Pagina 1 van 1

Ervoor gaan ofniet?

Geplaatst: 12 sep 2019, 13:50
door Jellecambre
Mijn vrouw en ik zijn 2 jaar geleden op huwelijksreis geweest in Florida ( Orlando, Naples, keys, Miami ). We waren er zo onder de indruk dat het ons maar niet loslaat. We denken er aan om er zelfs te gaan wonen.

Nu vragen we ons natuurlijk allerlei zaken af.

- wat zijn de meest toegankelijke staten om als buitenlander te wonen en werken?
- waar kan je werken als buitenlander? Politie? brandweer? Onderwijs, Attractie-parken, ...
- is het bv ook haalbaar om een Belgisch restaurant te openen of zijn ze eerder argwanend richting ongekende keukens?
- welk budget moeten we rekenen voor een huis te kopen?
-...

Waarom raden jullie het aan/af?

Zijn er beurzen voor extra sfeer op te snuiven?

Re: Ervoor gaan ofniet?

Geplaatst: 12 sep 2019, 14:12
door roelb
Hoeveel geld heb je om te investeren? Minder dan 500k? Dan is je enige realistische optie meedoen met de diversity visa lottery. Heb je meer dan 500k vrij te investeren en zijn je plannen voor zo'n restaurant serieus: ga dan eens praten met een accountant die gespecialiseerd is in het opzetten van een onderneming in de US. Houd er wel rekening mee dat een visum dat je op die manier verkrijgt (voorzover ik weet) altijd gebonden is aan je onderneming. Kinderen mogen mee, maar zullen na hun 21e het land weer moeten verlaten.

Re: Ervoor gaan ofniet?

Geplaatst: 12 sep 2019, 14:15
door Old Faithful
De eerste vraag zou zijn: op basis van welk visum zouden jullie naar Amerika kunnen verhuizen? Dat is voor verreweg de meesten van ons nog niet zo gemakkelijk.

Edit: ik zie dat roelb me al voor was.

Re: Ervoor gaan ofniet?

Geplaatst: 12 sep 2019, 14:31
door Hockey
Hallo Jellecambre,

ik plaats mijn standaardlijstje. Dit lijstje bevat de meest gebruikte mogelijkheden.

1) De DV Lottery winnen.
2) Trouwen met een Amerikaans staatsburger.
3) Een baan vinden in de VS die aan de eisen voldoet, H1-B visum.
4) Binnen een bedrijf opklimmen en dan binnen dat bedrijf een transfer maken naar de VS, L1 visum.
5) Een bijzondere skill hebben en daarin in NL al wat bereikt hebben, denk aan David Beckham of Rutger Hauer.
6) Voldoende investeren in een bedrijf in de VS (en dan ook meer dan 50% van de aandelen hebben), en een bepaald aantal mensen een baan bieden.

Verder is dit plaatje erg nuttig om zaken duidelijk te maken. En lees ook eens deze twee topics door.

Jouw vragen zijn voor een deel te algemeen. Hoeveel budget moet je hebben om een huis te kopen; tja, waar wil je gaan wonen, dat bepaalt hoeveel geld je nodig hebt; en dan daarnaast ook nog wat voor huis je wil hebben.

Re: Ervoor gaan ofniet?

Geplaatst: 12 sep 2019, 15:18
door Queste
roelb schreef:
12 sep 2019, 14:12
Hoeveel geld heb je om te investeren? Minder dan 500k? Dan is je enige realistische optie meedoen met de diversity visa lottery.
Eerlijk? 500k? Zo hoog was mijn vermogen echt niet hoor. De "veilige" ondergrens voor een E-2 is $100k. Velen zijn toegelaten met minder maar je neemt dan een risico. Naast de investering zelf heb je natuurlijk ook nog wat geld nodig voor de verhuizing en andere persoonlijke kosten. Praat met @PBBI als je hier meer over wilt weten. Het is mogelijk met een restaurant, ik verbaas me er meer over dat Belgie een eigen keuken heeft :) Florida is erg populair bij de E-2 houders ook. Kinderen krijgen inderdaad te maken met de age-out, vanaf hun 21e moeten ze zelfstandig voor een visum zorgen, voor de meesten is dat een F-1 studenten visum. Vervolgens wordt er of een bedrijf gestart voor het kind (E-2), of wordt er voor het einde van de studie getrouwd.
De primaire aanvrager is inderdaad gebonden aan het bedrijf waarvoor de E-2 aangevraagd is, maar het staat je natuurlijk vrij om onder dezelfde entiteit meerdere activiteiten te ontwikkelen. De spouse krijgt een EAD (Employment Authorization Document) en mag dus een reguliere baan aannemen. Dus goed nadenken wie uiteindelijk de primaire aanvrager is!
Verder zijn we druk aan het lobbyen om een pad te creeren naar een GC vanaf het E-2 visum. https://www.congress.gov/bill/116th-con ... 4?s=1&r=41
Dit is wel het 3e congress waar een gelijksoortig voorstel is ingediend en de kans van slagen is niet heel groot. Ook hier valt op dat de merderheid van de onderschrijvende senatoren uit Florida zijn, daar zitten nou eenmaal de meeste E-2's