EB-3

Vragen over de mogelijkheden van emigratie naar de Verenigde Staten horen thuis in dit forum.
judy
Amerikafan
Berichten: 122
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Berichtdoor judy » 07 sep 2017, 17:27

@USInsider........Vervelend dat jullie slechte ervaringen hebben gehad. Ik vindt het niet zo'n probleem om geld uit geven aan iets dat wat oplevert, maar als dat dan maar niet aan een sleazy advocaat is. Ik had een goed gevoel bij haar (maar dat heb ik bij veel mensen :| ). Het geld ging er in ieder geval niet op aan mooie gebouwen. Het was een heel eenvoudig kantoor en zij was ook gewoon gewoon zeg maar :wink: . Ik vond haar heel realistisch. Ze gaf ons een goeie kans maar geen garanties en al helemaal niet vanwege de mogelijke verandering van regels als Trump dingen voor elkaar gaat krijgen.
Dat advocaten dat doen met zo'n loterij had ik uiteraard geen weet van :shock:

Pompeius
Amerikafan
Berichten: 105
Lid geworden op: 29 nov 2016, 14:05

Re: EB-3

Berichtdoor Pompeius » 07 sep 2017, 20:03

Een visum voor zakelijke doeleinden kun je opvoeren als een kostenpost voor de belastingdienst. Dus een deel van de pegels krijg je zonder meer terug.

Dakloze
Amerikakenner
Berichten: 501
Lid geworden op: 19 feb 2016, 01:29
Aantal x V.S. bezocht: 99

Re: EB-3

Berichtdoor Dakloze » 07 sep 2017, 21:34

USInsider schreef:Wij hebben (hele !) slechte ervaringen gehad met advokaten van grote (AILA lidmaat) kantoren. Al dat marmer, al dat koper in de lobby, iemand betaalt ervoor. In grote kantoren zijn het de 'billable hours' waar het om gaat. Het echte werk wordt gedaan door (veelal onderbetaalde) paralegals.


DIt kan ik zeker beamen, want ik heb soortgelijke ervaringen. In mijn geval was dat echter in mijn voordeel aangezien de paralegals veel beter met ons samenwerkten. Ik heb de L1 visa aanvragen en EB3/EB2 aanvragen van meerdere medewerkers (en mijzelf op EB1) via hetzelfde grote kantoor gedaan, en had bijna altijd dezelfde paralegal. Zij bereidde de petities voor en de advocaat checkte ze op legalities etc en ondertekende de aanvragen vervolgens. Het voordeel is dat een paralegal veel meer accessible is (als in: die neemt sneller en vaker de telefoon op).

Nadeel is dat je deze voordelen waarschijnlijk alleen maar krijgt als je een multinational bent.
--
I route, therefore you are.

judy
Amerikafan
Berichten: 122
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Berichtdoor judy » 07 sep 2017, 22:56

Ja......multinational, dat zijn wij duidelijk niet :oops:

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7365
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: EB-3

Berichtdoor USInsider » 08 sep 2017, 23:49

Dit is niet een visum voor "zakelijke doeleinden" - het is een poging tot emigratie.
En officieel betaalt niet Judy+echtgenoot voor de kosten van het visum, maar het familielid dat de zg. "sponsor" is.
Ze (Judy+man) kunnen mogelijk wel de kosten van tickets enz. om met het familie-lid te overleggen, aftrekken voor Ned. belasting.

Gedurende de Labor Certification wordt er inderdaad wat strenger gekeken als voor de baan niet een bepaald academisch niveau is vereist en als er een familie-relatie is. Dit om te voorkomen dat grote aantallen mensen via deze mogelijkheid immigreren.

Waar het vooral om gaat is dat jullie familielid duidelijk formuleert wat voor werker hij nodig heeft en waarom.
De advokaat moet gebaseerd daarop een brief schrijven waarin die eisen worden verwoord op een manier die USCIS aanspreekt. Ze zal wellicht verwijzen naar werkers op andere gebieden die binnenkomen gebaseerd op in de praktijk verworven kennis.

Daarom moet je zoveel mogelijk info aanleveren over het bedrijf dat jullie nu hebben - advertenties, brochures, jaarstukken, enz.
Is je man ooit geïnterviewd voor een vakblad oid. ? Zijn er op jullie bedrijf ooit foto's gemaakt voor derden ? Heeft je man stagiaires begeleid ? Heeft hij ooit korte opleidingen gevolgd ? Enz.

TheNextTrump, jij kon de aanvrages zelf doen klaarblijkelijk (en je wist waar je mee bezig was).
Judy's familie (en Judy) kunnen ook de vinger aan de pols houden, omdat ze de opdracht geven aan de advocaat.
Judy, je hoeft geen multinational te zijn voor goede hulp, zeker niet als je met een klein kantoor werkt. Die nemen nl. altijd de telefoon op.
Prez Trump heeft niet van doen met jullie procedure. Eventuele wijzigingen zouden best in jullie voordeel kunnen werken.

Gebruikersavatar
SophiaB
Amerikafan
Berichten: 233
Lid geworden op: 12 jul 2013, 01:44
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Canada

Re: EB-3

Berichtdoor SophiaB » 09 sep 2017, 02:43

((((((((((((((USInsider))))))))))))))

Wat leuk dat je hier weer post! :thumbup: We (ik) heb je zeker gemist en ben blij dat je weer terug bent! :D
Nieuwste blog post:
Afbeelding
http://www.sophiaburns.com

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7365
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: EB-3

Berichtdoor USInsider » 09 sep 2017, 22:47

Sophia, dank je. Liefs voor jou - en ook voor Murray !

judy
Amerikafan
Berichten: 122
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Berichtdoor judy » 12 sep 2017, 14:29

@Hemmie: ik heb jou nog niet bedankt voor je reactie terwijl die toch wel heeft bijgedragen aan een positief beeld voor mij dus alsnog nog even bedankt!

@USInsider: bedankt voor al je reacties. Ik ga ze zeker meenemen in het vervolg.

@Willem1: ook bedankt voor al je reacties. Ik heb jou stappenplan naast die van de advocaat neer kunnen leggen en kunnen kijken of dat overeenkomt. En ik heb er nog een aantal dingetjes uit gehaald die ik heb doorgespeeld naar de advocaat.

Ik heb net, na overleg met de familie/werkgever, een mail naar de advocaat gestuurd met nog een aantal vragen maar in ieder geval ook met the "GO" dus ik ben heel erg benieuwd of het ons als "eenvoudige bollenkwekers" zal lukken. Fingers crossed!!

Willem1
Amerika-ontdekker
Berichten: 56
Lid geworden op: 30 sep 2016, 16:09

Re: EB-3

Berichtdoor Willem1 » 13 sep 2017, 19:27

Graag gedaan. Overigens had USInsider natuurlijk gelijk: zolang je niet in de US bent, is wat ik schreef over een I-485 niet van toepassing. Op het I-140 formulier moet worden aangegeven of 'de alien' (dat ben jij) zich in het buitenland bevindt, en dus voor Consular Processing (= visum aanvragen bij een Amerikaanse ambassade/consulaat in het buitenland) gaat, of al in de US verblijft op een ander visum (en middels een I-485, voor Adjustment of Status gaat - alhoewel je in deze situatie ook voor de Consular Processing route mag kiezen). Zo, dan is dat maar weer even netjes rechtgezet :)

Veel succes met je aanvraag. En bereid je maar voor op flinke hoeveelheden informatie en bewijsstukken die je allemaal richting de advocaat moet sturen...

Laat je te zijner tijd nog eens weten hoe een en ander verlopen is?

judy
Amerikafan
Berichten: 122
Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:42
Locatie: Den Helder

Re: EB-3

Berichtdoor judy » 15 sep 2017, 21:38

Scheelt wel een kleine $3000 dollar wat zo'n consular prosessing kost ten opzichte van change of status dus dat is dan nog mooi meegenomen. Ook al had ik dat geld er wel voor over gehad als ik er dan eerder had kunnen zitten. Ik ben benieuwd wat er op ons af gaat komen. Eerst maar eens een bericht terug krijgen van de advocaat want dat duurt nu helaas langer dan dat we tot nu toe van haar gewend waren. Maar als er wat te melden is zal ik dat zeker doen hier.