Jullie 'Emigratie motieven'

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
bazinga
Amerika-ontdekker
Berichten: 94
Lid geworden op: 13 feb 2013, 21:48
Locatie: Las Vegas

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door bazinga »

Wow, heftige discussie.
Ik denk dat elk land zijn voor- en nadeel heeft.
Je moet gewoon proberen te gaan wonen en werken waar je jezelf prettig voelt.
Mocht je voor het land van je dromen ook nog een verblijfsvergunning krijgen dan is dat helemaal top.
Nooit opgeven: niet geschoten is altijd mis!
DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door DejaVu »

Rustig jongens, alle westerse landen zijn prima om te wonen. Zou deze discussie gaan over NL/VS vs Sudan ok, maar 2 westerse landen vergelijken mbt emigratie tsk tsk. Plaats mij in Australië en ik vind het ook goed.

Kijk de taal is natuurlijk wel lekker dat die overal hetzelfde is, als je hier een bedrijf wilt beginnen en je wilt uitbreiden over de grenzen dan moet je 24 vlaggetjes op je website plaatsen.
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 10174
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Hockey »

DejaVu schreef:Rustig jongens, alle westerse landen zijn prima om te wonen.
Dat kan zijn, maar toch zie ik mezelf nooit in Frankrijk wonen, maar wel in Canada, waar ik nog nooit geweest ben. En de motieven voor een land zullen ook een rol spelen.
Zo had ik ooit een Duits vriendinnetje en toen ik mezelf wel achter haar aangaan en het daar maken. Maar voor die tijd en sinds die tijd zie ik mezelf absoluut niet in Duitsland moeten leven.

En ik heb zo'n vermoeden dat meer mensen een dergelijk gevoel zullen hebben. :wink:
DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door DejaVu »

Nou een appartement in de haven van St. Tropez...lekker naar al die mensen kijken vanaf je balkon met een Belgisch(zijn we europeaan of hoe zit dat) biertje en een schaaltje bitterballen. 8)

Even serieus. Ik zie mijzelf prima wonen in Parijs, Londen, Nordrhein westfalen etc. Aan de andere kant heb ik wat minder met Spanje, Portugal en Italië.
Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6344
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door RiverCola »

Kingair schreef:
RiverCola schreef: Overigens merk ik om me heen genoeg mensen, vooral mensen die een eigen bedrijf hebben waarmee het heel slecht gaat, die het aanvragen van een bijstandsuitkering niet eens als optie zien. En dat terwijl je er toch alle recht op hebt. Je hebt tenslotte in de jaren dat je verdiende en belangsting afdroeg gewoon betaald voor die voorziening.
Wist zelfs niet dat dit kon in Nederland.
In Belgie heb je dan wel dikke pech als zelfstandige want hier krijg je niets.
Geen enkele instelling die je helpt.
Spijtig genoeg want ook deze mensen hebben jaren bijdrage betaald aan de Belgische Staat.

Groeten,

Kingair
Iedereen heeft in Nederland recht op een bijstandsuitkering. Die krijg je niet zomaar. Als je jongere bent wordt verwacht dat je naar school gaat of werkt. Ook wordt inderdaad verwacht dat je actief opzoek gaat naar een baan en dat wordt gecontroleerd. In Rotterdam experimeert men zelfs met manieren om bijstandsgerechtigden iets terug te laten doen in ruil voor de uitkering (vrijwilligerswerk kwalificeert daarvoor) door bv 2 dagen in de week te verlangen dat men bepaalde werkzaamheden verricht. Dit komt nog niet echt van de grond want het blijkt toch moeilijk te organiseren te zijn en je kunt je de vraag stellen wat voor winst je daaruit haalt (zowel ethisch als financieel). Maar ook als zelfstandige heb je recht op bijstand, maar natuurlijk niet op ww, want die is gebaseerd op het salaris dat je bij je werkgever verdiende.
Gebruikersavatar
sachasenne
Amerika-expert
Berichten: 6911
Lid geworden op: 03 mei 2007, 15:29
Partner van: syce
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Saoudi Arabie
Contacteer:

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door sachasenne »

Ook in B heb je als ex zelfstandige recht op bijstand (bestaansminimum).
Maar niet op werkloosheidsvergoeding.
Wel op ziektevergoeding bij + 3mnd ziekte.
Groetjes,
Carine
Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6344
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door RiverCola »

Dat dacht ik al. Ik kon me niet voorstellen dat Belgie hierin wezenlijk zou verschillen van Nederland.
Laatst gewijzigd door RiverCola op 04 mar 2013, 20:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7097
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door ned in MO »

Ik geloof wat je zegt hoor. Ik bedoel niet dat al die punten helemaal "slecht" zijn in de VS, maar voor mij wel zaken die me zouden kunnen tegenhouden. Meer concrete voorbeelden dan:

Familie: mijn moeder heeft vliegangst en zou me dus niet komen bezoeken (en anders doe ik haar misschien een trauma aan). Ja, ik kan naar huis komen, maar met wat pech kan ik weinig vakantie nemen in Amerika en is dat misschien enkel een bezoekje met kerst.
Werkgelegenheid: ik merk nu hier in België hoe moeilijk het is om werk te vinden en zou schrik hebben om in de VS geen werk te vinden of niet werk van niveau. Ik weet niet of ik me goed zou voelen met een mcdonalds job bijvoorbeeld, maar ik weet dat dat net héél realistisch is wanneer ik zou verhuizen naar daar, zeker één van de komende jaren omdat ik nog niet veel werkervaring heb. Ik vind het knap dat veel mensen het wel doen, en als ik door laag te beginnen kansen heb om door te groeien, is dat natuurlijk een andere zaak. Maar dat weet je niet op voorhand en die onzekerheid zou erg aan mij knagen. Misschien plan ik gewoon iets te graag om zo'n grote stap te zetten? De combinatie van alleen zijn en onzekerheid zou me niet bepaald gelukkig maken haha.
Ziekteverzekering: tja... duur, wat ik al gelezen heb tenminste.
Pensioen: op erg late leeftijd. Zo zag ik een kreupel dametje van wel 70 ofzo in Walmart werken. Zo'n zaken vallen me erg op omdat je dat in België gewoon absoluut niet ziet!

Voor andere mensen zijn dit zaken die hun absoluuuut niet zouden tegen houden, maar voor mij PERSOONLIJK misschien wel ;).

Maar ach, ik geraak toch niet aan een green card dus ik moet me er ook geen zorgen over maken :lol:
Tsja, vliegangst. Daar kan je cursussen voor volgen. De boot kan ook nog. Duurt iets langer. Daarbij kan je ook je werkgever onbetaald verlof vragen als je niet genoeg vrije dagen hebt. Nee heb je, ja kun je krijgen en je kunt het in de onderhandelingen meenemen natuurlijk bij de baan.

Werkgelegenheid?
Ben ook laag begonnen ( met een HBO opleiding). Dat was niet leuk, maar er nu op terugkijkend was het helemaal niet zo erg.
Het eerste wat je moet doen als emigrant is je vestigen, iets je thuis maken en zolang ik maar mijn natje en droogje had was het mij goed.
Toen die basis eenmaal gecreeerd was ben ik om mij heen gaan kijken om te bezien wat ik met mijn leven hier wilde gaan doen. Dat werd een stuk makkelijker toen ik die basis eenmaal had. Ik heb een jaar tot 18 maanden "survival" werk gedaan. Dat heeft mij totaal niet geschaad eigenlijk.
Misschien dat je in Nederland een stempel opkrijgt als je met hbo/wo 10 euro per uur verdient? Hier maakt dat niet uit. Gewoon jezelf verkopen heet dat.

Ziekte verzekering is niet duurder dan in Nederland. Zouk maar eens uit hoeveel die premie eigenlijk is (en niet alleen jouw aandeel.

Nadeel hier is dat als je verzekering wil en je mankeert reeds wat dat het wel eens duur zou kunnen zijn. Echter als je in een groepsverzekering zit bij een werkgever dan zijn de premies normaal en moet men je accepteren. En gelukkig komt er obama care voor de probleemgevallen al moet ik nog zien hoe het allemaal gaat gebeuren.

Pensioen? Waarom op late leeftijd? Probleem is dat pensioen vrijwillig is en veel mensen het motto hebben wie dan leeft wie dan zorgt en die premiegelden die ze anders opzijn zouden zetten nu consumeren met als gevolg dat als ze ouder zijn er geen centjes in het pensioenfonds staan.
Social security is heel mager en dan moeten mensen wel. Daarbij zijn er ook bij die het leuk vinden om onder de mensen te zijn en die walmart greeter of zo worden. Geweldig vind ik dat.
Ik ben 43 en als ik nu naar Nederland zou gaan zou het heel moeilijk zijn voor mij om aan de bak te komen. Reeds te oud en uit het buitenland. Nu ben ik een persoon die daar wel weer iets op zou verzinnen maar ik denk dat het moeilijker is om op 43 naar Nederland te emigreren dan andersom. Hier speelt leeftijd veel minder een rol
Fellow2012

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Fellow2012 »

De sociale vagnet van Amerika zit vaak verscholen achter het belastingsysteem; tax credits. Maw, werk vinden is de enige optie om in die vangnet terecht te komen. Zo bestaat een huursubsidie voor mensen met een laaginkomen al sinds de jaren 40; de zogenaamde Section 8. De ene staat geeft een hoger subsidie dan de andere. Ook is er een flink tax credit en grants voor kinderen van armere gezinnen om een college degree te behalen, voorwaarde is wel dat zij deze kansen niet verprutsen.
RiverCola schreef:Nederlandse kinderen van laaggeschoolde ouders hebben betere kansen op te klimmen dmv betaalbaar onderwijs dan kinderen van Amerikaanse zwakkeren. En wie profiteert daar nu uiteindelijk van? In mijn beeld de maatschappij als geheel....
Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Kingair »

sachasenne schreef:Ook in B heb je als ex zelfstandige recht op bijstand (bestaansminimum).
Maar niet op werkloosheidsvergoeding.
Wel op ziektevergoeding bij + 3mnd ziekte.
Maar dan zal je naar de OCMW moeten stappen veronderstel ik ?
En daar vragen ze je of je ouders of je kinderen (afhankelijk van je situatie) je niet kunnen steunen ?
Indien ze dit kunnen aantonen heb je weer pech of moet jezelf (of je kinderen of je ouders) het bedrag terug betalen.
Maar meestal ik de schade dan alweer groter en met een bestaansminimum kan je dan weer je lening niet afbetalen en zo gaat het verhaal verder.
Nu dit is ook maar wat ik gehoord heb want ik heb gelukkig nog nooit in deze situatie gezeten

Groeten

Kingair
Laatst gewijzigd door Kingair op 04 mar 2013, 20:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Fellow2012

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Fellow2012 »

Klopt. Er is een illusie dat (specialistisch)gezondheidszorg in Nederland voor iedereen even toegankelijk is. De huisarts werkt eenmaal voor de verzekeraar en is er niet bij gebaat om mensen door te verwijzen naar een ziekenhuis met als gevolg dat velen in een latere stadium van hun ziekte bij de specialist terechtkomen. Verder zorgt een systeem dat grotendeels door de overheid wordt gerund dat incomptente bestuurders/specialisten ongeremd jarenlang aan het zadel blijven.. vandaar dat regelmatig een complete afdeling van een ziekenhuis dicht moet omdat patienten letterlijk doodgaan door nalatigheid. Er is recent eindelijk een positieve verandering dat klachten van patienten over specialisten serieus worden genomen.
ned in MO schreef:Ziekte verzekering is niet duurder dan in Nederland. Zouk maar eens uit hoeveel die premie eigenlijk is (en niet alleen jouw aandeel.
Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Oeboemoe »

De zorg in de VS is ook niet overal en altijd goed. Verder zijn de kosten van de zorg in de VS zo ontzettend hoog dat het de federale en staatsbegrotingen ontwricht. En dat al decennia.
Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Kingair »

Oeboemoe schreef:De zorg in de VS is ook niet overal en altijd goed. Verder zijn de kosten van de zorg in de VS zo ontzettend hoog dat het de federale en staatsbegrotingen ontwricht. En dat al decennia.
Klopt maar geld alleen in functie als werknemer.
Als je dan de vergelijking maakt als ondernemer tussen de EU en VS (inclusief alle kosten) ben je goedkoper af in de VS.
Zelfs met een heel dure zorgverzekering !
Klinkt raar ik weet het.

Als je weet dat het verschil tussen wat een werknemer effectief in handen krijgt en de kostprijs van dit verhaal zit je al snel aan meer als x 3.
Reken maar eens even uit.
Voor ons is dit altijd zo geweest (bijdrage als zelfstandige - heb geen idee hoe het noemt in Nederland)
Met dit bedrag kan je makkelijk een dure zorgverzekering betalen en dan schiet er nog een heeeeeel stuk over om andere en leukere dingen mee te doen.
Zelfs de vennootschapsbelastingen liggen een heel stuk lager in de VS

Groeten,

Kingair
kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18756
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door kastelke »

Ziva schreef: Of iemand die onderaan de ladder begint (ik noem maar wat, burgers maken bij McDonalds) kan zich uitstekend hogerop werken (tot manager van de zaak ofzo). Self made men genoeg te vinden.
Ja, en dan mag je self-made het geweldige bruto managersloon van $36,000/jaar mee naar huis nemen. Heel erg succesvol, en goed 'hogerop'.
(startersloon als manager ligt nog later)
Salary
According to Glassdoor.com, McDonald's managers make an average of $36,025 at the time of publication. Some managers reported average bonuses of $3,812 in cash or $3,562 in stock. The average salary with bonus was reported at $37,411.
http://www.ehow.com/info_8698152_averag ... nager.html
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door DejaVu »

Kingair is de vpb in de VS lager dan 25%?
Kingair
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 18 jul 2011, 13:55
Aantal x V.S. bezocht: 51
Locatie: SoCal

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Kingair »

DejaVu schreef:Kingair is de vpb in de VS lager dan 25%?
Here you go :

USA :

De federale 'corporate income tax' bedraagt 15 procent op inkomsten tot een bedrag van 15.000 US dollar, 25 procent op de tweede inkomensschijf van 15.001 t/m 75.000 US dollar, 34 procent op de derde schijf van 75.001 t/m 10 miljoen US dollar en 35 procent voor de vierde schijf op inkomsten boven laatstgenoemd bedrag.
Bepaalde inkomsten zijn relatief laag belast en een groot aantal kostenposten zijn fiscaal aftrekbaar !

Belgie :

Belastbaar inkomen Tarieven
van 1 tot 25 000 euro 24,98%
van 25 000 tot 90 000 euro 31,93%
van 90 000 tot 322 500 euro 35,54%

Kijk maar naar de laatste zin "Bepaalde inkomsten zijn relatief laag belast en een groot aantal kostenposten zijn fiscaal aftrekbaar"
Dit maakt op jaarbasis enorm veel uit

En het hangt ook af van hoe lucratief je boekhouder is zonder iets illegaal te doen wel te verstaan !
Daar gaan we ons in de VS helemaal niet mee bezig houden of we halen misschien we de frontpage

Groeten,

Kingair
DejaVu
Amerika-expert
Berichten: 5567
Lid geworden op: 26 dec 2006, 13:29

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door DejaVu »

Ah je komt uit belgie. In NL is er grotendeels een vast tarief van 25%.

Welke aftrekposten mogen niet in BE en wel in VS?
kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18756
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door kastelke »

Emigratie is -voor ons- een zeer gevoelsmatig iets. Sommigen zullen zeggen dat wij het 'beter' hadden in Belgie: groter huis en tuin, hoger loon, auto van de zaak (en ik vermoed, als het dan nog bestaat, ook een hoger pensioen in vergelijking tot de levensstandaard).
Maar voor ons gevoel hebben wij het hier beter. En dat gaat dus over dingen die je niet zomaar links en rechts in de weegschaal kan leggen om het tegen elkaar af te wegen.
Voor mij persoonlijk is het grootste verschil dat ik me ein-de-lijk, voor het eerst in mijn 40+ jaren, echt ergens thuis voel, en een gevoel van rust over me heen heb gekregen.
En onze zoon kan hier aan de unif dingen studeren die hij in Belgie nooit had kunnen doen. Hij voelt zich daarbij als een visje in 't water. Dat is ook veel waard.
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3387
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Ziva »

kastelke schreef:Ja, en dan mag je self-made het geweldige bruto managersloon van $36,000/jaar mee naar huis nemen. Heel erg succesvol, en goed 'hogerop'.
(startersloon als manager ligt nog later)
Het was slechts een voorbeeld wat ik noemde, het had vanalles kunnen zijn. Overigens is het salaris was je noemt best redelijk te noemen vind ik overigens, ik dacht dat het lager lag. Het ging me erom dat ik hier veel mensen ken die, ondanks een relatief laag opleidingsniveau, zich toch heel hoog hebben kunnen opwerken en ik vind dat mooi om te zien.

Verder sluit ik me aan bij wat je zegt over dat emigreren een kwestie van gevoel is. Dat was voor mij persoonlijk ook nog veel belangrijker dan alle rationele zaken bij elkaar opgeteld. Ik had dan ook geen moment getwijfeld om terug te gaan als ik me ongelukkig had gevoeld en eigenlijk geldt voor mij dat nog steeds. Als ik morgen wakker word en denk "Nee, dit is het niet" pak ik rustig mijn spullen en vertrek. Boeit me weinig wat iemand daar van kan vinden, je geluk creeer je ook voor een groot deel zelf en aangezien je (vermoedelijk) maar 1 keer leeft kun je maar beter zo gelukkig mogelijk worden niet?
Oeboemoe
Amerikafan
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 nov 2012, 00:51

Re: Jullie 'Emigratie motieven'

Bericht door Oeboemoe »

Als je een gezin hebt dan is dat natuurlijk niet zo vanzelfsprekend.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer