Pagina 1 van 1

Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 10:18
door Marielleh
Ik ben bezig met m'n roadboek en wil de boodschappen-tripjes verwerken aangezien we veel zelf zullen koken.
Hiervoor ben ik dus op zoek naar supermarkten. Wallmarkt is bekend evenals Whole foods. Zijn er nog andere (goede) ketens die door heel het land (of voor onze reis in het zuidoosten) zitten? Ik herinner mij Stop 'n Shop maar zie dat dat echt regionaal is.

Verder ben ik benieuwd naar Whole Foods en het prijspeil. Wat ik opmaak uit internet is dat deze winkel aan alle kanten verantwoord is. Nou willen we wel graag gezond eten maar thuis eten we bv ook niet perse biologisch dus dat is geen must. Ik ben een beetje bang dat het erg duur zal zijn. Iemand ervaring?

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 10:56
door boonens
In die regio waren wij altijd wel tevreden over Publix en Albertsons.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 10:56
door roelb
Je noemt wel twee uitersten..

Whole foods is the place to be als je een hipsterbaard hebt. Het is eigendom van Amazon en verkoopt 100% biologische produkten. Prijspeil hoog, maar kwaliteit ook.

Walmart is de andere kant van het spectrum. Een kruising tussen Aldi, Lidl en Makro.

Daar tussenin zijn nog veel andere, normalere supermarkten. Loop er gewoon eens binnen - elke supermarkt trekt, net als in Nederland, een ander publiek. Als je hier een AH persoon bent dan zul je je in de US aangetrokken voelen tot ketens als Albertsons/Safeway/Vons of Publix. In het Zuidoosten kom je Food Lion tegen, eigendom van Ahold-Delhaize. In het noordoosten kom je in dat segment Wegmans en Hannaford tegen.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 11:14
door BonnyR
Vooral niet vergeten bij ( elke) de supermarkt een klantenkaart te scoren. Hebben we altijd leuke aanbiedingen mee binnengehaald.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 12:37
door Gast
Kijk ook of er een Trader Joe’s op je route zit. In het ZO heb je ook nog Harris Teeter.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 14:24
door Marielleh
roelb schreef:Je noemt wel twee uitersten..
Dat vermoeden had ik al maar ik wist simpelweg geen andere.

Gewoon even binnenlopen heeft niet mijn voorkeur, althans....als we niet ergens sowieso toevallig langskomen. Gewoon een beetje mid-range supermarkt is prima en als ik er dan ben wil ik ook gewoon m'n spullen halen en niet weer tijd besteden aan elders heen rijden en kijken.
BonnyR schreef:Vooral niet vergeten bij ( elke) de supermarkt een klantenkaart te scoren. Hebben we altijd leuke aanbiedingen mee binnengehaald.
Ja, dat gaan we zeker doen!

Thnx voor de tips, ik ga eens zoeken naar de locaties van de genoemde supers op onze route. Van Trader Joe's weet ik toevallig dat die vlakbij ons hotel in Washington zit dus dat is alvast mooi.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 16:13
door Tinuszke
Ik zou offline google maps nemen (of iets vergelijkbaars) en dan gewoon een supermarkt zoeken als je boodschappen nodig hebt.
En dan neem je er een die op je route ligt van een keten die je goed vindt/lijkt. Er kan niet heel veel mis gaan op dit gebied.
In een land als de Verenigde Staten hoef je dat allemaal niet vooruit te plannen.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 17:22
door hemmie
De meerderheid van de supermarkten is juist een 'gemiddelde' supermarkt. Aldi en Lidl zijn min of meer als in Europa, Walmart heeft relatief weinig vers, Target supermarkt stelt meestal niet veel voor. Whole Foods is erg duur, biologisch, maar volgens mij wel groot assortiment, Trader Joe's en Sprouts zijn geloof ik ook grotendeels biologisch, wat voordeliger dan Whole Foods, maar kleinere winkels. En de meeste andere supermarkten zitten gewoon in het midden, zoiets als een AH of Jumbo dus eigenlijk. Er zijn maar weinig van dit soort ketens landelijk, Kroger zit wel op veel plekken, maar heeft ook weer winkels onder andere namen, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Kroger#Chains
Safeway is ook redelijk groot en heeft ook weer winkels met andere namen https://en.wikipedia.org/wiki/Safeway_Inc.#Chains
En dan heb je nog wat onafhankelijke ketens, HEB, Publix, Winn-Dixie, etc.

Gewoon zoeken in google maps op supermarket, dan kom je een heel eind.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 14 nov 2018, 21:21
door harryh
In het oosten en Florida: Safe-a-lot!

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 15 nov 2018, 00:23
door Felicitas
Rond de Smoky Mountains: Ingles. Goede bakery en deli.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 15 nov 2018, 08:14
door Trails
De klantenkaarten krijg je gelijk mee. Dus eerst naar de klantenservice.
Kost niks en scheelt echt heel veel. Veel aanbiedingen zijn nl alleen voor klanten.
Bij Safeway kregen we zelfs korting op de benzine.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 15 nov 2018, 11:23
door marrich77
Wij zijn een enkele keer bij Trader Joe's geweest.
Er veel biologisch gericht.
Hadden er een soort van Taco vandaan. Die waren goed te doen. (Wel de microwave variant)

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 17 nov 2018, 15:35
door jojostravelusa
Wij gaan altijd graag naar de Safeway. Inderdaad, neem een klantenkaart. De eerste keer dat we bij de Safeway waren, scheelde ons dat meteen $ 32,-.
Verder vonden we in Indiana Martin's heel fijn, maar niet echt goedkoop. Nadeel is dat hij verder in het land niet zit. Ook de Publix is een prima, maar prijzige supermarkt. Hier kregen we vorig jaar nog de service dat de boodschappen aan de band voor je ingepakt werden en naar de camper gebracht. De vriendelijke meneer mocht geen fooi aannemen.
Met Albertson's is ook niks mis.
Walmart vinden we prima voor de eerste keer boodschappen doen. Dan heb je toch vaak relatief veel non-foodartikelen, bv. een bbq, en daar is alles te vinden voor een fatsoenlijke prijs. Niet elke Walmart heeft verse producten. Daar moet je wel rekening mee houden. En ze hebben ons favoriete ijs (Edy's Butter-Pecan) niet. Dik minpunt dus :lol: Verder gaan we alleen naar de Walmart als we geen beter alternatief tegenkomen.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 17 nov 2018, 19:58
door Marielleh
Dank voor jullie reacties! Ik heb een mooi lijstje met opties.

Div mensen hebben het over google maps en zoeken op supermarkten. Misschien heel stom maar hoe doen jullie dat zonder de exacte naam? Juist omdat ik niet zie waar ik kan zoeken op "supermarkt" wilde ik een lijstje met opties om op te zoeken maar misschien mis ik iets en kan het (veel) eenvoudiger.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 17 nov 2018, 21:10
door Gast
Zoek op "supermarket" ipv "supermarkt" :thumbup:

Edit: Ah, nu snap ik je vraag :lol:

Links kun je je zoektermen invullen. Als je dat niet ziet, moet je even op dat kleine driehoekje linksboven klikken, misschien dat je zoekveld verborgen is.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 18 nov 2018, 02:02
door HennyCox
Traders Joe is trouwens van de Aldi.
Aldi heeft mooie winkels in het Zuid-Oosten.... met ook veel A-merken
Wij gaan altijd naar Wallmart.....ruim assortiment en leuk shoppen met veel Non-food.
We hadden in Moab bij de City-market een klantenkaart genomen, scheelde op paar boodschappen al enkele dollars...en ook op benzine, ligt namelijk een tankstation bij.

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 18 nov 2018, 03:53
door ADE01
Trader Joe's heeft overigens jonge (Gouda) en oude kaas (Old Amsterdam).

Re: Welke supermarkt?

Geplaatst: 18 nov 2018, 05:36
door Loek
Wij kiezen voor degene die op de meest praktische plaats zit en niet te duur is. Meestal kom je dan in ons gebied uit bij King Soopers (Kroger). Wel customer card aanvragen, dan krijg je forse kortingen en fuel points. Het is met fuel points uitmikken dan je een balans vind van opsparen net voordat ze verlopen, want dan krijg je de grootste korting. Eerder opnemen geeft lagere kortingen. Bij ons zijn kortingen van 70ct tot $1 per gallon niet ongewoon.