Eventueel wonen in Florida

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
ErikLC
Amerika-ontdekker
Berichten: 11
Lid geworden op: 20 mar 2023, 14:18
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door ErikLC »

USInsider schreef:
19 mei 2023, 00:14
(Zelf zou ik niet in FL willen wonen.)
Waarom zou jij niet in Florida willen wonen? Maar waar dan wel?
Voor ons is het klimaat de leidende factor.
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4827
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door hemmie »

Als je je afvraagt waarin je in Florida het conservatieve merkt zou ik toch echt even wat meer research doen en het politieke nieuws uit Florida volgen. Waarom wil je zelf in Florida wonen? Als je alle vrijheid hebt vind ik dat in deze tijd, zeker met kinderen, een hele specifieke keuze.

Wij wonen zelf in Texas, geen vrije keuze, en op zich wonen we hier fijn, maar ik zou er, zeker nu, nooit zelf voor.kiezen. De conservatieve staatsregering (en dan met name de governor), wordt, net als in Florida, steeds extremer. Daar moet je je wel bewust van zijn.
Terug in Texas!
Gebruikersavatar
Tipsy_1
Amerika-expert
Berichten: 4826
Lid geworden op: 14 jan 2010, 15:03
Aantal x V.S. bezocht: 20
Locatie: New Jersey, USA
Contacteer:

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Tipsy_1 »

Ik zou meteen in Florida willen wonen!
Mijn reisverslagen: http://reisverhalenhomepage.webs.com/ (sorry je moet soms een paar keer refreshen ivm foutmeldingen)
Na heel wat roadtrips verhuisd naar de East Coast in Oct 2018.
Alle 50 staten bezocht met als laatste Hawaii in 2022.
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4827
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door hemmie »

@Tipsy_1 ja, dat kan ook, maar als je moet vragen waar je het conservatieve aan merkt in Florida heb je denk ik nog niet je huiswerk gedaan om die keuze te kunnen maken.
Terug in Texas!
Gebruikersavatar
Nagini
Amerikakenner
Berichten: 446
Lid geworden op: 10 apr 2018, 09:12
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: Lewisburg, WV

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Nagini »

:offtopic: Dat conservatieve is inderdaad nog wel een dingetje. Ik woon redelijk ruraal, en bij ons in de kerk gaat het nu veel over "the gay issue" (gedoe over een regel in het kerkstatuut van de overkoepelende Methodisten kerk die nu expliciet verbied dat homo's predikant mogen zijn). Zowel de conservatieven als de lefties zijn boos; de eerste omdat er uberhaupt gepraat wordt over of we die regel moeten houden, en soms omdat het ze niet ver genoeg gaat, de lefties omdat ze vinden dat we die regel moeten verwijderen. De gemoederen lopen onverwacht hoog op, ook bij mensen van wie ik het totaal niet verwacht had. Ook over de veranderen wetgeving rondom abortus is veel te doen hier, en er wordt te pas en te onpas over gepraat (leuk gespreksonderwerp voor een conversatie met de hoogbejaarde buurman, kan het zeker aanraden :roll: :? ).

In Nederland vond ik altijd dat ik wel redelijk conservatief stemde, maar hier zijn diezelfde meningen zo links dat ik niet eens meer op de schaal val.

On topic ben ik het met de rest eens wat betreft het visum. Er zijn op dit forum mensen met een goede baan en Amerikaanse contacten, die al jaren dromen van een stap zoals de TS beschrijft. En ondanks verwoedde pogingen nog altijd in NL of BE wonen. Ik denk dat we mensen niet proberen te ontmoedigen, maar er zijn genoeg bezoekers op het forum die denken dat ze op een boot kunnen stappen en even een huis in florida kopen.

Mijn advies: Houd er rekening mee dat zelfs als een EB of E visum binnen het bereik is, een visum altijd een lang process is wat vaak meerdere jaren inneemt tussen planning en verhuizing. Ik denk dat je daarom zeker ook de loterij niet kunt negeren, de kans is dat een winst in 2025 (de inschrijfperiode is open rond Oct-Nov) je sneller de VS in komt dan met een investeerdersvisum. Ik ben zelf een loterijwinnaar (2020).
Gebruikersavatar
JeroenB
Amerikafan
Berichten: 312
Lid geworden op: 13 sep 2010, 16:03
Locatie: Lelystad/Clermont

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door JeroenB »

Een E-2 is geen jaren voorbereiding, als je wil kun je dat in een aantal maanden regelen echter is het geen greencard maar een tijdelijk visa welke je steeds moet vernieuwen.

