Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Hier kun je berichten plaatsen over de staat Florida.
Plaats reactie
Robv85
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 sep 2022, 09:28
Aantal x V.S. bezocht: 1

Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door Robv85 »

Hallo!
Wij willen met het gezin in 2024 een lange reis gaan maken met de auto in Florida en de Deep south (kinderen zijn dan 3,5 en 1). Verblijven in diverse BnB's die we daar pas boeken om daar steeds live te kunnen kijken waar onze behoeftes liggen. De beste periode lijkt ons April+mei i.v.m. het weer / hurricane-season.

Onze motivatie om deze reis te doen; we zijn al een keer met zn tweeën naar het westen geweest en dat vonden we een fantastische reis. We hebben wel een liefde voor Amerika gekregen. Voordat de oudste naar school gaat willen nog 1 (lange) reis doen van +/- 6 a 7 weken. Waarom zo lang? Omdat we een keer echt los willen komen van Nederland en het werken en een tijdje ergens anders willen "leven". Omdat we naar een westers land willen (vanwege goede faciliteiten met gezin) buiten Europa zijn we weer uitgekomen op Amerika, maar dit keer het oosten. Florida lijkt ons fantastisch en we hebben ook interesse in wat muziek- en andere historie, als het kan nog wat natuur meepikken ookal is het niet zoals in het westen.
Daarom is dit een beetje de route die we voor ogen hadden, Florida -> New Orleans -> Memphis -> Nashville -> Gatlinburg (GSM) -> Savannah -> Florida. Waarbij we de helft van de vakantie vooral in Florida willen zijn.

We hebben er ook over nagedacht om te eindigen in New York (Florida -> Memphis -> Nashville -> GSM -> New york) maar willen New york nog ooit als een "losse" vakantie gaan doen. Op deze manier kunnen we "dieper duiken" in de deep south.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit plan vinden en of er nog tips zijn. Bijvoorbeeld om de kosten wat te drukken aangezien 7 weken een auto huren en in BnB's leven niet goedkoop zal zijn.
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4564
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door hemmie »

Wat bwdoel je met BnB's? Zoiets als Airbnb of echt Bed & Breakfast. Als je kosten wil drukken, een goedkoop hotel/motel zal meestal goedkoper zijn.
Kamperen is uiteraard nog goedkoper, maar kan me voorstellen dat dat met jonge kinderen wel een grote stap is.
Terug in Texas!
Robv85
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 sep 2022, 09:28
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door Robv85 »

Airbnb's, maar ben inderdaad vergeten te melden dat we een combi tussen airbnb's/motels willen doen. Naar gelang de behoefte op dat moment.
paulr
Amerikafan
Berichten: 328
Lid geworden op: 08 nov 2021, 23:36
Aantal x V.S. bezocht: 13

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door paulr »

mooie reis !
1 tip voor Florida: omdat je daar langer zal zijn kan ik mij voorstellen dat je daar wellicht wat langer op één plek wil verblijven. Ik zou daarom eens kijken op VRBO of een andere verhuurder of je een paar dagen (week?) een huis(je) kunt huren. Denk dat na zo lang de b&b / motel kamers en dus ook het buiten de deur eten je neus wel uit zal komen :)
Mogelijk wel lastiger met ''gratis'' annuleren dan hotelkamers...
Wij zijn regelmatig gestart in Orlando en vervolgens richting Georgia, Alabama, Tennessee in hotels geweest en vonden het altijd lekker om dan in Florida paar dagen met een huis te eindigen.
Gezien de stijgende hotelprijzen zou ik tóch overwegen een globale planning te maken en her en der alvast wat vast te leggen. Vooral in Savannah, st Augustine en mogelijk nog wat historische plekken is het leuk om dicht bij het centrum te zitten en dat wordt kort voor vertrek wellicht onbetaalbaar ! Je kan dan nu iets boeken en straks alsnog zonder kosten annuleren bij veel hotels op booking.com....
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 478
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door USAreiziger »

Hi Rob,

Om de kosten te drukken is het misschien een idee om gebruik te maken van de relocation service waarbij je een camper gratis verplaatst van punt A naar B. Meestal mag je hier 3 weken over doen en je betaald alleen de benzine en staanplaats. Dan zou ik voor de steden een hotel boeken. Dit drukt de prijzen enorm.

https://www.wearetravellers.nl/noordame ... n-amerika/

Ik weet niet of jullie lid zijn van de ANWB maar met een ANWB kaart (in Amerika triple A) kun je korting krijgen op je hotels, pretparken en musea. Ook hier kun je wat extra geld mee verdienen.

Als jullie zo lang gaan kun je heel wat zien zowel de route in het Zuiden als van noord naar zuid. Route van NY naar Florida is ook een prachtige route. Hoe lang willen jullie in Florida blijven? Begrijp ik uit je verhaal 3 weken? Het is toch al raadzaam om ver van te voren de hotels te boeken. Het is nog steeds wie het eerst komt het eerst maalt en kun je voor 2024 toch al veel lager zitten dan als je pas in 2024 je hotels boekt.

Savannah en charleston vind ik een must als je het zuiden wil bekijken. https://www.traveltousa.nl/savannah/ en https://www.traveltousa.nl/charleston/

In de omgeving van Charleston heb je ook een paar prachtige plantages die je echt niet moet overslaan. Magnolia & Gardens https://www.traveltousa.nl/magnoliaplantation/ en Boon Hall Plantation. https://www.traveltousa.nl/boonehallplantation/

Er is zo ontzettend veel moois te zien dit zijn keuzes die jullie moeten maken.

Gr,

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Robv85
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 sep 2022, 09:28
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door Robv85 »

Dank voor de tips weer!
We zouden inderdaad globaal een aantal huisjes/bnb's kunnen vastleggen. Misschien aan het einde van de reis, we willen zoveel mogelijk "vrij" zijn. Als er iets niet beschikbaar is op plek A, dan tijden we wel eerst naar plek B.
Een camper willen we sowieso niet.
We zijn nog geen ANWB lid, dus dat is een goeie tip!
Charleston ziet er ook leuk inderdaad, die gaan we ook meenemen :)

Het heeft even stil gelegen omdat we nog aan het dubben zijn over de periode. In februari komt er een kleine aan (de tweede) en we denken dat het qua reizen toch wat makkelijker is als hij net wat ouder is (1,5jaar+ ipv 1jaar+). Dat zou betekenen dat we eind 2024 (sept/okt/nov) gaan reizen.
Alleen zit je dan misschien met minder weer in Florida en de risico's op hurricanes. Zijn die hurricane's ook een risico als het gaat om of je uberhaupt er naartoe kunt vliegen? Of gaat het dan om de risico's en het slechte weer als je daar bent?
Zou het eventueel dan een oplossing zijn om toch noordelijker te starten (Washington DC ofzo) en terug te gaan vanuit Florida in november?
Voor deze afweging zouden we graag een beeld willen krijgen van het weer in de zuidelijke staten en de risico's rond april/mei vs okt/nov.
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4564
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Reis Robv85: reis Florida + Deep south.

Bericht door hemmie »

Als er echt een orkaan over het gebied waar je zou moeten landen gaat dan ligt alles plat, dus ook het vliegveld. Maar de kans dat je dat treft is natuurlijk heel erg klein.
Terug in Texas!
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer