Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Als je een vraag hebt over non-immigratievisa (tijdelijk verblijf in de VS), kun je die hier stellen.
Plaats reactie
Paul123
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2018, 12:04
Aantal x V.S. bezocht: 10

Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door Paul123 » 11 mar 2018, 12:09

Onze kinderen hebben de Amerikaanse nationaliteit omdat ze daar zijn geboren.
We zouden graag een jaar in de USA gaan wonen. High School etc.
Maar mogen wij (de ouders) gewoon mee naar de USA? Weet iemand dit?
We gaan er van uit dat de kinderen gewoon naar school mogen. Heeft iemand daar andere ervaring mee?

We hopen dat jullie alle ervaringen die er zijn kunnen geven, het lijkt complexer dan we dachten.

mtl
Amerika-expert
Berichten: 5636
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door mtl » 11 mar 2018, 13:24

Dat kan een immigration lawyer wel vertellen. Sowieso interessant Nederlandse ouders en Amerikaanse kinderen.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 7271
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 28
Locatie: Zaventem

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door Marcopstal » 11 mar 2018, 14:54

Naar mijn mening niet. Je blijft een "buitenlander" en kan dus enkel naar de VS regel bent met de immigratieregels. Het is een bijzondere situatie, vooral omdat jullie blijkbaar slechts 1 jaar daar zouden willen gaan wonen als ik het goed begrijp.

Jullie kunnen naar de VS met een ESTA (voor maximaal 90 dagen) of een visum voor een categorie waar jullie voor in aanmerking komen. Bij mijn weten is er geen visum voor deze specifieke situatie en zou je dus eigenlijk met een toeristenvisum moeten gaan.

Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke zaken:

1) wonen de kinderen in de VS ? Ik meen te begrijpen dat dit niet het geval is.
2) zijn de kinderen ouder dan 21 jaar ? Aangezien je over high school spreekt neem ik aan van niet.
3) hoe gaan jullie dat jaar financieel rondkomen ? Werken is immers uitgesloten, en van zodra je daar over spreekt sluiten de meeste visum deuren.

Er zijn regels dat kinderen met een US citizenship hun ouders kunnen sponsoren voor een greencard. Daarvoor moeten ze evenwel 21 jaar oud zijn.


Dit is uiteraard mijn mening, of het echt onmogelijk is zal een gespecialiseerd iemand moeten uitzoeken.

Overigens om het nog wat ingewikkelder te maken:

Jullie kinderen zijn zonder twijfel US Nationals (zijnde houder van de nationaliteit) maar niet noodzakelijk US Citizens.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16/19/20
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18/20
Midwesten: 02
South: 07/11

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3562
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door hemmie » 11 mar 2018, 15:49

Een Amerikaans kind hebben geeft je geen rechten. Een meerderjarig kind dat in de VS woont en voldoende inkomen heeft kan ouders sponsoren voor een greencard, maar zo te lezen is dat nog geen optie. En het is ook de vraag hoe lang dat nog kan, als het aan Trump ligt niet lang meer.
Terug in Texas!

mtl
Amerika-expert
Berichten: 5636
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door mtl » 11 mar 2018, 16:25

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben hoe die kinderen de Amerikaanse nationaliteit hebben maar de ouders niet.

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3035
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door goldenhills » 11 mar 2018, 17:12

De moeder kan in de USA zijn op een tijdelijk visum als de kinderen geboren worden. Er zijn vast heel wat Amerikanen met ouders die een H of L visum hadden toen ze geboren werden.

Blue Lake Law
Amerika-ontdekker
Berichten: 22
Lid geworden op: 12 apr 2018, 13:24
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: Jaar gaan wonen in USA met kinderen.

Bericht door Blue Lake Law » 12 apr 2018, 14:32

Het is wel mogelijk om een visum te krijgen. Er is een specifiek onderdeel van de FAM (Foreign Affairs Manual) wat dit toestaat. Je mag niet met ESTA gaan maar je kunt wel een B-2 aanvragen. Tijdens de aanvraag moet je alles uitleggen aan de Consulaire Ambtenaar zodat ze de juiste aantekening op het visum plaatsen. Als je het visum krijgt, moet je dit ook laten weten aan de CBP agent bij de grens zodat je een periode van een jaar mag blijven in plaats van 6 maanden.

Je mag niet werken op een B-2 visum, dus jullie moeten genoeg geld hebben om het gezin te onderhouden tijdens jullie verblijf.
Hoewel dit een B-2 aanvraag zou zijn is dit wel een heel specifiek geval. Ik zou een immigration attorney raadplegen om deze aanvraag voor jullie te laten opstellen.

*bron: ik ben Amerikaans immigration attorney.

Dit is mijn mening en is niet bedoeld als juridisch advies.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer