Pagina 1 van 1

Werken en wonen in de VS.

Geplaatst: 27 aug 2011, 13:53
door dieterp
Hey,

Onlangs ben ik op dit forum gestoten en ik heb hier al veel interessante info gevonden en gelezen.
Wel zit ik nog met enkele vragen en daarom dacht ik: Ik schets even zelf mijn eigen situatie en zet het gewoon op het forum.

Ik werk sinds 2007 als Inspecteur bij de politie in België. En zoals velen hier koester ik de droom om ooit naar Amerika te trekken en daar mijn leven verder op te bouwen.
Ik hou echter enorm van mijn job en dit is dan ook de reden dat ik naar Amerika wens te verhuizen. Graag zou ik daar gewoon verder doen wat ik in België begonnen ben. Ik ben ervan overtuigd dat ik me daar nog meer kan verdiepen in het werk als inspecteur. Mede omdat daar de overheid en justitie wel de politie volgt en beschermt op bepaalde vlakken. Iets wat in België soms echt stroef loopt! Zelf heb ik 1 jaar als "gewoon" inspecteur gewerkt, 2 jaar bij de ordehandhaving (of zoals jullie zeggen de ME) en nu maak ik de stap om naar de arrestatie-eenheden te gaan. Ik weet niet in hoeverre dit in mijn voordeel of nadeel kan spelen nat.
Ook weet ik dat ik terug van nul zal moeten beginnen als ik mijn droom wens te verwezenlijken in Amerika.
Mijn vraag is gewoon hoe ik nu verder moet gezien mij situatie toch anders is en ik niet in de privé wens te gaan werken maar voor de overheid daar.

Ik hoop dat iemand me wat nuttige info kan geven en bij voorbaat dank!

Dieter

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 27 aug 2011, 15:07
door Fisherman
Dat is een mooie droom maar het nadeel is dat je amerikaans staatsburger moet zijn om voor de politie te werken, volgens mij heb je helmaal niets aan opleiding of ervaring in Belgie of Nederland of waar dan ook. Je moet hier een Criminal Justice degree hebben en een US citizen zijn om dat werk te mogen doen!

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 27 aug 2011, 15:55
door kastelke
Ik vrees inderdaad dat je op basis van je beroep niet in aanmerking zal komen om te mogen verhuizen (= werkvisum of green card krijgen). Het enige wat je dus kan doen is meedoen met de green card loterij (meer info in de Sticy's op dit subforum).
Eenmaal in de US met een green card, weet ik niet exact of je overal een citizen voor moet zijn om dit soort werk te doen. Al lijkt me dat ook niet geheel onwaarschijnlijk. Je zal dan nog enkele jaren geduld moeten hebben. En wie weet, ondertussen al school beginnen lopen om ook in de US de kans te krijgen door te groeien binnen de politie.

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 00:13
door dieterp
Ik had wel reeds gedacht dat het niet echt zou helpen dat ik in België al voor de politie werk.
Ik vroeg me enkel af of iemand ervaring had met mijn situatie.. want als ik naar daar zou gaan zou het echt wel zijn om dit soort werk verder te zetten. Dit is namelijk de job die ik met hart en ziel doe!
Verder had ik al redelijk veel gelezen over de loterij van de greencard maar ik vroeg me af of dit in mijn geval de enige manier is om een greencard te verkrijgen..
Bedankt al voor de snelle reactie!

Dieter

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 00:27
door LittlePhoenix
Ik heb het even aan m'n man gevraagd (heeft bij de politie gewerkt en heeft een degree) en voor de State en Federal police moet je inderdaad een citizen zijn. Plaatselijke politie (county of city) mag zelf beslissen en KAN een uitzondering maken maar gebruikelijk is dat niet. Het is dus mogelijk om met alleen een Green Card bij de politie te werken maar de kans is echt heel klein.

Heb je enig idee welk deel van Amerika je aanspreekt? Misschien zou je eens contact kunnen opnemen met law enforcement in steden die je aanspreken en gewoon vragen wat ze denken over een buitenlander met ervaring?

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 01:01
door wiepster
Ik weet van een kennis, die even in de States heeft gewoond en weer terug gekeerd is naar NL na haar scheiding, dat zij voor de politie heeft gewerkt als vingerafdruk-specialist. Zij had alleen een Nederlands paspoort en was niet genaturaliseerd. Waar precies weet ik niet en ook niet of het voor de plaatselijke politie was, dit was wel voor 2000.

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 03:27
door kastelke
Had zij een geldig visum (bv. via haar partner)? Of heeft zij voor die job een visum gekregen?
Want ik vrees dat de topicstarter inderdaad alleen maar een kans zal maken via de loterij. Terwijl je echt een zeer erg specialistische kennis hebt die ze in de VS dringend nog hebben... (en dan denk ik aan dingen in de richting van terrorisme e.d.)

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 04:25
door wiepster
Zij was destijds getrouwd met een Amerikaanse militair en had daardoor een spousal visum. Dus topic-starter zal of een Amerikaanse moeten vinden die wil trouwen of met de green crad lottery mee moeten doen.

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 08:42
door kaap koraal
Ik zit hier wel eens te dagdromen en denk dan dat het wel "leuk" zal zijn om mezelf op te geven voor de vrijwillige politie, misschien zou jij dat ook willen en kan dat wel zonder GC ?

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 14:12
door Hockey
@dieterp, is er geen uitwisielingsprogramma tussen België en de VS voor politieagenten, waardoor je in ieder geval een aantal maanden daar zou kunnen werken?

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 16:46
door dieterp
Bedankt allemaal!
Ik ga idd eens onderhoren Of er zoiets is als een
Uitwisselingspr. Maar vrees dat het op mijn niveau
Moeilijk zal Zijn om daar kans op te maken..

Zelf zou ik graag werken in de regio Californië ( los Angeles)
Of de kant van Miami! Ik ga al zeker meedoen met de lottery maar
Daar reken ik niet meteen op!
In mei vertrek ik richting Miami en daar ga ik al zeker eens onderhoren
Bij het plaatselijk korps! Ik heb gehoord dat ze heel open staan tegenover
Collega's uit het buitenland en dat we zelf mee patrouille zouden kunnen
Rijden.
En wie weet kom ik daar idd ooit iemand tegen maar net zoals bij die
Lottery reken ik daar niet meteen op..

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 28 aug 2011, 17:05
door kastelke
Veel succes met je plannen, en geniet van je vakantie!

Re: werken en wonen in de VS

Geplaatst: 21 mei 2020, 14:19
door Mieke_B
@dieterp het is wel een bericht van al lang geleden maar ik zou willen vragen of je uiteindelijk naar Amerika geëmigreerd bent :D
Mijn partner is politie inspecteur in België en ik zou ook graag met de greencard lottery meedoen. Uiteraard moesten we het geluk hebben van te winnen zouden we wel graag werk hebben in Amerika.
Mvg

Re: Werken en wonen in de VS.

Geplaatst: 21 mei 2020, 14:38
door mtl
Dieter is al ruim 8 jaar niet meer ingelogd geweest. Ik betwijfel of hij nog aktief is op dit forum. Stuur anders een pb.

Re: Werken en wonen in de VS.

Geplaatst: 21 mei 2020, 15:21
door Mieke_B
Ok ga ik doen!