F-1 visum Amerika problemen.

Als je een vraag hebt over non-immigratievisa (tijdelijk verblijf in de VS), kun je die hier stellen.
Plaats reactie
NoortjeJansen
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 sep 2022, 17:51
Aantal x V.S. bezocht: 0

F-1 visum Amerika problemen.

Bericht door NoortjeJansen »

Hallo! Ik heb een vraag over een visum aanvraag.

Ik ben 3e jaars studente aan de universiteit leiden en ben van plan mijn minor sociologie in New York te volgen. Hiervoor heb ik een f1 visum nodig en deze heb ik dan ook aangevraagd.
Ik ben in juni op gesprek geweest bij het consulaat, ik miste op dat moment 1 formulier en mocht deze versturen via de mail. Dit heb ik verstuurd en kreeg als reactie dat ik mijn documenten mocht versturen. Toen ik op 20 augustus wilde vertrekken, kreeg ik van de stewardessen te horen dat mijn documentnummer niet overeen komt met mijn visum. Dit was natuurlijk erg balen en heb gelijk de ambassade gebeld, zei konden mij niet helpen en ik moest toch bij het consulaat zijn. Nadat ik eindelijk contact kreeg, zeiden ze dat ik nogmaals mijn documenten moet sturen. Toen ik dit gedaan had, kreeg ik als reactie dat ik opnieuw een interview moet afleggen met een consulair medewerker.
Ik had gelijk een nieuwe afspraak ingezet en ben naar mijn interview geweest. Ik ben hierop geweigerd omdat de consulair medewerker denkt dat ik langer in de VS blijf dan dat ik aangeef.
Na dit gesprek, heb ik wederom opnieuw een afspraak gemaakt maar nog voordat ik een afspraak kon maken, hebben ze mijn aanvraag geweigerd op grond van (214B).

Is er iemand die ook zoiets heb meegemaakt of iets soortgelijks ?

Met vriendelijke groet !
mtl
Amerika-expert
Berichten: 7226
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: f1 visum amerika problemen

Bericht door mtl »

Je zou 214B kunnen invullen in de zoekfunctie rechtsboven. Dan krijg je meer postings over dat onderwerp.
Gebruikersavatar
Nagini
Amerikafan
Berichten: 369
Lid geworden op: 10 apr 2018, 09:12
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: Lewisburg, WV

Re: f1 visum amerika problemen

Bericht door Nagini »

Hallo Noortje,

Fijn dat je een eigen topic hebt geopent! Dat werkt meestal beter dan met een nieuwe vraag in een ander topic posten.

Als ik je goed begrijp heb je in eerste instantie een F-1 visum in je paspoort geprint gekregen, maar het documentnummer op dat visum in je paspoort klopte niet met het nummer van je paspoort? Of heb je nooit het geprinte visum gekregen?

Voor je situatie; nadat je bij het interview was afgewezen op grond van (214B), werd die specefieke visum-aanvraag gesloten door het consulaat (bron: https://travel.state.gov/content/travel ... nials.html). Dit kun je niet appealen, nogmaals op interview komen heeft geen zin en daarom is je afspraak gecanceled. Dit is een afwijzing voor deze specifieke aanvraag, geen permanente weigering voor F-visums in het algemeen. Je kunt daarom nog steeds een nieuwe visumaanvraag doen (inderdaad: alle kosten + tijd opnieuw). Wel is het natuurlijk zo dat ze de volgende extra goed naar je banden met het thuisland kijken: op het consulaat zullen ze in het systeem zien dat je recent om 214b afgewezen bent.

Om wat voor documenten vroegen ze je precies? Hoe heb je proberen aan te tonen dat je banden hebt met Nederland? Als je hier alles al geprobeerd hebt heeft het weinig zin om het nogmaals te proberen, maar misschien heb je iets over het hoofd gezien.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer