BonnyR schreef:Wat ik mij nog herinner, dat we vaak met creditkaart afrekenden. We betaalden vaak de menuprijs met de creditkaart, maar gaven de tip contant, zodat voor ons gevoel het toch sneller op de goede plek( personeel) terecht zou komen. Of het echt uitmaakt weet ik niet.
Ja het maakt wel uit.
Ik betaal op dezelfde wijze; de rekening met CC
De tip in cash.
En heb een keer nagevraagd of dat wat uitmaakte.
JA: was het antwoord.
De tip via de CC wordt uit de grote pot wel uitbetaald,maar daar betalen de werknemers kosten over.
De TIPS zijn en blijven mijn enige cash uitgaven in de VS.
De afgelopen jaren heb ik heel veel met bediening gepraat over hun gevoel bij toeristen uit Europa.
In het algemeen vinden zij Fransen en Italianen de slechtste klant.
Wat mij verbaasd ; juist in die landen is het Service not included' het langste vol gehouden.
Er zijn bedrijven die daarom bij klanten uit Europa al standaard met 18 % beginnen.
Eebn serveerster in Memphis rekende het mij voor.
" Ik verdien $ 2.50 per uur . Ik mag in mijn handen klappen want ik heb een werkplek en wat geld.
Die werkplek geeft mij de gelegenheid om mijn levensonderhoud te verdienen.
En dan komen er op een avond vooral Europeanen....
Waar moet ik van eten.??
Tegelijkertijd ken ik ook serveersters in een restaurant in Santa Cruz die meer dan $ 100.000 verdienen.
Aan tips.