Werken in IT zonder college degree?

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
Plaats reactie
ricflair
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jul 2020, 10:51
Aantal x V.S. bezocht: 2

Werken in IT zonder college degree?

Bericht door ricflair » 01 jul 2020, 11:16

Hoe realistisch is het om met enkel certificaten van Cisco en Comptia werk te vinden in de US voor een entry-level IT position?

Ik weet dat de makkelijkste optie het K1 visa ---> permanent residency is, maar wat is de kans dat een bedrijf in de States mijn visum kan sponsoren?

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9875
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Hockey » 01 jul 2020, 13:53

Dit zou dan een H1B visum zijn, zie hier voor meer info. Geen idee wat de kans is.

Van belang is ook je werkervaring in NL en je leeftijd. Jouw nickname doet me vermoeden dat je minimaal 30+ bent, en vermoedelijk zelfs 40+. Als dat het geval is ga je ook nog aanlopen tegen de vraag of ze iemand van die leeftijd wel op een entry level positie willen hebben.

Martijn88
Amerika-ontdekker
Berichten: 50
Lid geworden op: 26 jul 2017, 11:36
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Martijn88 » 01 jul 2020, 14:19

Werkvisums zijn in ieder geval on hold tot einde van het jaar ivm covid-19. K1 is een fiancee visum, maar je geeft niet aan dat je partner Amerikaans citizen/resident is. Als je K1 overweegt en je zou willen werken, dan zou ik ook CR1 overwegen, duurt iets langer, maar je mag wel gelijk aan de slag zodra je in de US aankomt.

Willem1
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Willem1 » 01 jul 2020, 15:10

De kans dat een willekeurig bedrijf (dat jou niet kent, en waar je nog nooit eerder aan verbonden bent geweest) een vacature heeft, die baan aan jou aanbiedt (nadat je gesolliciteerd hebt), en daarbij ook bereid is om een H1B voor je te regelen, is in mijn optiek erg klein. Eigenlijk: te verwaarlozen.

In ieder geval al omdat het regelen van een H1B voor het bedrijf tijd, geld en moeite kost (en al die tijd blijft de vacature dus onvervuld) - en dan nog is het een traject met een onzekere uitkomst (de laatste jaren waren er ruwweg 3x meer aanvragen voor H1B visa dan dat er visa beschikbaar waren). En dit speelt allemaal niet als het bedrijf iemand kan aannemen die gewoon mag werken in de VS.

Daarnaast: zelfs als een bedrijf bereid zou zijn om dit te doen, dan is voor hen de pool van kandidaten om uit te kiezen natuurlijk enorm groot. Dan concurreer je ook tegen mensen uit India, China, de UK... de hele wereld.

Als laatste: voor een H1B visum is als minimum opleiding het equivalent van een US Bachelor vereist.

Gebruikersavatar
Pete.Z
Amerika-expert
Berichten: 7277
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Pete.Z » 01 jul 2020, 19:10

Tenzij je verschrikkelijk goed bent in wat je doet, zijn certificaten niks waard. Leuk om te hebben, maar verder niks.
Geen bedrijf gaat je aannemen daarmee als ze daarnaast ook je visum moeten sponsoren.

Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 2317
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Almere vak V » 02 jul 2020, 11:48

Tsja...

Het korte antwoord? Niet!

Een paar certificaatjes (met alle respect) zegt helemaal niks. Daar lopen er waarschijnlijk duizenden van rond in de VS. Daarnaast gaat je ervaring/leeftijd belangrijk zijn. Of je moet in de combinatie die je noemt iets kunnen wat maar weinig mensen kunnen en daar ook nog is erg goed in zijn. Dat zou de zaak eventueel veranderen.

Hoeveel bedrijven daar ken je die van (specifiek) jouw vaardigheden gebruik zouden willen maken. Hoeveel bedrijven kennen jou daar al? Hebben die bedrijven vacatures? Hebben die bedrijven moeite om die vacatures te vullen? Als ze moeite hebben om die vacatures te vullen zijn ze dan bereid daar een buitenlander op aan te nemen? Zijn ze bereid om daarvan (een deel...) van de kosten voor hun rekening te nemen? Zijn ze bereid de hele poppenkast die bij een H1B hoort aan te gaan? Met een kans van 1 op 3 dat dit gaat lukken...

Ik zou willen zeggen, vul in en kleur de plaatjes...

Zoals gezegd, K1 is een visum waarmee je kunt trouwen. Die optie zie ik niet door je benoemd. Maar dan mag je nog steeds niet werken. Dan zou ik voor een CR1 kiezen.

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3378
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door Ziva » 09 jul 2020, 15:24

Ik werk in de IT en had 10 jaar geleden zelfs met dat, een bachelor degree en 10 jaar ervaring erbij nog best moeite om een baan te vinden toen ik nog in Nederland woonde en ook nadat ik al verhuisd was (ik had al een greencard), ging het niet heel gemakkelijk maar het ligt er ook een beetje aan welke tak van de IT je zoekt. Netwerbeheerders en systembeheerders zijn er in overvloed maar als je kan ontwikkelen maak je alweer meer kans.

Je bent door je afkomst een "apart geval" en je valt daardoor wel op tussen de normale cv's maar alhoewel meertaligheid vaak als een pré gezien wordt voegt het verder weinig toe aan wat je te bieden hebt. Je beste kans zou denk ik zijn voor een Nederlands bedrijf wat ook in Amerika actief is.

Iets wat je kansen zou vergroten is een zogenaamd CompTIA A+ certificaat. Dat wordt heel vaak gevraagd voor veel posities dus wellicht kun je kijken of je dat zou kunnen doen.

Heel veel success!

MGTOW_Homeboy
Amerika-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 okt 2020, 23:39

Re: Werken in IT zonder college degree?

Bericht door MGTOW_Homeboy » 20 okt 2020, 06:15

TL;DR 0% kans

Vorig jaar is de H1B procedure veranderd in een lottery waarbij, de masters en bachelor degree aantallen (20k en 65K) zijn omgedraaid.
Er is dus geen sprake meer van direct contact tussen werkgevers en werknemers en de banen worden nu uitgeloot aan voornamelijk master degree houders met een uitmuntend resume. Voor de werknemers is de aanmeldingsprocedure verkort naar ongeveer een week (jaarlijks) met een fee, voor de werkgever minder dan een maand (jaarlijks) met uiteraard een fee. En tenslotte zijn de H1B visas (non resident/immigrant visa categorie) niet langer 2 jaar maar 1 jaar geldig.

Je enige opties: trouwen met een Amerikaan of de DV lottery.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer