Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant op

Als je een vraag hebt over non-immigratievisa (tijdelijk verblijf in de VS), kun je die hier stellen.
Erwin (V.)
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 apr 2013, 13:25
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Almere

Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant op

Bericht door Erwin (V.) » 18 apr 2013, 14:57

Hallo,

Misschien weten jullie meer over het pad dat ik voor ogen heb.

Ik ben 33% eigenaar van een onderneming die enkele miljoenen waard is. Deze onderneming (ik) wil een klein bedrijf met circa 1M USD omzet en vier medewerkers in SC overnemen voor ongeveer 600K EUR. Ik pendel dan heen en weer tussen de onderneming daar én het moederbedrijf in Nederland. Net zolang als nodig is. Bijvoorbeeld eerst een week of drie, dan een week drie niet en dan weer een week wel. En dan twee maanden niet en dan weer een weekje of twee wel etc. etc.

Als dat bedrijf goed geïntegreerd is met ons moederbedrijf, dan ben ik daar min of meer klaar en laat ik de werkzaamheden over aan een bedrijfsleider daar (die er al werkt). En dan wil ik met mijn gezin naar bij voorkeur Californië verhuizen. De bedoeling is dat we ons daar vestigen en dat ik om de paar maanden naar Nederland vlieg om daar te zijn en mijn bedrijf verder vanuit CA het bedrijf bestuur.

De vraag is: kan ik starten op een L-Visum? Hoevaak mag ik dan heen-en-weer. Mag ik dat na x tijd omzetten in een permanent verblijf? Kan ik dan daarmee naar Californië ?

Ik hoor graag wat jullie van dit verhaal denken? Visumtechnisch dan...

Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7083
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Springfield, Missouri
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door ned in MO » 18 apr 2013, 16:25

Als je daar serieus over bent dan zou ik dit soort vragen hier niet op het forum stellen. Ongetwijfeld een hele hoop kennis hier aanwezig maar ook een hoop goed bedoeld advies dat niet altijd helemaal juist is en dan met name omdat ze jou , je bedrijf en de achtergronden niet kennen.
Een goede advocaat die hierin gespecialiseerd is in de arm nemen is het advies.
Daar kun je wel hier voor advies om vragen. Genoeg mensen die je naar een goede advocaat zouden kunnen wijzen denk ik

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3143
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Ziva » 18 apr 2013, 16:39

Ik vond dit een goed artikel misschien heb je er iets aan.

Verder sluit ik me bij ned aan. Je zult ongetwijfeld wel wat adviezen krijgen maar iedere situatie is anders en daarom is het beter als een advocaat jouw specifieke situatie bekijkt om te zien of wat jij wilt mogelijk is. Succes!

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18464
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door kastelke » 18 apr 2013, 23:05

Als je 600,000 euro of dollars te investeren hebt, zou ik gewoon voor een EB-5 gaan, en dus direct voor een green card. Maar daarmee is het niet mogelijk om nu eens wel en dan weer eens niet in de US te blijven. Je hoofdverblijfplaats moet er zijn, jij mag zelf kiezen waar.

Een L-visum is een tijdelijk visum, beperkt in tijd. Onder bepaalde omstandigheden wel om te zetten naar een Green Card (met mogelijk vele jaren wachttijd, op dit moment kan het zijn dat je 7 jaar moet wachten op je green card).
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door USInsider » 19 apr 2013, 03:23

EB-5 is een optie maar hangt ervan af of het gebied waar het over te nemen bedrijf staat in die categorie valt (een z.g. targeted area). Anders is de eis voor EB-5 het dubbele bij mijn weten: a cool 1 Million. Er zijn ook enige eisen waar het bedrijf aan moet voldoen om voor EB-5 te kwalificeren.

Maar inderdaad er zijn mogelijkheden om $ 500,000 te investeren en zo voor de hele familie groene kaarten te veroveren als het even meezit. Je zou die optie ook eens kunnen (laten) onderzoeken. Er zijn hier een paar deelnemers die zo binnen zijn gekomen. Je hoeft in de investering in kwestie niet zelf te werken, maar zowel jij als je vrouw en straks je kinderen hebben recht te werken enz. in de US. Enige nadeel is dat de G.K. een Conditional green card is voor de eerste twee jaar. Doet de investeerder niet wat-ie beloofde, wordt het aantal geprojecteerde arbeidsplaatsen niet waar gemaakt, dan heb je een probleem en moet de hele familie het land uit. Plus grote kans dat je een deel van je geld kwijt bent.

Mbt. het L-1 visum is het zaak een goede immigratie advokaat in te huren. Immers als het lukt op L-1A te gaan (specialist of functional manager) is het in geval mogelijk een groene kaart procedure te doorlopen zonder labor certification. Hetgeen de wachttijd inderdaad met jaren bekort.

Met een L-visum (non-immigrant) mag je bij mijn weten net zo vaak op en neer heen en weer als je wilt. Wat het betekent voor een groene kaart - vaak afwezig -kan wederom allen de immigratie advokaat vertellen. Zodra men een groene kaart heeft wordt het anders, dan bij voorkeur niet langer dan een half jaar - hetzij een periodes hetzij in een eenmalig buitenlands verblijf van zes maanden - buiten de US. Is de periode/de periodes tussen een half jaar en een jaar dan kan re-entry gevraagd worden bij immigrations. Wie langer dan een jaar weg moet blijven (totaal of in gedeeltes) moet eerst toestemming vragen bij USCIS.

Met een visum (non-immigrant zoals L-1 of een G.K.) kun je wonen, werken, gaan en staan waar je wilt in de US.
Het voordeel van L-1 is dat de echtgenoot/echtgenote een L-2 visum krijgt dat ook recht geeft op werken.
De kids mogen echter niet werken en als een van de kis 21 wordt, of trouwt, moet het de US verlaten (tenzij dat huwelijk immigratie rechten geeft.)

Mbt. je vragen wat betreft bedrijf, ga eens naar de website van NOLO die hebben veel boeken voor down-load waarin de juridisch ramificaties van zaken doen worden uiteen gezet. "Internetdiensten" is ook wat vaag. Als het bv. porno is zul je sneller problemen hebben dan wanneer je christelijke lectuur verspreid. Ik zou er dus zeker een deskundige op loslaten (PBBI komt hier in gedachten), iemand die vaker te maken heeft gehad met overname US bedrijf. De US is het land van 'buyer beware', waar zo ongeveer iedereen de ander een poot probeert uit te draaien.

Overigens: wat heeft iedereen toch met CA ?!
Laatst gewijzigd door USInsider op 19 apr 2013, 23:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7083
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Springfield, Missouri
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door ned in MO » 19 apr 2013, 04:23

Tsja vind ik ook. Mooie staat maar een beetje overrated voor wat het biedt. hartstikke duur en zo goed als failliet. Ca is leuk om te bezoeken.

Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Kingair » 21 apr 2013, 21:01

ned in MO schreef:Tsja vind ik ook. Mooie staat maar een beetje overrated voor wat het biedt. hartstikke duur en zo goed als failliet. Ca is leuk om te bezoeken.
Failliet net zoals al de andere staten of beter de ganse wereld :lol:
Maar wat heeft Cal wel niet ?
Ik ga nu regelmatig naar Palm Springs
Lekker warm in je pool liggen relaxen en na 1.5 uur rijden zit je in Big Bear lekker aan het skien :thumbup:

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19640
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Petra/VS » 22 apr 2013, 18:14

Kingair schreef:
ned in MO schreef:Tsja vind ik ook. Mooie staat maar een beetje overrated voor wat het biedt. hartstikke duur en zo goed als failliet. Ca is leuk om te bezoeken.
Failliet net zoals al de andere staten
Niet waar, Virginia bijvoorbeeld had vorig jaar een budget surplus van $448,5 miljoen en zo zijn er nog een aantal, ik meen 27 vorig jaar.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Kingair » 24 apr 2013, 11:40

Petra/VS schreef:
Niet waar, Virginia bijvoorbeeld had vorig jaar een budget surplus van $448,5 miljoen en zo zijn er nog een aantal, ik meen 27 vorig jaar.
Inderdaad er zijn nog 'beter financieel sterkere' staten dan CA.
Maar toch gaan wij proberen daar te geraken
En enerzijds zitten we er deels gebonden aangezien we iets opstarten in een specifieke sector (maar dat is geen probleem hoor ;-)
Als het allemaal zover is . . . als . . . kunnen jullie het hier wel lezen !
Ons L1-A dossier is bijna helemaal klaar, nog een aantal kleine aanpassingen en normaal gaat het begin Mei binnen
Dus vanaf nu maar duimen
Nu hoe dan ook binnen 3 weken zitten we er weer

CA here we are again

Groeten,

Kingair

DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door DejaVu » 24 apr 2013, 12:45

Half Europa is ook failliet dus dat scheelt.

Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Kingair » 24 apr 2013, 13:26

DejaVu schreef:Half Europa is ook failliet dus dat scheelt.
Half . . . maak daar al maar 3/4 van :wink:

Portugal
Spanje
Frankrijk
Belgie (binnenkort)
Nederland (zal wel volgen)
Duitsland (doet het nog redelijk goed) en vanaf hier gaat het alleen maar meer bergaf

Maar we zullen er misschien wel ooits terug uitgebakken

Hoop ik

Groeten,

Kingair

bazinga
Amerika-ontdekker
Berichten: 94
Lid geworden op: 13 feb 2013, 21:48
Locatie: Las Vegas

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door bazinga » 26 apr 2013, 17:29

kastelke schreef:
Een L-visum is een tijdelijk visum, beperkt in tijd. Onder bepaalde omstandigheden wel om te zetten naar een Green Card (met mogelijk vele jaren wachttijd, op dit moment kan het zijn dat je 7 jaar moet wachten op je green card).

Heeft bij ons precies 9 maanden geduurd.

Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Kingair » 26 apr 2013, 21:21

Daar teken ik nu voor !

Prettig weekend

Kingair

bazinga
Amerika-ontdekker
Berichten: 94
Lid geworden op: 13 feb 2013, 21:48
Locatie: Las Vegas

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door bazinga » 27 apr 2013, 21:16

Op het moment dat je in het land bent op je L-visum gelijk de Green Card procedure in werking zetten. Bij ons was de immigration petition binnen 2 dagen goedgekeurd en de adjustment of status was in 9 maanden erdoor. Misschien hebben we geluk gehad maar ik ken nog meer mensen waar het ontzettend vlug bij gegaan is. Nu moet ik zeggen dat wij op een L-1a visum gekomen zijn, ik weet niet of dat wat uitmaakt.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door USInsider » 27 apr 2013, 22:33

Ja dat maakt een wereld van verschil !!! dat heb ik hier eerder ook al aangegeven.
Jij (Bazinga dus) had een L-1A visum wat betekent dat er meestal geen Labor Certification vereist is voor de Groene Kaart. De Labor Certification is het meest tijdrovende deel van een G.K. procedure. Denk een paar jaar in bepaalde gevallen - ook omdat de EB-3 categorie waar de meeste aanvragers in vallen, quota heeft.

Status Adjustment, deel twee van de procedure zeg maar, kost onder een jaar in de meeste gevallen. Soms gaat Consular Processing sneller - moet je wel voor terug naar Ned. - maar dat is een kwestie van met je advokaat overleggen.
Maar is het L visum een L-1B dan is er wel Labor Certification vereist en zoals gezegd dat kan het een proces van jaren zijn.

Ik begrijp ook niet zo goed waarom KingAir, die zo gung-ho is mbt. immigratie, een jaar wil wachten voor aanvragen van G.K. L-visums zijn dual intent je kunt dus vrij snel na aankomst in US je aanvrage doen. Vroeger, before dual intent, moest je wachten en dan zogenaamd 'opeens' het idee krijgen.

Overigens, jij nog gefeliciteerd !

bazinga
Amerika-ontdekker
Berichten: 94
Lid geworden op: 13 feb 2013, 21:48
Locatie: Las Vegas

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door bazinga » 27 apr 2013, 23:32

Dank je oortjes.
Ik raad Kingair ook aan gelijk de green card te gaan regelen.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door USInsider » 27 apr 2013, 23:43

Maar hij moet, realiseerde ik me dit herlezend, wel eerst goed overleggen met zijn immigratie advokaat. Ik weet ook niet of hij L-1A of L-1B heeft aangevraagd.

bazinga
Amerika-ontdekker
Berichten: 94
Lid geworden op: 13 feb 2013, 21:48
Locatie: Las Vegas

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door bazinga » 27 apr 2013, 23:49

Hij geeft zelf aan dat zijn L-1a aanvraag bijna klaar is, dus ik denk dat hij dus op een manager's/executive visa binnenkomt. Dus kan hij in principe ook dat Labor Certificate overslaan.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door USInsider » 28 apr 2013, 00:32

Oh daar had ik overheen gelezen dus.

Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Bedrijf overnemen en over drie jaar met gezin die kant o

Bericht door Kingair » 28 apr 2013, 17:43

@ Bazinga
@ Oortjes,

Yip ik ga op L1-A.
Heb het ganse weekend het Business Plan wat meer in kleur gestoken (foto's + grafieken want dat wou ik pas op het allerlaatste doen).
Cijfermatig en tekstueel moest het eerst allemaal kloppen.

Nu dan ben ik mis betreffende de GC.
Ik dacht (maar ik vraag het zeker en vast na) dat je eerst een jaar in de VS moest zitten voordat je een GC kon aanvragen.
Wel, ik hoop dat jullie gelijk hebben maar daar twijfel ik niet aan :thumbup:
Dan heeft die domme Belg het verkeerd begrepen :lol:

Zal nog maar niets erover aan Mrs en Mrs Mini vertellen of ze slapen helemaal niet :lol:

Thanks for the info !

Toch een knap forum AA of niet soms :wink:

Prettig zondag allemaal !

Groeten,

Kingair

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer