EB-3

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
Willem1
Amerikafan
Berichten: 119
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: EB-3

Bericht door Willem1 » 29 okt 2018, 18:06

Wat ontzettend vervelend voor jullie... Zonder de details te kennen, klinkt dit een beetje als een inschattingsfout van jullie advocaat - die had toch moeten weten wat de juiste stappen zijn, lijkt me. Heeft hij/zij iets aangeboden ter compensatie (bv op z'n minst het verzorgen van een nieuwe aanvraag tegen sterk gereduceerd tarief)?

Voor wat het waard is: ik denk dat je er gelijk in hebt om een nieuwe aanvraag te doen, en niet in beroep te gaan tegen de huidige beslissing. Dat laatste heeft eigenlijk alleen zin als er sprake is van een duidelijke fout van hun kant.

Zoals ik eerder zei: hang in there, en laat het niet je hele leven bepalen. Maar balen is het wel. Hopelijk is een flink deel van het werk dat jullie er eerder in hebben gestopt alsnog bruikbaar en blijft de vertraging beperkt.

judy
Amerikafan
Berichten: 143
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Bericht door judy » 31 okt 2018, 16:08

Inschattingsfout misschien wel ja. Maar goed, we zijn ook weer geen standaard gevalletje voor haar. We hebben het niet over kosten gehad nu.

Ik hoop zeker dat het nu sneller gaat. Ik neem aan dat bv er geen nieuwe PWD aangevraagd hoeft te worden, toch?!!

Gebruikersavatar
Disney-Golf
Amerikakenner
Berichten: 686
Lid geworden op: 19 okt 2008, 00:31

Re: EB-3

Bericht door Disney-Golf » 31 mar 2019, 20:35

Hey Judy,

Vandaag is het op de kop 5 maand geleden na je laatste post.
Ik ben benieuwd, heb je nieuws voor ons?

judy
Amerikafan
Berichten: 143
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Bericht door judy » 29 apr 2019, 11:51

Hey Disney-Golf

Sorry.....al een tijdje niet op het forum gezeten. Probeer de rust te bewaren wat heeeeel moeilijk is. In mijn laatste post vroeg ik nog een soort van "ik neem aan dat er bv geen nieuwe PWD aangevraagd hoeft te worden, toch?!!"..........Nou ik weet ondertussen het antwoord........dat moest dus wel en die heeft weer heel lang geduurd. 5 maanden om precies te zijn. De government shutdown heeft daar niet bij geholpen. We hebben inmiddels wel weer een nieuwe case-number gekregen en wel op 14 Maart 2019. In plaats van de allereerste gemelde "time frame" van 1 tot 1.5 jaar, waar ik evengoed al niet op rekende hoor, zijn we nu wel 1.5 jaar verder, maar eigenlijk nog steeds bij stap 1 en dat is wel een erge tegenvaller. :"Normaal" doorleven is best lastig als je met deze plannen rondloop. Om maar iets kleins te noemen, wasmachine gaat stuk, kopen we een goeie of een goedkope? Oudste zoon heeft inmiddels een vriendinnetje, ook best lastig. Ik heb inmiddels een baan(tje) waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Heeft mijn mening over vertrekken niet veranderd gelukkig. Mijn man zijn auto is af, kopen we eentje naar het zin of een tijdelijk goedkoop autootje? En dat is eigenlijk met alle beslissingen waar je nu tegenaan loop en dat zijn er best heel veel.
Vorige keer duurde het van "case-number" tot "denial letter" 2 maanden, ook al zeiden ze op de site van de DOL dat het langer zou duren, ik meen toen 3 maanden. Nu staat er, meen ik, 5 maanden voor. Ook die wachttijd is erg opgelopen. Maar ik hoop heeeeeel erg dat dat stiekum ook wat korter gaat zijn!!
Nu is eerst de uitslag van de greencard lottery aan de beurt en al zou dat inhouden dat we ons geld eigenlijk beter hadden kunnen weggooien, dan nog teken ik ervoor dat we die winnen!!! Fingers crossed!!

Gebruikersavatar
Disney-Golf
Amerikakenner
Berichten: 686
Lid geworden op: 19 okt 2008, 00:31

Re: EB-3

Bericht door Disney-Golf » 29 apr 2019, 16:27

Positief denken Judy, stap 1 is al afgerond!
Ik kan me levendig voorstellen wat jullie nu meemaken en dat is niet leuk.
Wat wel leuk gaat zijn is het leven na de green card.
Nog veel succes en hou ons op de hoogte... Spannend!!!

judy
Amerikafan
Berichten: 143
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Bericht door judy » 29 apr 2019, 21:14

Ik probeer zeker positief te blijven, maar uiteindelijk is dit een proces waar je niet heel veel grip op heb. Het is zeker in ons geval heel lastig inschatten. Maar we hebben gewoon geen andere opties. Het is dit of niks. De loterij even niet meegerekend. Hoop heb ik wel, anders waren we hier niet aan begonnen. Het blijft nog even spannend en ik hou jullie hier zeker op de hoogte. Bedankt voor de succes wensen, die kunnen we heel goed gebruiken :thumbup:

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer