Kort verslag van meivakantie NY en zuidwesten

Als je reisvraag niet over een specifieke staat of regio gaat, hoort het hier thuis.
Plaats reactie
tvdvrd
Amerika-ontdekker
Berichten: 18
Lid geworden op: 10 jan 2014, 14:22
Aantal x V.S. bezocht: 6

Kort verslag van meivakantie NY en zuidwesten

Bericht door tvdvrd » 15 mei 2018, 19:32

Hoi, net terug van 2 weken USA. Geen uitgebreid verslag maar wat korte info en tips voor wie ook die kant op gaat.

Wij hadden 3 dagen NY, daarna naar Las Vegas, Grand Canyon, Page, Zion (2 d), Las Vegas, Death Valley, Sequoia (2 d) en LA (2 d).

We hadden een overstap van 2 uur in Frankfurt, dat was voldoende tijd, uiteindelijk 1 uur voor vertrek bij de gate. We hadden al boarding passen dus dan ga je alleen nog 1 x door de security.

New York had een lange rij voor immigratie, dat is echter geheel afhankelijk van je vlucht, andere vluchten en nog veel andere factoren.

Een taxi voor 4 personen en 4 tassen (North Face Large Duffels) naar Manhattan was geen enkel probleem, het paste zelfs in een Prius! Wel mega files vrijdagmiddag dus dan doe je er zomaar 1 1/2 uur over.

Deze keer de Liberty Circle Line cruise gedaan (van ongeveer 1 uur en 15 minuten) vanaf Pier 83 thv Times Square om 10.30 - ik vondt het veel leuker dan met de Staten Island Ferry, je komt een stuk dichterbij voor mooie foto's. Ook mooie foto's van de Skyline. Gelukkig was het net goed weer geworden. In New York gemiddeld 17km per dag gelopen, en ook nog veel met de metro gegaan. Geen hop-on hop-off gedaan, daar was het ook wel koud voor (om bovenin te zitten). De metro passen die een week geldig waren aan het eind van de 3 dagen weggegeven aan een ander Nederlands gezin (die kom je veeel tegen ;) )

Vegas is een leuke kermis - de 1e keer (dinsdag) was het vrij koud en heel rustig, en de 2e keer (zondag) was het heet, weekend, en dus stampvol.

Bij de Grand Canyon kwamen we aan in een sneeuwstorm ( 2 mei ) - en het zicht was '0'. Toch maar een stukje gaan wandelen (de rim trail) en langzaam brak het zonnetje door en zagen we steeds meer, uiteindelijk helemaal open en nog een prachtige zonsondergang. De volgende ochtend was het kraakhelder en hadden we een hele mooie tocht van Tusayan langs de south rim via Cameron naar Page, met tussenstop bij de (hele drukke) Horseshoe Bend. Er zijn daar al werkzaamheden maar je kan nog steeds prima alles zien.

In Page de Upper Antelope Canyon tour gedaan. We hadden alleen nog een slot om 16.30 toen we in december (!) hadden geboekt en dat was wel laat, alleen nog redelijk licht aan het begin - de rest was niet genoeg licht voor mooie foto's. De gidsen zorgen er overigens goed voor dat iedereen zijn foto's kon maken, zonder dat er andere mensen op stonden. Of dat in de zomer ook lukt weet ik niet.

In Zion eind van de middag de Watchman Trail gelopen (rustige toch met leuk uitzicht) en de volgende dag met het gezin het 1e deel van de tocht naar Angels Landing gedaan (tot Scouts Lookout Point) en zelf nog naar de top van Angels Landing gelopen - als je die kans krijgt en geen hoogtevrees hebt moet je dat zeker doen - het is wel een lange rij naar boven met vaak wachten voor tegemoet komend verkeer - maar uiteindelijk is het de ervaring waard. Wij waren in de ochtend en toen was het zelfs nog koud op delen van de route, 's-middags was het bloedheet en nog drukker.
Springdale is verder een leuk dorpje.

In Death Valley door de vallei gereden en de bekende plekken gezien. 's-avonds nog de zonsondergang gezien op Zabriskie point - dat vondt ik eigenlijk leuker dan op Dante's View 4 jaar geleden.

Via de Trona Wildrosa road eruit gereden, niet heel bijzonder, heel lang rijden met nagenoeg niets om je heen.

Richting Sequoia nog gestopt bij Murray's Farm een stukje voor Bakersfield. Een stukje minder romantisch dan je zou denken vanaf de website (het zit gewoon op een snelweg exit naast een benzine station) - wel heerlijke cherry pie's!

Uiteindelijk 's-avonds bij de Wuksachi Lodge in Sequoia aangekomen. Met stops erbij is dat toch een rit van zo'n 9 uur vanaf Furnace Creek. Ook zijn er wegwerkzaamheden vlak voor Sequoia waardoor er maar 1 baan open is en je een wachttijd hebt van 0,5 tot 1 uur.
Na een kort bezoekje aan de hoge bomen 's-avonds nog een moederbeer met kleintje voor ons de weg zien oversteken - dat was wel een hoogtepuntje! De weg naar Moro Rock was nog dicht en er waren nog geen shuttle's dus qua wandelen hebben we het beperkt tot de General Sherman Tree en de Congress Trail. In een ochtendje waren we klaar daar en toen lekker niets meer gedaan die middag.

Op de terugweg naar LA heerlijk ontbeten in Three Rivers bij Antoinette's Coffee and Goodies.

In LA met name geshopped. Met de huur auto kris kras door LA gereden. Reken op minimaal een half uur tot drie kwartier om ergens te komen. De laatste dag was miezerig en te fris om te zonnen. Het uitzichtpunt aan het eind van de Mulholland Drive is wel leuk voor een uitkijkje op de uitgestrekte stad en het Hollywood sign.

Eet tips:

Best Bagel & Coffee op 35th tussen 7th en 8th Ave in NY, heerlijke verse bagels
Andrew's Coffee Shop, op de hoek van 35th en 7th Ave in NY, nog een beetje traditionele diner met goede pancakes (tip: met bacon en cinnamon apple)
Joe's Pizza in Greenwich in NY, traditionele pizza slices in mini zaakje - leuke ervaring
Pastrami Sandwich bij Katz Delicatessen in NY is de moeite waard - wel mega druk maar leuke ervaring - twee pastrami sandwiches was genoeg voor 4 personen ( ze zijn ook best duur !)
Red Rock Casino Feast Buffet in Las Vegas, niet bijzonder eten maar wel leuke buffet ervaring, veel voor weinig en veel keus in toetjes
Antoinette's Coffee and Goodies in Three Rivers - heel goed ontbijt als je weer uit Sequoia vertrekt!
Original Farmers Market in LA - heel leuk - veel leuker dan Chelsea in NY vonden wij - Fritzi Coop heeft mega kip sandwiches
Five Guys heeft het qua burgers gewonnen van In-n-Out en Shake Shack
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Tinuszke
Amerikafan
Berichten: 153
Lid geworden op: 23 jul 2013, 12:27
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Kort verslag van meivakantie NY en zuidwesten

Bericht door Tinuszke » 16 mei 2018, 10:23

Leuk verslagje met handige concrete tips :thumbup:

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer