Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Als je reisvraag niet over een specifieke staat of regio gaat, hoort het hier thuis.
Plaats reactie
veroverkai
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 jan 2019, 13:46

Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door veroverkai » 20 jan 2019, 14:18

Heeft iemand anders hier ervaring mee? Deze informatie troffen we namelijk in de checklist van KLM voor onze vlucht eind januari van Schiphol naar San Francisco: "Let op: bij baggage voorzien van een lithiumbatterij, anders dan een knoopcel (smartbags) moet de batterij kunnen worden verwijderd. Indien aangeboden als ruimbagage, moet de batterij worden verwijderd en in de handbagage worden meegenomen. Bagage waarbij de batterij niet te verwijderen is, mag niet worden meegenomen in ruim- of handbagage."
In de link ging het over "tablets and most laptops". Daarna een proces van WhatsAppberichten naar en van KLM om verdere verheldering te krijgen, waarna we tegenstrijdige informatie kregen. Sommige antwoorden bevatten verouderde informatie over vluchten vanuit het Midden Oosten en Afrika. Als laatste heb ik de informatie hierboven (die begint met "Let op") geciteerd. Het antwoord was: "We have reached out to our colleagues from the relevant department. We will contact you as soon as we have an update." We wachten nog op een antwoord hierover maar zijn benieuwd of anderen dit meegemaakt hebben. We waren van plan om, zoals we veel vaker gedaan hebben, een laptop en tablet mee te nemen. Bij beiden is het niet mogelijk de (lithium)batterijen te verwijderen.

Gebruikersavatar
ingrid14
Amerika-expert
Berichten: 4206
Lid geworden op: 04 jun 2013, 23:01
Aantal x V.S. bezocht: 15
Locatie: België, Genk

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door ingrid14 » 20 jan 2019, 14:48

Zowel laptop als tablet ga je toch bij je houden in de handbagage. Of wil je die mee met de ruimbagage geven?

Als je ze als handbagage meeneemt, kan het zijn dat men je vraagt de toestellen aan te zetten. Zorg dus dat de toestellen voldoende opgeladen zijn.
Zelf ben ik al meerdere keren met tablet en laptop naar de USA gereisd (waar ook de batterij niet uitgehaald kan worden). Slechts 1x heb ik effectief een toestel moeten aanzetten.
Beide toestellen uit je rugzak halen en in de bakken leggen bij de security check.

Groetjes,

Ingrid
Ingrid's Travels&Trails :
NO+Nova Scotia 21, Europe 20, AK 19, NW+V.I. 18, Chicago-Seattle 17, Seattle-SF 16, AK 15+14, CA 13, AZ+UT 12,
NW Denver+Yellowstone 11, CA 10
Tips - reizen met tieners - West USA : AK AZ CA CO ID NE NV SD UT WY

veroverkai
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 jan 2019, 13:46

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door veroverkai » 20 jan 2019, 17:44

We hebben ze inderdaad altijd bij ons gehouden. Nooit problemen mee gehad. Nu echter komt deze verrassende nieuwe mededeling van KLM zelf en we willen niet het risico lopen dat ze ingenomen worden. We wachten daarom nog op een antwoord van de KLM! Wordt misschien vervolgd!

Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 2145
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door Dutchess » 21 jan 2019, 03:01

veroverkai schreef: "Let op: bij baggage voorzien van een lithiumbatterij, anders dan een knoopcel (smartbags) moet de batterij kunnen worden verwijderd. Indien aangeboden als ruimbagage, moet de batterij worden verwijderd en in de handbagage worden meegenomen. Bagage waarbij de batterij niet te verwijderen is, mag niet worden meegenomen in ruim- of handbagage."
Dit gedeelte gaat volgens mij over die (rol)koffers die ingebouwde opladers hebben. Als je bij die ingebouwde oplader de lithiumbatterij niet eruit kan halen, mag je die hele koffer niet in het vliegtuig meenemen.
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.

Aurora
Amerikafan
Berichten: 147
Lid geworden op: 05 dec 2017, 16:44
Aantal x V.S. bezocht: 3
Locatie: Almere

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door Aurora » 21 jan 2019, 07:44

veroverkai schreef:We hebben ze inderdaad altijd bij ons gehouden. Nooit problemen mee gehad. Nu echter komt deze verrassende nieuwe mededeling van KLM zelf en we willen niet het risico lopen dat ze ingenomen worden. We wachten daarom nog op een antwoord van de KLM! Wordt misschien vervolgd!
Verwacht er maar niet teveel van. Ze zijn heel goed in het geven van antwoorden waar je niets aan hebt. Toen ik een soortgelijke vraag stelde, was het antwoord zeer cryptisch. Dus alles gewoon meegenomen in de handbagage. Geen probleem mee gehad.
Reisverslagen 2017, 2018 & 2019 https://lovetocookhealthy.nl/reizen/

tomhster
Amerikakenner
Berichten: 894
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door tomhster » 21 jan 2019, 07:46

Smart koffers met vaste batterij mag niet en andere dingen met batterijen moeten in je handbagage en dus niet in de ruimbagage. Aan de klantenservice van de KLM heb je inderdaad niets als het niet met een standaardmailtje afgedaan kan worden.

veroverkai
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 jan 2019, 13:46

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door veroverkai » 24 jan 2019, 16:02

tomhster schreef:Aan de klantenservice van de KLM heb je inderdaad niets als het niet met een standaardmailtje afgedaan kan worden.
Aurora schreef:
Verwacht er maar niet teveel van. Ze zijn heel goed in het geven van antwoorden waar je niets aan hebt. Toen ik een soortgelijke vraag stelde, was het antwoord zeer cryptisch.
"Cryptisch" en "standaardmailtje" schijnen te kloppen! Nog niets van KLM gehoord. Hoe moeilijk kan het zijn! het klinkt inderdaad het meest aannemelijk dat het om smart koffers/(rol)koffers gaat.

Echter, nog een citaat van de KLM-medewerker/-ster van vorige week was: "In this case, if your laptop has a non-removable lithium battery, this is unfortunately not allowed." Daarna heb ik hem/haar gevraagd om, gezien eerdere tegenstrijdige mededelingen, dit te bevestigen, wat nog niet gebeurt is.

Gezien de grote twijfels en ondanks de onwaarschijnlijkheid van dit bericht, willen we niet het risico nemen en ipv een gloednieuwe laptop, nemen we een oude mee waar de batterij wel verwijderd kan worden.

Bedankt voor het meedenken! Mocht het toch anders blijken te zijn dan horen jullie dit! Anders - over en uit!

Neehweh
Amerika-ontdekker
Berichten: 19
Lid geworden op: 24 jan 2019, 10:56
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door Neehweh » 24 jan 2019, 16:28

Ik wist zelfs niet dat er zoiets bestond als koffers met ingebouwde lader :blink:

Gebruikersavatar
Frasi
Amerikakenner
Berichten: 1306
Lid geworden op: 06 nov 2011, 20:36
Partner van: mezelf
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door Frasi » 24 jan 2019, 18:53

1) Je bent niet de enige die met een smartphone of tablet reist waar de batterij/accu niet uit kan. Ik durf wel te stellen het merendeel. Tenzij er dus dagelijks honderden reizigers problemen ondervinden, is het in de praktijk geen issue.
2) Het is niet KLM die de security check doet: deze wordt door een externe beveiliger van Schiphol gedaan en zij volgen een standaard werkwijze onafhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Zodra je hier door bent, kijkt er niemand om naar de inhoud van je handbagage(ook KLM niet).
3) Van KLM een helder en bruikbaar antwoord verwachten is net zo kansloos als recht voor de check-in agent je te grote handbagagetrolley in de mal proberen te passen.

Dus laptop/e-reader/tablet/smartphone gewoon -opgeladen- meenemen in de handbagage en tijdens de security check netjes in de krat leggen. Miljoenen mensen gingen je voor.
Afbeelding

Zuid-Westen (2007, 2010); California (2012); Florida (2008, 2013, 2015, 2019); GC/LV (2012); Santa Fe/Yellowstone/Black Hills/LV (2014); LA/LV (2015); NY/Wash.(2016); LA (2016); LV/LA/SD (2018), Orlando/Deep South (2017). New York (2018, 2019)

veroverkai
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 jan 2019, 13:46

Re: Beperkingen meenemen van lithiumbatterijen aan boord

Bericht door veroverkai » 25 jan 2019, 14:15

Okay, we hebben nu besloten om laptop en tablet gewoon mee te nemen!! Wij wisten ook niet dat er zoiets bestond als koffers met ingebouwde lader, maar als je de voorschriften leest met dit in je achterhoofd dan klinkt het logisch! Bedankt iedereen!!

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer