HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Als je een vraag hebt over non-immigratievisa (tijdelijk verblijf in de VS), kun je die hier stellen.
Wesley91
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 jul 2017, 16:42
Aantal x V.S. bezocht: 0

HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Wesley91 » 17 jul 2017, 18:07

Beste mensen,

Ik en mijn vriendin hebben een reis naar de Verenigde Staten gepland en zullen op 18 Augustus dit jaar vertrekken naar Las Vegas.

Ik zal even de situatie zo goed mogelijk proberen uit te leggen. 6 jaar geleden toen ik 19 jaar was heb ik de fout gemaakt om met te veel alcohol op achter het stuur van mijn auto te kruipen, dom dom dom. Aangezien ik hievroor gearresteerd en veroordeeld ben geweest (boete & EMA cursus) kwam ik niet door de ESTA heen en ben ik genoodzaakt een visum aan te vragen.

Begin April heb ik alle lastig vragen van het DS-160 formulier ingevuld en een afspraak gemaakt voor een interview en deze ook betaald. De eerstvolgende plek voor het interview was op 18 April. Op 18 april ben ik naar het consulaat gegaan voor het interview, waarna hun vroegen of dat ik het gerechtelijk vonnis van de rechtzaak naar hun toe kon mailen om de visa aanvraag af te handelen.de dag erna heb ik dit vonnis opgehaald en naar hun toegemaild.

Na 2 maanden geen nieuws heb ik een e-mail naar het consulaat gestuurd met de vraag of er al iets bekend was over het aangevraagde visum waarop ik een e-mail terug kreeg : vanwege de zomerdrukte duur het 'iets' langer. Dit was op 13 Juni.

Afgelopen vrijdag heb ik nogmaals een e-mail gestuurd of hun mij alsjeblieft wat informatie kunnen verschaffen over hoe lang het nog gaat duren voordat ik antwoord krijg of dat mijn visum geaccepteerd zal worden of niet, omdat onze vakantie over 5 weken van start gaat. Hierop kreeg ik het antwoord dat mijn aanvraag nog steeds in behandeling is en dat hun geen tijdsindicatie kunnen geven over hoe lang het nog kan gaan duren en dat het ze spijt als onze vakantie niet door kan gaan.

De grond zakte even onder mijn voeten vandaan en ik zag onze vakantie al in duigen opgaan. Hierna heb ik contact opgenomen met een bedrijf die met spoed een visum kan verzorgen. Ik heb hun het hele verhaal zoals hierboven uitgelegd en hun vertelde mij direct dat dit heel merkwaardig is dat ik na 3 maanden nog geen reactie heb gekregen, helaas kon hij niks voor mij betekenen. Ik heb het consulaat opnieuw een e-mail gestuurd of er een andere mogelijkheid is om de aanvraag te versnellen zoals een spoedvisum o.i.d. , desnoods tegen een extra betaling waarop ik tot vandaag nog geen antwoord op heb gekregen. Wat ik hier ook op forums lees is dat de meeste mensen hun visum al na 2 weken binnen hebben zonder enige problemen waardoor ik mij afvraag, Gaat er bij hun iets mis, hebben ze mijn aanvraag over het hoofd gezien ? Op hun site geven ze aan dat de meeste gevallen binnen 60 dagen afgehandeld zijn en dat ze bij bepaalde gevallen nader onderzoek moeten verichten. Is het vergrijp van 6 jaar geleden dan zo ernstig dat het zo lang moet duren ?

Vandaag heb ik geprobeerd contact op te nemen met het Amerikaans consulaat, maar vragen over een non-immigrant visa kunnen alleen via de email gestuurd worden. Na goed zoeken ben ik een ander telefoon nummer tegengekomen, Na het doorgeven van mijn ds-160 nummer werd er meteen gezegd dat ze helaas niks voor me kunnen doen omdat er bij mijn aanvraag staat : 'your visa is undergoing neccesairy processing ' wat er nu al 3 maanden staat.

Ik hoop dat mijn verhaal duidelijk is en er iemand is op dit forum die mij hiermee kan helpen of andere ideeën heeft aangezien onze vakantie over een kleine 4 weken zal gaan beginnen en ik totaal niet meer weet wat ik moet en kan doen..

Alvast heel erg bedankt
Groetjes Wesley

Gebruikersavatar
Njit
Amerika-expert
Berichten: 13225
Lid geworden op: 09 nov 2004, 22:04
Partner van: SpaceAce
Aantal x V.S. bezocht: 11
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Njit » 17 jul 2017, 18:27

Ik heb sterke twijfel of je hier wel een Visum voor had hoeven aanvragen. Heb je nu niks meer aan want je hebt het proces al gestart.

stormbreaker
Amerikafan
Berichten: 338
Lid geworden op: 13 okt 2014, 21:47
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor stormbreaker » 17 jul 2017, 18:44

Maar TS heeft een afgewezen ESTA? Of heeft TS vóór aanvraag al zijn conclusies getrokken en GEEN ESTA aangevraagd? Ik denk dat dat even heel duidelijk geformuleerd moet worden, en dit zeg ik niet om rot te doen maar anders had TS beter gewoon ESTA kunnen aanvragen en het resultaat afwachten. Mij is hier in het verleden geadviseerd voor alle toeristische reizen onder de 90 dagen geen B1/B2 maar altijd ESTA aan te vragen, tenzij er echt gegronde redenen zijn waarom ik er met ESTA niet in kan.

Gebruikersavatar
meyem
Amerika-expert
Berichten: 4248
Lid geworden op: 15 sep 2010, 21:53
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: Amstelveen

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor meyem » 17 jul 2017, 20:58

Wesley91 schreef:... kwam ik niet door de ESTA heen en ben ik genoodzaakt een visum aan te vragen.

ESTA lukte dus niet, zo lees ik het ....
yikes, sorry, ik kan niets voor je betekenen, maar zal wel voor jullie duimen!! De ergste zomerdrukte zal daar vast wel bijna voorbij zijn en dan komen ze aan je aanvraag toe ...
Sterkte!!
Mijn NYC blogs
We are all but images of our time

stormbreaker
Amerikafan
Berichten: 338
Lid geworden op: 13 okt 2014, 21:47
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor stormbreaker » 17 jul 2017, 21:01

Ja, blijkbaar afgewezen ESTA. Maar dan krijg je volgens mij weinig geld terug als het visum niet lukt? Of heeft degene waarbij je geboekt hebt daar speciale voorwaarden voor?

roelb
Amerika-expert
Berichten: 3273
Lid geworden op: 17 mar 2009, 13:10
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor roelb » 18 jul 2017, 01:08

Je kunt gewoon een ESTA aanragen, dit valt niet onder de "moral turpitude" noemer.

Je zegt dat je "gearresteerd" bent. Die term kennen we in Nederland niet. Je bent wellicht aangehouden en in verzekering gesteld, maar het lijkt me sterk dat dat dan alleen voor het rijden onder invloed was, dan is er meestal meer aan de hand.

Ben je gewoon staande gehouden en heb je al dan niet een rijontzegging gehad dan is dat geen "crime involving moral turpitude". Je kunt gewoon een ESTA aanvragen. Dat kun je ook op dit moment gewoon doen. Als je eerder onterecht "ja" hebt geantwoord op onderstaande vraag dan moet je wellicht de email link gebruiken om uit te leggen dat dat per abuis was en om een verkeersovertreding ging. De vraag is:

B) Have you ever been arrested or convicted for an offense or crime involving moral turpitude or a violation related to a controlled substance; or have been arrested or convicted for two or more offenses for which the aggregate sentence to confinement was five years or more; or have been a controlled substance trafficker; or are you seeking entry to engage in criminal or immoral activities? *


DUI valt niet onder moral turpitude. En het is ook geen violation related to a controlled substance, dat gaat over drugs, niet over alcohol.

Ik vind het proces dat je beschrijft ook vreemd. Heb je je paspoort nog? Normaal laat je je paspoort achter bij de afspraak en krijg je dat terug met een visum. Je krijgt ook bij de afspraak normaliter te horen dat het visum wordt verstrekt. In het interview had ook al direct duidelijk moeten worden dat een veroordeling voor rijden onder invloed verder niet relevant is. Heb je het wel duidelijk toegelicht? Had je een Nederlands sprekende of Amerikaans sprekende consulair medewerker?

heidem
Amerikafan
Berichten: 366
Lid geworden op: 05 jun 2011, 22:29
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor heidem » 18 jul 2017, 06:06

roelb schreef:Je zegt dat je "gearresteerd" bent. Die term kennen we in Nederland niet. Je bent wellicht aangehouden en in verzekering gesteld, maar het lijkt me sterk dat dat dan alleen voor het rijden onder invloed was, dan is er meestal meer aan de hand.


Dat ligt toch iets anders, want in principe wordt elke verdachte van rijden onder invloed aangehouden, omdat er juridische complicaties ontstaan als er wordt gehandeld op basis van vrijwillige medewerking van de verdachte. Inverzekeringstelling is niet mogelijk voor rijden onder invloed.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 6084
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Zaventem

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Marcopstal » 18 jul 2017, 07:31

Ik zal even de situatie zo goed mogelijk proberen uit te leggen. 6 jaar geleden toen ik 19 jaar was heb ik de fout gemaakt om met te veel alcohol op achter het stuur van mijn auto te kruipen, dom dom dom. Aangezien ik hiervoor gearresteerd en veroordeeld ben geweest (boete & EMA cursus) kwam ik niet door de ESTA heen en ben ik genoodzaakt een visum aan te vragen.


Dat je niet door de ESTA bent is min of meer je eigen schuld, je hebt dus "JA" ingevuld op de vraag en dat leidt dan automatisch tot een afwijzing. Aangezien er ondertussen een visumaanvraag loopt denk ik niet dat je dit nog ongedaan krijgt.

Je hebt dit totaal niet in de hand en er lijkt mij ook geen manier te bestaan om dit te bespoedigen.

Heb je het vonnis samen met een officiële vertaling overgemaakt ?
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18
Midwesten: 02
South: 07/11

Wesley91
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 jul 2017, 16:42
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Wesley91 » 18 jul 2017, 09:02

Beste mensen,

Aller eerst bedankt voor alle reacties.

Wat betreft de ESTA aanvraag. Mij was verteld om bij de vraag over moral turpitude 'ja' in te vullen waaruit ik opmaak dat ik daarop dus 'nee' had moeten invullen :( . Ik heb ook contact gehad met een onafhankelijk bedrijf die mensen helpt om aan een visum te komen. Die vertelde mij dat als je een strafblad heb sowieso een visum moet aanvragen, omdat rijden onder invloed op je strafblad komt te staan. Vanuit dat punt ben ik dus gestart met de visumaanvraag.

Aangezien ik verder nog nooit een visum heb aangevraagd was dit allemaal nieuw voor mij. Na de aanvraag van het interview heb ik alle benodigde spullen meegenomen zoals paspoort, ds 160, foto enz.

Mijn paspoort heb ik nog steeds en deze hebben hun ook niet bij hun gehouden en ik heb ook niet direct een antwoord gekregen omdat ze aan mij vroegen om het gerechtelijk vonnis naar hun toe te mailen wat ik de dag erna direct gedaan heb zoals gevraagd, maar zonder officiële vertaling. Hier werd ook niet om gevraagd..

Tijdens het interview moest ik mijn verhaal uitleggen wat er gebeurd is toen ik aangehouden werd en dat heb ik ook gedaan.het verhaal ligt iets ingewikkelder. Ik ben niet tijdens het autorijden aangehouden. Ik heb geprobeerd met vrienden om weg te komen wat niet was gelukt. Omdat niemand wou zeggen wie er had gereden moesten we mee naar het bureau waarna ik had toegegeven dat ik had gereden. Hierover staat niks op het vonnis o.i.d. hierop staat alleen de straf.

Wat ik er nu uit opmaak is dat ik er eigenlijk totaal niks aan kan doen en het maar zal moeten afwachten ?

Of zal ik toch contact opnemen met het consulaat om te vragen of mijn visumaanvraag wel nodig was en zo nee te laten annuleren. Wat mij onwaarschijnlijk lijkt want dan hadden ze mij dat wel kunnen vertellen tijdens het interview.

Alvast bedankt

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 6084
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Zaventem

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Marcopstal » 18 jul 2017, 09:18

Kijk, we kennen natuurlijk de veroordeling niet en hoe die juist tot stand kwam.

Vraag is of dit inderdaad op je strafblad staat en als het er is op gekomen, hoelang het er blijft staan. Meegenomen worden voor verhoor is bvb. nog iets anders dan "gearresteerd" worden. Men neemt je soms gewoon mee uit praktisch oogpunt. Dat is zowat vergelijkbaar met de politieagent in de VS die je tegenhoudt en in de boeien slaat terwijl ze hun verder onderzoek doen, maar je uiteindelijk niet naar de gevangenis brengt en je ter plaatse terug vrijlaat. Op dat moment ben je ook niet "gearresteerd" geweest. Ben je bvb. ook gedurende een periode "opgesloten" geweest terwijl men zich bvb. beraad heeft wat er verder moet gebeuren.

In sommige gevallen pas men een "alternatieve" straf toe, net om niet tot een proces te komen. Als er een "vonnis" is lijkt het me dat dit er wel is gekomen. Maar blijft dus de vraag hoe het zit met je "strafblad".

Ik stel me de vraag of de overgemaakte documenten voldoende duidelijk zijn en er geen "twijfel" bestaat over wat het nu eigenlijk gaat. Als men je document bvb. naar de VS overmaakt voor beoordeling zou de taal misschien wel een probleem kunnen zijn of toch op zijn minst onduidelijkheid veroorzaken.

Je aanvraag zit in ieder geval in een "administratieve molen" en dat is op zich dus een probleem om er iets mee te doen. Die klok kan je niet terugdraaien. Alleen het feit dat het in onderzoek is zal er vermoedelijk toe leiden dat er geen andere optie meer is.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18
Midwesten: 02
South: 07/11

heidem
Amerikafan
Berichten: 366
Lid geworden op: 05 jun 2011, 22:29
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor heidem » 18 jul 2017, 10:48

Marcopstal schreef:Vraag is of dit inderdaad op je strafblad staat en als het er is op gekomen, hoelang het er blijft staan. Meegenomen worden voor verhoor is bvb. nog iets anders dan "gearresteerd" worden. Men neemt je soms gewoon mee uit praktisch oogpunt.


Een veroordeling door een rechter of een strafbeschikking van het openbaar ministerie voor rijden onder invloed komen op het strafblad (de justitiële documentatie) te staan en blijft daar in principe dertig jaar op staan (onder omstandigheden langer maar daar lijkt hier geen sprake van).

Meenemen voor verhoor zonder aanhouding is theoretisch mogelijk als een verdachte daarmee instemt, maar ligt in de praktijk in Nederland juridisch eigenlijk niet voor de hand vanwege complicaties met betrekking tot de rechten van verdachten en complicaties bij de ademanalyse of de bloedproef.

roelb
Amerika-expert
Berichten: 3273
Lid geworden op: 17 mar 2009, 13:10
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor roelb » 18 jul 2017, 10:55

Wesley91 schreef:Wat ik er nu uit opmaak is dat ik er eigenlijk totaal niks aan kan doen en het maar zal moeten afwachten ?


Zoek eens op 221g, dan kom je in ieder geval een telefoonnummer tegen voor vragen over B1's: 202-663-3198 or businessvisa@state.gov.

Ik neem aan dat je op het consulaat een 221g letter hebt gehad? Heb je een bevestiging dat de door jou gestuurde documenten zijn ontvangen? Of is op dat moment de status gewijzigd? Of wacht men misschien nog op die documenten terwijl jij denkt dat ze al ontvangen zijn?

M Kactus
Amerikakenner
Berichten: 1031
Lid geworden op: 22 mar 2011, 14:05
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor M Kactus » 18 jul 2017, 11:23

Zelfs al is er een strafblad, dan gaat het nog niet om Moral Turpitude.

Ik weet het niet heel zeker, maar volgens mij is er niks verkeerd met alsnog een ESTA in te vullen. Er is niks wat je verbiedt om op een ESTA te reizen terwijl een visum-aanvraag nog loopt. Daarnaast kan de VS je strafblad niet inkijken.
- Je mag geen ESTA aanvragen als je ooit bent veroordeeld voor een "crime of moral turpitude": Is hier niet het geval (uit wat we kunnen lezen).
- Je mag geen ESTA aanvragen als je ooit een visum geweigerd bent: Is hier ook (nog) niet het geval.

Ik zou het gewoon zo durven te doen. Dat je ooit "ja" hebt ingevuld, hoeft ook geen probleem te zijn. Als je per ongeluk gemist hebt, is de raad sowieso om het even later opnieuw te proberen.

roelb
Amerika-expert
Berichten: 3273
Lid geworden op: 17 mar 2009, 13:10
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor roelb » 18 jul 2017, 11:34

Helaas, dat mag niet.. Vanaf usembassy.gov:

My visa application is still pending (in 221g status). Can I travel to the U.S. under the Visa Waiver Program (ESTA) before a final decision has been made?
No. Your current application must be resolved before you would become eligible to apply for the Visa Waiver Program. If you apply for an ESTA clearance while your current application is still pending, you must answer “yes” when asked whether you have ever had a visa application denied. Failure to respond truthfully to the ESTA questions can pose additional problems for future travel to the United States. Once your application has been resolved, you should then answer either “yes” or “no” when asked whether you have ever had a visa application denied based on the final decision of your visa application. Applications which have expired (abandoned cases where more than 1 year has passed from the time of initial application) are considered denials for the purposes of the Visa Waiver Program. Therefore, you must answer “yes” when asked whether you have ever had a visa application denied when applying for an ESTA clearance.

Wesley91
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 jul 2017, 16:42
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Wesley91 » 18 jul 2017, 11:38

roelb schreef:
Wesley91 schreef:Wat ik er nu uit opmaak is dat ik er eigenlijk totaal niks aan kan doen en het maar zal moeten afwachten ?


Zoek eens op 221g, dan kom je in ieder geval een telefoonnummer tegen voor vragen over B1's: 202-663-3198 or businessvisa@state.gov.

Ik neem aan dat je op het consulaat een 221g letter hebt gehad? Heb je een bevestiging dat de door jou gestuurde documenten zijn ontvangen? Of is op dat moment de status gewijzigd? Of wacht men misschien nog op die documenten terwijl jij denkt dat ze al ontvangen zijn?


Ik heb geen 221g formulier gehad en na het opsturen van het gerechtelijk vonnis heb ik een automatische e-mail gekregen, maar geen bevestiging dat hun mijn document ontvangen hebben. Het e-mail adres en telefoonnummer gelden voor business visums en ik moet een toeristen visum hebben. Ik kan het uiteraard proberen.

Wat betreft het aanvragen van de ESTA is een mogelijkheid die ik ga uitproberen. Misschien toch het consulaat weer bellen en vragen of ik in mijn situatie toch met een ESTA verder kan gaan.

Een klein uurtje geleden een e-mail ontvangen van het consulaat : The Consul is still reviewing your application, please could you check back on Friday for an update?

Best regards, lfe


Net nog de status gecheckt :

Case Created: 18-Apr-2017
Case Last Updated: 18-Apr-2017

Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
For more information, please visit U.S. Consulate General Amsterdam.

Vanaf 18 april geen verandering. 'Several weeks' zijn ondertussen 'several months' grrrrrrr :evil:

Bedankt voor alle reacties en adviezen

Wesley91
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 jul 2017, 16:42
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Wesley91 » 18 jul 2017, 11:39

roelb schreef:Helaas, dat mag niet.. Vanaf usembassy.gov:

My visa application is still pending (in 221g status). Can I travel to the U.S. under the Visa Waiver Program (ESTA) before a final decision has been made?
No. Your current application must be resolved before you would become eligible to apply for the Visa Waiver Program. If you apply for an ESTA clearance while your current application is still pending, you must answer “yes” when asked whether you have ever had a visa application denied. Failure to respond truthfully to the ESTA questions can pose additional problems for future travel to the United States. Once your application has been resolved, you should then answer either “yes” or “no” when asked whether you have ever had a visa application denied based on the final decision of your visa application. Applications which have expired (abandoned cases where more than 1 year has passed from the time of initial application) are considered denials for the purposes of the Visa Waiver Program. Therefore, you must answer “yes” when asked whether you have ever had a visa application denied when applying for an ESTA clearance.


Dat kan ik dus ook weer wegstrepen...

M Kactus
Amerikakenner
Berichten: 1031
Lid geworden op: 22 mar 2011, 14:05
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor M Kactus » 18 jul 2017, 11:44

Hm, oké. Duidelijk. Maar hij heeft wel nog geen 221g-formulier ontvangen. Is het dan wel in '221g status'?
Uiteraard wel, maar technisch gesproken, dan? In ieder geval zou ik het niet wagen om het met een ESTA te doen, in dat geval. Daarvoor is het wat dunnetjes.

Dus voorlopig is het wachten tot vrijdag. Als dan alles in orde is, is het ook nog wel prima op tijd. Wel een beetje spannend zo, maar er is ook geen reden om je te weigeren.

roelb
Amerika-expert
Berichten: 3273
Lid geworden op: 17 mar 2009, 13:10
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor roelb » 18 jul 2017, 11:45

Wesley91 schreef:Een klein uurtje geleden een e-mail ontvangen van het consulaat : The Consul is still reviewing your application, please could you check back on Friday for an update?


Dat is positief. Vermoedelijk een "oeps, dit is wel erg lang blijven liggen" momentje en nu ergens op iemand zijn bureau.

Vrijdag weer mailen of bellen dus.

Wesley91
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 jul 2017, 16:42
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Wesley91 » 18 jul 2017, 11:56

Het is inderdaad heel erg spannend zo, een beetje 'te' spannend haha. Hoeft voor mij niet, want echt naar de vakantie uitkijken zit er niet echt in met zo veel spanning en onzekerheid.

Dat idee heb ik zelf ook dat het ergens onder op de stapel is gekomen, maar goed vrijdag inderdaad er direct weer achter aan gaan.

Thnx.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 6084
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Zaventem

Re: HELPP !!!!! Nog steeds geen visum.....

Berichtdoor Marcopstal » 18 jul 2017, 21:10

heidem schreef:Een veroordeling door een rechter of een strafbeschikking van het openbaar ministerie voor rijden onder invloed komen op het strafblad (de justitiële documentatie) te staan en blijft daar in principe dertig jaar op staan (onder omstandigheden langer maar daar lijkt hier geen sprake van).


Dertig jaar lijkt me enorm veel. In België verdwijnen er al veroordelingen van je strafregister na 3 jaar. En er bestaat ook een systeem van eerherstel waar je zaken die in principe lange tijd blijven staan kan laten wissen (mits men akkoord gaat natuurlijk)

heidem schreef:Meenemen voor verhoor zonder aanhouding is theoretisch mogelijk als een verdachte daarmee instemt, maar ligt in de praktijk in Nederland juridisch eigenlijk niet voor de hand vanwege complicaties met betrekking tot de rechten van verdachten en complicaties bij de ademanalyse of de bloedproef.


In België ben je pas aangehouden wanneer men effectief een "aanhoudingsbevel" uitvaardigt. Meenemen naar het bureau is helemaal niet abnormaal, zelfs al is het om een verkeersboete te betalen.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18
Midwesten: 02
South: 07/11


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht