Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Als je reisvraag niet over een specifieke staat of regio gaat, hoort het hier thuis.
Plaats reactie
frouke
Amerikakenner
Berichten: 605
Lid geworden op: 03 mar 2012, 16:02
Aantal x V.S. bezocht: 3
Contacteer:

Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Bericht door frouke » 10 jun 2015, 19:03

http://www.dailyrecord.com/story/news/2 ... /28653869/" onclick="window.open(this.href);return false;

Petticoat
Amerikafan
Berichten: 359
Lid geworden op: 27 feb 2012, 10:28
Aantal x V.S. bezocht: 17

Re: Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Bericht door Petticoat » 12 jun 2015, 16:21

Bizons kunnen best hard lopen! Toen wij de eerste keer in Yellowstone waren kwam er 1 per ongeluk op de boardwalk terecht, raakte in paniek en rende een heel stuk over de boardwalk voor over het hek te springen. Iedereen incl wij hard richting auto gerend. Uiteindelijk niets gebeurd, maar had wel een gevaarlijke situatie kunnen zijn.
2003&2006: Orlando, 2007: Canada, 2008: San Francisco-Yellowstone, 2009: Florida, 2010: Seattle-San Diego, 2011: Zuidwesten, 2012: Seattle-Canada-Yellowstone, 2014: Florida&Cruise, 2015: Colorado-Utah (http://www.howdypardon.blogspot.com/), 2016: Nieuw Zeeland, 2017: Noordoosten

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19651
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Bericht door Petra/VS » 14 jun 2015, 05:29

Zelfs die lieve eekhoorntjes kunnen flink bijten. Wasbeertjes kunnen hondsdol zijn, bevers en vossen ook. Zelfs die zo zachtaardige herten kunnen in het verkeerde seizoen agressief reageren. Wij wonen in een voorstad van Washington en hebben alle bovenstaande dieren in onze buurt rondlopen of zwemmen. Je weet het nooit en met elk wild dier moet je voorzichtig zijn.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

Gebruikersavatar
yarrah
Amerika-expert
Berichten: 1986
Lid geworden op: 23 nov 2006, 10:54
Locatie: groningen

Re: Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Bericht door yarrah » 15 jun 2015, 09:23

Inderdaad :wink: gisteren kwamen we op de veluwe een groep wilde zwijnen tegen een paar zeugen een enorme beer en een tiental biggen. We hadden de hond bij ons en toen de beer ons opmerkte zijn we heel hard doorgelopen. Want een confrontatie met een grote groep zwijnen wil je gewoon niet.
Go T@bbing!!!!

Laatste reisverslag canada:
http://www.rwndbr.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

smittenimmigrant
Amerikakenner
Berichten: 567
Lid geworden op: 02 feb 2012, 15:10
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Niet alleen de beertjes kunnen gevaarlijk zijn...

Bericht door smittenimmigrant » 16 jun 2015, 05:04

Toevallig net een paar dagen doorgebracht in Yellowstone, en wat heb je toch ook ongelofelijk veel idioten...

Niet alleen van die lui die inderdaad vlak naast een bison gaan staan voor een Facebookpost-met-selfiestick, maar ook hele hordes mensen die de 'verboden te stoppen' borden negeren en hun auto direct na een blinde bocht, op een berghelling midden op de weg stilzetten om met enorme lenzen vanaf midden op de andere rijbaan even een beer te gaan fotograferen. Val toch omhoog, joh. Of word opgevreten. Of aangereden door de eerstvolgende TourUSA camperhuurder die niet doorheeft dat 'ie een halve meter over de middenstreep heenkomt op een bergweg zonder berm.

Nog leuker: in de namiddag, vanaf een van de grote weides, willen hele groepen bisons nog wel eens afdalen naar de rivier, en daarvoor moeten ze de autoweg oversteken. Als automobilist probeer je dan dus vooral met veel geduld te wachten tot er een voldoende groot gat in de horde valt tot je er netjes stapvoets doorheen kunt zonder te dichtbij te komen en er eentje aan het schrikken te maken.

Dat ging allemaal prima, tot de onder de haarwortels afgestorven neanderthaler voor ons ineens zijn auto in de parkeerstand gooide omdat zijn hondje (een scottie' als ik me niet vergis) zo graag even uit het open raam wou hangen om beter te kunnen kijken en ruiken en zijn tienerdochter met de iPad _nog_ een dozijn foto's wenste te nemen. En hij bleef zo lang staan dat wíj (zonder hoogzittende SUV, maar in een gewone personenwagen) ineens recht in het pad van de overstekende bisons terechtkwamen. Op de claxon hangen durfden we niet om de bisons niet aan het schikken te maken, dus het bleef bij wild gebaren in de hoop dat meneer dinosaurusbrein voor ons zou doorhebben dat hij met zijn stunt _ons_ precies in het nauw bracht.

Gelukkig was de eerst aankomende bison redelijk goed gehumeurd en heeft hij alleen wat naar ons geknord en met zijn ogen gerold en is hij toen netjes vlak achter ons langs gelopen, waarna Leeghoofd McDeadBreain eindelijk weer verder wilde rijden maar mozeskriebel...

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer