelte van Wilmington is de downtown riverwalk aan de cape fear river hier vind je veel restaurants en kun je heerlijk buiten op het terras zitten. Meestal is het weer rond deze periode ook uitstekend. Ook kun je een boottochtje maken over de Cape Fear rivier.

Maar als jullie geen behoefte hebben aan een stad is er ook een mogelijkheid om lekker bij het strand te vertoeven. Carolina Beach State Park is een ideale plek om te verblijven en hier kun je ook camperen. Je kunt het ook uiteraard combineren met Wilmington. https://www.ncparks.gov/carolina-beach- ... rk/camping

Mijn voorkeur gaat ook naar Cape May. Long Beach is drukker meer toeristisch (voornamelijk mensen uit NY) en de stranden op Cape may zijn veel breder en mooier. Leuk weetje, Cape May is een historisch stadje en in 1620 gesticht door de Hollandse zeevaarder Cornelis Mey. Ook heeft Cape May een 2 km lange promenade. Op sunset Beach is het meeste vertier te vinden buiten Sunset beach kun je lekker aan je rust komen.

Tip: Ik weet niet precies welke periode in mei jullie gaan maar hou rekening met Memorial weekend dan hebben de Amerikanen een lang weekend vrij en gaan ze allemaal op stap. Dit houdt in dat niet alleen de hotels maar ook de campgrounds vol geboekt kunnen zijn. Dit is volgens mij op 26, 27 en 28 mei 2018. Als je toevallig in deze periode in Washington DC bent en je houdt van militaire parades enz is het ook een aanrader om daar te zijn. Ik hoop niet dat ik het jullie al te moeilijk heb gemaakt?

Trouwens goede keuze hoor richting het zuiden, het weer is ook veel mooier daar want ik heb de laatste 2 jaar niet zulk mooi weer gehad in het noorden.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Tips route Shenandoah en Great Smoky Mountains

Berichtdoor USAreiziger » 17 dec 2017, 22:24

Hi Chantal,

Ben ik weer. Zijn jullie lid van de ANWB? Zo ja neem je ANWB kaart mee en hier kun je korting krijgen op hotels en de campgrounds. In de USA heet het triple A of AAA. Kan jullie veel geld sparen aan het eind van de vakantie.

https://www.anwb.nl/ledenvoordeel/voord ... ten-Europa

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Berichtdoor Chantal1980 » 18 dec 2017, 14:54

Hi Monique,

ontzettend bedankt voor je tips! We zaten echt een beetje met Niagara Falls en de route heen en terug in onze maag en de 'loze dagen', maar dit is nu een goede oplossing :thumbup:

Vervelend die black flies, toch een goede keuze om dat over te slaan. We zullen vast vaker naar de US gaan en dan plannen we die trip wel in de zomer. Er staat nog veel op het lijstje hoor, ook Oregon, Washington, Yellowstone, etc. Dat waren ook de ideeën voor de reis in 2018, maar ook daar zijn de temperaturen niet hoog in mei. En met een camper in de kou is geen succes hebben we dit jaar ondervonden in Bryce (-6 graden).
Het weer vinden we inderdaad belangrijk, zeker met een kleine erbij. We hadden dit jaar in Californië veel zeemist en ook de dagen erna, in LA, Joshua Tree, Lake Havasu, etc was het weer niks bijzonders. En je leeft toch voornamelijk buiten. Dit is het laatste jaar dat we buiten de zomer om kunnen reizen omdat onze zoon nog niet leerplichtig is. Vanaf 2019 zitten we vast aan schoolvakanties :shock:

Paris Mountain State Park ziet er mooi uit, goede tip! Is Lake Hartwell evt ook aan te raden? Ik dacht eraan om dan via de Tallulah Falls te rijden, maar weet niet of dat heel veel tijd in beslag neemt en of het iets toevoegt tov de heenreis naar Gatlinburg vanuit Asheville twee dagen ervoor.
Paris Mountain State Park ligt op de route als ik via Google Maps de meest logische route intoets.

Wilmington en Cape May lijken dan goede keuzes te zijn. Dan gaan we daar de campings boeken.

We zijn het 3e weekend van mei weer terug, dus van de drukte tijdens Memorial Weekend hebben we dan geen hinder.

Wij hadden dit jaar 5000+ foto's van onze reis door het Westen, uiteindelijk heb ik er 300 uitgekozen om te bewerken en deels af te drukken. Fotografie is een hobby dus ik kon los tijdens deze reis! Er is ook zoveel om op de foto te zetten in het westen.

Ik stuur je nog even een PB, heb nog een paar vragen over NY en dat is dan weer off-topic. Waardeer je hulp, dank!

Groet,
Chantal

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Berichtdoor USAreiziger » 19 dec 2017, 18:48

Hi Chantal,

Ja heel herkenbaar de mist aan de Californische kust voornamelijk rond de San Francisco omgeving. Wij hebben het inderdaad ook verschillende keren meegemaakt en dan kun je ook niet al te mooie foto's maken. Het weer is de laatste jaren moeilijk in te schatten maar dit is uiteraard wereldwijd het geval. Maar bijvoorbeeld de kust van de Carolinas hebben een subtropisch klimaat dus je hebt meer garantie dat het weer hier mooi is.

De afgelopen 3 jaar ben ik rond de Niagara watervallen geweest zoals ik al aan had gegeven mijn familie woont daar maar ze zeggen dat de laatste jaren de lente steeds wordt overgeslagen. Dus van winter meteen naar de zomer en de maand mei was kouder dan normaal. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het dit jaar ook het geval is maar het is aan het veranderen daar.

Ik ben helaas niet in de omgeving van Lake Hartwell en de Tallulah Falls geweest dus ik kan hier helaas geen tips over geven. Ik had even gekeken maar het ziet er ook weer prachtig uit. Ik heb veel van de USA gezien maar ook ik verbaas me nog steeds op het forum hoe veel ik weer niet heb gezien. Sorry dat ik je hier niet mee kan helpen.

Ik zal de andere mail ook even bekijken.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

viola
Amerikafan
Berichten: 146
Lid geworden op: 23 sep 2008, 18:57

Re: Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Berichtdoor viola » 24 aug 2018, 21:08

Hallo,
Ik lees jullie verhaal en ben benieuwd of Chantal iets heeft bijgehouden van een reisblog.
Wij willen volgend jaar April - Mei van Philadelphia - Washington - Skyline drive - Blue ridge Parkway - Vlucht naar Orlando (vanaf Nashville?) en dan Florida in. Met onze dochter van nu 4, dan bijna 5. Dus wij zijn zeer benieuwd naar je ervaringen!
2009: Utah-Arizona-Nevada-Californie
2010: NYC
2011: Illinois-Indiana-Kentucky-Tennessee-Mississippi-Alabama-Louisiana-Texas
2015: Florida

Chantal1980
Amerika-newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 nov 2017, 20:55
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Chantal1980: tips gevraagd route Shenandoah en Great Smoky Mountains.

Berichtdoor Chantal1980 » 26 aug 2018, 10:27

Hallo Viola,

ik heb geen blog bijgehouden, maar je kunt mij altijd een pb sturen, dan kan ik antwoord geven op je vragen! Wij hebben de route NY, Lancaster, Shenandoah (Blue Ridge Parkway), Great Smoky Mountains, Asheville, Charleston, Cape May, NY gereden met de camper. Hoor graag wat je wilt weten!

Groet, Chantal