TS kan ook denken aan een EB2-NIW en eens met Alexandra Merz contact opnemen, die is gespecialiseerd in EB2-NIW zonder dat je een Master o.i.d. nodig hebt maar dat je je kwalificeert via een bedrijf wat je wilt opzetten of al hebt opgezet wat van belang is of kan zijn voor de USA.

Ze heeft al veel mensen geholpen om hun droom waar te maken waarvan een groot deel al op de E-2 basis in de USA woonde maar vastigheid wilde en niet om de x jaar een renewal te doen en weer af te wachten of het goedgekeurd werd.

Zelf zijn we bezig met onze E-2 en verdiepen ons in deze weg via Alexandra Merz voor de opties voor een EB2-NIW welke een greencard optie is.

En ja, wij gaan ook voor Florida ondanks dat we de politieke ontwikkelingen op dit moment ook niet zo prettig vinden, we hopen dat het tij daar keert zodra DeSantis daar weg is.

En een huis daar kopen kan gewoon, hoef je niets speciaals voor te regelen. Wij genieten geregeld van ons eigen huis in Florida welke niet in de verhuur is maar echt voor onszelf.
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7559
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door USInsider »

Naar ik heb begrepen maakt het in FL verschil aan welke kust je woont - qua luchtvochtigheid enz. ?

Wij hebben nooit hoeven te kiezen, zijn altijd gegaan waar mijn man werk aangeboden kreeg. Van alle staten waar we hebben gewoond staat Wisconsin bovenaan mijn lijst. We woonden wel in Milwaukee.

We hebben twaalf jaar doorgebracht in de binnenlanden van CA - vandaar dat ik bij voorkeur niet ergens woon waar het zo vroeg in het jaar al zo heet is. Op kou kun je je kleden, op hitte niet. Plus er arriveerde een nieuw type mug dat 24/7 beet, bij volkeur in de enkels/voeten.
We wonen nu sinds een paar jaar in het noorden van Illinois en tot zover bevalt het redelijk.

Virginia is ook een staat die me wel geschikt lijkt om te gaan wonen. Er is hier een deelnemer (Petra) die woont in Vienna, VA.

Een E-1/2 visum bekent een bedrijf en daar zul je je toch tegenaan moeten bemoeien. Een EB-2/NIW zal ook werkzaamheden betekenen, van een zeker niveau/aard, want het is duidelijk een vergunning tot wonen en werken. Het voordeel van EB-5 is dat je niets hoeft te doen, je kunt naar keuze werken of niet. (Mijn opm. over Soc. Sec. blijven wel staan.)

EB-5 kan inderdaad tussen de twee tot drie jaar kosten, maar heeft wel een acceptatie-graad van ong. 80%.

Toen mijn man zijn Groene Kaart procedure ge-her-her-her-start werd, dacht de nieuwe advocaat ook dat NIW een idee was. Mij leek van niet. Ongeveer een jaar later, in feite een verloren jaar dus, gaf de advocaat toe dat het niet haalbaar was. (Ze hadden aan dat jaar "NIW-research" behoorlijk verdiend, dat wel.)

Kortom, "slimme" constructies kunnen werken, maar ze kunnen ook tijd en geld kosten waar je niets voor terugkrijgt. Woon/werk je al in de US op een non-immigrant visum dan is dat minder van belang dan wanneer je nog in Ned. bent, vooral indien met anderen die de gewoonte hebben ieder jaar een jaar ouder te worden. (Er is overigens de Child Status Protection Act, die van de kids kalender-leeftijd iets afhaalt voor bepaalde fasen van je aanvrage.)

Ik ben het eens met degenen die aanraden met de Visa Lottery mee te doen (zowel jij als je vrouw) want sommigen hebben geluk en waarom zou jij daar niet een van zijn ?

En ja, iedereen kan een optrekje kopen in de US. Maar hoe vaak en hoe lang je er kunt blijven is altijd onzeker als je op een toeristenvisum gaat. Voor sommigen gaat het jarenlang goed, dat weer wel. Mischief denkt CBP dat Ned.landers en Belgen betrouwbare mensen zijn.
Laatst gewijzigd door USInsider op 21 mei 2023, 20:41, 4 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
SemJes
Amerika-expert
Berichten: 1675
Lid geworden op: 13 jun 2006, 18:04
Locatie: Sarasota, FL

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door SemJes »

@USInsider Nederland vinden we leuk voor vakanties, maar we zouden er niet meer willen wonen. Te gewend geraakt aan de ruimte van het Amerikaanse leven bijvoorbeeld. Elke staat heeft zo z'n eigen voordelen en nadelen. Waar we dan zouden willen wonen, moeilijk. We staan open voor suggesties :D Bepaalde plekken in o.a. California en Colorado spreken ons wel aan, maar dan zouden we significant meer moeten werken voor een soortgelijke levensstandaard als we nu in FL hebben. En nu de kinderen nog jong zijn willen we eigenlijk niet van ons part-time bestaan af. Fijn te horen dat Illinois je bevalt!

@ErikLC Ik zie ook in het Nederlandse nieuws vaak dingen over de toestanden in Florida voorbij komen, dus het een en ander moet je wel bekend voorkomen. Recente voorbeelden zijn de Don't Say Gay-bill, het verbieden van bepaalde boeken, leraren die daar vervolgd voor kunnen worden, dokters die vervolgd kunnen worden vanwege de zorg om transgenders, de 6-weken abortus ban, geen vergunning meer nodig voor concealed wapens, en ben waarschijnlijk nog een aantal dingen vergeten.

En Tipsy is niet de enige die daarom juist naar Florida wil trekken. Recente nummers laten zien dat van de 400,000 nieuwe bewoners er een keer zoveel geregistreerd zijn als Republikein (46%) dan Democraat (23%). Lokaal zien we dat ook duidelijk. De ene naar de andere pressure-washers/dakbedekkers/tuiniers, en andere blue-collar werkers rukken op met vlaggen en bumper stickers op hun trucks die alleen maar gaan over "impeach Biden", hoe Kamala Harris een h*er is, over de "gestolen" verkiezing, en natuurlijk hoe zowel Trump als DeSantis goden zijn die Amerika kunnen redden uit de communistische klauwen van de huidige regering. Je zou zeggen; is dat wel slim om je werk-truck daar mee vol te plakken? Maar ze lijken prima zaken te doen. Wie weet stimuleert het juist!

Deze shift gebeurde tijdens de corona-lockdown in andere staten. Florida bleef open en stond voor vrijheid. Vrijheid van vaccinaties, lockdowns en maskers bedoel ik dan. Niet de vrijheden waar de LGBTQ-community voor vecht, of waar vrouwen jaren voor gevochten hebben :wink:
Gebruikersavatar
bedeve
Amerika-expert
Berichten: 5617
Lid geworden op: 30 apr 2010, 23:24
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door bedeve »

JeroenB schreef:
19 mei 2023, 21:50
Een E-2 is geen jaren voorbereiding, als je wil kun je dat in een aantal maanden regelen echter is het geen greencard maar een tijdelijk visa welke je steeds moet vernieuwen.

TS kan ook denken aan een EB2-NIW en eens met Alexandra Merz contact opnemen, die is gespecialiseerd in EB2-NIW zonder dat je een Master o.i.d. nodig hebt maar dat je je kwalificeert via een bedrijf wat je wilt opzetten of al hebt opgezet wat van belang is of kan zijn voor de USA.
Bedoel jij de Alexandra Merz in Santa Barbara @JeroenB ?

:offtopic:
de 22e mei jarig
the proof of the pudding is in the eating
Wil je meer info over jouw voordelen van een Amex Flying Blue creditcards....
Wil je een referral om bij een anvraag meer Flying Blue Miles te ontvangen ...
Stuur mij een PB !
Gebruikersavatar
Disney-Golf
Amerikakenner
Berichten: 1057
Lid geworden op: 19 okt 2008, 00:31
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 Mainstreet Disneyworld,FL 32830

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Disney-Golf »

JeroenB schreef:
19 mei 2023, 21:50
TS kan ook denken aan een EB2-NIW en eens met Alexandra Merz contact opnemen, die is gespecialiseerd in EB2-NIW zonder dat je een Master o.i.d. nodig hebt maar dat je je kwalificeert via een bedrijf wat je wilt opzetten of al hebt opgezet wat van belang is of kan zijn voor de USA.
Tenzij ik het helemaal verkeerd gelezen heb wil T.S. helemaal niet werken in de V.S., vandaar dat ik de EB-5 aanhaalde voor een permanent verblijf in de V.S. (even tussendoor: Die $800.000 voor het Regional Center mag je ook financieren hoor. :thumbup: )
Verder moet je voor de EB2-NIW er wel bij vertellen, voor de volledigheid, dat je minimaal 15 jaar voltijdse ervaring moet hebben in je “field of expertise” als je geen Master hebt…
Hieronder de voorwaarden waar je moet aan voldoen:

NIW Legal Requirements: Qualifying for National Interest Waiver
Since the National Interest Waiver is a subcategory of EB-2, you are legally required to meet the qualifications for the first two subcategories of the EB-2 visa. You must then present further evidence as to why your work can be used on a national level.
There are base criteria for EB-2 visas for either the advanced degree or the exceptional ability subcategories, including the following. For an advanced degree, you must have a U.S. advanced degree or a foreign equivalent. You must also have letters from your future or current employer.
For exceptional ability, you must have a significant level of expertise in your field of work and meet EB-2 criteria.
You need to meet at least three of the legal requirements for EB-2:
Recognition for your significant contributions to your field.
Membership in a professional association.
A professional license to practice your occupation.
Evidence you commanded a salary.
An official academic record that presents your expertise and ability from your academic institution such as a:
Degree, Diploma, Certificate, College/university/institutions of learning award, Letters that show 10 years of full-time experience in your field.
There is not a set number of letters of recommendation required for EB-2 NIW eligibility.
However, the more proof of evidence you can present to solidify your expertise, the stronger your case will be.
In addition to the foundational EB-2 criteria, the legal EB-2 NIW requirements specifically for the NIW category include:
Your reason for applying for an NIW has national importance
You have the ability and position to start your plan
The United States will benefit from your individual position, which calls for waiving the requirement for a job offer
Since the NIW application requires national regard, you will need to present evidence of how and why the U.S. should waive a labor certificate. In addition, to be considered for EB-2 NIW eligibility, you need an advanced degree—this means a master’s degree or higher or a foreign equivalent. If you only have a bachelor’s degree, an additional five years of experience is necessary to apply
SemJes schreef:
20 mei 2023, 02:57
@ErikLC Ik zie ook in het Nederlandse nieuws vaak dingen over de toestanden in Florida voorbij komen, dus het een en ander moet je wel bekend voorkomen. Recente voorbeelden zijn de Don't Say Gay-bill, het verbieden van bepaalde boeken, leraren die daar vervolgd voor kunnen worden, dokters die vervolgd kunnen worden vanwege de zorg om transgenders, de 6-weken abortus ban, geen vergunning meer nodig voor concealed wapens.
Als je dan toch de beide nieuwsen (is dit Nederlands? :blink: ) volgt kan je toch ook meteen aan T.S. vertellen hoe de vork echt aan de steel zit, want de media blaast dit toch echt wel op!
Met de don’t say gay wet wil DeSantis dat het gesprek over de diverse sexuele voorkeuren door de ouders beslist wordt wanneer dit aan kinderen uitgelegd gaat worden. Dit is voor hem geen taak van leerkrachten.
Wat hij hier mee heeft willen voorkomen dat kinderen “zouden kunnen geïndoctrineerd worden” door LGBTQ+ leerkrachten.
Dat laatste is voor mij te ver gegrepen maar dat de ouders zelf mogen kiezen hoe ze hun kinderen opvoeden i.p.v. dit aan leerkrachten over te laten kan je m.i. alleen maar toejuichen, toch?
Bannen van bepaalde boeken: In het katholiek onderwijs in België werden bvb de boeken van Karl Marx ook gebannen omdat dit het socialisme gevoel zou kunnen hebben aanwakkeren, deed er toen iemand moeilijk over?
Dokters die vervolgd kunnen worden vanwege de zorg om transgenders: Ja, als patiënten de lijftijd van 18 jaar nog niet bereikt hebben. Is dit dan zo abnormaal gezien daarvoor het menselijk lichaam nog niet volgroeid is en er zich gezondheidsrisico’s zouden kunnen voordoen?
6 weken abortus ban: Klopt voor Florida, maar kan nog tot de 6e maand in A.K.-O.R.-V.T.-C.O.-N.M.-N.J. en D.C. volgens Bloomberg, dus eigenlijk zie ik het probleem niet? IK weet nog de tijd dat abortussen verboden waren in België en dat meisjes/vrouwen massaal naar Nederland gingen voor de ingreep. Deed men daar toen moeilijk over? Indien wel kwam het toch niet in het nieuws, correct?
Vergunning voor concealed weapons: Het enige verschil met vroeger is dat je nu ook geen vergunning meer nodig hebt als je een wapen in een winkel en dus handelaar koopt. Op markten en beurzen kon je sowieso al wapens kopen van een particulier zonder vergunning. Nu is die lijn doorgetrokken geworden voor winkeliers/handelaars. Denkt men nu echt dat dit nu een verschil gaat maken of waar denkt men dat criminelen hun wapens kopen? Van een particulier zonder vragen of in een winkel met een papertrail waar de identiteit van de koper op staat??
SemJes schreef:
20 mei 2023, 02:57
De ene naar de andere pressure-washers/dakbedekkers/tuiniers, en andere blue-collar werkers rukken op met vlaggen en bumper stickers op hun trucks die alleen maar gaan over "impeach Biden", hoe Kamala Harris een h*er is, over de "gestolen" verkiezing, en natuurlijk hoe zowel Trump als DeSantis goden zijn die Amerika kunnen redden uit de communistische klauwen van de huidige regering.
Uit deze bewering zou je kunnen opmaken dat jij van blue collars per definitie republikeinen maakt?
Wat zou kunnen impliceren dat jij denkt dat enkel laag geschoolden republikeins zouden stemmen.
Als het zo is denk ik dat je dezelfde fout maakt als Hillary destijds met haar deplorables…
Niks mis mee hoor, freedom of speech weet je wel en misschien bedoel je het niet zo maar zo leest het anders wel. :wink:
Gebruikersavatar
JeroenB
Amerikafan
Berichten: 312
Lid geworden op: 13 sep 2010, 16:03
Locatie: Lelystad/Clermont

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door JeroenB »

bedeve schreef:
21 mei 2023, 14:25
JeroenB schreef:
19 mei 2023, 21:50
Een E-2 is geen jaren voorbereiding, als je wil kun je dat in een aantal maanden regelen echter is het geen greencard maar een tijdelijk visa welke je steeds moet vernieuwen.

TS kan ook denken aan een EB2-NIW en eens met Alexandra Merz contact opnemen, die is gespecialiseerd in EB2-NIW zonder dat je een Master o.i.d. nodig hebt maar dat je je kwalificeert via een bedrijf wat je wilt opzetten of al hebt opgezet wat van belang is of kan zijn voor de USA.
Bedoel jij de Alexandra Merz in Santa Barbara @JeroenB ?

:offtopic:
de 22e mei jarig
Yep, volgens mij woont ze daar. Ze is CEO van L & F Investor Services en deze zijn zeer bekend met de EB2-NIW aanvragen en hebben slechts enkele zaken welke voor een RFE moeten gaan.
Gebruikersavatar
bedeve
Amerika-expert
Berichten: 5617
Lid geworden op: 30 apr 2010, 23:24
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door bedeve »

Dank je wel @JeroenB ! :thumbup:
the proof of the pudding is in the eating
Wil je meer info over jouw voordelen van een Amex Flying Blue creditcards....
Wil je een referral om bij een anvraag meer Flying Blue Miles te ontvangen ...
Stuur mij een PB !
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7559
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door USInsider »

Hierbij nog wat informatie over de EB-1/NIW:
https://legalpad.io/blog/the-eb2-niw-fo ... een%20card.

Ik had ook begrepen dat vraagsteller niet naar de US wilde komen om te werken. Maar als een EB-2/NIW inderdaad voor hem een mogelijkheid is gebaseerd op zijn opleiding/werkervaring, dan zou hij het kunnen overwegen. Bij een Groene Kaart procedure is de PERM/Labor Certification de grootst hobbel, en die hobbel is er niet in geval van een NIW-gebaseerde aanvrage.
Eenmaal in de US kan hij na een bepaalde periode vertrekken bij het bedrijf dat hem inhuurde. Nergens staat vermeld dat je, om je Groene Kaart te behouden, moet blijven werken. Dat de meeste nieuwkomers dat toch doen heeft meer met de grootte van hun bank-tegoed te maken. (En de vele manieren waarop je hier van je geld afgeholpen wordt, maar dat is alweer een andere discussie.)

Je kunt bij mijn weten met een EB-2/NIW niet aan de slag voor jezelf. Er zal een baanaanbod moeten zijn van een bestaand bedrijf, of je moet al bedrijfsmatig bezig zijn op een E-1/2 visum dan wel hier werken op een O-1, H-1B, L-1. (Als het simpel was zouden veel meer mensen deze weg bewandelen ipv. zich door de Darien Gap te vechten.)

Bij de vereisten kan ook overigens niet de 15 jaar vinden hier genoemd. Wel vijf jaar indien geen Bachelors Degree, and totaal tien jaar werkervaring in het veld. Ik denk dat de vijf jaar onderdeel kunnen zijn van de tien jaar - maar pin me er niet op vast.
Gebruikersavatar
JeroenB
Amerikafan
Berichten: 312
Lid geworden op: 13 sep 2010, 16:03
Locatie: Lelystad/Clermont

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door JeroenB »

Bij de EB2-NIW kun je dus via de methode van Alexandra Merz zelf een bedrijf starten en proberen dat in de USA van de grond te krijgen, lukt het niet is het jammer maar dan heb je wel je GC binnen. Deze manier wordt veel door E-2 visum houders gedaan en dan door de spouse, dus het is wel goed opletten hoe je je E-2 aanvraagt maar ook dat kun je door Alexandra Merz laten doen.

Ik zie veel reacties van tevreden mensen in facebook groepen die dit door haar hebben laten doen. al kost het jezelf ook het nodige werk natuurlijk om te helpen de documenten voor elkaar te krijgen.

Wij overwegen zelf ook dit traject te gaan lopen zodra we onze E-2 hebben bemachtigd.

Uiteraard zul je dan wel zelf op een andere manier voor je geld moeten zorgen.
Laatst gewijzigd door JeroenB op 23 mei 2023, 10:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Disney-Golf
Amerikakenner
Berichten: 1057
Lid geworden op: 19 okt 2008, 00:31
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 Mainstreet Disneyworld,FL 32830

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Disney-Golf »

USInsider schreef:
21 mei 2023, 20:44
Bij de vereisten kan ook overigens niet de 15 jaar vinden hier genoemd. Wel vijf jaar indien geen Bachelors Degree, and totaal tien jaar werkervaring in het veld. Ik denk dat de vijf jaar onderdeel kunnen zijn van de tien jaar - maar pin me er niet op vast.
An official academic record that presents your expertise and ability from your academic institution such as a:
Degree, Diploma, Certificate, College/university/institutions of learning award, Letters that show 10 years of full-time experience in your field.
If you only have a bachelor’s degree, an additional five years of experience is necessary to apply.

Ik ga hier niet over discuteren maar als je weet dat de vertaling van "additional", bijkomend is lijkt het me toch 10+5 jaar, niet dan?
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7559
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door USInsider »

Ik las het als "in addition to the bachelors degree". Maar nogmaals lezend, ik denk dat je gelijk hebt !

Overigens, je moet dus toch eerst op een E-1/2 - of een ander non-immigrant visum - binnenkomen, en voldoen aan de voorwaarden daarvoor. Dan zou je doorkunnen voor de EB-2/NIW. Maar als ik de tekst lees die Disney-Golf hier ook weergeeft, dan is het niet zo makkelijk. Plus ik heb altijd begrepen dat je niet een bedrijf op kunt zetten met een werknemer, jijzelf dus, om jezelf aan een Groene Kaart te helpen. Dat je werkzaam moest zijn in een beroep waar de US belang bij heeft dat er goed-opgeleide/ervaren werkers binnenkomen, op dit moment bv. piloten.
Maar met een EB-2/NIW kan eigen bedrijf toch wel begrijp ik nu ?

Wat voor bedrijven moet men opzetten - die van strategisch belang zijn voor de USA ?
Op de website zie ik E-2 plus EB-5 genoemd als mogelijkheden voor immigratie, met alle vereisten. Ergens tussendoor wordt EB-2/NIW Investering genoemd, maar er wordt geen bijzonderheden gegeven.

Maar begrijp me goed, als je op die manier binnen kunt komen, doen !
Voordeel van een procedure zonder werkgever is dat je de zaak in eigen hand hebt. Ik zag ook dat Alexandra Merz zelf via immigratie is binnengekomen. Het heeft voordeel met iemand te werken die het zelf "aan den lijve" heeft meegemaakt, want die hebben vaak extra motivatie om het voor anderen ook mogelijk te maken.
Laatst gewijzigd door USInsider op 24 mei 2023, 04:36, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Disney-Golf
Amerikakenner
Berichten: 1057
Lid geworden op: 19 okt 2008, 00:31
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 Mainstreet Disneyworld,FL 32830

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Disney-Golf »

USInsider schreef:
23 mei 2023, 01:03
Maar als ik de tekst lees die Disney-Golf hier ook weergeeft, dan is het niet zo makkelijk.

Maar begrijp me goed, als je op die manier binnen kunt komen, doen !
Ik denk dat bovenstaande alles omvat van wat we, met z'n allen, aan de T.S. hebben willen meegeven.
Denk niet dat een visum maar een formaliteitje is maar als je er echt voor wil gaan, dan moet je het doen! :thumbup:
grouch
Amerika-ontdekker
Berichten: 54
Lid geworden op: 09 feb 2022, 10:13

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door grouch »

USInsider schreef:
23 mei 2023, 01:03

Overigens, je moet dus toch eerst op een E-1/2 - of een ander non-immigrant visum - binnenkomen, en voldoen aan de voorwaarden daarvoor. Dan zou je doorkunnen voor de EB-2/NIW.
Je kunt een EB-2/NIW vanuit Nederland aanvragen.
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7559
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door USInsider »

Mijn opm. sloeg op de EB-2/NIW Investment-optie die Alexandra Merz (en enkele andere advocaten) aanbieden.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2186
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: Hanover County / Greater Richmond, VA, USA

Re: Eventueel wonen in Florida

Bericht door Big Al »

Interessant onderwerp. Ik heb banen kunnen krijgen in heel wat staten en de verhuiskosten werden (letterlijk) 125% vergoed.

We hebben ons derhalve nogal verdiept in de verschillende natuurlijke klimaten, politieke klimaten, kans op natuurrampen, de cultuur, enzovoorts.

We zijn Colorado min of meer ontvlucht vanwege het natuurlijke klimaat (bosbranden, tekort aan water, enz.). Het was er mooi wonen, maar we zagen de bui hangen (of juist niet). Toen we er rond 2005 gingen wonen was het nogal een conservatieve staat, maar dat is nu grotendeels omgeslagen.

Houdt er wel rekening mee dat elke "county" ook weer z'n eigen cultuur en politieke klimaat heeft. Rond de grote steden is het vaak (ultra) links, maar op het platteland is het vaak (nog) conservatief.

Ik zou zelf niet zo snel in Florida willen wonen vanwege het klimaat (heet en vochtig) en de vele orkanen. Het lijkt me op dit moment ook niet meer zo verstandig om aan de kust (of in laaggelegen gebieden) te gaan wonen.

Het is nogal moeilijk om uit de berichtgeving in de media een goed beeld te krijgen. Media over het gehele politieke spectrum zijn doen aan zeer gekleurde berichtgeving, tot op het punt van journalistieke fraude. Meer dan 90% van de media zitten links, wat het nog moeilijker maakt om een goed beeld te krijgen. Er wordt ook veel aan stemmingmakerij gedaan, zowel van links als rechts. Je ziet dat bijvoorbeeld aan bewoordingen als de "Don't Say Gay"-wet - een "catchy" term het geeft niet echt weer waar de wet over gaat.

Het is ook van belang om te kijken wat de werkgelegenheid is. Dat verschilt nogal per gebied. Belastingen en voorzieningen verschillen ook nogal per gebied - zowel van staat tot staat als binnen een staat.

Educatie is ook iets om mee te nemen in de overwegingen.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer