Homorelatie met expat.

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
Allseries
Amerika-ontdekker
Berichten: 47
Lid geworden op: 31 okt 2011, 18:35
Locatie: San Diego, USA

Homorelatie met expat.

Bericht door Allseries » 21 nov 2011, 15:23

De laatste weken heb ik hier een beetje rondgekeken op het forum en ik zie dat erg veel mensen hun problemen bespreekbaar maken en goed gehoplen worden.
Allereerst wil ik zeggen dat ik het fantastisch vind hoe mensen hier geholpen worden, of ze nou illigaal in amerika zijn, of een vraag hebben over de lottery, jullie helpen iedereen net zo goed. Ik heb niet echt een vraag, maar wilde gewoon even mijn verhaal kwijt.

Ik ben een jongen van 20 jaar en woon in Eindhoven.
In mei 2010 leerde ik een leuke Amerikaanse jongen (26 jaar) kennen, hij komt uit San Diego en is naar Europa gekomen voor zijn carriere.
In september 2010 zijn wel officieel een relatie begonnen en we zijn helemaal verliefd op elkaar. We zijn al een keer naar de US gevlogen, voor mij een kans om zijn familie te ontmoeten en EINDELIJK eens naar mijn droomland te gaan. Ik werd meteen verliefd op San Diego, eerst had ik nog mijn twijfels omdat ik toch echt wel liever naar Los Angeles wilde, en dat is toch 2 uur uit elkaar. Tot mijn verassing heeft zijn familie me meegenomen naar L.A (en Mexico voor een weekend) en ik moet zeggen dat San Diego me veel beter bevalt heeft dan Los Angeles. We gaan met de kerst er weer heen, alhoewel ik dat niet echt kerst vindt (Kerstman in korte broek?) maar ik kijk er toch erg naar uit.

Dit jaar heb ik me voor de eerste keer ingeschreven voor de greencard lotterij 2013. Dit lijkt voor mij de enige keuze om definitief naar Amerika te vertrekken omdat ik niet met hem kan trouwen (California heeft nog geen homo-huwelijk) en als dat wel legaal was in CA, krijg ik nog steeds geen greencard omdat de wet DOMA, aangeeft dat het homo-huwelijk geen ECHT huwelijk is en dus niet dezelfde 'extras' krijgt die een hetero-huwelijk dus wel krijgt (o.a. de greencard). Ze proberen in Amerika de laatste tijd die wet te bestrijden, maar het ziet er naar uit dat dit een erg lang gevecht gaat worden. Dit vind ik niet zo heeeeel erg, omdat ik niet perse NU wil gaan en ook niet alleen maar wil trouwen voor een greencard, maar mijn vriend heeft het hier helemaal gehad. Hij kan echt niet tegen de kou en zijn collegas kan hij niet uitstaan (hij heeft al een andere baan dan toen hij net hier was, en is nu weer op zoek naar een andere, maar moet wel binnen een bepaald salaris blijven om hier te mogen blijven en ook moet hij een bedrijf vinden dat zijn visa wil verlengen). En dus wil hij zo snel mogelijk weer terug naar het zonnige California.

Ook heb ik gekeken naar een werk/studie visa. Maar ik heb nog geen diploma (naast mijn VMBO-t diploma) dus werk valt al af. Als ik voor de studie zou gaan, kan ik er misschien wel een aantal jaren blijven, maar nog steeds niet voor altijd omdat je meteen weer terug moet als de studie is afgerond en het is ook erg duur natuurlijk. Dus zo heel erg veel opties heb ik niet.
Ik wil natuurlijk echt niet gaan rekenen op de loterij, omdat de kans natuurlijk enorm klein is. Maar het zou natuurlijk alles een heel stuk makkelijker maken.

En dan is er nog een probleem: Ik heb een middelbare school diploma (VMBO-t) en ben gestopt na 3 jaar met mijn MBO. Ik wil wel weer terug naar school, maar weet nog niet precies wat ik wil gaan doen en wil ook rekening houden met het feit dat ik in NL mijn toekomst toch echt niet zie.
Maargoed, ik dacht dus dat een middelbare school voldoende was, maar heb een tijdje terug hier gelezen dat dit niet het geval is omdat het in het totaal minder jaren zijn geweest dan een highschool in Amerika. Het moeten 12 jaar zijn. Dat is het eigenlijk ook wel: groep 1 t/m 8 en nog eens 4 jaar VMBO. Maar heb dus vernomen dat Amerika de kleuterjaren niet meetelt.
***! Wat nu? Ik zat nog te denken: misschien als ik een bewijs heb dat ik nog 3 jaar MBO heb gedaan, dat ik wel aan de jaren kom?
Maarja, daar heb ik dus geen diploma van. Dus als ik wonder boven wonder geselecteerd zou worden, is er nog een grote kans het het niet lukt.

De tijd zal het leren, maar ik vind de situatie heel erg irritant, omdat ik natuurlijk een beetje aan het aftellen ben tot Mei 2011 voor de resultaten van de loterij. En als er toevallig zou staan: geselecteerd, zou ik natuurlijk het liefste helemaal uit mijn dak willen gaan (wie niet), maarja, dan zit ik nog met de schooljaren.

Zo, dit was mijn verhaal, weet niet of het iemand heeft geboeid en of iemand erop wil reageren, maar ik kijk uit naar de reacties.

Groetjes!

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12904
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: homorelatie met expat

Bericht door vana » 21 nov 2011, 17:13

Hoi Allseries

welkom op het forum. Wat fijn dat je iemand hebt gevonden waar je zo gelukkig mee bent. Maar inderdaad wel een probleem dat hij Amerikaan is.
Het voelt zo onrechtvaardig dat heterostellen wel bij elkaar kunnen gaan wonen in de VS door te trouwen, maar dat dat voor homo stellen niet mogelijk is.
Ik hoop dat jullie in de toekomst een mogelijkheid gaan vinden om toch bij elkaar te kunnen zijn en blijven. Juist mensen zoals jij gun ik het heel erg om de lotery te winnen.

Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 5065
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: homorelatie met expat

Bericht door Bandido » 21 nov 2011, 17:23

Ja, allereerst welkom! En wat een vervelende situatie. Het voelt inderdaad zo onrechtvaardig, maar helaas is de situatie op dit moment zo. Er is een non-profit organisatie in Amerika die zich hiermee bezighoudt en ook op de hoogte is van de laatste stand van zaken. Je zou daar eens kunnen kijken: http://www.immigrationequality.org/. Verder verandert de situatie natuurlijk ook voortdurend, en het is niet gezegd dat hoe het nu is, ook altijd zo zal blijven. En doe vooral mee met de GC loterij, het is en blijft een gok, maar het kan wel. Ikzelf zat in jouw situatie, maar na het winnen van een GC woon ik nu alweer bijna vier jaar met mijn partner in Atlanta. Wat ik er maar mee wil zeggen is dat je niet de moed op moet geven!
"Keep Georgia On Your Mind"

Gebruikersavatar
Marcel87
Amerikakenner
Berichten: 1124
Lid geworden op: 07 dec 2007, 07:51
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Londen

Re: homorelatie met expat

Bericht door Marcel87 » 21 nov 2011, 17:26

Hoi Allseries,

Welkom op het forum.

Je verhaal is heel herkenbaar voor mij. Ik heb zelf 1,5 jaar een relatie gehad met een Amerikaanse jongen. En voor mij was de GC lottery ook de enige mogelijkheid. Helaas hebben wij na 1,5 jaar besloten een einde aan onze relatie te maken vanwege de afstand en de niet zulke mooie vooruitzichten. Een keuze waar we allebei achter stonden, en gelukkig hebben hij en ik nog altijd erg goed contact.

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3075
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: homorelatie met expat

Bericht door goldenhills » 21 nov 2011, 17:50

Hoi Allseries,

Ik leef met je mee! Wij zijn een lesbisch stel, in Nederland getrouwd, en wonen in California. We hebben allebei voor ons eigen visum moeten zorgen, en ondertussen heb ik een Green Card. Maar mijn vrouw heeft nog haar studentenvisum (F-1; ze is bezig met haar PhD), en zou dus terug naar NL moeten als ze geen baan kan vinden hier. De vooruitzichten zijn goed, maar toch is het niet leuk dat het onzeker is. Ons huwelijk wordt overigens volledig erkend door California, vanwege California Senate Bill 54 (2009), en als jullie in NL trouwen zou je in California in ieder geval dezelfde rechten hebben als een getrouwd stel (alleen mag je je niet getrouwd noemen...). Voor ons komt dat bijvoorbeeld qua belasting goed uit.

Het zal inderdaad nog wel even duren voordat DOMA sneuvelt. Er wordt aan gewerkt, zowel politiek (minder kans op slagen) als juridisch (meer kans op slagen, maar erg langzaam).

Ik weet weinig van VMBO/MBO diploma's en wat je minimaal moet hebben voor een Green Card of het starten van een studie hier, dus ik kan je daar niet mee helpen. De vraag komt echter wel af en toe langs, dus misschien kunnen anderen je wel helpen. Sterkte met de vinden van een oplossing voor jullie situatie!

Hebben jullie aan andere Europese landen gedacht? Spanje, bijvoorbeeld?

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9909
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: homorelatie met expat

Bericht door Hockey » 21 nov 2011, 18:18

Hallo Allseries, wees welkom. Het slechte nieuws breng je zelf al, dus laat ik je het goede nieuws brengen. Lagere school (tegenwoordig basisschool) telt voor 6 jaar, VMBO is 4 jaar erbij, en dan nog 3 jaar MBO is 13 jaar. Om dit aan te tonen kan je aan je school vragen of zij een brief willen schrijven dat jij daar 3 jaar les hebt gekregen. Maar dan moet je wel minstens 2 jaar hebben afgerond van je MBO.
Zoals ik al in een ander topic schreef is basisschool elk jaar blijven zitten ook 12 jaar op school zitten, maar het telt slechts als 6 jaar. Dus 3 jaar MBO gedaan en minstens 2 jaar afgerond, dan kom je toch op je 12 jaar.
Naast de DV lottery heb je nog 2 mogelijkheden. Te weten via een baan in de VS H1B, maar daar kom je nu nog niet voor in aanmerking vanwege te laag opleidingsniveau, maar ook via L1. Uitgezonden worden dus naar de VS. Over het algemeen geldt dit voor mensen met een baan op management niveau, maar het geldt ook voor mensen met erg specialistische kennis. Bijvoorbeeld als jij een van de zeer weinigen bent die een bepaalde landbouwmachine kunnen repareren, of een chipbakmachine kunnen bedienen. Ook hiervoor geldt dat de kans erop klein is, erg klein, maar het is een optie.

Gebruikersavatar
Heztur
Amerika-ontdekker
Berichten: 77
Lid geworden op: 31 jul 2007, 10:03
Locatie: Ridgecrest, California

Re: homorelatie met expat

Bericht door Heztur » 22 nov 2011, 23:47

Hallo daar, Allseries :)

Welkom! En wat een gedoe, zeg. Ik vind het inderdaad tenenkrommend hoe ze hier in Californie aan het klootviolen zijn rond dat homohuwelijk. Hoezo, iedereen is gelijk? Vreselijk irritant! Maar ja, niets aan te doen, 't zal voor jou te lang duren om erop te wachten dat het wel rechtsgeldig is op alle fronten. Ik wens je dan ook heeeeeeel veel succes met de loterij, en ik stuur een heleboel positieve 'vibes' jou kant op, dat je via die loterij alsnog naar Californie en je geliefde kan komen. :thumbup:
(En inderdaad, San Diego is meer gezellie dan LA, vind ik.)

Allseries
Amerika-ontdekker
Berichten: 47
Lid geworden op: 31 okt 2011, 18:35
Locatie: San Diego, USA

Re: homorelatie met expat

Bericht door Allseries » 23 nov 2011, 01:55

Bedankt voor alle reacties en aardige woorden iedereen!! Wil erg graag op alle reacties even (kort) reageren om duidelijk te maken dat ik het echt enorm waardeer.

@ vana: Heel erg bedankt voor je mooie woorden, het gevoel dat mensen er zoals jij tegenaan kijken doet me goed.

@ Bandido: Bedankt voor de website, mijn vriend kende hem al maar voor mij was het iets nieuws. Die ga ik zeker in de gaten houden! Wat fijn dat het voor jou gelukt is via de GC, dat geeft me hoop.

@ Marcel87: Wat rot dat jullie een einde hebben gemaakt aan de relatie, natuurlijk wel fijn dat het een gezamelijke keuze was en dat jullie nog contact met elkaar hebben. Gelukkig is mijn vriend nu lekker dichtbij in NL en het ziet er ook wel uit dat dit nog een tijdje zo zal blijven, maar het is allemaal zo onzeker, daar word ik erg gek van. En dat hij zo graag weer terug wilt zorgt bij mij ook voor erg veel stress. Hij heeft natuurlijk wel gezegd dat hij nooit zonder mijn terug zou gaan (alleen als het ECHT niet anders kan) maar ik zie gewoon dat ik het enige ben wat hem hier houd en dat zorgt onbedoeld ook wel een beetje voor een druk.

@ goldenhills: Grappig dat je Spanje noemt, want mijn vriend is half mexicaans, en spreekt vanzelfsprekend spaans. We zouden inderdaad naar andere landen kunnen kijken, maar hij is ook wel erg graag weer dicht bij zijn familie, toen hij naar Nederland kwam dacht hij: pfff even lekker weg bij pa en ma, geen gezeik aan mijn kop. Maar nu komt hij er toch achter dat hij ze vreselijk mist. Over jou situatie: Fantastisch dat jullie in iedergeval voor NU samen zitten in het land waar jullie willen zijn! Ik herken het onzekere gevoel heel erg en leef natuurlijk ook met jullie mee! we kijken samen (met vele anderen) uit naar de val van DOMA

@ Hockey: Bedankt voor je uitleg. Ik had inderdaad al aan een soortgelijke brief gedacht, alleen deed ik de opleiding onderwijsassistent, wat niet echt in jaren gezien wordt. Je moet aan het einde van de opleiding een bepaald aantal toetsen gehaald hebben en je stages compleet afgerond hebben, het maakt niet zoveel uit wanneer in de opleiding je deze hebt gemaakt. Ik ga inderdaad gewoon een brief vragen en of ze daarop kunnen zetten dat ik 2/3 jaar heb afgerond, omdat ik die jaren wel gewoon gedaan heb (hoewel ik dus niet echt OVER ben gegaan, ben ik ook niet van de opleiding afgetrapt door slechte punten ofzo) dus het is het proberen waard.
Inderdaad de laatste optie die je gaf, kan ik me nog eens in verdiepen. Mijn vriend stelde al voor om misschien een cursus ofzo te volgen, dat mij toelaat om Nederlands te geven, of vertaalwerk te doen ofzo. En dat ik daar (hoe klein de kans ook) iets of iemand kan vinden die de Nederlandse taal nodig heeft (weer een erg kleine kans, maar niet geschoten is altijd mis) want verder heb ik niet echt 'speciale talenten'. Wel ben ik sinds kort een soort van boek (in serie vorm) aan het schrijven in het Nederlands, en ook aan het vertalen naar het Engels. Maar ik weet natuurlijk niet wat er precies voor nodig is voor de L1.

@ Hetzur: haha, heel erg bedankt voor je positieve vibes! En San Diego is inderdaad super!

Gebruikersavatar
houstonwehaveaproblem
Amerikakenner
Berichten: 1489
Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
Locatie: Houston/Spring

Re: homorelatie met expat

Bericht door houstonwehaveaproblem » 23 nov 2011, 05:48

Welkom op dit forum! Wat een verhaal ja en hoe oneerlijk is het dat je geen gelijke rechten hebt als het gaat om het bij elkaar willen zijn. Ik zal je even vertellen hoe ik in de US ben beland, want ik denk dat er voor jou best mogelijkheden zijn. Mijn (inmiddels) man woonde in de US toen ik hem leerde kennen, maar was een Nederlander die op een greencard daar woonde. Aangezien de wachttijden voor een greencard houder om een partner over te halen naar de US ook ontzettend lang zijn, hebben wij gekozen voor het studentenvisum traject. Ik had in Nederland ook MBO gedaan en ben in de US naar een Community College gegaan. Dit is voor een internationale student nog redelijk betaalbaar. De kosten voor mijn studie waren zo'n $2000 per semester. Je mag dan niet werken, alleen een baan on campus voor 20 uur per week, maar in de zomer mag je wel wat meer uren maken. Je moet dan minimaal 12 credits per semester nemen. Dit zijn ongeveer 4 vakken, dus er is nog wel tijd om daarnaast on campus te werken. Je kunt op een Community College werken aan een Associates degree. Voor een Associates degree moet je ongeveer 63 credits hebben. Dit is in 2 jaar te halen, maar als je steeds niet meer dan 12 credits per semester neemt, dan kun je dit rekken over 2.5-3 jaar. Je laatste semester mag je namelijk ook minder dan 12 credits nemen, omdat dit je laatste credits zijn voor je je degree haalt.
Na je Associates degree mag je een OPT doen. Dit betekent dat je een jaar lang werkervaring op mag doen in de richting waarin jij je degree hebt gehaald. Inmiddels ben je dan dus al zo'n 3.5-4 jaar verder in de US. Na dit jaar moet je òf terug naar Nederland òf je kunt verder studeren. Verder studeren zou dan betekenen dat je een Bachelors degree gaat halen. Daar moet je meestal weer ongeveer 63 credits voor halen, afhankelijk van de credits die je gehaald hebt tijdens je Associates degree en de hoeveelheid credits die je daarvan mag "transferen"/meenemen om je Bachelors degree te halen. Een Universiteit is wel wat duurder dan een Community College, maar als het puur gaat om je Bachelors degree te halen, hoef je niet naar een fancy Universiteit waar je $40,000 per jaar kwijt bent. Tijdens je studie mag je ook weer maximaal 20 uur on campus werken en dit is een ideale manier om contacten te leggen met docenten. Heb je eenmaal je Bachelors degree gehaald, dan mag je weer een jaar OPT doen. In dat jaar moet je goed gaan netwerken en kijken of je ergens kunt gaan werken waar je eventueel kans maakt dat ze je na dat jaar willen houden en je visumaanvraag willen doen op basis van je werk.

Ik ben na het behalen van mijn Associates degree getrouwd, dus voor mij was de rest van het studietraject niet meer nodig. Ik ken wel een Nederlandse hier die lesbisch is en het traject heeft afgelegd wat ik nu beschrijf, zodat zij bij haar Amerikaanse vriendin kon zijn. Hoe zij het financieel heeft gered weet ik niet precies. Ik weet wel dat ze een bijbaantje had tijdens haar studie, maar misschien dat haar vriendin wel genoeg inkomen had om haar studie voor een deel mee te betalen of misschien stonden er ouders borg.

Weet in elk geval dat er best mogelijkheden zijn, ook al is het wat omslachtiger dan voor heterosexuele stellen om bij elkaar te kunnen zijn.
You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails.
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
DVDGuy
Amerika-expert
Berichten: 3416
Lid geworden op: 04 aug 2010, 06:46
Partner van: Krabbegat
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Bergen op Zoom

Re: homorelatie met expat

Bericht door DVDGuy » 23 nov 2011, 07:29

Welkom op het forum.

Ik wil je in elk geval even een compliment geven voor je heldere en open communicatie over de problamtiek waar jij nu tegenaan loopt :clap:

Het is jammer dat een land dat vrijheid in hoofdletters schrijft, op het gebied van homohuwelijk ed. nog een ontwikkelingsland is.

Ik hoop dat er, met o.a. tips vanuit dit forum, voor jou mogelijkheden zijn om je geluk na te streven en uiteindelijk in de USA kunt gaan wonen.

kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18535
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: homorelatie met expat

Bericht door kastelke » 23 nov 2011, 13:05

houstonwehaveaproblem schreef: Aangezien de wachttijden voor een greencard houder om een partner over te halen naar de US ook ontzettend lang zijn, hebben wij gekozen voor het studentenvisum traject.
Wel effe :offtopic: binnen dit specifieke topic, maar niet binnen Emigratie:
eigenlijk vind ik het gek dat je als greencardhouder wel jarenlang moet wachten vooraleer je een partner over kan halen,
terwijl je als visumhouder van een L1 bijvoorbeeld asap je buitenlandse partner aan je zijde hebt als je huwt nadat je al in de US was.
Komt waarschijnlijk omdat men er in het laatste geval van uit gaat dat je na een paar jaar toch weer terug moet ophoepelen?
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON

Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 5065
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: homorelatie met expat

Bericht door Bandido » 23 nov 2011, 14:47

Ja, dat zal inderdaad de "logica" erachter zijn. Met een GC gaat men er vanuit dat je voor altijd blijft, of op zijn minst kunt blijven. En een L-visum wordt toch gezien als iets tijdelijks, en dat is het ook, tenzij je zelf erin slaagt om via je werkgever je visum om te zetten naar een GC.
"Keep Georgia On Your Mind"

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9909
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: homorelatie met expat

Bericht door Hockey » 23 nov 2011, 15:42

Ik wil het toch voor de VS opnemen aangaande hun homobeleid.
Het is zuur, zeer zuur, dat men daar aan een homohuwelijk, als het al erkend wordt, nog niet dezelfde rechten toekoent als een heterohuwelijk. Maar een heterohuwelijk is een instituut wat al heel lang bestaat. In pakweg 20 jaar een homohuwelijk erdoorheen willen duwen gaat dan niet zonder slag of stoot. Zelfs in Nederland, wat vooruitstrevender is, hebben grote groepen er nog moeite mee; zie onder andere de discussie rond de weigerambtenaren.
De VS waar christenen nog behoorlijk de politiek domineren zal het nog lastiger worden.
Ondanks dat de VS achterloopt op het gelijkstellen van homohuwelijken mochten we willen dat in elk land in de wereld men al zo ver is als in de VS.

@Allseries, ondanks bovenstaande vind ik het heel vervelend voor je dat vanwege jouw geaardheid jij bepaalde kansen niet krijgt die ik wel krijg als hetero.

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 8264
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Philadelphia, PA

Re: homorelatie met expat

Bericht door Bennogr » 23 nov 2011, 16:10

Verbaaast me altijd dat mensen die hier in de VS geen regeringsinmenging willen in hun dagelijkse leven (geen "schandalige" verplichting om ziekenfondspremies te moeten betalen, bijvoorbeeld) er geen bezwaar tegen hebben dat de regering in je slaapkamer kijkt en/of bepaalt van welk geslacht je houdt.

Maar gelukkig, het tij is aan het keren. Zij het te langzaam.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.

Heleen72
Amerikakenner
Berichten: 579
Lid geworden op: 06 dec 2007, 21:12
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Katwijk

Re: homorelatie met expat

Bericht door Heleen72 » 23 nov 2011, 16:48

Hockey schreef: Zelfs in Nederland, wat vooruitstrevender is, hebben grote groepen er nog moeite mee; zie onder andere de discussie rond de weigerambtenaren.
Je zegt "onder andere". Ik ben benieuwd welke voorbeelden je nog meer hebt?

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9909
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: homorelatie met expat

Bericht door Hockey » 23 nov 2011, 16:51

Ik zat te denken aan al die homo's die weggeterroriseerd worden in wijken. Ouders die hun kinderen verstoten als ze homo blijken te zijn. Niet allemaal direct homohuwelijk, maar ook in Nederland is de acceptatie van homo's nog niet universeel.

Gebruikersavatar
Youdid
Amerikafan
Berichten: 197
Lid geworden op: 22 feb 2011, 10:09
Locatie: Arnhem

Re: homorelatie met expat

Bericht door Youdid » 23 nov 2011, 17:01

Was er laatst niet zo'n programma over? Flikker op! heette dat volgens mij. Uit dat programma bleek maar weer eens dat ook in Nederland homoseksueel zijn ook (nog) niet overal geaccepteerd wordt.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night

Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 7083
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Springfield, Missouri
Contacteer:

Re: homorelatie met expat

Bericht door ned in MO » 23 nov 2011, 17:02

En dan hebben we nog de grote groep hetero's en homo's die wel samen(willen) wonen en bij elkaar zijn maar die niet kunnen of willen trouwen in Amerika.
Die worden die gelijkheidsrechten nog steeds ontnomen.
Ik weet nog wel dat toen mijn vrouw en ik nog niet getrouwd waren wij allebei apart autoverzekering moesten afsluiten, twee keer renters insurance moesten nemen (voor dezelfde inboedel) etc, alleen omdat we niet getrouwd waren :roll:

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9909
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: homorelatie met expat

Bericht door Hockey » 23 nov 2011, 17:10

Begrijp me niet verkeerd, ik zou willen dat het in de VS net zo als in Nederland was. Maar zelfs in Nederland is het niet overal gelijk, zie deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Homohuwelijk_in_Nederland. En als we het in ons kleine, heel beheersbare Nederlandje al niet direct gelijk kunnen trekken, en nog niet in staat zijn de acceptatie van homo's voor elkaar te boksen, hoe kunnen we dan verlangen dat het in de VS wel lukt?
Nogmaals, ik zou willen dat men in de VS net zo ver is als in Nederland, maar dat zijn ze nu eenmaal niet, en zo snel zal het ook niet gaan lukken. Laten we dat a.u.b. meenemen als we een oordeel vellen over de VS hieromtrent.

Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3075
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: homorelatie met expat

Bericht door goldenhills » 23 nov 2011, 18:12

Toen ik las dat allseries op bezoek is geweest bij de familie van zijn vriend was ik toch blij verrast. De acceptatie is hier erg verschillend (in NL natuurlijk ook), van probleemloos tot de extremen waar je soms helaas de gevolgen van in de krant leest. Het It gets better project is er niet voor niets... In en rond San Diego zijn de contrasten voor zover ik weet erg groot. Allseries, hoe ervaarde jij het om in de VS te zijn wat dat betreft? Ik ben daar wel benieuwd naar. Mijn vrouw en ik zijn toch wel op ons hoede (vooral ik) in een vreemde omgeving, en laten niet snel zien dat we een stel zijn. In het dagelijkse leven (werk, studie, boodschappen, contact met de naaste buren, ...) hebben we geen enkel probleem gelukkig.

Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer