Verhuizen naar Amerika voor werk

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
AlexR
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 feb 2013, 07:26
Aantal x V.S. bezocht: 1
Locatie: Astoria, New York

Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door AlexR » 21 feb 2013, 09:13

Allen,

Ik heb de forums een beetje afgezocht en ik kon een hoop nuttige informatie vinden, maar ben toch benieuwd naar reacties op de vragen die ik heb voor mijn (of moet ik zeggen onze) specifieke situatie:

Wij willen naar NYC verhuizen door een kans die ik heb gekregen via mijn werk. Dit is deels op mijn eigen initiatief gebeurd en daardoor zit een complete vergoeding van de kosten er niet in. Echter dit betekend wel dat er voor mij een L1 visum geregeld wordt en voor mijn vrouw een L2 visum met een werk vergunning. Ook heb ik dus bij aankomst al een baan en een redelijk inkomen (rond de 90k jaarlijks), voor het wonen in leven in NYC met z'n 2e lijkt dit nog goed te doen als je niet ver boven je stand gaat proberen te leven.

De situatie nu is dat wij iets langer dan 1 jaar een woning huren in Breda. Dat betekend ook dat we "fris" verhuist zijn vorig jaar en het verhuis potje toen zo goed als geleegd is met de aanschaf van alle dingen die we nodig haden (witgoed, meubulair etc.), en in dat jaar is het ook niet echt van sparen gekomen. We delen ook ons huis met onze twee katten. Ik werk zelf als IT consultant bij een internationaal consultancy bedrijf en mijn vrouw werkt nu zo'n 2 jaar in de biotechnologie (cosmetica richting).

Mijn eerste hobbel is de tijd die ik nodig heb om dit allemaal te regelen, mijn werk is enthousiast over mijn verhuizing naar de VS en willen me graag snel hebben. Ook de Amerikaanse "go, go, go" instelling komt hier om de hoek kijken :). De tijdslijn die zij aangeven is 90 dagen vanaf morgen, mij lijkt dit niet realistisch gezien de bak werk die ik nu voor me zie. Ik verwacht meer tijd kwijt te zijn om dingen te regelen of geld op te sparen en denk zelf meer aan een half jaar in plaats van 3 maanden. De ervaring van mijn werkgever blijkt wel te zijn dat je ook met 6 of 9 maanden eigenlijk alleen de laatste 3 druk bezig bent met het regelen en de rest van de tijd met "wennen aan het idee."

Ik heb een navraag gedaan bij een internationaal verhuis bedrijf, in eerste instantie om de "gehele" inboedel mee te nemen (bank diner tafel, maar geen witgoed) dit werd wel al gauw 7000 euro (full-service) en dat gaat wel redelijk over mijn budget heen en is geen haalbare kaart. Wij kunnen aanzich wel verhuizen met minder, maar dan nog denk ik dat wat ik nu inschat aan wat we mee willen nemen zou moeten vermenigvuldigen met 2 om op iets realistsch neer te komen :). Ik heb wel een "sign up bonus" in het vooruitzicht van een "paar duizend dollar" maar dit lijkt bij lange na niet dekkend. We willen onze lieve katjes ook mee slepen naar onze nieuwe plek, dus enige ervaringen hiermee zijn ook zeer welkom.

Het andere punt is dat ik opzoek zou moeten naar een appartement in NYC zonder enige familie of vrienden daar. Natuurlijk wel collegas die vast het een en ander voor ons kunnen betekenen, maar die hebben ook geen kast van een huis down-town en dus ook niet een extra kamer waar wij even kunnen verblijven :). De zoektocht naar appartementen leidt ons naar de buroughs Brooklyn en Queens of de randen van Manhattan. En de huur waar we naar kijken zit tussen de 3000 en 4000 dollar per maand voor een 2 kamer appartement. Ik vraag me af of wij redelijk met z'n 2e rond kunnen komen met een dergelijke huur en eerder genoemd salaris. Ik lees dat het wel boven het gemiddelde inkomen van een gezin in NYC is, maar toch is het lastig om inzichtelijk te krijgen wat we nou maandelijks kwijt zouden zijn aan utilities, eten/drinken. We zijn niet echt van het uitgaan, dus dat scheelt in de portmonee :).

Ik begrijp dat ik zonder credit history geen geld kan lenen in de VS in het algemeen, is New York nog iets anders met hun stroom aan migranten? Ik hoef in NYC geen auto te hebben dus dat scheelt. Ook denken we aan een periode van ongeveer 5 jaar om daarna ook weer terug te keren naar NL, en kopen wordt dan een minder aantrekkelijke optie. Volgens mij hoef ik dan opzich niet heel veel geld te lenen of een lening of te sluiten wat blokkerend zou zijn. Wel zie ik dat je in de eerste maand rekening moet houden met je huur x2 wat je dan direct op tafel moet leggen, dan zijn contanten wel belangrijk. Is het overigens makkelijk om een rekening te openen in de VS? Waar moet ik dan ook verder nog aan denken? Kan dit eventueel al vanuit Nederland. Ook kijk ik naar het pensioen wat ik nu heb opgebouwd en wat ik liefst zou overhevelen. Wij zitten bij NN en ik werk nu meer dan 5 jaar bij hetzelfde bedrijf, dus nog geen gigantisch pensioen, maar wel redelijk wat centen die daar nu gestald zijn. Heeft iemand hier ervaring mee of tips/dingen waar ik naar moet kijken? Mijn pa werkt bij de BD (als pensioen specialist) en helpt me wel enigszins, maar het is wel allemaal een complex verhaal.

Ik ben heel benieuwd of iemand iets dergelijks heeft gedaan en wat de ervaringen do's en don'ts zijn bij dit alles. Voor ons is het vooral die gestelde 90 dagen (die volgens mij niet in steen is gegoten) die wel heel erg dichtbij voelt en ik zelf denk ook dat er nog een hoop "paddestoelen" de kop op zullen steken in die 90 dagen.

Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Oeboemoe » 21 feb 2013, 14:43

Meubels enzvoorts verhuizen: niet doen. Gewoon Ikea spullen kopen voor weinig (of zelfs nog goedkoper via Craigslist).
Pensioen: kun je niet overhevelen (je kan wel AOW premie door blijven betalen vanuit de VS).
$90.000: blijft niet veel van over na belastingen (federaal, staat, stad) en eigen bijdragen verzekeringen (zorg, tandarts, levensverzekering, optisch, pensioen).
Katten: duur en soms ook een probleem voor huurbaas.
$4000 huur: teveel voor 1 inkomen. Stroom / kabel-TV / internet / verwarmig enzovoorts is niet goedkoop.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door hemmie » 21 feb 2013, 15:45

verhuizen binnen 3 maanden lijkt mij best mogelijk, hoor. Toen wij jaren geleden naar India verhuisden hadden we niet veel meer tijd. In oktober 200 6 kwam het voor het eerst ter sprake, en net voor kerst is mijn man voor het eerst naar India geweest en is de knoop doorgegakt. 25 maart 2007 vertrokken we, met een baby, en ook wij moesten alles zelf regelen (klein bedrijf). Een verhuizing naar de VS vergt minder voorbereiding (geen inentingen bijvoorbeeld), en je hebt geen kind, dus dat moet echt wel lukken. Je moet wat knopen doorhakken, beslissen wat en of je dingen verscheept, inboedel doorspitten en dingen verkopen/weggooien/in opslag doen, zonodig ziektekostenverzekering regelen ter overbrugging, en tijdelijke (gemeubileerde) woonruimte. Echt een woning zoeken kun je denk ik toch pas als je daar bent, daar voor zal huren zonder SSN en bankrekening ook lastig worden.

Ik ben niet bekend met de prijzen in NYC, wij komen met nog geen 50% meer echt heel goed rond hier in Texas met 3 kinderen, mooi huis, 2 auto's, enz. Maar er is hier vast wel iemand die meer weet van de huurprijzen in NYC (Bennogr?).
Ik heb geen ervafring met huisdieren meenemen, weet alleen dat het een kostbaar grapje kan zijn, en inderdaad zijn in veel huurwoningen geen huisdieren toegestaan, dus het beperkt je wel.
Terug in Texas!

Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Oeboemoe » 21 feb 2013, 16:47

TX heeft geen staatsinkomstenbelasting / stadsinkomstenbelasting en het prijspeil is veel lager.

LittlePhoenix
Amerika-expert
Berichten: 2515
Lid geworden op: 11 apr 2008, 07:27
Locatie: Texas

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door LittlePhoenix » 21 feb 2013, 16:53

Wauw, 90 dagen is toch harstikke lang!? Mijn man werkt voor de DoD en dan heb je meestal veel korter de tijd om alles te regelen. Ken zelfs verhalen over mensen die 2 weken hadden als de active duty spouse ineens iemand moest vervangen.
Maar moet wel eerlijk toegeven dat we nu al 2 keer ervoor gekozen hebben om m'n man vooruit te sturen en ik dan later met de kinderen. Eerste keer was onze oudste zoon net 2 maanden toen m'n man naar z'n nieuwe duty station moest. Maand later zijn we met z'n allen echt verhuisd.

En deze afgelopen verhuizing ook weer, ik ben met de kinderen in Utah achtergebleven terwijl m'n man 2 maanden alleen in Florida zat. Ik denk dat als we 90 dagen hadden om alles te regelen dat het een stuk makkelijker zou gaan.

Hemmie, ik denk dat NYC een flink stuk duurder is dan Texas. Denk dat het best krap zal worden en als de huur zo hoog is zal de cost of living ook wel hoog zijn. Hier in Florida betalen we aan huur 2 keer wat we aan hypotheek hadden in Utah en daar komt elke maand nog heel veel aan vaste lasten bij. En alle uitstapjes zijn hier prijzig. Denk dat NYC vergelijkbaar zal zijn.

En inderdaad, vind maar eens een huurwoning waar je kat welkom is. Katten kunnen vreselijk stinken dus de meeste verhuurders zullen er niet blij van worden.

Ik denk dat 90 dagen best te doen is maar je moet wat duidelijkheid krijgen. Maak lijstjes en zorg dat je zo snel mogelijk info krijgt. Neem contact op met een paar makelaars en vraag dan ook meteen naar info over vaste lasten. Vraag ook naar furnished appartments, kan soms ook een goede keus zijn.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door hemmie » 21 feb 2013, 17:09

Oh, ik geloof zeker dat de prijzen in NYC een stuk hoger liggen, ik wilde ook aangeven dat daar dus echt alleen iemand die met die markt bekend is op kan reageren.

Ik vraag me wel af wie er dan in NYC kan wonen, want ik kan me toch niet voorstellen dat iedereen een salaris heeft waarmee hij/zij zulke huurprijzen kan ophoesten. $4000 voor een 2-kamerflat, wat moet je dan met een gezin?
Terug in Texas!

Gebruikersavatar
markgoestoamerica
Amerikakenner
Berichten: 929
Lid geworden op: 02 jan 2012, 16:52
Locatie: Utah Greater SLC
Contacteer:

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door markgoestoamerica » 21 feb 2013, 17:14

hemmie schreef:Oh, ik geloof zeker dat de prijzen in NYC een stuk hoger liggen, ik wilde ook aangeven dat daar dus echt alleen iemand die met die markt bekend is op kan reageren.

Ik vraag me wel af wie er dan in NYC kan wonen, want ik kan me toch niet voorstellen dat iedereen een salaris heeft waarmee hij/zij zulke huurprijzen kan ophoesten. $4000 voor een 2-kamerflat, wat moet je dan met een gezin?
Buiten de stad gaan woonen en gaan forensen!
New Jersey, huur je voor dezelfde prijs van een appartement in NYC maar dan voor een heel huis.
If you can dream it...

Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Oeboemoe » 21 feb 2013, 17:16

In NYC is eigen huizenbezit erg gebruikelijk (zeker buiten Manhattan) en werken beide partners meestal. Ook wonen heel veel mensen in gesubsidieerde appartementen. Ook hebben veel mensen meerdere banen, delen ze een appartement, zijn de salarissen voor hoogopgeleiden veel hoger dan in de rest van de VS. Ook is er inderdaad veel (verborgen) armoede.

Woon-werkverkeer wordt (meestal) niet vergoed in de VS (en er is geen IB aftrekpost) dus dat is kostbaar. OV maand/jaarkaarten zijn betrekkelijk duur en/of een auto ook (tol en parkeren bijvoorbeeld afgezien van de reguliere kosten van autobezit).

Gebruikersavatar
Joke
Amerikakenner
Berichten: 1209
Lid geworden op: 12 jul 2004, 19:56

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Joke » 21 feb 2013, 17:39

Er is een manier voor de werkgever om te helpen met woon-werkverkeer en parkeren kosten. Ik heb hier jaren voordeel van gehad. Misschien niet wat in NL gewoon is, maar alle beetjes helpen.

http://www.kingcounty.gov/transportatio ... efits.aspx
Lust is easy. Love is hard. Like is most important.

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3080
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door goldenhills » 21 feb 2013, 17:40

$3000 - $4000 huur op een salaris van $90k lijkt me krap. Je kunt online paycheck calculators vinden die uitrekenen wat je per paycheck netto in handen krijgt. Hoe zit het met ziektenkostenpremie? Wat het kost en hoeveel de baas betaalt kan enorm varieren per bedrijf, en kan een significante kostenpost zijn. Ik vermoed trouwens dat in NYC veel singles in een studio zitten, en couples in een 1-bedroom. Een 2-bedroom is wellicht een luxe. Er zullen vast veel 2-bedrooms zijn die door twee mensen gedeeld worden. Een huis delen is veel gebruikelijker in de VS.

Zorg ook dat je redelijk wat spaargeld over hebt na de kosten als verhuizing, vliegtickets, etc. Je moet vast (minimaal) een extra maand huur betalen als borg, borg betalen bij de telefoonmaatschappij, bij de electriciteitsmaatschappij, etc. Een $250 hier en een $250 daar tikt aardig aan.

Hele gave kans overigens, ik zou het met beide handen aangrijpen.

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 8272
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Philadelphia, PA

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Bennogr » 21 feb 2013, 17:45

Zeker ook in Brooklyn, Queens en de Bronx kijken. Wij betalen bijvoorbeeld $2000 in de maand voor twee slaapkamers en in de huurprijs zit ook verwarming en warm water. Gas en elektra ongeveer $70 in de maand.

Algemeen geldt: hoe verder van downtown, hoe goedkoper, wij zitten in Ditmas Park, 20 minuten van Times Square met de Q. Als je bereid bent iets verderop te wonen kun je waarschijnlijk nog iets goedkoper wonen.

Je collega's zouden je suggesties moeten kunnen doen over in welke wijk je het beste kunt gaan zoeken. Ga daar heen en loop binnen bij een realtor. Moet je wel voor betalen, maar dat haal je er wel uit.

Je zou eigenlijk je nieuwe baas voor moeten stellen om een retourtje NY voor je te betalen, zodat je met z'n tweeen zelf kunt gaan kijken. Zelf bezoeken, daar gaat niets boven, dat hebben wij ook gedaan toen we de laatste keer terug naar Brooklyn verhuisden en wij kennen de stad en het land al.

D'r zijn best betaalbare en toch leuke wijken te vinden in de buitenwijken.

Overigens, ik meen gelezen te hebben dat je in New York kaarten voor het openbaar vervoer kunt kopen met geld dat van je salaris afgehaald wordt voordat je belasting betaalt. Scheelt weer wat. En ziekte-, invaliditeits- en ouderdomsverzekeringen zou je nieuwe baas moeten betalen of daar in ieder geval een regeling voor moeten hebben. Een lang gesprek met personeelszaken over hoe en wat moet zeker op de agenda.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.

AlexR
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 feb 2013, 07:26
Aantal x V.S. bezocht: 1
Locatie: Astoria, New York

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door AlexR » 21 feb 2013, 17:46

Ik zelf heb het gevoel dat er nog veel te regelen valt met mijn werkgever, en mogelijk zijn de appartementen waar wij nu naar kijken redelijk high-end en kan het heus met een stukje minder. Het plan is wel dat mijn vrouw na de 90 dagen tijd die nodig is voor de werkvergunning snel werk zal vinden. Zij is dus ook hoger opgeleid en zit in een vrij brede industrie, probleemloos zal het zeker niet zijn, maar de taal bariere die ze hier in Nederland had is in iedergeval in de US weg. Overigens ben ik in maart 29 en mijn vrouw is nu 27 dus er zit ook nog wat rek in qua leeftijd en hoop dat dit haar ook iets kan helpen bij het vinden als een baan als "ervaren starter" :P.

Het woon werk verkeer is bij mijn beroep een beetje een "probleem" gezien mijn bedrijf over de gehele VS opereerd (ook in de uithoeken waar toch ook wel grote bedrijven te vinden zijn), en ik dus ook regelmatig weg zou zijn. Het is dus ook van belang dat ik vrij dicht bij een groot vliegveld zit zodat ik de meeste bestemmingen vanaf daar kan bereiken. De hoop is wel een beetje dat de projecten voor mij voornamelijk in NYC of daar net buiten zullen zijn en ik daarmee niet de hele week de hort op ben en alleen in het weekend thuis door kan brengen. De perspectieven zijn ook iets beter in Amerika voor mij en mijn carriere, maar ja dat is natuurlijk koffie dik kijken :). Ik ben wel benieuwd naar een New Yorker die me een idee zou kunnen geven van waar wij aan moeten denken aan kosten. Het salaris is in vergelijking wel een stuk hoger dan wat ik hier in Nederland verdien, en ik had het gevoel dat cost of living ten opzichte van Nederland toch ietsjes lager zou zijn. Ook de belastingen die ik hier afdraag zijn erg hoog (35-40% op m'n totale inkomen), ik verwacht niet dat de federale + staat + stads belastingen van NYC hier over heen gaan, worst case is dit vergelijkbaar.

Dat onze katten mee gaan staat wel als paal boven water overigens, de kosten nemen we dan maar voor lief :). Dus we zijn wel benieuwd wat de ervaringen zijn met het transporteren van de beestjes. Overigens kijken we ook expliciet naar een apartement waar ook katten toegelaten zijn.

Overigens heel erg bedankt voor de reacties tot nu toe ze zijn allemaal zeer zeker nuttig en leuk om door te lezen. NYC was overigens niet direct onze eerste keuze we konden ook naar Houston, Seattle, LA, Atlanta of Chicago. Atlanta was even in de race omdat mijn vrouw daar mogelijk al een baan zou kunnen krijgen, maar dat viel wat tegen. Dus is het nu de mogelijkheid om meer tijd thuis door te brengen over een wat minder drukke stad met grotere huizen en lagere vaste lasten. Salaris zou dan overigens ook iets naar beneden zijn bijgesteld.

AlexR
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 feb 2013, 07:26
Aantal x V.S. bezocht: 1
Locatie: Astoria, New York

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door AlexR » 21 feb 2013, 17:52

Bennogr schreef:Zeker ook in Brooklyn, Queens en de Bronx kijken. Wij betalen bijvoorbeeld $2000 in de maand voor twee slaapkamers en in de huurprijs zit ook verwarming en warm water. Gas en elektra ongeveer $70 in de maand.

Algemeen geldt: hoe verder van downtown, hoe goedkoper, wij zitten in Ditmas Park, 20 minuten van Times Square met de Q. Als je bereid bent iets verderop te wonen kun je waarschijnlijk nog iets goedkoper wonen.

Je collega's zouden je suggesties moeten kunnen doen over in welke wijk je het beste kunt gaan zoeken. Ga daar heen en loop binnen bij een realtor. Moet je wel voor betalen, maar dat haal je er wel uit.

Je zou eigenlijk je nieuwe baas voor moeten stellen om een retourtje NY voor je te betalen, zodat je met z'n tweeen zelf kunt gaan kijken. Zelf bezoeken, daar gaat niets boven, dat hebben wij ook gedaan toen we de laatste keer terug naar Brooklyn verhuisden en wij kennen de stad en het land al.

D'r zijn best betaalbare en toch leuke wijken te vinden in de buitenwijken.

Overigens, ik meen gelezen te hebben dat je in New York kaarten voor het openbaar vervoer kunt kopen met geld dat van je salaris afgehaald wordt voordat je belasting betaalt. Scheelt weer wat. En ziekte-, invaliditeits- en ouderdomsverzekeringen zou je nieuwe baas moeten betalen of daar in ieder geval een regeling voor moeten hebben. Een lang gesprek met personeelszaken over hoe en wat moet zeker op de agenda.
Benno bedankt! We hebben niet zo heel veel mensen in New York op het moment (ongeveer 5) waarvan ik er een gesproken heb over hoe het daar is. Hij is zelf vanuit Seattle verhuisd naar NYC en dat was al een hele schok begreep ik. Brooklyn en Queens waren de zaken die als eerste naar voren kwamen, hij woont zelf in Manhattan. Mijn baas is ook vrij groot in de VS en ze hebben een redelijke verzekering voor een aardige prijs (~270 dollar per maand blue cross, maar ik begreep al dat je zowieso zelf een deel moet betalen als je gebruik maakt van de zorg). Morgen ga ik officieel akkoord ten opzichte van mijn "nieuwe" baas en dan zullen ook zeker de HR gesprekjes komen. Momenteel hangt het nog in de lucht hoeveel ze ons kunnen helpen met het een en ander, de bereidheid is gelukkig wel daar :). Ik hoop dat daar ook een retourtje naar NYC bij zit, ik ga er wel vanuit, maar we zullen zien.

Ik merk dat mijn vorige bericht waarschijnlijk in een nieuw topic is geplaatst *zucht, ik en forums* het is fijn om de reacties te lezen. Ik denk dat de apartementen die wij direct vinden nou niet bepaald de koopjes van de markt zijn. Ik begrijp inderdaad dat een broker of realtor die de markt goed kent een must is als je een plekje in NYC wilt vinden. Het wachten voor ons gaat ook vooral om het kunnen sparen van wat centen zodat we niet flat-broke beginnen in NYC vanwege hoge eenmalige kosten.

Onze katjes zullen gewoon mee moeten, ze zijn heel belangrijk voor ons en we kunnen onmogelijk afstand doen. Ik ben daarom wel benieuwd of er ook forumgangers zijn die katten hebben mee genomen (of een ander huisdier).

Nogmaals dank voor de reacties tot nu toe, heel informatief en leuk om te lezen. Negentig dagen voelt misschien heel dichtbij als je nadenkt over wat ik allemaal nog moet doen, maja waarschijnlijk regel je het meeste toch "echt" in de laatste paar dagen.

Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Oeboemoe » 21 feb 2013, 18:31

Houston, TX of Atlanta, GA lijken mij vele betere keuzes dan NYC. Veel betaalbaarder en een aangenaam klimaat.

Belastingtarieven: federaal: http://www.forbes.com/sites/moneybuilde ... inal-rates.

Belastingtarieven: NYS: http://www.prweb.com/releases/business- ... 328705.htm

Belastingtarieven NYC: http://taxes.about.com/od/statetaxes/a/ ... -taxes.htm

Je komt dus al vrij snel aan 40% in NYC.

Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 5065
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Bandido » 21 feb 2013, 18:35

Ik zat een paar jaar geleden in een vergelijkbare positie, had ook een baanaanbod in NYC, en volgens mij was het salaris ook rond de $90K. Ik vond dat alleen geen vetpot, en heb het uiteindelijk om die reden niet gedaan. NYC is gewoon heel erg duur, niet alleen woonruimte, maar ook de hele "cost of living". En ik was eerlijk gezegd toch wel gewend aan een bepaalde levensstijl, waar wel van wilde opofferen, maar toch ook niet alles. Ik ben wel een stadsmens, dus wil die bepaalde "amenities" hebben. Uiteindelijk gekozen voor Atlanta, waar ik "the best of both worlds" heb gevonden. Ik woon er inmiddels alweer vijf jaar met heel veel plezier.

Ik zou jullie aanraden om inderdaad toch wat verder weg te kijken, in ieder geval in eerste instantie. Je zou eventueel ook kunnen overwegen om een paar maanden eerder te gaan dan je vrouw, en eventueel een appartement te delen. Dat is niet ongebruikelijk, en er zijn veel mogelijkheden tot "subleasing" (zie bv Craigslist). Dan heb je de gelegenheid de stad wat beter te leren kennen, voordat je een huurcontract van een jaar ondertekent.

Wat de katten betreft zou ik me niet teveel blindstaren op de "no pet" clausule in veel huurcontracten. Ik verhuur zelf ook een paar woningen waar dat ook in staat, maar met katten zou ik zelf geen moeite mee hebben. Bij veel huiseigenaren gaat het meer om erg grote honden die ze liever niet in hun huis hebben. Je kunt het gewoon vantevoren even vragen voordat je een woning gaat bezichtigen. Het meenemen zelf is niet zo'n probleem, je moet vooral zorgen dat de inentingsbewijzen in orde zijn. Een luchtvaartmaatschappij kan je ook al meer vertellen over het transport.
"Keep Georgia On Your Mind"

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18559
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door kastelke » 21 feb 2013, 18:41

Met $70,000 zal het krap worden om comfortabel te leven.
Voor huisvesting: kijk ook waat potentiele werkgevers van je vrouw zitten, zodat zij niet dagelijks 3 uur moet commuten.
Neem een maandelijkse kost op in je budget voor je katten! Je wilt niet weten hoeveel honderden dollars je in Noord-Amerika standaard uitgeeft aan de dierenarts die dus een pak duurder is dan in Nederland of Belgie. En je wilt helemaal nooit ontdekken hoeveel duizenden je moet betalen als je huisdier een operatie nodig heeft. :-(
(overweeg een verzekering voor huisdieren, maar let op de dekking van wat ze wel of niet betalen)
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3381
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Ziva » 21 feb 2013, 19:00

Ik heb mijn katten meegenomen en was iets van € 450,- totaal kwijt voor 2 katten. Dit is vervoer met KLM (Delta) en de benodigde inentingen. Ze gingen gewoon mee met dezelfde vlucht als ik, in het ruim en ze zaten beide in aparte (ruime) benches. Het is allemaal heel goed gegaan en ze kwam niet gestressed aan dus ik zou het zeker doen als ik jou was.

Voor de rest kan ik je niet heel veel helpen. Ik ken NY niet goed genoeg. Maar ik wil je wel veel succes wensen!

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 8272
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Philadelphia, PA

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Bennogr » 21 feb 2013, 19:30

Tenzij je elke middag uitgebreid wilt lunchen, rond 5 uur wil borrelen, dan naar een sjiek restaurant en uiteindelijk nafeesten in een sjieke club is New York best te betalen.

Vergeet niet dat niet iedereen (of liever: iedereen niet) een fors salaris verdient (of in ieder geval krijgt) en toch ook niet altijd binnen wil zitten.

Overal in de stad zijn goede, niet dure groentenwinkels, bijvoorbeeld, een flesje bier kost hier niet in de winkel veel meer, of minder, dan in Amsterdam en er zijn vele mogelijkheden om redelijk goedkoop toch 'een goede tijd' te hebben. Alle belangrijke musea hebben bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de maand gratis toegang, er is hier erg veel theater als je niet alleen naar Broadway hoeft, er is veel muziek, vaak gewoon bij je biertje, je hoeft niet elke avond naar Carnegie Hall, grote concerten in de verschillende arena's of dat soort dingen. Er zijn wandelclubs, je kunt overal wel rennen, je kunt trappen op en af lopen, een stuk goedkoper dan bij een sportclub trainen, en de YMCA is ook goedkoper dan een sjieke zweetzaal.

Kortom, als je hier eenmaal woont is het net een echte grote stad waar je het leven zo duur of zo goedkoop kunt maken als je wilt.

En $70.000 per jaar zo lang je geen kinderen hebt, is best goed te doen. Zeker als je het voorzichtig aan doet en alleen maar eens in de zoveel tijd eruit springt. Maar zoals met alles: kijk eerst eens rustig om je heen en ga op zoek. En vraag je buren, collega's om tips. Meteen een goede gelegenheid om met mensen in contact te komen.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.

AlexR
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 feb 2013, 07:26
Aantal x V.S. bezocht: 1
Locatie: Astoria, New York

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door AlexR » 21 feb 2013, 21:07

Naja de rede om naar New York is dat ik dan een grote kans heb om niet 4 dagen in de week weg te zijn bij mijn vrouw die zeker de eerste paar maanden toch geen baan zal hebben. Ik ben zelf niet een groot fan van "de grote stad" maar ik voel het ook een beetje als een uitdaging om toch m'n draai te vinden. Ik ben altijd redelijk "safe" geweest dus dit is voor mij gigantisch (het zelfde geldt voor mijn vrouw). Atlanta lonkt wel een klein beetje ook met de reacties hier. De keuze ligt vooral aan het feit dat ik, vanuit Atlanta vrijwel altijd moet vliegen en dat ik dan zondag/maandag vertrek en donderdag/vrijdag pas weer thuis kom om vervolgens snel weer te vertrekken. Ik zal absoluut even met HR gaan praten over een retourtje :) dat is me nu wel nog duidelijker geworden haha!

Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 5065
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: Verhuizen naar Amerika voor werk

Bericht door Bandido » 21 feb 2013, 21:14

AlexR schreef:Atlanta lonkt wel een klein beetje ook met de reacties hier. De keuze ligt vooral aan het feit dat ik, vanuit Atlanta vrijwel altijd moet vliegen en dat ik dan zondag/maandag vertrek en donderdag/vrijdag pas weer thuis kom om vervolgens snel weer te vertrekken. Ik zal absoluut even met HR gaan praten over een retourtje :) dat is me nu wel nog duidelijker geworden haha!
Tja, ik vind het zelf een zeer leefbare en prettige stad om te wonen. Maar het is natuurlijk geen NYC, dat is duidelijk. Maar Atlanta is niet voor niks al jaren een van de snelstgroeiende grote steden van Amerika, er is dus wel een en ander te beleven, zeker voor jullie leeftijdscategorie. Laat het me weten als jullie eens hier naartoe komen, en als ik er ben (ik reis zelf namelijk ook nogal veel), dan wil ik met plezier wat laten zien. "Southern hospitality" noemen we dat hier. :wink:
"Keep Georgia On Your Mind"

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer