Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
Jhannah1211
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2018, 13:31
Aantal x V.S. bezocht: 2

Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Jhannah1211 » 18 jan 2018, 15:21

Dag allemaal!

Aangezien ik nieuw ben op dit forum zal ik me even voorstellen. Ik ben 32 jaar oud en heb een klein gezin bestaande uit mezelf, mijn vriend en zoon. Wij willen zoals velen emigreren naar Amerika, Florida om precies te zijn. Ik heb al weken lang uren onderzoek gedaan maar het volgende kom ik maar niet achter.

Ik ben deels in Amerika opgegroeid (1991 - 1998) en heb een social security nummer, wat echter volgens de Amerikaanse ambessade niks voorstelt omdat volgens de telefoniste iedereen die kan aanvragen. Helaas heeft mijn vader naar zeggen nooit een greencard voor mij kunnen krijgen. Mijn broer is Amerikaan maar woont al net zolang als ik in Nederland, inmiddels 20 jaar, ik ben wel terug geweest in 2003. En mijn vader is in het bezit van een greencard maar die zal inmiddels verlopen zijn. Dus de kansen daar zijn denk ik geschoten.

Nu heeft mijn nicht (Amerikaan) wel belang bij mij in haar bedrijf omdat ik naast mijn diploma diëtetiek veel andere diploma’s heb. Ze heeft helaas helemaal geen kennis van de h1b of EB3 procedure. Ik heb gezien dat de kosten voor de aanvrager h1b minimaal $2000 zijn als je geen gebruik maakt van een emigratie advocaat. Bovendien kom ik In de eerste instantie niet in aanmerking voor de EB3 aanvraag omdat ik in het gespecialiseerde beroep niet twee jaar werkervaring heb. Ik werk al negen jaar in een ziekenhuis maar dat telt volgens mij niet mee. Dit wil ik graag in Amerika opdoen dus zal in de toekomst niet geheel onmogelijk zijn.

Vragen hierbij zijn;
Ziet iemand een loophole?
Klopt het wat de ambessade mij verteld heeft?
Zijn de kosten realistisch?
Mijn vader heeft zn greencard gekregen omstreeks 1980, maakt dat wat uit?
Word er bij het keuren van de h1b onderscheid gemaakt per beroep?

Ok, stel dit niet lukt of wel maakt niet uit het is allemaal hypothetisch. Mijn vriend, waarmee ik eerst ga trouwen voordat we vertrekken krijgt daar een H5 status mag in principe wel een aanvraag doen voor een werkvergunning maar ik heb gezien dat daar op dit moment heibel over is. En dat opleidingen wel erg belangrijk zijn. Het is zo als wij hier alles verkopen hebben we ongeveer een $100000 dat we daar kunnen investeren. Zou hij dat mogen investeren in een eigen bedrijf waar hij vervolgens in werkt? Komt hij dan in aanmerking voor een E2 visa? En moet hij dat bedrag dan helemaal investeren? Ik begrijp namelijk helemaal niks van de E1 en E2 visas. Het lijkt erop dat hij dan handel of diensten moet uitwisselen met Nederland. Is dat zo en hoe werkt dat? Klopt het dat kans op een greencard nihil is via deze weg? Zijn huidige baas heeft projecten bijvoorbeeld in Afrika als hij die in Amerika zou hebben mag hij dan mijn vriend daarvoor aannemen? Of mag mijn vriend die projecten aannemen? En moet de belasting dan bij Nederland of Amerika worden afgedragen.

Als laatste, ik heb begrepen dat veel het proberen door een bedrijf in Amerika over te kopen, wat zijn hier de perspectieve van? Als aller laatste, wat zijn ongeveer de kosten voor een E1 of E2 visum?

Excuses voor de lange tekst ik hoop dat iemand wat toe te voegen heeft. Ik zou het zeer op prijs stellen. Alvast hartelijk dank voor de moeite, alleen al voor het lezen van dit bericht!

Groetjes

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 7836
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Hartsdale, NY

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Bennogr » 18 jan 2018, 15:47

Allemaal vragen voor forumlid PBBI. Die doet dat soort dingen als zijn vak.
Terug in de straten en huizen in de voorsteden (gelukkig niet al te ver van Brooklyn, Manhattan, de Bronx, Queens en Staten Island).

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3214
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor hemmie » 18 jan 2018, 16:12

Op basis van familie emigreren is zo telezen niet mogelijk. Ik weet te weinig over H1 en E2 om daar iets over te zeggen, maar weet weldat he E2 volgens mij eigenlijk alleen samen met een specialist kunt aanvragen, en voor H1 heb je een immigration lawyer nodig, dus extra kosten. Op H4 mag je partner voorlopig niet werken, volgens mij kan hij pas een werkvergunning aanvragen als een greencard aangevraagd wordt, enook dat zou weer kunnen worden teruggedraaid. Dan moet hij dus wachten tot jullie een greencard hebben. Met E2 mag je geloof ik beide werken, maar kun je weer geen greencard aanvragen en moeten kinderen op hun 21e vertrekken.
Terug in Texas!

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Willem1 » 18 jan 2018, 16:47

Ik denk inderdaad ook dat je hele Amerikaanse voorgeschiedenis (er gewoond hebben, vader die green card heeft gehad, SSN hebben) niet meer relevant is. Om het bot te zeggen: daar heb je nu niks aan. De enige family-based optie zou op basis van je Amerikaanse broer zijn, maar a) dat is een erg lange termijn verhaal (op dit moment worden in de F4 categorie aanvragen van ruim 13 jaar geleden behandeld), b) je zult een sponsor nodig hebben die in de VS woont (en als dat niet je broer is, zou het een beetje een aparte visum-aanvraag worden. Misschien niet onmogelijk, maar wel ongebruikelijk), en c) het is nog maar de vraag of deze mogelijkheid nog bestaat op het moment dat je aan de beurt zou komen.

Employment-based: Als je je het liefst permanent in de VS zou vestigen, zou ik in jouw geval allereerst proberen om voor een EB3 te gaan. Weliswaar hoef je minder aan te tonen om aan een H1B te voldoen, maar: De H1B is tegenwoordig een loterij (85,000 H1B's beschikbaar tegenover 199,000 aanvragen in 2017 (interessant trouwens: in 2016 waren er nog 236,000 aanvragen)), dus de kans is dat je een hoop tijd stopt in een aanvraag die misschien niet eens in behandeling genomen wordt; b) als je een H1B krijgt, krijgt je partner een H4 en mag daar zo ongeveer niks mee, en c) als je permanent wil blijven moet je na 6 jaar weer een nieuwe procedure opstarten.

Als je een aanvraag voor een EB3 rond kunt krijgen, dan krijg je direct een green card, en je partner ook (en mag daarmee werken). Een EB3 kost meer tijd en is vooral initieel meer werk voor de werkgever, maar het eindresultaat is (voor jou) veel beter.

Van investeerders-visa weet ik te weinig af, maar volgens mij is $100k niet voldoende (nog los van het feit dat het - denk ik - niet verstandig is om al je spaargeld te investeren).

Het is wel aan te raden om een immigratie-advocaat met een goede track-record in de arm te nemen. Zonder ervaring gaat het je anders een enorme berg uitzoekwerk kosten (en loop je het risico in valkuilen te trappen).

Queste
Amerikakenner
Berichten: 729
Lid geworden op: 21 mei 2016, 12:06
Aantal x V.S. bezocht: 16
Locatie: Düsseldorf
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Queste » 18 jan 2018, 17:02

Willem1 schreef:Van investeerders-visa weet ik te weinig af, maar volgens mij is $100k niet voldoende

Officieel is er geen ondergrens maar de praktijk is dat $100000,- doorgaans minimaal nodig is om een bedrijf te kopen dat je aan de voorwaarden laat voldoen. Daarbovenop komen nog eens de kosten voor visumaanvraag, immigratieadvocaat, verhuizing, aanloopkosten voor borgstelling e.d. omdat je geen krediethistorie hebt, enz.
The quality of the answers is always a direct result of the quality of the question

Jhannah1211
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2018, 13:31
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Jhannah1211 » 18 jan 2018, 17:10

Bedankt voor de reacties!

Voor iedereen die mee leest, Ik heb idd een fout gemaakt: visa voor H1B echtgenoot heet een H4; het is mogelijk een werkvergunning aan te vragen als de H1B houder een EB3 aanvraag heeft lopen zoals het nu op uscis staat.

Ik ben erg benieuwd waar kan ik vinden dat het een eis is om een emigratie advocaat in de arm te slaan voor de H1B procedure of is dat bij alle procedures verplicht? Op de site van de uscis komt het over alsof het optioneel is.

Als een EB3 aanvraag goedgekeurd word geld dat dan ook voor de echtgenoot? Ik had begrepen dat er dan weer voor de echtgenoot een greencard via een omweg aangevraagd moet worden evenals voor de kinderen.

E2 biedt dus helemaal geen zekerheid en komen nog veel meer kosten bij kijken. Ik weet niet of ik dat risico wil nemen. Hij kan volgens mij ongeteld verlengd worden maar dan blijf je ook bezig. Wat zijn aanloopkosten voor borgstelling? Hoe werkt het met krediethistorie? Site is ook goed zou niet weten waar ik moet zoeken.

Is er een manier waarop ik via dit forum direct een bericht aan PBBI kan sturen?

Alvast weer bedankt! Groetjes

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8538
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor markro » 18 jan 2018, 18:09

Hartelijk welkom op het AllesAmerikaforum.

Hierbij de link naar het forumprofiel van PBBI en daarop vind jij de mogelijkheden om hem een e-mail en/of privébericht te sturen:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=113
Marco.

Onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Willem1 » 18 jan 2018, 18:41

Jhannah1211 schreef:het is mogelijk een werkvergunning aan te vragen als de H1B houder een EB3 aanvraag heeft lopen zoals het nu op uscis staat.


Dat klopt. Dat is vooral voordelig voor greencard-aanvragen waar een enorme wachttijd is (vooral mensen uit India, China, Filippijnen, Mexico). Zodra de greencard-aanvraag dan is ingediend kan de spouse alvast gaan werken (in plaats van jaren lang duimen moeten draaien). Op dit moment is de EB3-ROW (Rest of World, waarin jij zou vallen) echter 'current', dus jullie gaan het minder hard nodig hebben.

Jhannah1211 schreef:Ik ben erg benieuwd waar kan ik vinden dat het een eis is om een emigratie advocaat in de arm te slaan voor de H1B procedure of is dat bij alle procedures verplicht? Op de site van de uscis komt het over alsof het optioneel is.

Advocaat is optioneel, en niet verplicht. Maar: een aanvraag indienen waarbij alle (zowel geschreven als ongeschreven) boxes 'geticked' zijn, en waar geen rode vlaggen en/of fouten inzitten terwijl je er geen ervaring in hebt is echt niet aan te raden. Mijn persoonlijk perspectief: in Nederland heb je een overheid die graag burgers in staat stelt om hun eigen zaken te behartigen, en werkt de overheid er actief aan om dat mogelijk te maken. In de VS heb je een overheid die regels bewust vaag houdt, zodat er een industrie kan ontstaan (in dit geval van immigration lawyers) die geld aan je kan verdienen, omdat het vrijwel onmogelijk is het als prive-persoon zonder ervaring in 1 keer 'goed' te doen. En zowel overheid als immigration lawyers vinden dat eigenlijk wel prima.

Jhannah1211 schreef:Als een EB3 aanvraag goedgekeurd word geld dat dan ook voor de echtgenoot? Ik had begrepen dat er dan weer voor de echtgenoot een greencard via een omweg aangevraagd moet worden evenals voor de kinderen.

Als je een greencard krijgt, krijgen de echtgenoot en (minderjarige) kinderen die automatisch ook (mits ze zijn meegenomen in de aanvraag, wat erg aan te raden is).

Queste
Amerikakenner
Berichten: 729
Lid geworden op: 21 mei 2016, 12:06
Aantal x V.S. bezocht: 16
Locatie: Düsseldorf
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Queste » 18 jan 2018, 18:53

Jhannah1211 schreef:het is mogelijk een werkvergunning aan te vragen als de H1B houder een EB3 aanvraag heeft lopen zoals het nu op uscis staat.

Ik dacht zelf dat het al stopgezet was maar blijkbaar nog niet. Het is een recente versoepeling m.n. voor Indiase spouses omdat de wachttijd voor Indiers voor een EB2/EB3 na een H1B vreselijk lang is. Met de wachttijd voor RoW heb je je EAD ongeveer een week voor je GC.

Jhannah1211 schreef:Ik ben erg benieuwd waar kan ik vinden dat het een eis is om een emigratie advocaat in de arm te slaan

Zwart-wit gezien is er geen eis. Ga er echter niet vanuit dat je een petitie goedgekeurd krijgt zonder. De materie is te ingewikkeld daarvoor. Vraag PBBI maar naar een verhaal van een NL advocaat die dacht wel zelf petitie te kunnen doen.

Jhannah1211 schreef:Als een EB3 aanvraag goedgekeurd word geld dat dan ook voor de echtgenoot?

Vziw gaan die direct mee in de procedure als dependants.

Jhannah1211 schreef:E2 biedt dus helemaal geen zekerheid en komen nog veel meer kosten bij kijken. Ik weet niet of ik dat risico wil nemen. Hij kan volgens mij ongeteld verlengd worden maar dan blijf je ook bezig. Wat zijn aanloopkosten voor borgstelling?

Een E2 kan inderdaad onbeperkt verlengd worden zolang je aan de voorwaarden voldoet. Aanloopkosten zijn wat je er zelf van maakt, kijk voor voorbeelden maar eens in de topics van de DV winnaars. Reken erop dat je voor alles borg moet staan: voor je CC, voor woonruimte, voor elektra, etc. Een autolening bijv. zal ook moeilijk te krijgen zijn en heel duur. In jullie situatie kan het een hoop schelen als je familie wel een goede creditscore heeft en garant wil staan. Als je google'd op 'How to build my creditscore' krijg je daar zat uitleg over.
The quality of the answers is always a direct result of the quality of the question

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7414
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor USInsider » 19 jan 2018, 02:26

Je hebt een advokaat meestal niet nodig als je immigreert als Immediate Relative of als Family Member, en er geen issues zijn.

Werkgebonden immigratie echter is werk voor een gespecialiseerde immigratie advokaat.
Er is nl. een voorfase: voor je de immigratie petitie kunt indienen moet de een Labor Condition Application worden gedaan bij de Department of Labor (DOL) in geval van een H-1B.
Voor een Groene Kaart in EB-3 moet een Labor Certification worden verworven van DOL.

De eerste fase van een EB-3 Groene Kaart duurt in veel gevallen zo lang dat tegen de tijd dat de H-4 houder een werkvergunning kan aanvragen, niemand hem/haar meer wil inhuren. De "gap" on the resume wordt dan als te groot gezien.
De enige oplossing hiervoor is dat de H-4 gaat studeren, dan ontstaat er niet dat gat.

Dietiste is naar mijn weten niet zonder mewr een "H-1B waardig beroep" tenzij je extra kwalificaties hebt gehaald.
Ik weet ook niet wat voor bedrijf je familielid heeft - ook aan het bedrijf worden eisen gesteld in kader van een H-1B aanvrage.

Je zou - samen met je familielid - eens kunnen kijken of een groter ziekenhuis in haar deel van FL wellicht een diëtiste zou willen inhuren.
Soms is het daarmee beter direct voor EB-3 te gaan (en de landere wachttijd voor lief te nemen) omdat de eisen wat de baan betreft in feite lager liggen dan voor een H-1B. Wel is het dan zo dat een universiteits-ziekenhuis mogelijk een H-1B kan aannemen buiten de cap.

Al deze overwegen zijn dus iets waar een goede immigratie-advokaat je in kan raden.

Overigens is het niet zo dat "ieder een Soc. Sec. # kan aanvragen. Het is voor H-4 visa houders verboden.
Het US Consulaat in A'dan staat bekend om het geven van gebrekkige en incmplete info.

Jhannah1211
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2018, 13:31
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Jhannah1211 » 19 jan 2018, 10:57

Als eerste wat fijn dat jullie allemaal zo behulpzaam zijn en dat jullie de tijd nemen om mij goed advies te geven hier ben ik heel erg dankbaar voor!

Het gaat om een fysiotherapie bedrijf ik zou niet weten waarvoor ik moet kijken of het een geschikt bedrijf is, http://Www.turningpointeptandfitness.com. Ik kan niet veel vacatures vinden ze gebruiken de termen dietian en nutritionist als gelijke waardering. het lijkt alsof hun diploma’s daar veel meer waard zijn dan onze :s

Ik heb meerdere diploma’s namelijk; bachelor dietetiek, bachelor leisure management, Dru yoga docent, Fitness begeleider A en Orbis transformationeel coach. Volgens floridahealth.com moet ik deze laten vertalen door een credentialing agency. Dit kost $225 maar om ze internationaal te laten vertalen en waarderen kan ook via Nuffic en dat kost €96 per diploma. Iemand enig idee wat het verschil is?

Ik heb geen ervaring op het gebied van mijn diploma’s opgedaan, wel werk ik al negen jaar hier in het ziekenhuis als voedingsassistent.

@markro bedankt voor de link

@queste bedankt voor de site zal dat ook nog even bekijken alles willen we cash kopen dus leningen zullen niet van toepassing zijn, maar maandelijks energie zal wel fijn zijn. Er loopt zover ik heb begrepen een lawsuite tegen die regeling, er word gezegd dat Obama dat nooit had mogen invoeren of zo dus duurt waarschijnlijk niet lang meer totdat stop word gezet.

Ok het volgende word mij duidelijk;
Emigratie advocaat optioneel maar lijkt wel noodzakelijk in dit geval, iemand advies wie een goede is? @willem1 geldt diezelfde mentaliteit daar ook voor belasting invullen (het moeilijk begrijpbaar maken)?
Wij vallen onder EB3-ROW op dit moment geen wachttijd en verstandiger dan H1B of E2. Maar niet duidelijk of het bedrijf aan de eisen voldoet.
Totale tijd voor processing EB3 1 - 2 jaar?
Iemand globaal inzicht van de kosten voor een EB3 aanvraag inclusief advocaat? Ik schat nu op €10000
Iemand ook misschien inzicht in de maandelijkse onderhoudskosten in Amerika (voeding, energie, verzekeringen voor het huis auto en ziektekosten)? We zijn van plan een huis cash te kopen.

De Amerikaanse ambessade was idd vrij kortaf en ging er in de eerste instantie meteen vanuit dat ik een Amerikaan was wat natuurlijk apart is als ze even later zegt dat iedereen een ssn kan krijgen.

Ik ben iemand die graag alles in alle volledigheid bekijkt dus nog even een vraag over school daar.. hogere school is daar heel duur hoe zit dat met een scholarship? Ik heb begrepen dat de basisschool daar vanaf groep twee/ kind 5 jaar via de overheid word geregeld en geen kostenpost is. Klopt dat?

Alvast bedankt weer voor jullie feedback het is nogal een lastige beslissing mocht het überhaupt mogelijk zijn. Maar zou het wel kunnen dan kan ik maar beter zo snel mogelijk aan de slag.

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Willem1 » 19 jan 2018, 18:07

Jhannah1211 schreef:Ik kan niet veel vacatures vinden ze gebruiken de termen dietian en nutritionist als gelijke waardering. het lijkt alsof hun diploma’s daar veel meer waard zijn dan onze :s

Vergis je niet. US diploma's en opleidingen zijn (naar mijn mening) veel meer 'opgeklopt' dan Nederlandse. Daar moet je aan wennen, en (helaas) moet je eraan gaan meedoen.

Jhannah1211 schreef:@willem1 geldt diezelfde mentaliteit daar ook voor belasting invullen (het moeilijk begrijpbaar maken)?

Het is niet zozeer 'moeilijk begrijpbaar maken', het is meer slecht geschreven regels, slecht over over nagedacht (en daardoor soms inconsequent), en (veel) ruimte overlaten voor interpretatie. Dat zie je bv ook terug in het rechtssysteem; het is niet voor niks dat Amerikanen elkaar graag voor de rechtbank slepen. Dat komt (nogmaals: mijn mening) doordat de boel zo onduidelijk is dat er verschillende interpretaties mogelijk zijn over hoe de regels uitgelegd moeten worden. En dan mag de rechter het bepalen (en rechters zijn onderling natuurlijk ook niet consequent).

Qua belastingen: als je situatie heel simpel is (als je in loondienst bent voor 1 werkgever en 1 huis hebt) dan is het allemaal vrij eenvoudig, en kun je het zelf doen. Maar in de wat complexere gevallen is de belastingwetgeving zeker voor verschillende interpretaties vatbaar. En als je je belastingen laat doen door een 'professional' loop je (schijnbaar) minder kans om ge-audit te worden door de IRS dan wanneer je het zelf doet. Go figure.

Jhannah1211 schreef:Totale tijd voor processing EB3 1 - 2 jaar? Iemand globaal inzicht van de kosten voor een EB3 aanvraag inclusief advocaat? Ik schat nu op €10000

Allebei lijken me een heel redelijke inschatting. Voor een EB3 moet je een LCA, een I-140, en een consular processing application door. Qua kosten zit je sowieso aan een paar duizend aan 'processing fees' (hoeveel precies kun je gewoon opzoeken), en daarnaast is het de vraag wat de advocaat rekent. Wat zal afhangen van of je naar een groot advocatenkantoor of een klein kantoor gaat (en in jouw situatie zou ik absoluut een klein kantoor adviseren), en/of hoeveel ervaring hij/zij heeft (veel ervaring -> doorgaans hoger uurtarief, maar minder uren). Vraag iig aan een advocaat hoeveel zaken hij/zij vorig jaar gedaan heeft, en wat het slagingspercentage was. Ik denk dat je met 10k een eind moet kunnen komen.

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 1917
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Dutchess » 19 jan 2018, 18:21

Willem1 schreef:Vergis je niet. US diploma's en opleidingen zijn (naar mijn mening) veel meer 'opgeklopt' dan Nederlandse. Daar moet je aan wennen, en (helaas) moet je eraan gaan meedoen.


Ik ben toch heel erg benieuwd waar je die mening op baseert.
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Willem1 » 19 jan 2018, 18:47

Dutchess schreef:Ik ben toch heel erg benieuwd waar je die mening op baseert.
Je ziet het overal... Op universitaire opleidingen (en dan heb ik het over ivy league schools) waar studenten vooral leren na-papegaaien wat de docent zegt, en trucjes leren om tentamens te halen, zonder inhoudelijk de stof te begrijpen (en overigens wel een 'A' krijgen bij examens - want grade inflation is een groot probleem), bij sollicitanten die zeggen dat ze ergens 'expert' zijn terwijl ze 1 keer ergens aan een project hebben meegeholpen, en iedereen is overal 'manager' in, mensen die van zichzelf zeggen dat ze een taal spreken terwijl ze 1 keer ergens een zomercursus gevolgd hebben en er in die taal geen normaal gesprek met ze te voeren is, mensen die zeggen dat ze 'artist' zijn terwijl hun werk het niveau van keukentafel-gefroebel niet te boven komt. En voor zo ongeveer elke 'cursus' van een uur kun je een certificaatje krijgen.

Edit: wat objectievere data (op z'n minst gerelateerd aan mijn stelling): http://thelearningcurve.pearson.com/index/index-ranking

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 1917
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Dutchess » 19 jan 2018, 19:55

"Je ziet het overal" - wat een generalisatie zeg. Ik zie even goed (persoonlijk, na vele jaren hier studeren, werken, en wonen) hoe keihard mensen hier wel op hoog niveau studeren, doordenken, research doen, etc. Diploma mills bestaan wel, maar dat soort papiertjes, daar wordt door goede werkgevers zo doorheen geprikt. Hoe lang woon jij al in de VS?
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Willem1 » 19 jan 2018, 20:27

Volgens mij ben ik hier lang genoeg, en heb ik op genoeg plekken kunnen kijken, om een gefundeerde mening te vormen - een kleine 8 jaar. Ik vind het een jammere realisatie, maar ik sta er wel achter. En (volgens mij) wordt mijn stelling ook ondersteund door objectieve data.

Maar goed; jouw ervaring is blijbaar een andere. Dat wil ik best respecteren.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7414
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor USInsider » 19 jan 2018, 20:56

Ik weet niet wat Nuffic tegenwoordig doet, maar vertalen (en certificeren) is iets anders dan wat de US evaluatie diensten doen. Die geven de equivalentie aan met US opleidingen/diploma's en, belangrijk, die evaluaties worden geaccepteerd door DOL en USCIS. Ze waarderen meestal ook de werkervaring die je opgeeft (drie jaar werken is ruwweg een jaar extra opleiding). Mogelijk dat al je opleidingen en ervaring het niveau van een US M.S. geven op jouw vakgebied.

Ik denk overigens dat om jouw beroep hier te kunnen uitoefenen een state-license is vereist.

Mbt. de eisen voor een H-1B. Hier wordt gekeken wat er vereist is voor de baan op jouw terrein. Als die vereiste een degree van een drie-jarige opleiding is, is het geen volwaardige B.S. (die hoort vier jaar te duren). De baan is dan niet H-1B waardig.
Het maakt hierbij niet uit wat jij voor opleiding hebt. Dat wordt pas belangrijk als een baan wel H-1B waardig is.
Ik vermoedt dat je een baan boven het niveau van een "normale" diëtiste moet vinden, zodat de baan wel recht geeft een H-1B aan te vragen.
Een baan bij een prive-bedrijf maakt dat de petitie onder de cap valt, vind je een baan bij een (academisch) ziekenhuis, dan is er kan dat de baan buiten de cap valt.
Misschien is een centrum voor bariatric surgery een plek om te solliciteren ?

Nogmaals voor een werkgebonden petitie is een advokaat niet optioneel, maar noodzakelijk !
Ga niet zelf knutselen - je kunt de zaak alleeen maar verprutsen want je hebt geen idee waar het om gaat.
Ga ook niet zelf een evaluatie aanvrage/bekostigen, de meeste instanties (ziekenhuizen etc.) hebben meestal avaluatie bedrijven waar ze mee werken. Idem dito de immigratie advokaat.

Ga ook niet studeren op USCIS pagina's want de info is onvolledig waar het werkgebonden immigratie betreft. Immigratie is pas mogelijk als er een sponsor is. In geval van immigratie via een baan-aanbod - waarbij de werkgever de sponsor is - komt er heel wat meer bij kijken dan je op de USCIS dan wel op de pagina's van de Dep. of State kunt vinden.
USCIS is overigens voor immigratie-aangelegenheden in de US, dus een Groene Kaart via Status Adjustment (EB-3) indien je hier op een H-1B bent.
Immigratie diect vanuit Ned. verloopt via de Dep. of State (H-1B visum of een EB-3 Visum via Consular Processing).

Ik zou alle aandacht nu geven aan de werkvergunning/Goene Kaart en even wachten met alle andere zaken waar je hier over schrijft.
Ga naar FL met een doortimmerd resume wat weergeeft je opleiding, je werkervaring. Zorg dat je een aanbod voor een baan op papier hebt met daarin de werkzaamheden en de vereiesten en de reden waarom jij de aangewezn peroon bent voor de baan.
Vraag een orienterend consult aan bij een immigratie advokaat ter plekke. (Mijn voorkeur: een klein kantoor, geleid door een vrouw.)

Mbt. EB-3 - USCIS heeft een voorkeur voor personen die zich hebben bewezen middels een H-1B.
Een EB-3 Groene Kaart kost inderdaad rond de $ 10,000 aan advokaat kosten, DOL & Dep. of State & USCIS fees.

Wat bedoel je met: ik heb geen werkervaring op het gebied waar ik voor ben opgeleid ???

Willen1: misschien is het een idee de diskussie iets dichter bij het ond. te houden ? Dat is al gecompliceerd genoeg.
Laatst gewijzigd door USInsider op 19 jan 2018, 21:26, 3 keer totaal gewijzigd.

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 1917
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Dutchess » 19 jan 2018, 21:06

Willem1 schreef:Maar goed; jouw ervaring is blijbaar een andere. Dat wil ik best respecteren.


Gelukkig maar :) En die observaties die jij beschreef, ik wil ook niet zeggen dat die dingen niet voorkomen. Ik vind alleen dat ze niet representatief zijn van het hele systeem.

Om het weer even terug te brengen naar de topic starter, voor beroepen zoals fysiotherapeut en registered dietitian (want nutritionist is geen officieel erkende titel) moet er wel een landelijk examen worden genomen. De kwaliteit van een opleiding kan o.a. gemeten worden door het percentage van afgestudeerden die het landelijke examen de eerste keer al halen.

Het erkennen van diploma's over en weer (zowel van NL=>VS als VS=>NL) blijft moeilijk, vooral in de gezondheidszorg.

Maar inderdaad USInsider, dat alles betekent niks voor de topic starter als het visum niet eerst rondkomt.
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7414
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor USInsider » 19 jan 2018, 21:12

Dutchess, zijn dat niet twee gescheiden zaken ?
1. de evaluatie van haar diploma(s) en de werkervaring voor een mogelijk werkvergunning.
2. de vraag of TS gebaseerd op haar Ned. kwalificaties een license kan krijgen om op haar terrein te werken.
Ik vermoed dat ze daar een test voor moet afleggen, ev. aanvullend scholing volgen ter voorbereiding.

Inderdaad zoals je aangeeft, banen in de gezondheidszorg, net iets gecompliceerder.

Belastingen - voor "gewone" mensen - zijn naar mijn mening in de US minder gecompliceerd dan in Ned.
Ik heb jaren geleden een cursus gedaan en al jaren doen man en ik het zelf met een H&R Block computer programma. De aangifte voor staatsbel. is vaak gecompliceeerder dan de Fed. belastingen.

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 1917
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Emigratie door aangeboden werk familie en/of investeren H1B E2

Berichtdoor Dutchess » 19 jan 2018, 21:20

@USInsider, ja, ik ben met je eens dat het twee gescheiden zaken zijn.
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht