Corona virus / Travel ban

Als je reisvraag niet over een specifieke staat of regio gaat, hoort het hier thuis.
ADE01
Amerikakenner
Berichten: 771
Lid geworden op: 15 mei 2016, 13:03
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Orlando

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door ADE01 » 07 apr 2021, 13:15

Zie het nu toch wel weer somber in en zou er niet te veel rekening mee houden voor de zomervakantie. De VS kan wel grotendeels klaar zijn met vaccineren maar de situatie in Europa is in veel landen weer slechter aan het worden de laatste weken en het vaccinatie beleid wil ook niet echt op gang komen. Waarom zou Biden dat risico nemen, misschien importeer je wel een variant waar de vaccins niet goed tegen bestand zijn. Ik zie eerder de VS en UK voor elkaar open gaan dan de EU.

jastsali
Amerika-ontdekker
Berichten: 20
Lid geworden op: 06 jul 2010, 14:46
Aantal x V.S. bezocht: 35
Locatie: Achterhoek

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door jastsali » 07 apr 2021, 14:31

Mee eens. Ik zie het dit jaar ook niet meer gebeuren.
Met de vaccinaties is er hier geen touw meer aan vast te knopen, zou me ook niet verbazen dat het vaccineren met het AZ vaccin verder wordt beperkt, dan gaat het schema nog trager. Maar bovendien, we zijn een onderdeel van een zeer eigenwijs volkje, dat het simpelweg verrekt om zich een tijdje te gedragen en aan de maatregelen te houden. We blijven elkaar opzoeken, ontmoeten, etc, waardoor het virus zich kan blijven verspreiden. Niet alleen in Nederland trouwens, je ziet dat in alle landen. Ik snap dat soms wel, iedereen is het zat, alleen dat soms hufterige ikke ikke gedrag en dat gescherm met allerlei zogenaamde "specialisten en wetenschappers", ik kan er maar niet aan wennen. We denken dat we in een tolerante en sociale samenleving wonen, nou daar ben ik niet meer zo zeker over. Als er sneller gevaccineerd zou worden dan kan de verspreiding wel meevallen, maar we horen nu al een jaar over achterblijvende testcapaciteit en contactonderzoeken en nu weer de trage vaccinaties.
Het is jammer dat we ook dit jaar waarschijnlijk nog niet naar de VS zullen kunnen vliegen. Klinkt somber, maar is denk ik wel een realistisch beeld dat steeds sterker opdoemt. Ik word maar niet meer boos over de loze beloften van Hugo de Jonge en het "gedrag" van onze medeburgers, maar af en toe krijg ik, als inmiddels 1x gevaccineerde burger die wel loyaal doet wat nu al een jaar gevraagd wordt, er kromme tenen van.

Timb
Amerikafan
Berichten: 338
Lid geworden op: 06 okt 2015, 10:17
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Timb » 07 apr 2021, 15:00

We kunnen hierover natuurlijk een hele discussie aangaan, maar als je idd kijkt naar afgelopen jaar en wat er mis is gegaan vind ik het niet gek dat er ongeloof begint op te treden. Vaccins hebben we al sinds december en kijk waar we staan. Zag gisteren bij mijn werk een rij voor de deur staan bij een vaccinatie locatie. "Nee meneer we gaan pas om half 9 open en niet eerder". Had 24 uur per dag geprikt en het leger ingezet dan waren we nu al lang klaar geweest.

Daarentegen blijf ik wel hoop houden dat we die kant op kunnen in juli. Als we van Biden mogen dan ga ik die kant op. Ik zou ook niet weten waarom je de grens niet over zou mogen met een negatieve test en bijna heel Amerika gevaccineerd in juli.

Timothy555
Amerikakenner
Berichten: 572
Lid geworden op: 01 nov 2018, 22:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Timothy555 » 07 apr 2021, 15:07

Ik hou de hoop erin, al staat mijn reis maar eind september gepland. Tegen die tijd ben ik volgens het Belgische schema ruim gevaccineerd met allebei de prikken, volgens mijn leeftijd kom ik ergens eind juni aan de beurt voor de eerste prik. Zelfs al komt daar dus nog een maandje ofzo rek op te zitten, dan nog lukt het wel tijdig. Hopelijk gooit hij gewoon de grens open in mei. Desnoods met een negatieve test 72 uur voor vertrek ofzo. Ben al dat getravelban een beetje beu :mrgreen:

GJ
Amerikakenner
Berichten: 1447
Lid geworden op: 28 mei 2006, 14:57
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door GJ » 07 apr 2021, 15:27

Je kan natuurlijk wel 24 uur per dag gaan prikken, maar vaccins die er niet zijn, kun je niet toedienen natuurlijk. En voor zover ik weet wringt hem daar de schoen - naast de soms wat ruime veiligheidsvoorraad.

Ik geloof nog steeds wel dat begin juli iedereen die dat wil, z'n eerste prik gehad kan hebben. Maar ik denk ook dat de echt grote bulk van vaccins pas vanaf half mei binnen gaat komen. Tel daarbij nog een aantal weken op voordat je 'veilig' bent en je zit alweer bijna in augustus.

Zelf verwacht ik dat binnen de EU komende zomer veel mogelijk zal zijn qua reizen omdat daar de vaccinatiegraden (als het goed is) min of meer gelijk zullen zijn. Daarbuiten is het koffiedik kijken.

Timb
Amerikafan
Berichten: 338
Lid geworden op: 06 okt 2015, 10:17
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Timb » 07 apr 2021, 15:59

Dat ben ik met je eens, maar daar heeft men dus ook steken laten vallen. 1 miljoen vaccins op voorraad slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Maar goed. Laten we ons focussen op het positieve. Onderstaande ziet er ook alweer beter uit.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... z2zO2KSzaU

Gebruikersavatar
AlexFL
Amerika-ontdekker
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 mar 2010, 22:28

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door AlexFL » 07 apr 2021, 18:49

Ik ga niet mee in het negatieve scenario dat ADE01 en Jetsali schetsen, Biden kondigde gisteren aan dat alle volwassenen vanaf 19 april een afspraak voor een vaccinatie kunnen maken.

Als een groot deel van de Amerikanen zich gevaccineerd heeft is er weinig risico meer op overvolle ziekenhuizen en als dat risico er niet is dan is er ook geen goede reden om internationaal reizen verder te beperken, in veel staten is er sowieso sprake van een heel andere aanpak dan hier in Europa, daar is alles inmiddels weer open, en steeds meer staten en ook Washington hebben zich uitgesproken tegen een vaccinatiepaspoort. Dit zal dus ook geen voorwaarde worden voor toegang tot de VS.

tddft_
Amerika-ontdekker
Berichten: 41
Lid geworden op: 19 aug 2018, 21:04
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door tddft_ » 07 apr 2021, 23:55

Ik ben het helemaal eens met AlexFL. Ik denk namelijk dat Biden de grenzen op korte termijn open zal gooien wanneer de meerderheid van de Amerikanen gevaccineerd is omdat zij dus dan “veilig” zullen zijn en dus niet meer een risico vormen. Uiteindelijk gaat het ook om de veiligheid van de inwoners van je eigen land in plaats van toeristen.

Ik vind dat sommigen hier te pessimistisch zijn over de hele situatie, maar ik denk dat dat heel erg komt doordat Nederland (en misschien ook de Europese Unie) ons doet geloven dat vaccineren de enige uitweg is uit deze hele coronavirus situatie. Dat is absoluut niet het geval aangezien er nog steeds landen zijn die (nog) niet bezig zijn met het vaccineren (bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden Azië of Afrika) waar dus makkelijk nieuwe mutaties kunnen ontstaan van het coronavirus waar de huidige vaccins niet voor beschermen. Dit is slechts een van de zoveel mogelijke situaties die denkbaar zijn waarbij je feitelijk kan stellen dat vaccineren slechts een kortetermijnoplossing is. Biden zal dus op een gegeven moment een streep moeten trekken door de travel ban want als hij blijft wachten tot de ideale situatie waarbij er 0% risico is, dan blijven de grenzen voorgoed dicht. Al moet ik wel zeggen dat ik het enorm raar vind dat er (nog steeds) een EU ban is, terwijl er landen zijn waar het coronavirus erger is, maar die wel de VS binnenkomen.
I left my heart in LA

Gebruikersavatar
boonens
Amerikakenner
Berichten: 650
Lid geworden op: 23 jan 2013, 21:25
Aantal x V.S. bezocht: 12

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door boonens » 08 apr 2021, 01:02

Ook ik zie het rooskleurig in voor de aankomende zomer. Volgens mij begint het ook politici steeds meer te dagen dat Corona nog jaren een dreiging blijft en dat het dan van belang is om weer vrijheden te bieden in de periodes waarin geen nieuwe varianten de ronde doen waartegen de beschikbare vaccins geen bescherming bieden.

Maar ik heb tickets voor zowel de zomer als de kerstvakantie, dus dit is geheel preken voor eigen parochie :mrgreen:
'08: NYC | '13: CA/NV/UT/AZ | '14: FL | '15: WA/ID/WY/UT | '17: MA/NH/VT/NY/PA/DC/VA | '18: WA - CA/UT/NV | '19: FL - IL/IN/OH - CO/SD/WY/NM | '20: TX - HI | Planned '21: FL/AL/LA/MS/GA/SC - AZ/NM/TX

Timb
Amerikafan
Berichten: 338
Lid geworden op: 06 okt 2015, 10:17
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Timb » 08 apr 2021, 08:58

Ik heb ook zowel voor de zomer als voor de kerstvakantie wat staan. Goed dat jullie je nu ook eens positief uitspreken naar forumleden. Het doemdenken was ik ook wel een beetje zat. Laten we hopen dat zomer 2021 voor iedereen een mooi seizoen gaat worden om Amerika weer te bezoeken. :thumbup:

ADE01
Amerikakenner
Berichten: 771
Lid geworden op: 15 mei 2016, 13:03
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Orlando

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door ADE01 » 08 apr 2021, 11:59

Tja, doemdenken, negatief of realistisch moet nog maar blijken natuurlijk, we speculeren allemaal op de kleine beetjes info die beschikbaar zijn. Ik zou ook niets liever willen dan dat familie weer een keer langs kan komen en/of we zonder regels en het in gevaar brengen van familie naar Nederland kunnen reizen. Het travel ban gerucht is alweer van een week of 3-4 geleden en zo vrijgevig is Biden tot op heden niet geweest m.b.t. terugdraaien van "Trump" maatregelen. Daarbij is de situatie zowel in de VS als in een aantal landen in de EU ook niet veel beter t.o.v. 3-4 weken terug. Hier gaat het wel hard met vaccineren maar spring break heeft toch nog voor een toename gezorgd en in de EU zie je recent toenames in grote landen als Frankrijk en Duitsland.

Vanuit een positief oogpunt, de 18+ bevolking is nu in veel staten al aan de beurt wat vaccinaties voor vrijwel iedereen beschikbaar maakt. Geef het een week of 2 de tijd, tel daar 3-4 weken bij op voor een 2e Pfizer/Moderna prik en dan zitten we halverwege Mei. Als de situatie dan veel beter is voor de VS en in de EU is er nog genoeg tijd om vrijwel alles op te heffen voor de zomervakantie.
Al moet ik wel zeggen dat ik het enorm raar vind dat er (nog steeds) een EU ban is, terwijl er landen zijn waar het coronavirus erger is, maar die wel de VS binnenkomen.
Misschien is dat omdat de EU ook Amerikanen weert en die andere landen niet?

blontblond
Amerika-newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 dec 2020, 15:54
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door blontblond » 08 apr 2021, 15:06

Goedemiddag,
ik heb een vraagje:
Hoe zit het met verzekeren als je naar Amerika gaat en vanuit Nederland staat Amerika nog op rood/oranje? Dus als vanuit Amerika de travel ban opgeheven is, maar vanuit Nederland nog niet? Ben je dan verzekerd als je in Amerika Covid-19 oploopt en je medische hulp nodig hebt?
Is er iemand die daar iets over kan zeggen?
Alvast dank! :D


Laat maar: inmiddels ben ik er achter:
Heb ik dekking op mijn reisverzekering als ik wil afreizen naar een land waarvoor het reisadvies code geel is?
Er is dekking als op het moment van vertrek vanuit Nederland er voor het land van bestemming een reisadvies code geel of groen is afgegeven. Geldt er in het land van je reisbestemming een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

Is er dekking op mijn reisverzekering als het reisadvies tijdens mijn reis wordt aangepast?
Ben je op de reisbestemming en wordt tijdens je vakantie het reisadvies aangepast van code geel of groen naar code oranje of rood? Dan loopt de dekking van je verzekering door tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren. De dekking is dan geldig voor zowel corona-gerelateerde schade als voor niet corona-gerelateerde schade.

Mijn reisbestemming heeft code oranje of rood. Biedt mijn reisverzekering dekking als ik (medische) kosten moet maken door het coronavirus?
Ben je nog niet vertrokken naar je reisbestemming en is er een negatief reisadvies afgegeven voor de reisbestemming? Dan ben je niet verzekerd als je toch naar de reisbestemming gaat en een corona-gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken. Dit geldt ook als het reisadvies voor je bestemming tijdens de reis wordt aangepast van oranje of rood naar de code geel of groen. Voor niet corona- gerelateerde schade heb je wel dekking op je reisverzekering.
Laatst gewijzigd door blontblond op 08 apr 2021, 15:35, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door hemmie » 08 apr 2021, 15:27

ADE01 schreef:
08 apr 2021, 11:59

Misschien is dat omdat de EU ook Amerikanen weert en die andere landen niet?
Nou, dat valt wel mee, er staan maar 7 landen op de veilige landen lijst, voor alle andere niet-europese landen geldt precies hetzelfde als voor de VS.
Terug in Texas!

clp90
Amerikafan
Berichten: 321
Lid geworden op: 06 mar 2013, 21:41
Locatie: Atlanta, GA

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door clp90 » 08 apr 2021, 15:44

Vraagje voor de mensen die onlangs naar Nederland zijn gereisd:

Op de Nederlandstalige website van de overheid staat bij optie 1 (alleen pcr-test en geen rapid-test) dat je testresultaat max 24u oud mag zijn.
U moet als reiziger (van 13 jaar of ouder) uit een hoog-risicoland een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud laten zien als u aan boord gaat van het vliegtuig of de ferry.
Kijk ik op de Engelstalige versie van dezelfde website, dan staat er dat de sample niet ouder mag zijn dan 24h..
You can do this by presenting a negative NAAT (PCR) test result based on a sample collected no more than 24 hours before boarding the aircraft or ferry.
KLM heeft het trouwens ook over test result dus ik ga er vanuit dat ze je laten boarden zolang de uitslag niet ouder dan 24u is? Iemand ervaring?

Gebruikersavatar
Galapogos
Amerikakenner
Berichten: 1329
Lid geworden op: 09 feb 2012, 21:03
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Galapogos » 08 apr 2021, 16:18

@blontblond De meeste reisverzekeringen dekken medische kosten i.v.m. een coronabesmetting niet indien er sprake is van een oranje/rood reisadvies. Er zijn echter gespecialiseerde verzekeringen die dit expliciet wél dekken, zie bijvoorbeeld https://www.oomverzekeringen.nl/verzeke ... rzekering/.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door hemmie » 08 apr 2021, 20:06

De test mag max. 24u voor vertrek zijn afgenomen. Het staat er inderdaad een beetje misleidend op de nederlandse website, maar grote kans dat je geweigerd wordt als je test meer dan 24u voor vertrek is afgenomen.
het zou natuurlijk ook helemaal nergens op slaan als het om het tijdstip van de uitslag zou gaan.
Terug in Texas!

Gebruikersavatar
Galapogos
Amerikakenner
Berichten: 1329
Lid geworden op: 09 feb 2012, 21:03
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door Galapogos » 08 apr 2021, 21:34

hemmie schreef:
08 apr 2021, 15:27
Nou, dat valt wel mee, er staan maar 7 landen op de veilige landen lijst, voor alle andere niet-europese landen geldt precies hetzelfde als voor de VS.
Volgens mij bedoelt @ADE01 dat de VS wellicht nog steeds restricties heeft op reizigers uit het Schengengebied omdat de landen uit de Schengenzone op hun beurt óók restricties hebben op reizigers uit de VS, terwijl andere landen (d.w.z. landen waar de VS géén restricties op heeft) zelf wellicht óók geen restricties hebben op reizigers uit de VS.

Enfin, misschien dat het meespeelt maar ik geloof niet dat dit de hoofdreden zal zijn.

De EU hanteert dit oog-om-oog-tand-om-tand-principe trouwens wél voor reizigers die uit China naar de EU willen. Die zijn momenteel niet welkom, ook al is China geen hoogrisicogebied. Reizigers uit China mogen de EU pas weer in zodra China ook weer Europeanen toelaat.

clp90
Amerikafan
Berichten: 321
Lid geworden op: 06 mar 2013, 21:41
Locatie: Atlanta, GA

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door clp90 » 08 apr 2021, 21:51

hemmie schreef:
08 apr 2021, 20:06
De test mag max. 24u voor vertrek zijn afgenomen. Het staat er inderdaad een beetje misleidend op de nederlandse website, maar grote kans dat je geweigerd wordt als je test meer dan 24u voor vertrek is afgenomen.
het zou natuurlijk ook helemaal nergens op slaan als het om het tijdstip van de uitslag zou gaan.
Nou niet een beetje misleidend, het staat er ronduit verkeerd dan, want er staat letterlijk testuitslag.. en KLM spreekt ook over testuitslag van max 24u oud en zij zijn degenen die beslissen of je aan boord komt of niet..

Maargoed, benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft of dat iedereen die naar Nederland is gereisd ook een sneltest heeft gedaan. Ik ga denk ik toch maar een sneltest doen ook want ik heb ook geen zin om geweigerd te worden haha.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door hemmie » 08 apr 2021, 22:12

Op facebook heb ik al meerdere malen gelezen dat er heel nauwkeurig naar die testtijd wordt gekeken, dus ik zou het risico niet durven nemen.
Terug in Texas!

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Corona virus / Travel ban

Bericht door hemmie » 08 apr 2021, 22:18

Als je doorgraaft wordt het uiteindelijk wel goed uitgelegd.
Test maximaal 72 uur oud
De tijd tussen het moment van afname van de NAAT-test en de aankomst in Nederland mag maximaal 72 uur zijn. U moet dan in combinatie met deze test ook een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud laten zien als u gaat boarden. Hiervoor geldt dat de tijd tussen het moment van afname van de sneltest en het aan boord gaan maximaal 24 uur is. De testuitslagen moeten wel bekend zijn voordat u naar Nederland vertrekt.

Heeft u buiten uw schuld om vertraging? Dan mag de testafname maximaal 96 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. U krijgt dus 24 uur extra. U moet dan wel kunnen bewijzen dat de negatieve testuitslag is verlopen door vertraging buiten uw schuld om.

Test maximaal 24 uur oud
Laat u als u gaat boarden een negatieve NAAT (PCR)-test zien van maximaal 24 uur oud bij aankomst in Nederland? Dan heeft u geen negatieve sneltest nodig.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... n-pcr-test
Terug in Texas!

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer