Green card via EB-1B: van begin tot eind

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1592
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door SemJes » 09 apr 2015, 21:50

Gisteravond kwam het verlossende mailtje binnen: de I-140 petitie is goedgekeurd! Leek me ook een mooi moment om onze oude avatar eens te vervangen haha. Net zoals onze lange post over het krijgen van een J-1 visum (van >4 jaar geleden) zal ik hier ook uitgebreid verslag doen van hoe onze procedure is verlopen en het regelmatig updaten als we nieuwe informatie hebben.

Op weg naar Amerika
Goed; eerst wat achtergrond informatie voor de liefhebber! Ik ben van jongs af aan al gefascineerd door Amerika en gelukkig ontmoette ik op jonge leeftijd al iemand die dit gevoel deelde. Ons doel was dus duidelijk; wij willen later in de VS wonen! We kozen studies die internationaal nuttig waren en ik meldde me op 18-jarige leeftijd, na al een lange tijd mee te hebben gelezen, aan bij Alles-Amerika. Na verschillende Amerika reizen was ons gevoel nog steeds hetzelfde en eigenlijk alleen maar aangesterkt. Toen het tijd was om stageplekken uit te zoeken was het dan ook vanzelfsprekend dat we iets in de VS probeerden te vinden. Ons initiële plan was dat ik mijn 2de jaars Master stage in de VS zou doen terwijl mijn man zijn 1ste jaars Master stage op hopelijk dezelfde plek zou kunnen starten. We mailden verschillende universiteiten en onderzoeksplekken, en kregen hier en daar positieve berichten. Helaas kon het niet doorgaan omdat de universiteit het afraadde aan 1ste jaars om hun stage in het buitenland te doen. Nog een jaartje wachten dus, en toen ik inmiddels klaar was kon mijn man voor zijn stage dan een plek in de VS vinden. We trouwden op een mooie nazomerdag in 2010 zodat we vervolgens in februari van 2011 samen naar Buffalo, NY konden vertrekken (meer over het J-1 visum, mijn EAD aanvraag etc. hier: http://forum.allesamerika.com/viewtopic ... 13&t=31410). Onze intentie was om maar eens in het echt te gaan ondervinden of het wonen in Amerika zo leuk was als we ons voor ogen hielden, en het was initieel maar voor een jaartje, dus dat was wel te overzien. We kwamen er al gauw achter dat dit inderdaad het land voor ons was, en we wilden graag blijven!

Foutieve selectie DV-2012
Aangezien je met een J visum natuurlijk niet permanent mag blijven deden we mee aan de green card lottery. Op 1 mei 2011, een paar maanden na aankomst in de VS kregen we goed nieuws. Ik logde in op de DV lottery website en zag dat ik de green card lottery had gewonnen!! Ongeloof, blijdschap, wow! Het ongeloof werd alleen maar groter toen we vervolgens ook nog eens zagen dat mijn man had gewonnen! Hier meer over die bewuste dag: http://forum.allesamerika.com/viewtopic ... 12&t=34307. Ons enige probleem was dat we een waiver voor de 2 year home residency requirement moesten aanvragen, wat gepaard ging met het J visum. We begonnen gelijk (http://forum.allesamerika.com/viewtopic ... 12&t=34327) maar het maakte allemaal niet meer uit, op 13 mei kwam het bericht binnen dat de trekking van de loterij niet random was. In plaats van het willekeurig selecteren van de winnaars, werden automatisch de eerste 50.000 aanmeldingen geselecteerd. De trekking zou opnieuw plaatsvinden, en toen op 15 juli dan de nieuwe uitslagen bekend werden gemaakt was het natuurlijk niet al te verrassend (met een kans tussen de ongeveer 2%-5%) dat we dit keer niet bij de gelukkigen hoorden. Inmiddels hadden we het eerste deel van de waiver aanvraag al opgestuurd, en als reden vermeld dat we de DV-2012 hadden gewonnen, adjustment of status zouden gaan aanvragen, en hier dus een waiver voor nodig hadden. Nu het mogelijk bekend was dat wij immigratie intent hadden (wat een reden is dat veel non-immigrant visa worden afgekeurd) waren we bang dat een verlenging van het J-1 visum voor problemen kon zorgen. Gelukkig leek dit niet zo te zijn, en we hebben 3 keer ons J-1 (en ik J-2) status verlengt.

H1B procedure
In september 2013 hebben we onze J visums ingeruild voor H1B visums. Hiervoor hadden we de 2-year HRR waiver procedure weer heropgestart en tot onze verbazing kregen we bericht van de Department of State dat, in tegenstelling tot wat in ons visum stond, de regel geen betrekking had op ons, en we geen waiver nodig hadden. Goed. De H1b procedure verliep dus ook gemakkelijk en snel (via premium processing omdat we een conferentie in Europa hadden). Tijdens het H1B interview op het consulaat in Amsterdam zei de consular medewerker nog dat we wel mee moesten doen aan de green card lottery, want je weet maar nooit, en het was verder een plezant gesprek. Dat was de eerste keer dat we weer terug in NL waren na bijna 3 jaar en, hoewel heel gezellig, wisten we dat we ons toch meer thuis voelden in de VS. Op zoek naar permanentere opties dus!

EB-1(b) procedure
In november 2014 had mijn man zijn baas inmiddels overtuigd om te gaan voor green card sponsoring. Na een gesprek met de aangewezen advocaat (die ook onze H1B aanvragen deed) kwamen we tot de conclusie dat de "Employment Based Category 1: Outstanding Researcher" het beste zou aansluiten bij zijn kwalificaties. Nu was het aan ons om de bewijzen te leveren dat die kwalificaties inderdaad goed genoeg waren. Je moet aan minstens 2 van de 6 eisen voldoen:

1) Evidence of receipt of major prizes or awards for outstanding achievement (nee)
2) Evidence of membership in associations that require their members to demonstrate outstanding achievement (nee)
3) Evidence of published material in professional publications written by others about the alien's work in the academic field (ja, meer dan 300 citaties)
4) Evidence of participation, either on a panel or individually, as a judge of the work of others in the same or allied academic field (ja, peer-reviewer voor 6 journals)
5) Evidence of original scientific or scholarly research contributions in the field (ja,7 "letters of support" van internationale professoren en andere top onderzoekers)
6) Evidence of authorship of scholarly books or articles (in scholarly journals with international circulation) in the field (ja, meer dan 30 papers en meer dan 30 presentaties op conferenties, waarvan een groot gedeelte als eerste auteur),

Het voldoen van 2 uit de 6 criteria is op zichzelf niet voldoende om te kwalificeren. Er wordt een zogenaamde "final merits determination" gedaan om te bepalen of het level van expertise gekwalificeerd kan worden als "internationally outstanding". Verder moet je minstens 3 jaar relevante werkervaring kunnen laten zien, heb je een (permanent) baanaanbod nodig en verder natuurlijk een baas die bereid is de procedure te starten. De letters of support zijn eigenlijk het belangrijkste bewijsstuk. Deze brieven moeten met precisie geschreven worden. Er mogen geen woorden gebruikt worden die erop duiden dat de onderzoeker nog aan het begin van zijn/haar carrière staat (zoals "young professional"), en er moet vooral gefocussed worden op woorden die aantonen dat diegene het al gemaakt heeft. Ook moet het centraal staan dat de briefschrijver zelf bij de top behoord en dat hij/zij dus goed kan beoordelen of de EB1-b-er goed genoeg is. We hebben de bewijsstukken verzameld en op basis daarvan heeft de advocaat de petitie brief geschreven. In de brief wordt kort samengevat (deze was bijv. 13 blz) wie de EB1-b-er is, wat hij bereikt heeft, dingen over de plek waar hij werkzaam is, en er wordt verwezen naar de relevante bewijsstukken. We kregen gelukkig eerst een draft te zien van de brief en hebben zodoende er nog erg veel fouten uitgehaald (foute namen, verkeerde titels, fout benoemen van bewijsstukken etc.). Ook werd de i-140 door de advocaten ingevuld. Hier heb ik een paar weken geleden al een topic over gestart, zie http://forum.allesamerika.com/viewtopic ... 12&t=58985, en ook deze stond vol met fouten. In principe is alles online te vinden over het invullen van dit formulier dus gelukkig konden we zelf het een en ander uitzoeken en verbeteren. Ik weet niet of het onkunde is of slordigheid (zo stond iemand anders z'n labor certification nummer op de petitie ingevuld, en aangezien deze petitie geen LC nodig heeft, vallen dat soort dingen al gauw op), maar slecht was het in ieder geval!
Op 25 maart is dan alles verstuurd (per pakketpost want het was een hele doos vol), en op 2 april kwam het bericht binnen dat het pakket ontvangen was. Of daar echt een week tussen zat, of dat de advocaat het later gepost heeft dan hij ons in eerste instantie beloofde dat weten we niet. We hebben gekozen voor premium processing. Voor een extra $1225 krijg je dan binnen 15 kalenderdagen de uitslag te horen. Dit was het ons wel waard (en uiteindelijk bleek de baas bereid te zijn dit te betalen, mooie meevaller), vooral ook omdat we in onze omgeving mensen al meer dan 8 maanden op de uitslag zien wachten.
Vanaf het moment van verzending van het pakket hebben we de advocaat meteen gevraagd of, zodra hij iets binnen kreeg, hij ons het case-number zou willen doorgeven. Met dit nummer kun je online je status bekijken. Toevallig kwamen we er eergisteren achter dat de secretaresse van de baas het nummer ook had gekregen (van de advocaat hoorden we namelijk niets meer). Gauw inloggen, maar helaas, nog geen uitslag. We hebben gelijk een account gemaakt op de USCIS website waarin ze je automatisch een sms'je en mailtje sturen als er een status verandering is. En gisteravond om 8 uur was het dan zover:
On April 8, 2015, we approved your Form I-140, Immigrant Petition for Alien Worker, Receipt Number SRCXXXX, and emailed you an approval notice. Please follow any instructions on the approval notice.
Geen request for evidence (RFE), wat ook vaak voorkomt, gewoon in een keer goedgekeurd. En dat binnen een week. Nu zijn we dus precies weer op het punt waar we, op 3 weken na, 4 jaar geleden waren, na het "winnen" van de DV-2012.

De volgende update in dit topic zal gaan over de adjustment of status. Alles ligt in principe klaar om verzonden te worden, het wachten is op de onderhandelingen met de advocaat waar we nu mee bezig zijn.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door USInsider » 09 apr 2015, 21:55

Gefeliciteerd !!! Gefeliciteerd !!! Geleficiteerd !!!

Gebruikersavatar
Amikix
Amerikakenner
Berichten: 670
Lid geworden op: 03 aug 2007, 23:48
Locatie: USA

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door Amikix » 09 apr 2015, 22:16

Super! Wat fijn dat het ondanks het gemodder in één keer goedgekeurd is! Gefeliciteerd!!!

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18559
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door kastelke » 09 apr 2015, 23:30

Joepie! Ik ben zo blij voor jullie!
:clap: :thumbup: :clap:
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3080
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door goldenhills » 10 apr 2015, 04:33

Congrats! Fijn dat je de tijd en moeite genomen hebt om het proces op te schrijven. Excelleren in de academische wereld is niet makkelijk, maar wel een goede weg om een greencard te bemachtigen. Super hoor.

Gaan jullie het al vieren? :occasion7:

Of wachten jullie echt tot de AOS erdoor is en de groene kaart in handen is? :bounce:

Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1592
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door SemJes » 10 apr 2015, 14:20

Bedankt!! :D

Het echte vieren zal pas gebeuren als de kaart daadwerkelijk in handen is (hopelijk voor het einde van het jaar?), maar dit is natuurlijk al een hele stap in de goede richting!

Dulles
Amerikakenner
Berichten: 461
Lid geworden op: 06 nov 2014, 20:49

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door Dulles » 10 apr 2015, 14:43

Gefeliciteerd! Over 5 jaar ook staatsburgerschap? :clap:

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 2161
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door Dutchess » 10 apr 2015, 21:08

Geweldig! Proficiat!
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

Gebruikersavatar
USA2004
Amerikakenner
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 dec 2004, 17:36
Locatie: Arlington, VA
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door USA2004 » 10 apr 2015, 22:13

Geweldig! Van harte gefeliciteerd!

clp90
Amerikafan
Berichten: 321
Lid geworden op: 06 mar 2013, 21:41
Locatie: Atlanta, GA

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door clp90 » 13 apr 2015, 22:01

Wat leuk voor jullie! Gefeliciteerd!

Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1592
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door SemJes » 24 apr 2015, 20:37

Deel 2: I-485 Adjustment of Status.

Vandaag is dan het I-485 pakket verzonden. We hadden nog voor de I-140 goedgekeurd was het hele pakket al klaar, maar de vraag was of we de advocaat hiervoor zouden moeten gebruiken of niet. Het proces was makkelijk genoeg om zelf te doen, maar de werkgever had al met de advocaat afgesproken dat zij voor een extra $2,000 ook de i-485 zouden regelen. Daarbovenop zouden wij dan nog eens $500 voor mijn applicatie moeten betalen. We hadden alles echter al helemaal klaar, dus het enige wat de advocaat heeft moeten doen was het nakijken. We besloten mijn pakket in een gesloten envelop aan hen te leveren met de instructies dat zij het enkel mee moesten sturen met de applicatie van mijn man (en dus niet hoefden na te kijken), gelukkig gingen ze hiermee akkoord zonder verdere kosten. De $2,000 voor mijn man's applicatie moet de baas natuurlijk dus wel betalen. Jammer genoeg heeft dat nakijken van de advocaat ook weer enkele weken geduurd, maar nu is het dan tenminste echt verzonden :D

Medical exam: i-693.
Op de USCIS website (https://my.uscis.gov/findadoctor) een aangewezen "civil surgeon" uitgekozen en een afspraak gepland voor 1 april, de eerste dag waarna een griepprik niet meer noodzakelijk was. Een aantal doctors die op de lijst stonden waren er inmiddels mee gestopt, maar goed, we vonden er uiteindelijk eentje zonder wachttijd. Het vaccinatie/inentings-boekje had ik opgevraagd via het RIVM (030-2749111) die het binnen 1 dag nog naar mijn ouderlijk huis stuurden. M'n moeder heeft het vervolgens naar ons adres in de VS gestuurd, en binnen een week na het bellen was het binnen. Alles stond er goed op, behalve natuurlijk de waterpokken (varicella/chickenpox). Helaas was het niet voldoende (zoals ik bij anderen op het forum wel las) om aan te geven dat ik op bijv. 4-jarige leeftijd waterpokken gehad zou hebben, en er was echt bewijsmateriaal voor nodig. Een titer moest ervoor besteld worden dus. Verder gemeten, gewogen, bloeddruk, hartslag, knie reflex, oren, keel, schildklier nagekeken, en wat algemene vragen beantwoord (roken/alcohol/drugs/gezondheid familie etc.). Daarna de PPD skin test, een spuitje wat subcutaan wordt ingebracht om te testen of je positief test voor tuberculose. Als er na 2 dagen bij de injectieplek niets te zien is dan ben je negatief en hoef je geen x-ray. We moesten $150 p.p. betalen + $14 p.p. voor de PPD test. Twee dagen later mochten we terugkomen zodat de dokter de injectieplek kon bekijken (alles prima). De tussenliggende dag moesten we bloedprikken (bij een van de vele aangesloten laboratoria), en de uitslag van de het bloedprikken zou binnen een paar dagen bij de dokter binnen zijn. In plaats van ook een titer te bestellen voor de tetanus, hebben we maar gevraagd om de shot gewoon te krijgen (de titers zijn net zo duur dan de spuit zelf, en aangezien verzekeringsmaatschappijen dit mogelijk onder de noemer "preventief" kunnen gooien, krijgen we het misschien nog weer vergoed ook), goed, een extra $78 p.p. Dat bleek de enige injectie te zijn die we nodig hadden (voor de volledigheid, het werd een Dtap). De dokter vulde de meegebrachte i-693 in, en we kregen de dichtgeplakte envelop met "DO NOT OPEN" mee. Verder nog naar kopietjes gevraagd die we even rustig in de auto nakeken voor we echt vertrokken. Bleek dat de dokter bij mijn man niet een vinkje had gezet bij een van de vaccinaties, zucht. Weer terug naar binnen en een nieuwe envelop meegekregen. Toen bleek ook dat hij ipv. bij de griep vaccinatie een "not age appropriate" vinkje had gezet ipv "not in flu season". Dit vonden ze echter niet nodig om te veranderen en ze zeiden dat hier vast niet moeilijk over zou worden gedaan (hopelijk hebben ze gelijk). Verder vertelden de verpleegsters nog dat de dokter eerder ook een vinkje was vergeten bij iemand, die vervolgens een RFE kreeg. Okey nou goed dat we opgelet hebben dan maar!

De rest van het I-485 pakket:
- Check van $1070
- Twee paspoort foto's
- I-693 (Sealed Report of Medical Examination and Vaccination Record)
- Form G-325A (Biographical Information)
- Kopie van Form I-797: I-140 Approval Notice
- Employment Letter waarin staat dat de baan en het salaris nog steeds beschikbaar is
- Kopie van geboorteakte
- Kopie van paspoort biographical pagina
- Kopie meest recente I-94
- Kopie trouwakte
- Kopie van huidige visum (H1B) met entry stamps
- Kopie van Form I-797: H1B Approval Notice
- Kopie van vorige visum (J1) met oude I-94
- Kopieën van de verlopen DS-2019's
- Verder wilde de advocaat nog kopieën van alle paspoort bladzijdes (ook de lege) van het huidige en verlopen paspoort.

Form I-765 (Work Authorization Application, kosteloos aan te vragen in dit geval)
- Nog twee paspoort foto's
- Wederom een kopie van Form I-797: I-140 Approval Notice
- Nog een kopie van paspoort biographical pagina
- Nog een kopie van huidige Non-Immigrant Visa (H1B) met entry stamps
- Nog een kopie van de meest recente I-94

Zo zag het pakket er uiteindelijk uit
Afbeelding
Sommige dingen zijn mogelijk overbodig maar hebben we er voor de zekerheid toch maar bijgevoegd.

Zojuist een tracking nummer gekregen van de advocaat dus nu kan het wachten beginnen!

Het werd wederom een lang verhaal, maar mogelijk hebben mensen hier in de toekomst nog wat aan.

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door USInsider » 24 apr 2015, 21:36

Slim om een kopietje te vragen van de papieren die de dokter in de enveloppe stak ! Nu kon je tenminste meteen checken of alles in orde was of niet en meteen ingrijpen !

Mbt. het aangeven dat je een ziekte hebt gehad, ik heb begrepen dat dat alleen kan middels een titer.
Doktersverklaringen mbt. vaccinaties worden over het alg. minder serieus genomen dan officiele verklaringen zoals van RIVM.
Zo'n verklaring moet dan behalve een handtekeningen ook de exacte datum en lokatie bevatten wanneer en waar de vaccinatie werd gegeven.

Was het jullie keuze voor de skin-reaction test te kiezen ipv. de X-ray right-away ? Of is dit een wijziging in aanpak om nodeloze X-rays te voorkomen ? (Of gaan we over enige tijd beschuitjes eten ?)

Vraagje: hoe hebben jullie de pagina's het dossier vastgezet ? Soms dat ACCO-fasteners niet zijn toegestaan, dan lees ik weer van wel. Soms lees ik dat men voorkeur geeft aan twee gaten bovenin. Enz.

Gebruikersavatar
JohannaPA
Amerikafan
Berichten: 141
Lid geworden op: 30 sep 2013, 12:53
Locatie: State College, PA, United States
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door JohannaPA » 24 apr 2015, 21:41

Dit is een zeer welkom overzicht, net als het vorige! Dank daarvoor!!
Ik had deze post graag gelezen voordat ik mijn hele EB2-stapel in oktober had bijeen verzameld! (Wat een werk he. Totale papierwinkel...)

Wel heb ik twee vragen. Je hebt de i140 via premium processing gedaan en had daardoor snel uitsluitsel over je i140. Je moet nu echter nog gewoon wachten totdat de i485 wordt afgehandeld voordat je de Green card krijgt, correct? Of heb je daar nu ook een versnelde procedure voor?
Ik heb destijds geen premium processing gedaan van de i140, maar wel concurrent filing van de i140, de i485 en de EAD. De hele boel is bij ons in november opgestuurd, en in februari hadden we de EAD (en ik vermoed de goedgekeurde i140) binnen. Nu wachten we op de i485 (adjustment of status). Echter, het Texas Service Center heeft daar vertraging op: op het moment van insturen waren ze bezig met de aanvragen van april, momenteel verwerken ze de aanvragen van augustus. Dus ik verwacht dat wij nog wel een maandje of vier kunnen wachten op de Green card, en ik vermoed dat het voor jullie (zonder een versnelde procedure) ook nog wel dik een half jaar kan duren voordat de Green card er eindelijk is.
Of hebben jullie daar een andere oplossing voor gevonden (wellicht een ander service center)?

Waarom hebben jullie destijds eigenlijk niet ook gekozen voor concurrent filing? Was je dan niet sneller geweest, omdat je dan net als ik als ergens in de i485 stapel zou liggen?
Blog: http://johannaslot.com
11-2013 J1 > 12-2013 PhD > 01-2014 verhuisd naar PA, USA > 05-2014 huis gekocht > 06-2014 H1B > 10-2014 labor cert. klaar > 11-2014 AOS > 01-2015 biometrics > 02-2015 EAD + i512 > 10-2015 Greencard

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door USInsider » 24 apr 2015, 22:14

SemJes haar man was zo gelukkig dat hij in EB-1 kon filen. Dat betekent geen Labor Certification voor de I-140.

Wellicht is concurrent filing niet mogelijk voor EB-1 ?
Of misschien niet mogelijk bij Premium Processing ?

Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1592
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door SemJes » 24 apr 2015, 22:36

USInsider schreef: Was het jullie keuze voor de skin-reaction test te kiezen ipv. de X-ray right-away ? Of is dit een wijziging in aanpak om nodeloze X-rays te voorkomen ? (Of gaan we over enige tijd beschuitjes eten ?)
Haha, geen beschuitjes! Een X-ray wordt alleen gedaan als de PPD positief is, dat leek een standaard procedure te zijn. Dit stelde ook weinig voor en was gelukkig maar $14 (vs een extra $46 voor een X-ray).
USInsider schreef: Vraagje: hoe hebben jullie de pagina's het dossier vastgezet ? Soms dat ACCO-fasteners niet zijn toegestaan, dan lees ik weer van wel.
Ik heb ook gelezen dat ACCO-fasteners niet zijn toegestaan en op andere pagina's dat het juist wordt aangeraden, erg vreemd! We hebben het pakket, met de tabbladen in een manilla folder gestopt en verder niet vastgemaakt. Zo is er toch nog enigszins een overzicht, maar kan men het ook makkelijk uit elkaar halen indien ze dat wensen.

@JohannaPA: Jep, de premium processing is alleen voor de I-140. Daar hebben we voor gekozen omdat we niet nog langer in onzekerheid wilden zitten. Mocht de procedure niet goedgekeurd worden dan zouden we moeten beslissen of we in een andere categorie zouden filen, of dat ik het van mijn man over zou nemen en dat ik zou proberen in aanmerking te komen voor een EB2-NIW. De green card krijg je er uiteindelijk niet sneller door, de beslissing wel! We hebben het besluit afgewacht voor we de I-485 instuurden omdat het maar maximaal 2 weken kon duren voor de uitslag binnen was. Uiteindelijk heeft het 3 weken geduurd van aankomt I-140, tot de I-485 opgestuurd werd, dus al met al valt het wel mee :)

Wij zitten ook bij het Texas Service Center, jammer van de vertragingen inderdaad! We hopen dat het nog voor het eind van het jaar binnen is, 8 maanden, dat lijkt nu ook een beetje het gemiddelde te zijn.

Gebruikersavatar
bello
Amerikakenner
Berichten: 1189
Lid geworden op: 06 jan 2010, 20:28
Locatie: NL

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door bello » 26 apr 2015, 12:27

Zelfs als niet-potentiële-immigrant vind ik dit reuze boeiend om te lezen. Dank dat je zo goed beschrijft en met ons deelt!
2004: Rondje ZW 2005: NYC 2006/07: Hong Kong, Australië 2008: NYC, Toronto 2009/2010: LA, NYC 2010/11: NYC 2011: NYC, Toronto 2012: NYC 2012: Hong Kong, China, Macau 2012/13: Washington DC 2013: Las Vegas, DV, Yosemite, San Francisco 2015: Toronto, Vancouver, Seattle 2016/17: China, Hong Kong, Thailand

Gebruikersavatar
JohannaPA
Amerikafan
Berichten: 141
Lid geworden op: 30 sep 2013, 12:53
Locatie: State College, PA, United States
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door JohannaPA » 26 apr 2015, 19:09

Ik snap hem!! Dank!
Succes met het wachten. De EAD zal er met een maand of 3 wel zijn, verwacht ik. Die wordt onafhankelijk van de i485 verwerkt. Wij kregen 'm in februari (ingestuurd in november).
Blog: http://johannaslot.com
11-2013 J1 > 12-2013 PhD > 01-2014 verhuisd naar PA, USA > 05-2014 huis gekocht > 06-2014 H1B > 10-2014 labor cert. klaar > 11-2014 AOS > 01-2015 biometrics > 02-2015 EAD + i512 > 10-2015 Greencard

Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1592
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door SemJes » 13 aug 2015, 19:14

En hier dan de laatste update van het topic!

Een paar weken na het verzenden van het I-485 pakket kregen we de biometrics uitnodiging om foto's te maken en vingerafdrukken af te nemen. Op 27 mei werden we om 9 uur verwacht en na een minuut of 10 stonden we weer buiten, lekker snel!

Vanaf dat moment was er geen enkele status update meer en we kwamen erg dicht bij de 90 dagen "deadline" die USCIS zichzelf stelt om employment authorization documents (EAD) te behandelen. Maar toen op 21 juli (84 dagen nadat de I-765 was geregistreerd, 79 dagen na het registreren van onze I-485 aanvragen) kwam er een mailtje binnen dat er een nieuwe update in onze case was... de kaart was besteld! Maar wat vreemd, dit was een update voor de I-485 (green card) en niet voor de I-765 (EAD), het zal toch niet zo zijn dat de adjustment of status eerder behandeld werd dan de EAD aanvraag? We kregen allebei de melding voor onze I-485, dus als er een foutje was gemaakt en ze eigenlijk het bericht wouden sturen dat de EAD kaart nu in productie was, dan hadden ze dat foutje dus bij ons allebei gemaakt. We waren voorzichtig blij en zagen op internet dat het wel eens voorkwam dat de green card voor de EAD werd goedgekeurd, niet vaak, maar het kwam wel eens voor. Die dag de hele tijd natuurlijk in spanning gezeten of we, naast de update dat de kaart in productie was, ook een "welcome notice" zouden krijgen. En ja hoor, 's avonds laat kwam ook het mailtje binnen met de tekst: "We registered your permanent resident status and mailed you a Welcome Notice." Ongelooflijk, wat een geluk! We hadden verwacht dat het echt nog wel een paar maanden zou duren. Twee dagen geleden kregen we een mail dat de kaart dan ook daadwerkelijk was verzonden, en vandaag zaten ze bij de post, twee mooie groen(ige) kaarten!

Nog een keer een tijdlijn om alles mooi op een rijtje te hebben:
I-140 aanvraag door USCIS ontvangen: 1 april 2015
I-140 aanvraag goedgekeurd: 8 april 2015 (slechts een paar dagen omdat we premium processing deden)
I-485 aanvraag door USCIS ontvangen: 4 mei 2015
I-485 aanvraag goedgekeurd: 21 juli 2015
Green card in handen: 13 augustus 2015.

Totale tijd verstreken sinds I-140: 4 maanden en 2 weken.
Totale tijd verstreken sinds I-485: 3 maanden en een paar dagen.

Vandaag dus lekker uit eten om het eens goed te vieren! :D

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3080
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door goldenhills » 13 aug 2015, 20:12

Super! Gefeliciteerd! :blob3: :blob2: :blob4:

Gebruikersavatar
JohannaPA
Amerikafan
Berichten: 141
Lid geworden op: 30 sep 2013, 12:53
Locatie: State College, PA, United States
Contacteer:

Re: Green card via EB-1B: van begin tot eind

Bericht door JohannaPA » 13 aug 2015, 20:26

Hee wat fijn! Super, gefeliciteerd!! Lekker snel ook allemaal! :clap: :clap: :clap:
Mijn EB2 ligt nog in behandeling (sinds november... 9 maanden en 3 weken nu voor de i485 :? ), ook nog geen RFE of iets gehoord ook. Zal dus nog wel even duren voordat die van ons binnen is. Maar goed, voor ons was de werkvergunning het belangrijkste en die is er.
Geniet van je etentje! :thumbup:
Blog: http://johannaslot.com
11-2013 J1 > 12-2013 PhD > 01-2014 verhuisd naar PA, USA > 05-2014 huis gekocht > 06-2014 H1B > 10-2014 labor cert. klaar > 11-2014 AOS > 01-2015 biometrics > 02-2015 EAD + i512 > 10-2015 Greencard

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer