Pagina 1 van 1

pensioen uit nederland

Geplaatst: 20 nov 2012, 20:54
door Tom Hagen
kan iemand mij vertellen wat de beste manierv is om mijn pensioen van het abp naar de usa over te dragen.

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 20 nov 2012, 22:00
door Laura&Edwin
Bedoel je dat je je pensioengelden wil overdragen naar een pensioenfonds oid in de USA, of dat je de uitkering maandelijks naar een Amerikaanse rekening wil hebben overgemaakt? Volgens mij zijn beide antwoorden afhankelijk van je Nederlandse persioenfonds, het APB dus. Ik zou even bellen met het ABP. Die weten het het beste.

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 21 nov 2012, 00:30
door Bennogr
Ik heb mijn ABP pensioen in Nederland laten staan, ben zelfs nooit op het idee gekomen om dat over te hevelen. Vlak voordat ik 65 werd email gestuurd naar het abp (http://www.abp.nl). Krijg sinds januari 2012 maandelijks een bedragje overgeboekt naar mijn bankrekening in Nederland (ze maken ook over naar het buitenland), plus een extra bedragje rond mei als vakantiegeld.

Zelfde voor de AOW: contact opgenomen met bureau buitenland van de sociale verzekeringsbank (http://www.svb.nl). Die hebben keurig uitgerekend waar ik recht op had (2 procent voor elk jaar dat ik na mijn 15e in Nederland was ingeschreven bij een burgerlijke stand) en dat krijg ik nu ook keurig. Al was dat iets ingewikkelder, omdat de aanvraag gedaan moest worden via de Amerikaanse Social Security Administration. Maar geen echt probleem.

Ze hebben zelfs een burgerservicenummer voor me geregeld.

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 21 nov 2012, 01:20
door DixieChick
Ik heb daar wel eens naar geinformeerd, en mij werd vertelddat het niet kon. Nu geloof ik dat niet, maar wat ik zelf heb kunnen uitpuzzelen is dat het alleen kan als het ABP een bepaalde solvabiliteit heeft, je pensioen in de VS aan allerlei voorwaarden voldoet, en nog wat andere dingen. Moet je ook niet rekening houden met die conserverende aanslag van de NL belastingdienst?

Volgens mij heeft iemand op het forum dit succesvol gedaan...heb je de zoekfunctie al gebruikt? En, zoals Benno al zei, het ABP zelf gebeld?

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 21 nov 2012, 04:08
door TedjevanEs
Here you go: http://forum.allesamerika.com/viewtopic ... en#p547365

Het kost je wel wat belasting centen. Ik heb het uiteindelijk maar gewoon bij het ABP gelaten...

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 21 nov 2012, 17:10
door Tom Hagen
allemaal bedankt voor de reactie.wat ik heb uigevonden is dat er na 10 jaar er geen conseverende aanslag is van de belasting.het abp kan mijn totale pensioen overmaken naar een amerikaanse pensioen verzekeraar,het moet aleen aan de voorwaarden van het abp voldoen .ik probeer het bij mijn bank op een ira rekening te krijgen maar het abp zegt,dat is geen pensioen fonds.ik heb questionnaires ontvangen van het abp dat ingevuld moet worden door de bank .de bank moet het terug sturen naar het abp en zullen kijken of het voldoet aan de eisen.als dat oke is dan gaat het naar de belasting en daarna naar de nederlandse bank ,als zij het ook goed keuren ,kan het abp het totale bedrag bij de verzekeraar in de us overmaken.

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 21 nov 2012, 17:31
door Bennogr
Je zou ook een mutual fund organisatie kunnen benaderen voor een IRA (of SEP of Keogh rekening voor zelfstandigen). Neem er wel 1 die geen geld vraagt voor het beheer van zo'n rekening, als je genoeg geld in te leggen hebt, zijn er een aantal die dat doen zonder al teveel te vragen (zoek in Money Magazine, dat altijd veel schrijft over dit soort zaken).

Re: pensioen uit nederland

Geplaatst: 24 nov 2012, 00:14
door TedjevanEs
Ik heb na eerdere draadjes hierover, toch de overweging gemaakt om het lekker in NL te laten.
Als ik de mazzel heb om 65 te halen en social security is er nog. Dan heb ik SS + 401k en zie ik de maandelijkse bijdrage van ABP en AOW als een extraatje (kan ik misschien de benzine ofzo van betalen)...